brazil

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Jun 12, 2024
Aanbieding: 

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers.

Bitcoin adoptie is niet te stoppen

Banken realiseren zich het potentieel van het aanbieden van cryptovaluta en traditionele financiële diensten. Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en Latijns-Amerika met meer dan 60 miljoen klanten en bijna 100.000 werknemers, heeft de algemene beschikbaarheid van deze cryptohandelsdienst voor zijn klanten aangekondigd.

Hoewel deze functie in december al werd gelanceerd, was deze functionaliteit aanvankelijk alleen beschikbaar voor geselecteerde consumenten en werd langzaam uitgebreid naar meer gebruikers. Eerst moest Itau het acceptatieniveau van deze activa als onderdeel van het Ion-platform, de investeringsapp van de bank, beoordelen. Volgens Guto Antunes, hoofd van Itaú Digital Assets, was de acceptatie hoog, omdat klanten vertrouwen hadden in de crypto-bewaaroplossing van Itau.

Itau Unibanco hanteert eigen crypto custody oplossing

Antunes verduidelijkte dat de bank haar eigen bewaaroplossing heeft ontwikkeld, waarbij elke klant een digitale portemonnee heeft met gescheiden activa. Antunes verklaarde:

“We hebben een belang en een partnerschap met Liqi, maar niets op het gebied van bewaring. De gehele bewaaroplossing, vanaf het moment van conceptie, is ontworpen met architectuur en fiduciaire verantwoordelijkheid binnen Itau.”

Het platform zal klanten alleen de reeds beschikbare digitale activa aanbieden, bestaande uit bitcoin (BTC) en ether (ETH), hoewel ze al nieuwe crypto activa overwegen. Echter, als een gereguleerde bankentiteit, wacht Itau nog steeds op de centrale bank van Brazilië om regelgeving uit te vaardigen met betrekking tot de behandeling van stablecoins voor opname op het Ion-platform. “We zijn afgestemd op de centrale bank in de ontwikkeling van regelgeving, we willen op de juiste manier groeien,” benadrukte Antunes.

De adoptie van bitcoin door Itau Unibanco is een slimme zet om meer klanten te krijgen en te behouden in Latijns-Amerika, waar de bevolking te maken heeft met hoge inflatiecijfers en bitcoin bescherming biedt. Het is voor Itau klanten niet nodig om een crypto exchange account aan te maken. Het geld blijft binnen het bankconcern. De hamvraag is echter of de klanten de aangekochte bitcoin kunnen opnemen naar hun eigen bitcoin wallet. Not your keys, not your coins.

Gerelateerde nieuwsberichten:

Bron: Valor Globo

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min