derde wereldoorlog

Is Derde Wereldoorlog (WWIII) begonnen?

Jan 22, 2023
Aanbieding: 

Is de Derde Wereldoorlog onvermijdelijk en op komst in 2023? WWIII is niet opkomst, volgens de Franse filosoof en intellectueel Emmanuel Todd, is de Derde Wereldoorlog al begonnen. Zijn argumentatie kwam uitgebreid aan bod in een artikel van 12 januari 2023 in de oudste krant van Frankrijk, Le Figaro.

Een beperkte landoorlog is volledig geëscaleerd tot een globaal economische wereldoorlog tussen het Westen en het Oosten.

Vladimir Poetin maakte een grote blunder. Hij zag, met de meeste andere politici, de Oekraïne als een een mislukte, corrupte bankroete staat. Hij verwachte dat het staatsapparaat in elkaar zou storten met een kleine beperkte militaire operatie. Het tegenovergestelde gebeurde. Een corrupt land in verval kan met behulp van onbeperkte financiële en militaire hulp toch stand houden en zelfs weer hoop koesteren voor de toekomst onder de dreiging van een gemeenschappelijke vijand. De Russische militaire operatie was niet afdoende en luidde het begin in van een Derde Wereldoorlog.

Mearsheimer over de rol van de NAVO in de aanloop naar WWIII

Emmanuel Todd deelt de analyse van John Joseph Mearsheimer. Een vooraanstaande Amerikaanse politicoloog, gespecialiseerd in Internationale betrekkingen. Volgens Mearsheimer was de Oekraïne sinds 2014 een de facto lid van de NAVO. Het Oekraïense leger werd geleidelijk opgeleid en overgenomen door Amerikaanse, Britse en Poolse militaire specialisten. De Minsk vredesovereenkomsten waren, zoals o.a. Merkel en Hollande onafhankelijk van elkaar bevestigden, een manier om tijd te rekken om het leger in de Oekraïne op te bouwen.

Rusland waarschuwde telkens voor de gevolgen mocht de Oekraïne toe treden tot de NAVO. Uiteindelijk werd het duidelijk dat het gewoon een kwestie van tijd was dat de Oekraïne officieel zou toetreden. Voor Rusland is de invasie een noodzakelijke defensieve en preventieve oorlog. Een toetreding van de Oekraïne tot de NAVO maakt Rusland totaal onverdedigbaar. De Oekraïne als een neutrale bufferstaat zou de oplossing zijn geweest. Nu gaat uiteindelijk voor Rusland om de overleving en bevestiging van een onafhankelijke beschaving onder leiding van het conservatieve en autoritaire regime van Poetin. Het Westen met haar Woke idealen worden niet gedeeld met de meeste landen in de rest van de wereld. Vandaar het conflict gaat dieper, het gaat om ook om sociale waarderingen, religie en beschaving.

Vandaar, voor de Russen gaat het om een overleving- en beschavingsoorlog. Hoe zwaarder de strijd wordt, hoe zwaarder ze zullen terugslaan. Russische problemen op het slagveld zijn niet iets om toe te juichen aangezien de strijd er alleen daardoor bloediger zal worden. Het Westen is in de ogen van Rusland niet meer te vertrouwen. Het heeft met haar financiële en militaire steun aan de Oekraïne openlijk kleur bekend. Duitsland en Frankrijk en de meeste andere Europese hebben feitelijk geen inspraak meer. Het NAVO-beleid wordt bepaald door Washington in overleg met London, Warschau en Kiev. Hieronder kun je Mearsheimer aan het woord zien met zijn visie:

Todd: het is ook een overlevingsoorlog voor de Verenigde Staten

Emmanuel Todd wijkt af van Mearsheimer als het gaat om de rol van de Verenigde Staten. Het is geen typische verdeel-en-heersoorlog waarbij Rusland als een geopolitieke vijand wordt verzwakt en de Verenigde Staten geïsoleerd is van de gevolgen van haar geopolitiek spel. De Verenigde Staten met de vazalstaten in het Westen hebben zich totaal verkeken op de uitwerking van de sancties en de confiscatie van de Russische reserves. Rusland heeft zich uitstekend stand gehouden en op zo´n manier teruggeslagen dat de Duitse en Europese economie is uitgeput geworden. Rusland heeft vooral veel steun gekregen van China en andere leden van de BRICS. China heeft het conflict verder gebruikt om haar positie te versterken en zichzelf onafhankelijker te maken van de Verenigde Staten, terwijl de Verenigde Staten nog steeds zeer afhankelijk is van China.

China is nog steeds de belangrijkste kredietgever en bezit nog steeds 1 biljoen dollar in staatsobligaties. China heeft haar positie al flink afgebouwd, maar gebruikt de aankoop van nieuwe obligaties als een manier op de yuan (RMB) goedkoop te houden. Met de verdere introductie van een met goud afgedekte Petroyuan is het conflict in de Oekraïne ook een overlevingsoorlog aan het worden. Een onvermijdelijke Russische overwinning op het slagveld zal de geopolitieke rol van de Verenigde Staten volledig ondermijnen en de Bretton Woods 3 multipolaire wereldorde definitief inluiden. Het zal een verdere dedollarisatie inhouden en verzwakking van het door Westen gedomineerde imperialistische financiële systeem.

WWIII & The Great Reset over de controle van het monetaire systeem

De Great Reset is al begonnen en de overgang zal niet zonder slag of stoot gaan. De oorlog in de Oekraïne is zonder dat de meeste mensen het beseffen een overlevingsoorlog tussen Rusland en de hegemonie van Verenigde Staten over haar vazallen in Europa. Todd spreekt in termen van een kolonie. Washington met London hebben in feite Europa gekoloniseerd. De verdere opbouw van Amerikaanse militaire troepen aan de grens met Oekraïne moet met argwaan worden betracht. De verdere mogelijke levering van Duitse Leopard gevechtstanks aan de strijdmachten in de Oekraïne zal een ander signaal afgeven dat de Derde Wereldoorlog zich verder ontwikkeld.

Of we het willen inzien of niet, de Derde Wereldoorlog is begonnen voor het behoud van macht en de controle over de wereldorde en een onvermijdelijke Great Reset agenda die door verschillende mogendheden en machtswellustelingen wordt nagestreefd. Zal een Bretton Woods 3 multipolaire wereldorde zich aandienen of zal de Verenigde Staten de Derde Wereldoorlog winnen en haar macht over de wereldorde kunnen behouden?

Ben Norton´s commentaar over Todd´s WWIII analyse

Waarom zou ik bitcoin kopen?

Waarom zou ik goud kopen?

Lees verder

Trump verkiest na een moordaanslag JD Vance tot Runnig Mate, betekenis voor Bitcoin?

De mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet alleen een enorme impact voor het Amerikaans politieke en het geopolitieke klimaat, maar ook voor de toekomst van bitcoin als een mogelijke strategische activa voor de Verenigde Staten. De mislukte moordaanslag en de krachtige manier waarop Donald Trump hier mee omging, zal hem nu hoogst waarschijnlijk een […]

Jul 16, 2024
3,5 min

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min