bitcoin blackrock fink

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

Apr 19, 2024
Aanbieding: 

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt de Nexo exchange ruim 80+ verschillende cryptocurrencies en kun je op de exchange ook handelen in futures, perpetual futures, kun je met leverage traden en ook margin & cross margin traden. Je kunt er met bitcoin als onderpand een lening in euro´s krijgen en vervolgens deze ook besteden met de Nexo mastercard. Het is een veilig, betrouwbaar en compleet bitcoin- en crypto-handelsplatform.

nexo review

De belangrijkste nadelen zijn het ontbreken van iDEAL en een DNB-registratie. Niettemin, de redactie maakt al jaren met grote tevredenheid gebruik van een Nexo rekening in combinatie met een Bitvavo rekening. We kunnen onze lezers aanraden om een Nexo rekening zelf ook eens te testen. Hieronder in de video kun je twee recente nieuwe diensten bekijken die Nexo heeft toegevoegd: crypto bundles (index beleggen) en recurring buys (periodieke aankopen).

Een aanbevolen compleet cryptoplatform

– Spot, futures, margin trading, lending en borrowing dienstverlening met een handige Mastercard

In onze uitgebreide Nexo exchange review hieronder zullen we ingaan op het platform, de handelsopties zoals de futures en margin trading en ook zullen we kijken naar het earn programma van Nexo.

Nexo Review – Starten bij Nexo

Starten bij de Nexo exchange is simpel en dit doe je in een aantal snelle stappen:

 • Creëer een account met je emailadres
 • Nu heb je toegang tot het platform en kun je alvast de app en web verkennen
 • Geef vervolgens je naam en adres en start de KYC procedure
 • Kies voor “verify your identity” en doorloop de KYC procedure. Hier heb je je paspoort en/of ID-kaart voor nodig. Je aanvraag wordt direct beoordeeld
 • Met je account heb je automatisch toegang tot de Nexo Pro exchange

Zorg dat je (crypto) tegoeden hebt in je wallet en je kan beginnen met traden!

Nexo Review – Over de trading diensten

De Nexo exchange leent zich goed voor zowel beginnende als ervaren en professionele crypto traders. De Nexo exchange biedt de volgende trading mogelijkheden aan:

Nexo EARN

Nexo heeft een uitgebreid earn programma waarbij je gebruik kan maken van cryptocurrencies, stablecoins en zelfs fiat. De APY’s varieren van 1% – 16%. De APY’s variëren per termijn (fixed).

Buy crypto

Met deze dienst koop je snel en makkelijk jouw favoriete cryptocurrencies. Je kunt ze ook automatisch op periodieke basis kopen. Betalen doe je met je Visa en/of Mastercard credit card, Apple Pay, Google Pay, SEPA & meer. Helaas, geen ondersteuning voor iDEAL.

Nexo Swap

Via de swap functie zet jij makkelijk crypto tegen crypto om, ook stablecoins. Ook is er de target price swap dienst: hier koop, of verkoop, je jouw crypto zodra je gewenste prijs is bereikt.

Nexo Spot trading

Op de spot exchange van Nexo handel je makkelijk in de 80+ verschillende cryptocurrencies tegen BTC, ETH, USDT en USD pairs. Handelen kan via market- en limitorders en kun je kiezen voor trigger orders: stop loss, take profit, trailing en OCO (one cancels the other). De take profit en stop loss zijn zeer specifiek in te stellen via de ‘advanced order’ functie, wat absoluut een voordeel is van Nexo.

Nexo Futures trading & Perpetual futures trading (nieuw)

Op de Nexo Pro exchange kun je handelen in zowel futures als perpetual futures. Met futures kun je tot wel 50x leverage traden, en met perpetual futures tot wel 20x leverage. Dit kan zowel in short als in long posities. Zodra je $USDT in je futures wallet hebt, kun je beginnen met traden. Om te beginnen met futures vul je eerst een korte quiz in en kies je vervolgens een asset, daarna kies je voor een long of short positie en kies je jouw leverage en de hoeveelheid USDT. Tot slot stel je jouw ‘take profit’ of ‘stop loss’ order in.

Nexo Margin trading

Ook kun je op de Nexo Pro exchange margin traden. Met margin trading vergroot je jouw trading positie met geleend kapitaal. Margin trading stel je als volgt in: ga naar Nexo Pro en ga naar het instellingen ‘wieltje’ rechts bovenin en stel Margin trading in, of uit. De maximale leverage hier is 5x; voor zowel long als short posities. Ook kun je kiezen voor ‘cross’ margin, waarbij al jouw Nexo Pro tegoeden als onderpand worden gebruikt.

Leverage trading (booster)

De Nexo ‘booster’ is een makkelijke manier om met leverage te traden met een minimum van 1.5x en een maximum van 3x leverage. Deze dienst vind je onder de ‘exchange’ knop in de app of web. Deze dienst leent zich goed voor beginnende crypto traders die snel en makkelijk met leverage willen handelen. Met de booster vergroot je jouw trading positie zonder dat je daarvoor extra kapitaal hoeft in te leggen.

Nexo Crypto bundels (nieuw)

Crypto bundels zijn ‘pakketten’ van meerdere cryptocurrencies uit dezelfde categorie, zoals: blockchains, DeFi, Exchange tokens of Essentials. Hiermee beleg je in één klik in meerdere cryptomunten.

Nexo B2B

Nexo biedt verschillende zakelijke diensten, zoals: zakelijke accounts, prime brokerage en een afdeling voor ‘private’ clients (crypto wealth management).

Nexo Review, wat zijn de fees van Nexo?

Nexo is qua prijzen een prima exchange om op te handelen. De fees zien er als volgt uit:

Spot trading fees

 • $0 tot $10.000 → Taker 0.200% en Maker 0.200%
 • $10.000 tot $50.000 → Taker 0.180% en Maker 0.180%
 • $50.000 tot $100.000 → Taker 0.160% en Maker 0.140%

Futures trading fees

 • $0 tot $150.000 → Taker 0.0600% en Maker nog onbekend
 • $150.000 tot $250.000 → Taker 0.0600% en Maker nog onbekend
 • $250.000 tot $500.000 → Taker 0.0600% en Maker nog onbekend
 • $500.000 tot $5M → Taker 0.0450% en Maker nog onbekend

Check hier alle trading fees.

Nexo Review, de Nexo Credit Lines

De Nexo kredietlijnen zijn een van de meest vooraanstaande unieke dienstverlening waardoor Nexo haar reputatie heeft opgebouwd. Je kunt precies zo veel lenen als je nodig hebt, precies wanneer je het nodig hebt met de meest flexibele crypto kredietlijn die er is.

 • Directe goedkeuring. Binnen enkele seconden goedgekeurd en in de meeste gevallen ontvang je de tegoeden binnen 24 uur.
 • Meerdere valuta’s. Kies uit EUR, USD of GBP of leen in stablecoins met USDT of USDC.
 • Gesteund door meerdere assets. Leen niet alleen tegen één cryptocurrency, maar tegen de hele digitale asset portfolio.
 • Geen termijnen. Betaal je saldo geheel of gedeeltelijk af wanneer je maar wilt, zonder vaste betalingstermijn.
 • Gemakkelijk terugbetalen. Kies uit fiat, crypto of een combinatie van beide om je kredietlijn af te lossen.
 • Gekoppeld aan de Nexo Card. Besteed je kredietlijn bij meer dan 100 miljoen winkels met de Nexo Card. Je kunt natuurlijk ook een euro lening laten bijschrijven op je bankrekening.

Is de Nexo exchange veilig en betrouwaar?

Nexo claimt de ‘most security-focused digital assets institution’ te zijn en neemt de volgende maatregelen, en werkt met de volgende partners samen:

Accounts zijn op meerdere manieren te beveiligen (2FA, pincodes, anti-phishing codes, pin codes & meer).

Certificaten aangaande veiligheid en beveiliging. Nexo heeft verschillende beveiligingscertificaten die aantonen dat Nexo de beveiliging goed op orde hebben. De belangrijkste certificaten zijn de volgende:

 • Certified Public Accountants (AICPA) Certificaat (SOC) 2 Type 2 Compliance audit.
 • CCSS certificaat Level 3 voo de Cryptocurrency Security Standard met betrekking tot de opslag van digitale activa en een ISO/IEC 27001:2013 Certified Information Security Management System certificaat. Crypto tegoeden worden aangehouden in een mix van hot- en cold storage op verschillende fysieke locaties.
 • ISO 27017 en ISO 27018 certificates op basis van de al eerder verkregen ISO 27001 certificaat. ISO 27017 

Voor het beheer van de crypto tegoeden van Nexo maakt Nexo gebruik van meerdere prestigieuze crypto-custody partijen, waaronder Bakkt, Fireblocks, Ledger, Securitize & meer. Via deze partijen is de Nexo exchange ook verzekerd tegen hacks bijvoorbeeld.

Nexo Proof of Reserves. Nexo heeft de PCAOB-gecertificeerde auditor Armanino LLP ingeschakeld om een ​​eerste proof of reserves in de sector uit te voeren. Armanino is sindsdien een toonaangevende leverancier van rapporten over het bewijs van reserves geworden. Nexo was in 2021 de allereerste cryptogeldverstrekker die licht werpt op zijn reserves en 1:1-ondersteuning demonstreert via een externe, 24/7 crypto proof of reserves, waaruit blijkt dat de bewaarde digitale activa van het bedrijf altijd groter zijn dan de verplichtingen.

Tot slot heeft de Nexo exchange verschillende officiële registraties bij financiële instanties, die vind je hier.

De customer support van Nexo

De customer support van Nexo is 24/7 en op meerdere manieren te bereiken; door middel van het invullen van het contact formulier, een andere optie is om een email sturen of je kiest voor de live chat. Nexo heeft daarnaast een breed scala aan FAQ’s die ook behulpzaam zijn. Nexo scoort een dikke 4.7 (uit 5) op Trustpilot met ruim 13.000 reviews!

Nexo Review over de voor- en nadelen van Nexo

De Nexo exchange is absoluut een goede toevoeging aan exchanges met een hoog handelsvolume plus een diepe liquiditeit vanuit ruim 3.000 order books. Een van de voordelen van het Nexo platform is dat het sinds kort futures trading en perpetual futures (20x) trading diensten biedt. Dit naast de margin trading en diensten als de ‘booster’; waarmee beginnende/ minder ervaren traders kunnen handelen met extra leverage en dus een grotere handelspositie kunnen innemen. Nog een voordeel van deze diensten is dat je zowel kunt kiezen voor long en short posities, plus leverage.

Een voordeel van de spot exchange van Nexo is het feit dat je advanced trading opties hebt, zoals het instellen van specifieke take profit en stop loss targets. Daarnaast kun je op de exchange werken middels market orders, limit orders en meer.

Een ander voordeel is dat Nexo goed samenwerkt met verschillende custody en liquidity providers en als zodanig ook haar beveiliging goed op orde heeft. Nexo beschikt over alle belangrijke certificaten en zelfs een proof of reserve standaard.

Een van de nadelen van Nexo is dat de coin market niet extreem groot is; 80+ cryptocurrencies. Echter, de redactie beveelt de handel in andere tokens dan bitcoin niet aan. De handel in bitcoin is al risicovol genoeg. De cryptobundels van Nexo zijn wel hier een voordeel voor degenen die toch blootstelling willen krijgen tot de bredere cryptomarkten zonder daar actief te handelen.

Een ander nadeel van Nexo is dat de customer support telefonisch niet bereikbaar is en niet Nederlandstalig is.

Verder beschikt Nexo niet over een DNB-registratie en ondersteunt Nexo geen iDEAL. We hopen dat Nexo wekt aan een officiële registratie bij DNB aangezien inwoners van Nederland het risico lopen dat ze of het platform moeten verlaten ofwel dat de toegang tot bepaalde producten beperkt zal worden in de toekomst. Dit is wat gebeurde voor Bybit klanten die woonachtig in Nederland zijn. Voor meer info: Bybit review.

Een voordeel van Nexo is dat je hier bitcoin kunt inzetten als onderpand voor het verkrijgen van een krediet in euro. Je kunt bijvoorbeeld bitcoin automatisch gebruiken voor je dagelijkse uitgaves in euro met de Nexo mastercard. Het werkt op deze manier als een bitcoin credit card. Vergeet het niet. Deze lening is niet gratis; maar wil je bitcoin niet verkopen tijdens een bull market, maar je hebt wel euro liquiditeit nodig, dan is deze dienst zeer handig.

Conclusie Nexo Review

Onze conclusie over de Nexo exchange is niettemin zeer positief. De exchange leent zich goed voor beginnende, ervaren en professionele crypto traders. Het is een compleet cryptoplatform waar je voordelig alles voor elkaar kunt krijgen wat je ook maar zou wensen. De Nexo Mastercard werkt prima. De redactie maakt al jaren met tevredenheid gebruik van deze exchange en gebruikt deze in combinatie met een Bitvavo rekening. Nexo en Bitvavo complementeren elkaar prima. Voor meer informatie:

Ten slotte, willen we wel onderstrepen dat het van belang is om te leren om bitcoin zelf op te slaan. Het bewaren van bitcoin op een exchange komt met allerlei tegenpartijrisico´s. Voor meer informatie:

Nexo, aanbevolen compleet cryptoplatform

– Spot, futures, margin trading, lending en borrowing dienstverlening met een handige Mastercard

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min