SEC dient aanklacht in tegen Coinbase – Coinbase vs SEC!

Jun 6, 2023
Aanbieding: 

Een dag nadat de Amerikaanse Security Exchange Commission, de SEC, Binance heeft aangeklaagd, is Coinbase aan de beurt. Coinbase is de belangrijkste Amerikaanse exchange in de Verenigde Staten met een Nasdaq-beursnotering. Volgens aanklacht maakt Coinbase zich schuldig aan het faciliteren van de handel in ongereguleerde effecten. Coinbase omzeilde de regelgeving door gebruikers talloze cryptotokens te laten verhandelen die eigenlijk niet-geregistreerde effecten waren.

Het aandeel van Coinbase crashte behoorlijk na dit nieuws. Wanneer Coinbase een gedeelte van de altcoin-handel en crypto staking service zou moeten opgegeven, zou het zeker 30% van haar inkomsten mislopen.

De reactie van Coinbase en de CEO op de aanklacht van de SEC

De CEO van Coinbase, Brain Armstrong, verwelkomt de aanklacht van de SEC. Nu kan in de rechtbank uiteindelijk duidelijkheid worden gebracht over de status van digitale activa. In een Tweet bracht hij het volgende aan het licht:

Met betrekking tot de SEC-klacht tegen ons vandaag, zijn we er trots op om de crypto-industrie in de rechtbank te vertegenwoordigen om eindelijk duidelijkheid te krijgen over de crypto-regels.

Even ter duidelijkheid:

  1. De SEC heeft ons bedrijf herzien en ons toegestaan ​​om in 2021 een beursgenoteerd bedrijf te worden.
  2. Er is geen pad om “binnen te komen en te registreren” – we hebben het herhaaldelijk geprobeerd – dus we vermelden geen effecten. We wijzen de overgrote meerderheid van de activa die we beoordelen af.
  3. De SEC en CFTC hebben tegenstrijdige verklaringen afgelegd en zijn het niet eens eens over wat een effect is en wat een grondstof.
  4. Daarom introduceert het Amerikaanse congres nieuwe wetgeving om de situatie op te lossen, en de rest van de wereld zet zich in om duidelijke regels op te stellen om deze technologie te ondersteunen.

In plaats van een duidelijk regelboek te publiceren, heeft de SEC gekozen voor een regulering door handhavingsbenadering die Amerika schaadt. Dus als we gebruik moeten maken van de rechtbanken om duidelijkheid te krijgen, het zij zo.

Trouwens, voor het geval het niet duidelijk is, de Coinbase-rechtszaak is heel anders dan andere die er zijn – de klacht die tegen ons is ingediend, is uitsluitend gericht op wat wel of geen beveiliging is. En we hebben vertrouwen in onze feiten en de wet.

We zullen de klus klaren. Laten we in de tussentijd allemaal vooruit blijven gaan en blijven bouwen als een industrie. Amerika zal dit uiteindelijk goed krijgen.

De SEC heeft daadwerkelijk de cryptosector de oorlog verklaard door in feite alle belangrijke crypto exchanges als illegale effectenbeurzen te bestempelen. In feite zijn alleen pure bitcoin exchanges gevrijwaard van een mogelijke aanklacht. Bitcoin is immers door de toezichthouders bestempeld als een commodity.

Reacties op Twitter zijn niet mals:

Lees verder

Het begrotingstekort record en de fiscale verslechtering in de Verenigde Staten (2024)

In dit artikel staan we even stil bij de Amerikaanse schuldenproblematiek. De Verenigde Staten verkeert in vergelijking met de rest van het Westen in een veel betere economische staat dan o.a. Duitsland en Frankrijk. Echter, de schuldproblemen in de Verenigde Staten zullen onvermijdelijk flinke gevolgen hebben voor de status van de dollar als wereldreservevaluta, haar […]

Jun 20, 2024
4 min

SEC stopt verder onderzoek naar Ethereum 2.0 en Consensys

Lead developer Ethereum, Consensys, komt met goed nieuws: de SEC stopt het onderzoek tegen Ethereum. Wat is er aan de hand? Goed nieuws voor de Ethereum en crypto community De SEC stopt namelijk het onderzoek tegen Ethereum. Het onderzoek ging erom of Ethereum een security zou zijn. Zou Ethereum als security beschouwd worden, dan zou […]

Jun 19, 2024
3 min

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min