kine

Kine DEX protocol voor crypto derivatives trading

May 7, 2024
Aanbieding: 

Wat is het Kine DEX protocol? Voor bitcoin en crypto derivatives trading lijken de decentralized exchanges steeds populairder te worden. Nu springt het Kine Protocol er qua handelsvolume dik uit! Het Kine Protocol stijgt fors in derivatives trading volume. In dit artikel bespreken we de decentralized exchange protocol van Kine.

Decentralized exchanges steeds populairder voor derivatives trading

Het piepjonge Kine Protocol dat pas in 2021 is opgericht staat vandaag in de top vijf voor wat betreft de handel in derivaten. Derivatives trading wordt steeds populairder op decentralized exchanges en crypto handelaren weten deze plekken (schijnbaar) steeds beter te bereiken. Voorheen schreven we al artikelen over populaire dex’s, zoals de Synfutures en de Jupiter dex. En ook nu gaat weer een jonge dex ervandoor met het grote volume. De decentralized exchange draait op het moment van schrijven ruim $700+ miljoen aan derivatives trading volume. De populairste coins zijn Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), BNB (BNB) en Solana (SOL). De dex is beschikbaar via de website van het Kine Protocol en ook is het protocol beschikbaar via de app, die onder andere te downloaden is in de Apple App store.

Wat achtergrond informatie over het Kine Protocol

Het Kine Protocol is zoals gezegd opgericht in 2021. De decentralized exchange is opgericht door Lei Wang, een ervaren bankier die een team van ervaren ex-bankiers om zich heen heeft verzameld en de exchange vervolgens heeft opgezet in Singapore. Het Kine Protocol is wereldwijd beschikbaar via de website en via de app. Ook heeft de exchange een eigen native cryptocurrency: $KINE. Daarnaast is het platform ook te gebruiken als centralized exchange (CEX). Om gebruik te maken van de cex heb je een account nodig, voor de dex alleen een decentralized wallet zoals MetaMask wallet bijvoorbeeld.

Op de spotmarkt van de dex zijn echter maar vijf cryptocurrencies (Bitcoin, Kine, Ethereum, Ripple en Matic) beschikbaar. Het volume van de spotmarkt is ook niet erg hoog. Echter, als we kijken naar het handelsvolume van de perpetuals dan zien we dat hier bijna al het volume zit. Op de perpetual markt handel je in ongeveer 60 verschillende cryptocurrencies. De dex leent zich zodoende het beste voor derivatives trading en kan op dit moment het beste in combinatie met een betrouwbare exchange, zoals Bitvavo of Coinmerce, worden gebruikt.

De voordelen van het handelen op de dex van het Kine Protocol

Om te beginnen met handelen op de dex van Kine Protocol heb je dus alleen een decentralized wallet nodig. Je kunt kiezen voor de MetaMask, Bitkeep of Math wallet. Kies de juiste chain, zorg dat er tegoeden in je crypto wallet zitten en je kunt beginnen met handelen op de dex. Zowel de website als de app van het Kines Protocol zijn super overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, starten op het platform is dan ook erg makkelijk.

En wat het Kine Protocol zo populair maakt onder ervaren traders is het feit dat protocol gebruikmaakt van “general purpose” liquidity pools. Kort samengevat komt het erop neer dat deze pools de hoge liquiditeit te danken hebben aan het feit dat er gebruik wordt gemaakt van meerdere toestromen die zorgen voor de liquiditeit in deze pools; zoals een mix van futures, swaps, opties en meer.

De diensten van het Kine Protocol

Het Kines Protocol biedt de volgende diensten aan:

  • Spot trading. Over spot trading op het Kine Protocol kunnen we kort zijn: er zijn namelijk andere exchanges waar dit beter kan. De coin market van Kine en het volume zijn (op dit moment) helaas nog niet toereikend genoeg. We raden natuurlijk Bitvavo aan als de beste spot exchange om deze verder mogelijk te combineren met de handelsmogelijkheden van Kine.
  • Perpetual trading. Op de derivatives markt van de dex kun je ongeveer 60 verschillende cryptocurrencies handelen. Met de perpetuals dienst kun je kiezen voor twee type ‘margin modes’: cross en isolated margin. Daarnaast kun je tot wel 50x leverage instellen. Het grafiek-overzicht is super professioneel en je kunt gebruik maken van veel handige tools, zoals het plaatsen van lijnen en ‘fib retracement’ levels.
  • Copy trading. Ook kun je gebruik maken van de copy trading dienst op perpetual trades. Hier kun je de trades van vele crypto handelaren zien en automatisch volgen. En uiteraard kun je veel informatie vinden over deze traders, zoals de ‘winrate’, alvorens je de trades gaat volgen. Je kunt jezelf ook aanmelden als trader.
  • Price prediction. Op de dex kun je ook de zogenaamde ‘price prediction’ dienst gebruiken. En de naam zegt het al: je kunt hier inzetten op de prijs van perpetual (BTC Perp bijvoorbeeld) cryptocurrencies.
    Het werkt als volgt: je kiest je inleg, je zet in op een koersstijging of daling en je kiest een tijdsframe (1, 3 of 5 minuten). Na afloop van het tijdsframe verdien je geld als je ‘closing price’ hoger is dan je ‘entry price’, dit is in het geval van long posities. Voor short posities geldt het omgekeerde. Bij een ‘gelijkspel’ (een stilstaande prijs dus) verlies je.

Onze conclusie over de Kine dex & protocol

Het Kine Protocol is absoluut een geschikte decentralized exchange voor ervaren en professionele crypto handelaren die willen handelen in derivaten zoals perpetuals. De dex leent zich goed voor derivatives trading vanwege het hoge volume, de diepe liquiditeit en aanbod van veel verschillende cryptocurrencies. De dex leent zich, vanwege het lage spot- handelsvolume, minder goed voor spot trading.

Tot slot kunnen we stellen dat zowel de website als de app van het Kine Protocol uitermate professioneel en overzichtelijk zijn, een groot voordeel van deze mooie dex! Hieronder kun je een introductie video bekijken over de Kine dex:

Voor meer informatie: bezoek de dex van Kine.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min