centraal bankieren maakt totale oorlog mogelijk

Het IMF, schuld, neokolonialisme en imperialisme

Jan 9, 2023
Aanbieding: 

We willen onze lezers wijzen op het werk Alex Gladstein heeft verricht op het gebied van onderzoek naar het beleid van schuldenimperialisme. Alex bespreekt met alle bronnen hoe Westerse instituties, zoals het IMF en de World Bank, sinds de jaren 70 een bewind van schuldenimperialisme voeren. Schuld wordt als wapen ingezet om een neokoloniale orde in stand te houden in ontwikkelingslanden ten voordele van de belangen van vooral multinationals en mogendheden in het Westen.

Frankrijk voert nog steeds een bewind van monetair imperialisme door het gebruik van de CFA- & CFP-franks, de munteenheden die nog steeds gebruikt worden in verschillende voormalige Franse koloniën in Afrika en de Franse overzeese gebiedsdelen Frans-Polynesië, Nieuw-Caledonië en Wallis en Futuna. Deze voormalige koloniën zijn nog steeds gedeeltelijk verplicht al hun buitenlandse financiële reserves bij de Franse Centrale Bank onder te brengen.

Benin, Burkina Faso, Guinee-Bissau, Ivoorkust, Mali, Niger, Senegal en Togo hebben besloten het gebruik van de CFA-frank te staken en deze te vervangen deze door de nieuwe munt eco. Vanwege de coronacrisis werd dit echter uitgesteld. De nieuwe munteenheid heet de eco, maar de waarde wordt ook gekoppeld aan de euro. De landen zijn dan niet langer verplicht een deel van hun deviezen bij de Centrale Bank van Frankrijk aan te houden.

Hieronder kun je een aantal goede interviews bekijken met Alex Gladstein over hoe de IMF en de World Bank te werk gaat. Het eerste interview is van Preston Pysh die samen met Sam Callahan en Alex Gladstein in gesprek gaat over het destructieve beleid de IMF en de World Bank voert.

Hieronder is een andere goede interview van Peter McCormack met Alex Gladstein over de manier waarop de IMF en de World Bank arme ontwikkelingslanden exploiteert.

Hier is het artikel van Alex Gladstein op Bitcoin Magazine: IMF & World Bank repress poor countries.

Gerelateerde artikelen:

Jeff Booth over inflatie en deflatie

Robert Breedlove over de meesters en slaven van geld

Bretton Woods III en een nieuwe multipolaire wereldorde

Lees verder

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min

Tom Luongo over de agenda van de FED en de strijd tussen centrale banken en andere machtscentra

We willen onze lezers attenderen op een originele analyse van Tom Luongo over het financiële geopolitieke spel dat er nu wordt gespeeld door vooral de Federal Reserve (FED). In het Westen is er geen financiële eensgezindheid en zijn er verschillende facties actief met hun eigen agenda. Tom Luongo gaat er vanuit dat de FED onder […]

Mar 23, 2023
5 min

Credit Suisse is in de problemen, failliet en overgenomen door UBS? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Samenvatting: Credit Suisse is omgevallen en bankroet. Om verdere besmettingsgevaar te beperken is er een merger-overeenkomst getekend met de UBS door de interventie van de Zwitserse ministerie van financiën, de Zwitserse centrale bank en de Zwitserse financiële toezichthouder (FINMA). In de praktijk betekent dit dat UBS op zondagavond 19 maart 2023 Credit Suisse heeft opgekocht […]

Mar 20, 2023
9 min