bitcoin crypto wallet

Next level security met fysieke crypto wallet “Cypherock”

Oct 14, 2024
Aanbieding: 

Cypherock Review 2024. Voorlopig zal de discussie omtrent de veiligheid van fysieke en software wallets nog wel even voortduren, en zeker met de komst van de fysieke crypto wallet van Cypherock, beter bekend onder de naam “Cypherock X1”, die overigens maar €149,- kost. In vergelijking met haar concurrenten is dit een prima prijs, zeker als je ze vergelijkt met de nieuwste oplages van Ledger: de Ledger Stax en Flex wallet. Verder hanteert Cypherock een open-source firmware filosofie zonder te compromissen met de veiligheid. Laten we het eens uitwerken in deze Cypherock review.

Fysieke crypto wallet Cypherock tilt de beveiliging naar een heel een nieuw niveau

De Cypherock X1 wallet zou daarnaast qua beveiliging vele malen beter zijn, ook dan concurrent Trezor bijvoorbeeld. En sterker nog; Cypherock’s wallet is ge-audit door het bedrijf dat kwetsbaarheden heeft gevonden in zowel de Ledger als Trezor wallet. Dit bedrijf (Keylabs) heeft de wallet van Cypherock getest en de Cypherock X1 heeft met vlag en wimpel de audit van Keylabs doorstaan! Hieronder kun je een introductievideo bekijken over wat je kunt verwachten:

Je ziet het, Cypherock X1 heeft een unieke aanpak voor het beveiligen van je digitale activa.

Achtergrondinformatie over het bedrijf Cypherock 

Cypherock is voor velen tot op heden niet zo’n bekende merknaam als bijvoorbeeld Ledger of Trezor. Het bedrijf werd om en nabij 2019 opgericht en is gevestigd in zowel Singapore als India. De wallet is van Indiase makelij. De wallet heeft dan ook de ‘backing’ van een nogal bekende Indiër: Sandeep Naiwal, hij is één van de oprichters van Polygon. Het feit dat het bedrijf relatief jong is, kan als een nadeel worden beschouwd ten aanzien van de concurrentie. Echter, de software van Cypherock is open-source, dus mocht het bedrijf ooit omvallen dan blijft de code in ieder geval voortbestaan. 

Cypherock is opgericht omdat het nog veel kansen zag op het gebied van een sterkere beveiliging. Het grootste verschil tussen Cypherock en haar concurrenten is het feit dat Cypherock de ‘secret keys’ niet op één centrale plek opslaan; Cypherock onderscheidt zich door dit te doen op een decentrale manier. Cypherock noemt zich dan ook “World’s first decentralized wallet”.. 

De Cypherock X1 vereist geen seed phrase

De belangrijkste onderscheidende factor van de Cypherock X1 wallet is het feit dat je bij deze wallet geen seed-phrase meer nodig hebt. Cypherock heeft dit seed-phrase principe vervangen door de zogenaamde X1 Vault die in combinatie met vier verschillende X1 Cards samenwerkt. Dit zijn een soort creditcards met codes. Deze kaarten zijn “encrypted NFC-based smartcards with EAL 6+ secure elements”; in het kort gezegd komt het erop neer dat de kaarten hetzelfde beveiligingssysteem als jouw bankpas of creditcard hebben. 

De Cypherock X1 bestaat uit twee fysieke componenten: 

  1. De X1 Vault zelf (dit is het bedieningsapparaat dat bestaat uit een Oled scherm, een bediening joystick en het heeft een USB-C ingang
  2. De vier Smartcards die jouw toegang geven tot de wallet 

In totaal bestaat de Cypherock X1 wallet uit vijf losse onderdelen: vier kaarten en de fysieke wallet zelf. Zelfs met drie van de vijf onderdelen (ivm diefstal etc.) kun jij je wallet nog in, ook als je de Vault zelf kwijtraakt. Dit staat beter bekend onder “Shamir’s Secret Sharing” methode. 

De features van de Cypherock X1 wallet

Hieronder lichten we een aantal specificaties, kenmerken en voordelen van de Cypherock wallet toe:

  • De joystick maakt de wallet makkelijk bedienbaar
  • De wallet is CC EAL 6+ gecertificeerd (bankwaardige beveiliging)
  • Er is een “inheritance” programma (bij overlijden) 
  • Er worden meer dan 9.000 verschillende cryptocurrencies ondersteund
  • De wallet wordt beschermd middels een online én offline component (door twee chips)
  • Er is maar één kaart nodig in combinatie met de Vault voor transacties
  • Het beveilingssysteem is middels een pincode nog eens extra te beveiligen
  • Cypherock heeft ook een app genaamd “CySync” voor smartphones (Android, IOS) en desktop (Windows, Mac, Linux)
  • Het bedrijf Cypherock heeft op geen enkele manier toegang tot klantenfondsen
  • Check hier hoe de Cypherock X1 zich verhoudt tot Ledger en Trezor 

Open Source & Shamir Secret Sharing & Secure Element!

Het Cypherock X1 ontwerp is uniek dat verder toelichting vereist. Deze hardware wallet heeft een unieke architectuur als het gaat om het beheren van privésleutels, omdat, in tegenstelling tot andere wallets, de privésleutel niet lijdt onder een enkel zwaktepunt. Cypherock maakt gebruik van een algoritme genaamd Shamir Secret Sharing, dat de privésleutel bij het aanmaken van de wallet opsplitst in 5 cryptografische delen, die onafhankelijk worden opgeslagen op 5 hardwarecomponenten – de X1 Vault en 4 X1-kaarten. Elk afzonderlijk component heeft een beveiligingselement, maar hun aard met betrekking tot NDA’s (non-disclosure agreements) verschilt. De X1 Vault maakt gebruik van een beveiligingselement genaamd ATECC608A, waarvoor Cypherock geen NDA’s hoeft te ondertekenen, terwijl de X1-kaarten een EAL6+ beveiligingselement hebben waarvoor wel NDA’s moeten worden ondertekend, maar dit element wordt als aanzienlijk veiliger beschouwd dan de ATECC608A.

Het voordeel van deze architectuur is dat Cypherock de code van de X1 Vault open kan stellen voor beoordeling, terwijl de code voor de X1-kaarten eigendom blijft. Het openstellen van de X1 Vault als open source zorgt ervoor dat iedereen de wallet-operaties die met de privésleutels worden uitgevoerd, kan verifiëren, terwijl wordt gegarandeerd dat 4 van de 5 delen veilig worden opgeslagen op de 4 X1-kaarten die EAL 6+ beveiligingselementen hebben. Hierdoor worden de eventuele risico’s van open source irrelevant voor de privé sleutels die zijn beveiligd via Cypherock. Door deze aanpak van het opsplitsen van de privésleutels over verschillende componenten de open souce X1 vault en de close sourced X1-kaarten, is er een balans tussen open-source en veiligheid bereikt.

Onze conclusie over deze Cypherock wallet review 

De wallet van Cypherock brengt naar onze mening inderdaad de beveiliging naar een hoger niveau door deze nieuwe architectuur voor het waarborgen van een open-source filosofie zonder te compromissen met veiligheid. De wallet zelf is makkelijk en overzichtelijk te bedienen vanwege het Oled scherm en de joystick. De naam is wat vreemd gekozen, maar goed daarnaast is de prijs voor deze veilige wallet wel zeer schappelijk: een aanrader dus om eens zelf te testen. Het enige nadeel is dat het bedrijf pas sinds 2019 actief is nog weinig achtergrondgeschiedenis heeft. Voor meer informatie: Bezoek de Cypherock site.

Lees verder

Grote Amerikaanse vermogensbeheerder voegt Bitcoin toe aan portfolio

Pro-Trumper en eveneens partijgenoot van Trump, Vivek Ramaswamy, is naast zijn drukke carrière als Republikein ook mede-oprichter van een vermogensbeheerder bedrijf genaamd ‘Strive’. Deze vermogensbeheerder heeft voor ruim $1.7 miljard AUM (assets under management) en is nog piepjong: het bedrijf werd pas in 2022 opgericht! De diensten die de vermogensbeheerder aanbiedt zijn voornamelijk het beleggen […]

Nov 2, 2024
2,5 min

Saylor wil meer Bitcoin kopen met MicroStrategy

MicroStrategy en haar Saylor’s favoriete bezigheid: Bitcoin kopen. De twee weten maar van geen ophouden; het bedrijf heeft namelijk aangegeven nog meer te gaan investeren in Bitcoin de komende jaren. En niet zomaar een bedrag, nee: maar liefst $42,- miljard! Naast het feit dat dit een enorm bedrag is, is het ook een symbolisch bedrag. […]

Oct 31, 2024
2,5 min

Bitcoin DeFi ziet een toename door stijging institutionele adoptie

Wie denkt dat de institutionele adoptie van Bitcoin alleen vanuit de hoek van de Bitcoin spot ETF’s zal komen, onderschat Bitcoin. De samenwerking tussen Hex Trust en Stacks (Azië) laat zien dat Bitcoin, en Bitcoin DeFi, tot veel meer in staat is dan de meeste mensen denken. Decentralized Finance zou volgens kenners namelijk alleen voor […]

Oct 30, 2024
2,5 min