SILVER MOUNTAIN

May 25, 2015
Aanbieding: 

The Silver Mountain Review:

The Silver Mountain is met AmsterdamGold en Gold Republic een van de bekendste en grootste bullion dealers in Nederland. Bij The Silver Mountain kun je online zilver en goud aankopen en laten opslaan als jouw eigendom in een kluis bij AmsterdamSafe. Bij AmsterdamSafe ligt al  het aangekochte goud, zilver en platina volledig verzekerd opgeslagen in het Marechausseegebied op Schiphol.

the silver mountainHet voordeel is dat het uitsluitend 100% gealloceerd goud, zilver en platina is. Silver Mounten handelt uitsluitend in fysiek edelmetaal, dus het goud en zilver zoals je dat aankoopt bij The Silver Mountain wordt één op één uitgeleverd binnen AmsterdamSafe. Dit betekent als je 10 gram goud koopt krijg je 1 goudbaar van 10 gram goud en zo wordt het ook opgeslagen in de kluis bij AmsterdamSafe. Het is dus nooit zo dat je dan 10 gram goud bezit van een grotere goudbaar, van bijvoorbeeld 1 kilogram met 99 andere klanten die ook deels eigenaar zijn van die goudbaar. Dit is een belangrijk om te beseffen wanneer je goud en zilver koopt bij the Silver Mountain. Het nadeel is dat deze dienstverlening alleen beschikbaar is wanneer je edelmetalen in bedragen boven de 5000 Euro’s koopt. Bovendien zijn de premiums hoog in het geval je met kleine bedragen goud en zilver wilt kopen. Voor particulieren die alleen in kleine bedragen kunnen sparen in edelmetalen is BitGold een beter en goedkoper alternatief.

Edelmetaal centrum Silver MountainDe Silver Mountain is gevestigd in het ECN (Edelmetaal Centrum Nederland) te Schiphol. Je kunt het kantoor op afspraak bezoeken. Het is een Klasse IV beveiligd kantoor op Marechaussee gebied zodat ze haar klanten op een veilige manier kunnen helpen. Bij grote aankopen kun je tevens de auto in het magazijn binnenrijden om achter gesloten deuren discreet het aangekochte goud op te halen. Wanneer je het edelmetaal in de kluis bij AmsterdamSafe wilt laten opslaan zal deze voor de vervangingswaarde verzekerd zijn. Tevens kun je in fysiek edelmetaal krijgen uitbetaald in geval van calamiteiten en niet in Euro’s.

silver mountain reviewTen slotte, heeft the Silver Mountain een vergunning van het AFM (Autoriteit Financiële Markten). Dit maakt the Silver Mountain tot een uitstekende bullion dealer in Nederland voor Nederlanders. Dit maakt the Silver Mountain als een betrouwbaar adres voor Nederlanders.

Wat is een ander nadeel van het kopen van edelmetalen bij the Silver Mountain:

silvermountainHet is zeer belangrijk om te beseffen dat het verstandig is om zilver en goud ook buiten de grenzen van de Europese Unie op te slaan. Een gedeelte van jouw goud en zilver aankopen in Singapore, Hong Kong of Dubai laten opslaan is zeer slim, wanneer je niet wilt dat de Europese Unie of de Nederlandse overheid op goudconfiscatie overgaat. Deze mogelijkheden heb je niet bij The Silver Mountain, maar zijn er wel bij een dienst zoals BitGold. De meeste Nederlandse bullion dealers hebben niet deze mogelijkheden voor het opslaan van goud in het buitenland. Alleen Gold Republic werkt aan de mogelijkheid om edelmetalen op te slaan in Zurich en Singapore.

silver mountain vs bitgoldHet fysiek en anomien kopen van edelmetalen kun je het beste doen bij Holland Gold. Het is aanbevolen om verschillende bullion dealers met elkaar te vergelijken. Vergeet ook niet dat de Nederlandse bullion dealers zeer sterke concurrentie hebben van online bullion dealers en innovators in het buitenland. Voor de Canadese Bitgold is een bijzondere nieuwe speler. Daarnaast zijn er andere bullion dealers die werken met de nieuwe Bitcoin technologie zoals o.a. Vaultoro en BitReserve.

Interessante achtergrond informatie over the Silver Mountain:

silver mountain ervaringenDe Silver Moutnain was door een student in 2008 opgericht als een internethandel voor het kopen van zilveren munten. Het kopen van zilveren munten is een uitstekende beleggingsvorm voor particulieren om te investeren in BTW-vrij zilver. Het kopen van zilver is een uitstekende en goedkope manier om een gedeelte van het vermogen veilig te stellen buiten het fiatgeld systeem gebaseerd op schuld. Binnen enkele jaren groeide The Silver Mountain uit tot de grootste aanbieder van zilveren munten in Nederland.

amsterdamgold & silver mountain fusieIn januari 2011 werd er een fusie beklonken tussen AmsterdamGold en The SilverMountain. AmsterdamGold en SilverMountain zijn dus twee verschillende bullion dealer ”merken” van één investeringsbedrijf. De naam van het investeringsbedrijf die de meeste belangen heeft in beide bullion dealers is Value8. Trouwens AmsterdamSafe is ook een dochterondermening van dit bedrijf. Ik weet niet in hoeverre dit als een groot nadeel of als een voordeel kan worden beschouwd.  Voor meer informatie: AmsterdamGold Review.

Voor meer informatie over dit onderwerp:

 

Lees verder

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 27, 2020
12 min

Is Bitcoin een piramidespel?

Lezers vragen wel eens of Bitcoin een piramidespel is. Hier zullen we dieper op ingaan en refereren naar een mooi geschreven verdiend artikel over waarom Bitcoin geen piramidespel is. Critici proberen doorgaans Bitcoin (BTC) op allerlei manieren in diskrediet te brengen. Een daarvan is door te zeggen dat het een piramidespel is, en die onflatteuze […]

May 25, 2020
2,5 min

Is Bitcoin betrouwbaar?

Is Bitcoin betrouwbaar, staat Bitcoin niet op losse schroeven? Bitcoin-sceptici zeggen maar al te graag dat Bitcoin niet betrouwbaar is en door niets wordt gedekt, zoals sommige valuta’s voorheen door goud werden gedekt. Ze beschouwen het als een digitale droom, een illusie die op niets gebaseerd is. Als we echter de fundamentele principes van Bitcoin […]

May 19, 2020
4,5 min