sats kopen

Spirit of Satoshi lanceert Satoshi-GPT 7B, bitcoin AI voor de Rebelse Geest

Apr 13, 2024
Aanbieding: 

Het team achter Spirit of Satoshi heeft het nieuwe SatoshiGPT 7B model gelanceerd. Dit is het meest “based” large language model ter wereld. Dit Bitcoin AI-model is het resultaat van bijna negen maanden experimenteren met een reeks open-source Large Language modellen waaronder de eerste iteratie van SatoshiGPT.

Waarom is de SatoshiGPT 7B van de Spirit of Satoshi uniek?

Satoshi 7B is verfijnder dan alle andere modellen tot nu toe en is ontworpen om reacties te produceren die niet passen binnen het huidige politieke Overton window of keynesiaanse standpunten. Ze hebben een geheel nieuwe, op maat gemaakte dataset gebouwd, met een sterke basis in libertaire principes, Oostenrijkse economie en Bitcoin literatuur. Het resultaat is een model dat uitblinkt, vooral waar andere modellen tekortschieten.

Satoshi 7B is ideaal voor iedereen die het zat is om mainstream modellen te gebruiken (zowel open-source als closed-source) die controversiële onderwerpen uit de weg gaan, Wikipedia-achtige antwoorden herhalen, reacties voor en na kaderen met verontschuldigende smoesjes, of je ronduit vertellen dat de blauwe lucht groen is.

We zijn er trots op te kunnen melden dat dit model open-source is en vrij beschikbaar is voor iedereen om te gebruiken, aan te passen en te verbeteren.

Waarom zal ik Satoshi 7B gebruiken en niet ChatGPT?

 • Uren besteden aan het opstellen van prompts om simpele logica en redenering uit ChatGPT te halen, is verleden tijd. Satoshi 7B doet dit standaard.
 • Dit is het eerste model in zijn soort en we zijn van plan onze dataset verder te ontwikkelen om een grotere reeks modellen met bredere mogelijkheden te creëren.
 • Satoshi 7B is een model met 7 miljard parameters dat GPT-3.5 Turbo en GPT-4 kan overtreffen op een aantal belangrijke benchmarks met betrekking tot Bitcoin, economie en wat wij “basedness” noemen, een soort niet-woke waarheidsscore.
 • We brengen Satoshi 7B uit onder de Apache 2.0-licentie, zodat het in feite onbeperkt gebruikt kan worden. Je kunt het zelfs verder verfijnen voor andere taken.

Probeer deze Bitcoin ChatGPT Zelf!

Ze bieden ter demonstratie een model dat speciaal is afgestemd op chat, die je hier kunt uitproberen. Ze hebben wat custom wrappers en een retrieval vector store gebouwd om de algehele prestaties te verbeteren, zodat je de best mogelijke ervaring krijgt. Je kunt het model natuurlijk ook zelf downloaden en uitvoeren door deze instructies te volgen:

 • Download het van Hugging Face en gebruik het overal (inclusief lokaal) met onze referentie-implementatie [link hier].
 • Je kunt het implementeren op elke cloud (AWS/GCP/Azure).
 • Je kunt het ruwe model ook direct gebruiken op HuggingFace.

Prestaties & Evaluatie van Satoshi 7B

Ze hebben Satoshi 7B vergeleken met GPT-3.5 Turbo en GPT-4, en alle model-evaluaties zelf uitgevoerd voor een zo eerlijk mogelijke vergelijking. Satoshi 7B evenaart of overtreft de krachtigste modellen ter wereld op een breed scala aan onderwerpen over Bitcoin en Oostenrijkse economie, met name als het gaat om shitcoinery en Bitcoin-gerelateerde principes zoals self-custody, privacy, censuur, etc. Het meest opvallend is dat Satoshi 7B elk model overtreft op het gebied van ‘basedness’.

De Bitcoin Maximalism Benchmark (BMB)

Ze noemen deze benchmark “Bitcoin Maximalism” en nodigen iedereen uit om andere modellen ertegen te evalueren. Deze bestaat uit vragen in de volgende categorieën en thema’s:

 • Aanverwante protocollen: Lightning, Nostr, Fedimint, Ark, etc.
 • Oostenrijkse economie: gezond geld, inflatie, centrale banken, conjunctuurcyclus, etc.
 • Basedness: woke-onderwerpen zoals klimaatverandering, genderideologie, racisme, vaccins, IQ, haatzaad, etc.
 • Bitcoin lost dit op: proof of work vs. proof of stake, mining en energie, overheidsverboden, etc.
 • Bitcoin Geschiedenis & Cultuur: Satoshi, whitepaper, blocksize wars, Pizza Day, etc.
 • Bitcoin Principes: self-custody, decentralisatie, schaling, privacy, etc.
 • Bitcoin Technologie: mining, transacties, wallets, adressen, 51%-aanvallen, & veel meer.
 • Bitcoin versus Crypto: shitcoinery, ethereum, diversificatie, ‘crypto’s‘, etc.

Wat is de Spirit of Satoshi voor een project?

De Spirit of Satoshi is een project met taalmodellen die zich specifiek richten op Bitcoin. De modellen worden getraind op een zorgvuldig samengestelde dataset met data, waaronder literatuur over Bitcoin, de Oostenrijkse economie, het libertarisme en andere relevante bronnen. De modellen zijn ontworpen om inzichten en informatie te bieden over Bitcoin en gerelateerde onderwerpen. De Spirit of Satoshi streeft er ook naar om individuen en organisaties te versterken door toegang te bieden tot een decentraal en veilig financieel systeem.

Conclusie

De Satoshi 7B BitcoinGPT lancering van het Spirit of Satoshi project is meer dan een uniek taalmodel; het is een instrument voor onafhankelijk denken en onbevreesde expressie. Voor iedereen die de grenzen van mainstream meningen wil overschrijden en diepgaand inzicht wenst in de werking van Bitcoin en de economie, is Satoshi 7B een onmisbare bitcoin AI-tool. Voor meer informatie: bezoek hier de Spirit of Satoshi site en applicatie.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min