SEC dient aanklacht in tegen Coinbase – Coinbase vs SEC!

Jun 6, 2023
Aanbieding: 

Een dag nadat de Amerikaanse Security Exchange Commission, de SEC, Binance heeft aangeklaagd, is Coinbase aan de beurt. Coinbase is de belangrijkste Amerikaanse exchange in de Verenigde Staten met een Nasdaq-beursnotering. Volgens aanklacht maakt Coinbase zich schuldig aan het faciliteren van de handel in ongereguleerde effecten. Coinbase omzeilde de regelgeving door gebruikers talloze cryptotokens te laten verhandelen die eigenlijk niet-geregistreerde effecten waren.

https://twitter.com/SECGov/status/1666059252442746881

Het aandeel van Coinbase crashte behoorlijk na dit nieuws. Wanneer Coinbase een gedeelte van de altcoin-handel en crypto staking service zou moeten opgegeven, zou het zeker 30% van haar inkomsten mislopen.

De reactie van Coinbase en de CEO op de aanklacht van de SEC

De CEO van Coinbase, Brain Armstrong, verwelkomt de aanklacht van de SEC. Nu kan in de rechtbank uiteindelijk duidelijkheid worden gebracht over de status van digitale activa. In een Tweet bracht hij het volgende aan het licht:

Met betrekking tot de SEC-klacht tegen ons vandaag, zijn we er trots op om de crypto-industrie in de rechtbank te vertegenwoordigen om eindelijk duidelijkheid te krijgen over de crypto-regels.

Even ter duidelijkheid:

  1. De SEC heeft ons bedrijf herzien en ons toegestaan ​​om in 2021 een beursgenoteerd bedrijf te worden.
  2. Er is geen pad om “binnen te komen en te registreren” – we hebben het herhaaldelijk geprobeerd – dus we vermelden geen effecten. We wijzen de overgrote meerderheid van de activa die we beoordelen af.
  3. De SEC en CFTC hebben tegenstrijdige verklaringen afgelegd en zijn het niet eens eens over wat een effect is en wat een grondstof.
  4. Daarom introduceert het Amerikaanse congres nieuwe wetgeving om de situatie op te lossen, en de rest van de wereld zet zich in om duidelijke regels op te stellen om deze technologie te ondersteunen.

In plaats van een duidelijk regelboek te publiceren, heeft de SEC gekozen voor een regulering door handhavingsbenadering die Amerika schaadt. Dus als we gebruik moeten maken van de rechtbanken om duidelijkheid te krijgen, het zij zo.

Trouwens, voor het geval het niet duidelijk is, de Coinbase-rechtszaak is heel anders dan andere die er zijn – de klacht die tegen ons is ingediend, is uitsluitend gericht op wat wel of geen beveiliging is. En we hebben vertrouwen in onze feiten en de wet.

We zullen de klus klaren. Laten we in de tussentijd allemaal vooruit blijven gaan en blijven bouwen als een industrie. Amerika zal dit uiteindelijk goed krijgen.

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1666129111025324035

De SEC heeft daadwerkelijk de cryptosector de oorlog verklaard door in feite alle belangrijke crypto exchanges als illegale effectenbeurzen te bestempelen. In feite zijn alleen pure bitcoin exchanges gevrijwaard van een mogelijke aanklacht. Bitcoin is immers door de toezichthouders bestempeld als een commodity.

Reacties op Twitter zijn niet mals:

https://twitter.com/WClementeIII/status/1666058292387364867
https://twitter.com/nlw/status/1666072743551352832
https://twitter.com/gaborgurbacs/status/1665876144489480192

Lees verder

Wat is Maple Finance?

In dit artikel gaan we dieper in op Maple Finance. Lending en borrowing via het Maple protocol, hoe is dat mogelijk? Wat is Maple Finance en wat doen ze precies? Wat is Maple Finance en wat doen ze precies? Eerder hebben we het onderwerp van decentralized lending al licht aangesneden, en met dit artikel duiken […]

Feb 25, 2024
3 min

Wat is een layer 2? En specifieker nog: een Bitcoin layer 2?

Door de stijgende vraag naar BTC wordt het Bitcoin netwerk intensiever gebruikt. Dit vraagt om de hulp van layer 2s. Maar wat is een (Bitcoin) layer 2 eigenlijk? Wat is een Bitcoin layer 2 en waarom zijn deze extra ‘layers’ nodig? Bitcoin ($BTC) heeft zoals we weten een eigen blockchain: de Bitcoin blockchain. Daarnaast hebben […]

Feb 21, 2024
3,5 min

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min