ethereum

Waarom en waar zou ik Polygon (MATIC) kopen

Apr 20, 2022
Aanbieding: 

Polygon is de afgelopen jaren een populair blockchainproject geworden dat op de blockchain van Ethereum (ETH) draait. Een groep ontwikkelaars wilden helpen het schaalbaarheidsprobleem van de Ethereum-blockchain op te lossen. Daarom hebben zij een layer 2 scaling solution ontwikkeld die bovenop Ethereum draait.

Hieronder lees jij alles dat je als crypto trader moet weten over Polygon. Je leest wat Polygon (MATIC) is, maar vooral waar je het kunt kopen, hoe je het kunt staken en wat onze prijsverwachting voor Polygon is. In het kort: je kunt het beste MATIC van Polygon kopen met iDEAL op de Bitvavo exchange in Amsterdam. Waarschuwing: het beleggen in alternatieve blockchain tech-projecten is zeer risicovol. Begin altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin alvorens durfkapitaal te beleggen in andere projecten. Bitcoin First!

Wat is Polygon (MATIC)? Uitgelegd!

De blockchain van Ethereum heeft veel problemen met de schaalbaarheid. Het duurt lang voordat transacties zijn verwerkt, en gebruikers betalen voor het uitvoeren van een transactie de hoofdprijs (soms tot enkele honderden dollars). Polygon verhoogt de schaalbaarheid door als extra netwerk op de blockchain van Ethereum te draaien. Dit noemen we ook wel een layer 2 scaling solution.

Het platform van Polygon heet Matic Network en kan transacties veel sneller en goedkoper uitvoeren dan Ethereum. Dit komt doordat Matic Network Proof of Stake (PoS) gebruikt. De transacties van Ethereum worden hier verwerkt, waarna het antwoord wordt teruggestuurd naar de Ethereum-mainchain. Polygon heeft verschillende sidechains waardoor het ook in de toekomst mee kan schalen.

Op moment van schrijven, april 2022, kan Etheruem 15 transacties per seconde (TPS) verwerken, terwijl Polygon tot 10,000 transacties per seconde kan verwerken.

Waarom zou je Polygon (MATIC) kopen?

Polygon zorgt ervoor dat gebruikers sneller, makkelijker, veiliger en goedkoper transacties op Ethereum kunnen verwerken. Ethereum is ontzettend populairder door DeFi. Steeds meer ontwikkelaars kunnen applicaties (dApps) op Ethereum ontwikkelen, en steeds meer bedrijven willen graag een dApp op de blockchain hebben.

De kans is groot dat het aantal transacties op de blockchain van Ethereum de komende jaren gaat toenemen. Polygon zou dan steeds vaker gebruikt worden, omdat transacties door deze oplossing razendsnel en goedkoop verwerkt kunnen worden. Des te vaker Polygon gebruikt wordt, des te harder de prijs van de MATIC cryptomunt zal stijgen. Daarom zou een investering in Polygon verstandig kunnen zijn.

Toch loop je wel een ontzettend groot risico wanneer je Polygon koopt. Ethereum zou in de toekomst beter kunnen gaan werken en Polygon overbodig maken. De prijs zou dan namelijk ook kunnen instorten waardoor je jouw geld verliest. Denk daarom goed na over een belegging in Polygon (MATIC). Begin altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin.

Tokenomics van MATIC en de huidige MATIC koers

Polygon heeft een maximale voorraad van 10 miljard MATIC-coins. Deze munten zijn nog niet allemaal in omloop; 7,81 miljard (78%) van de MATIC-coins zijn in april 2022 in omloop. Dit aantal kan anders zijn op het moment dat je dit artikel leest.

Dit utility token werd op de Binance Launchpad gelanceerd tijdens een Initial Exchange Offering (IEO) waar je MATIC voor $0,00263 kon kopen. De all-time-high van MATIC werd op 26 december 2021 geregistreerd toen een prijs van $2,87 werd aangetikt. Hieronder kun je de actuele koers van MATIC zien:

Onze Polygon (MATIC) verwachting

Het is lastig om een prijsverwachting voor Polygon te doen. De cryptomarkt is erg volatiel en prijzen kunnen al bij kleine nieuwsupdates of social media posts dalen of stijgen. 

Het is belangrijk om te weten dat Polygon het probleem met de schaalbaarheid van Ethereum oplost. Ethereum is bezig met de upgrade naar Ethereum 2.0 waardoor de blockchain sneller en goedkoper zou moeten zijn. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat Polygon over een aantal jaar onnodig is en de koers in elkaar stort. 

Ook zijn er veel concurrenten die hetzelfde als Polygon doen, waaronder Avalanche (AVAX). We kunnen daarom ook geen koersverwachting doen, en raden je aan om zelf goed onderzoek te doen naar Polygon coin voordat je hierin investeert. Je kunt namelijk ontzettend veel geld verliezen wanneer je Polygon koopt. Beleg niet met spaargeld, alleen met durfkapitaal dat je kunt veroorloven om te verliezen.

Waar Polygon (MATIC) kopen?

Wanneer je hebt besloten om de Polygon crypto te willen kopen, kun je dat het beste doen bij een Europese exchange of crypto broker. Daar kun je namelijk afrekenen met iDEAL, Bancontact (SEPA) of credit card. In Nederland en België koopt je de MATIC crypto op de volgende crypto exchanges/brokers: 

Internationale exchanges bieden vaak meer functies, zoals staking binnen je eigen wallet. De volgende buitenlandse exchanges bieden dit aan:

  • Binance (tot 21% staking rewards)
  • Nexo (tot 16% staking rewards)
  • KuCoin (tot 10% staking rewards)

Polygon margin trading: MATIC traden met een hefboom

Bij margin trading kun je gebruik maken van een hefboom om zo hoger rendement te behalen. Een hefboom van x10 kan de winst die je behaalt met tien vermenigvuldigen. Dat geldt echter ook voor het verlies. Een hefboom is dus een van de riskantste handelingen die je op de cryptomarkt kunt uitvoeren. Door de hoge volatiliteit raden we je af om gebruik te maken van een hefboom voor cryptocurrencies.

Mocht je toch Polygon margin trading willen uitvoeren, kun je dat doen op de Binance exchange. Hier kun je Polygon met een hefboom verhandelen in de volgende handelsparen: MATIC/BTC, MATIC/USDT en MATIC/BUSD.

Hoe kom je aan een Polygon (MATIC) Debit Card?

Wil je in winkels betalen met de MATIC coin van Polygon? Je kunt dan een Visa- of Mastercard-betaalkaart aanvragen bij Nexo, of een Visa-kaart aanvragen bij Bitpanda. Ook Binance geeft Visa-betaalkaarten uit waardoor je met Polygon (MATIC) kunt betalen.

Polygon (MATIC) aandeel, tracker of ETP kopen

21Shares heeft in november 2021 een Polygon ETP (CH1129538448) uitgegeven op de SIX Swiss Exchange (Zwitserse aandelenmarkt). Een ETP is een Exchange Traded Product en wordt volledig gedekt door MATIC-tokens van Polygon. 

Waar kun je een Polygon (MATIC) ETF of ETN kopen?

Wil je een Polygon ETN kopen? Dat kun je doen bij VanEck, die al meerdere crypto ETN’s heeft uitgegeven. ETN staat voor Exchange Traded Note en is een obligatie die de prijs van MATIC weerspiegelt. Per aankoop van zo’n Polygon ETN (VPOL) koopt VanEck evenveel MATIC crypto coins, waarna ze deze bewaren ter dekking van de prijs.

Het is niet mogelijk om een Polygon ETF (Exchange Traded Fund) te kopen, maar dat zou in de toekomst nog kunnen veranderen.

Hoe kun je Polygon (MATIC) staken?

Polygon maakt gebruik van Proof of Stake (PoS) waardoor het mogelijk is om Polygon te staken. Staking van MATIC-tokens kan zorgen voor een rente over de crypto coins die je vastzet. In onderstaande video wordt Polygon staking uitgelegd.

ttps://youtu.be/3gTU-pE5btY

Voordat je begint is het belangrijk om te weten dat je altijd een risico loopt wanneer je gaat staken. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van smart contracts, en daar kan altijd iets fout gaan. Dit kan ervoor zorgen dat jij je MATIC-munten kwijtraakt.

Het is ook mogelijk om Polygon op een crypto exchange te staken. Dat kan op Binance (tot 21% staking rewards), Nexo (tot 16% staking rewards) en KuCoin (tot 10% staking rewards).

Is Polygon mining mogelijk?

Het is niet mogelijk om Polygon te minen. Het netwerk maakt namelijk geen gebruik van Proof of Work (PoW), waardoor het netwerk ook niet uit miners bestaat.

Gerelateerde artikelen:

Waarom zou ik Ethereum kopen?

Waarom zou ik Terra kopen?

Wat is Dfinity? & Internet Computer (ICP) cryptomunt?

Lees verder

Credit Suisse is in de problemen, failliet en overgenomen door UBS? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Samenvatting: Credit Suisse is omgevallen en bankroet. Om verdere besmettingsgevaar te beperken is er een merger-overeenkomst getekend met de UBS door de interventie van de Zwitserse ministerie van financiën, de Zwitserse centrale bank en de Zwitserse financiële toezichthouder (FINMA). In de praktijk betekent dit dat UBS op zondagavond 19 maart 2023 Credit Suisse heeft opgekocht […]

Mar 20, 2023
9 min

SoftWar boek over oorlogsvoering in het digitale informatietijdperk

Jason Lowery is een Amerikaanse majoor uit de Amerikaanse Space Force en een MIT-medewerker die een spraakmakend nieuw boek heeft uitgebracht met de titel ‘Soft War’: A Novel Theory on Power Projection and the National Strategic Significance of Bitcoin. Hij heeft zijn boek en thesis ook ingediend bij het secretariaat van de Amerikaanse president, de […]

Mar 15, 2023
1,5 min

Saoedi-Arabië en Iran sluiten een akkoord en hervatten diplomatieke betrekkingen

Saoedi-Arabië en Iran sluiten een historisch samenwerkingsakkoord. Terwijl de Verenigde Staten met de NAVO zich bezighoudt met een proxy-oorlog in de Oekraïne tegen Rusland, heeft China een uitermate belangrijk geopolitiek akkoord beslecht tussen Iran en Saoedi-Arabië. Beide landen gaan de relaties normaliseren en de diplomatieke betrekkingen hervatten. Twee aartsvijanden worden bondgenoten? Sinds 2016 zijn de […]

Mar 10, 2023
3 min