SILVER MOUNTAIN

May 25, 2015
Aanbieding: 

The Silver Mountain Review:

The Silver Mountain is met AmsterdamGold en Gold Republic een van de bekendste en grootste bullion dealers in Nederland. Bij The Silver Mountain kun je online zilver en goud aankopen en laten opslaan als jouw eigendom in een kluis bij AmsterdamSafe. Bij AmsterdamSafe ligt al  het aangekochte goud, zilver en platina volledig verzekerd opgeslagen in het Marechausseegebied op Schiphol.

the silver mountainHet voordeel is dat het uitsluitend 100% gealloceerd goud, zilver en platina is. Silver Mounten handelt uitsluitend in fysiek edelmetaal, dus het goud en zilver zoals je dat aankoopt bij The Silver Mountain wordt één op één uitgeleverd binnen AmsterdamSafe. Dit betekent als je 10 gram goud koopt krijg je 1 goudbaar van 10 gram goud en zo wordt het ook opgeslagen in de kluis bij AmsterdamSafe. Het is dus nooit zo dat je dan 10 gram goud bezit van een grotere goudbaar, van bijvoorbeeld 1 kilogram met 99 andere klanten die ook deels eigenaar zijn van die goudbaar. Dit is een belangrijk om te beseffen wanneer je goud en zilver koopt bij the Silver Mountain. Het nadeel is dat deze dienstverlening alleen beschikbaar is wanneer je edelmetalen in bedragen boven de 5000 Euro’s koopt. Bovendien zijn de premiums hoog in het geval je met kleine bedragen goud en zilver wilt kopen. Voor particulieren die alleen in kleine bedragen kunnen sparen in edelmetalen is BitGold een beter en goedkoper alternatief.

Edelmetaal centrum Silver MountainDe Silver Mountain is gevestigd in het ECN (Edelmetaal Centrum Nederland) te Schiphol. Je kunt het kantoor op afspraak bezoeken. Het is een Klasse IV beveiligd kantoor op Marechaussee gebied zodat ze haar klanten op een veilige manier kunnen helpen. Bij grote aankopen kun je tevens de auto in het magazijn binnenrijden om achter gesloten deuren discreet het aangekochte goud op te halen. Wanneer je het edelmetaal in de kluis bij AmsterdamSafe wilt laten opslaan zal deze voor de vervangingswaarde verzekerd zijn. Tevens kun je in fysiek edelmetaal krijgen uitbetaald in geval van calamiteiten en niet in Euro’s.

silver mountain reviewTen slotte, heeft the Silver Mountain een vergunning van het AFM (Autoriteit Financiële Markten). Dit maakt the Silver Mountain tot een uitstekende bullion dealer in Nederland voor Nederlanders. Dit maakt the Silver Mountain als een betrouwbaar adres voor Nederlanders.

Wat is een ander nadeel van het kopen van edelmetalen bij the Silver Mountain:

silvermountainHet is zeer belangrijk om te beseffen dat het verstandig is om zilver en goud ook buiten de grenzen van de Europese Unie op te slaan. Een gedeelte van jouw goud en zilver aankopen in Singapore, Hong Kong of Dubai laten opslaan is zeer slim, wanneer je niet wilt dat de Europese Unie of de Nederlandse overheid op goudconfiscatie overgaat. Deze mogelijkheden heb je niet bij The Silver Mountain, maar zijn er wel bij een dienst zoals BitGold. De meeste Nederlandse bullion dealers hebben niet deze mogelijkheden voor het opslaan van goud in het buitenland. Alleen Gold Republic werkt aan de mogelijkheid om edelmetalen op te slaan in Zurich en Singapore.

silver mountain vs bitgoldHet fysiek en anomien kopen van edelmetalen kun je het beste doen bij Holland Gold. Het is aanbevolen om verschillende bullion dealers met elkaar te vergelijken. Vergeet ook niet dat de Nederlandse bullion dealers zeer sterke concurrentie hebben van online bullion dealers en innovators in het buitenland. Voor de Canadese Bitgold is een bijzondere nieuwe speler. Daarnaast zijn er andere bullion dealers die werken met de nieuwe Bitcoin technologie zoals o.a. Vaultoro en BitReserve.

Interessante achtergrond informatie over the Silver Mountain:

silver mountain ervaringenDe Silver Moutnain was door een student in 2008 opgericht als een internethandel voor het kopen van zilveren munten. Het kopen van zilveren munten is een uitstekende beleggingsvorm voor particulieren om te investeren in BTW-vrij zilver. Het kopen van zilver is een uitstekende en goedkope manier om een gedeelte van het vermogen veilig te stellen buiten het fiatgeld systeem gebaseerd op schuld. Binnen enkele jaren groeide The Silver Mountain uit tot de grootste aanbieder van zilveren munten in Nederland.

amsterdamgold & silver mountain fusieIn januari 2011 werd er een fusie beklonken tussen AmsterdamGold en The SilverMountain. AmsterdamGold en SilverMountain zijn dus twee verschillende bullion dealer ”merken” van één investeringsbedrijf. De naam van het investeringsbedrijf die de meeste belangen heeft in beide bullion dealers is Value8. Trouwens AmsterdamSafe is ook een dochterondermening van dit bedrijf. Ik weet niet in hoeverre dit als een groot nadeel of als een voordeel kan worden beschouwd.  Voor meer informatie: AmsterdamGold Review.

Voor meer informatie over dit onderwerp:

 

Lees verder

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jul 3, 2020
3,5 min