bitcoin adoptie argentinie

Banco Galicia en Brubank in Argentinië bieden bitcoin aan

May 7, 2022
Aanbieding: 

Twee Argentijnse banken hebben bekend gemaakt bitcoin en USD stablecoins aan te bieden aan hun klanten.

Banco Galicia is de grootste private bank van Argentinië met zo´n 5000 medewerkers en een marktkapitalisatie van 1,3 miljard dollar. De bank is een onderdeel van Grupo Financiero Galicia en staat genoteerd aan de Nasdaq onder de ticker GGAL. Banco Galicia beheert zo´n 17 miljard vermogen voor hun klanten die nu ook toegang krijgen tot bitcoin BTC, XRP, ETH en USDC. De beslissing om een bitcoin wissel- en opslagdienst te leveren aan hun klanten is gebaseerd op een klantenonderzoek, waaruit bleek dat 60 procent van de klanten graag bitcoin als een beleggingsoptie wilde hebben. Bitcoin is populair in Argentinië. De infrastructuur wordt geleverd door Lirium in Liechtenstein.

Brubank is een relatief nieuwe digitale bank die sinds 2017 meer dan 2,2 miljoen klanten heeft verworven. Als een neobank opereert deze financiële instelling zonder kantoren en probeert met lagere kosten en innovatieve producten de gevestigde banken uit te concurreren. Het is zeg maar een Nederlandse Bunq. Brubank is door de ex-directeur van Citibank Argentina, Juan Bruchou opgestart en heeft bitcoin en andere digitale activa als een nieuwe beleggingsoptie toegevoegd voor hun klanten.

Trouwens, het is wil opvallend dat USDC wordt toegevoegd. Dollars zijn schaars en moeilijk te verkrijgen. USD stablecoins zoals USDC zijn in feite een beter alternatief dan reguliere girale dollars mede doordat er veel rente op kan worden verdiend op kredietmarktplaatsen zoals NEXO (12 procent). In Nederland biedt Coinmerce ook een mooie rentevergoeding aan over stablecoins. Verder is een USD stablecoin als een digitale valuta beter hanteerbaar voor gebruikers in Latijn-Amerika aangezien de lokale valuta´s snel depreciëren ten opzichte van de dollar. Bitcoin is als een nieuw decentraal solide onvervreemdbaar geld een ideale lange termijn belegging in een nieuwe monetaire technologie en netwerk.

In Latijns-Amerika gaat de adoptie van bitcoin door banken in rap tempo door. In Nederland is de situatie anders. Voor meer informatie over de trieste stand van zaken in dit land:

Bitcoin kopen bij de Rabobank

Bitcoin kopen bij de ING

Bitcoin kopen bij de ABN AMRO

Wil je rente verdienen in Nederland over je euro- of dollartegoeden kun je dit beter voor elkaar krijgen op een crypto exchange of broker platform dan een bank. In Nederland heeft o.a. Coinmerce een goed platform gebouwd om een mooie rentevergoeding te verdienen over de opgeslagen activa.

Argentijnse Centrale Bank trapt op de rem

Nieuwsupdate 06.05.2022: de centrale bank van Argentinië heeft ingegrepen. Banken in Argentinië mogen geen bitcoin aanbieden. Dit op indirect verzoek van het IMF die recentelijk een schuldpakket van 45 miljard dollar heeft verleend aan Argentinië op voorwaarde dat het gebruik van bitcoin en andere cryptocurrency’s moet worden ontmoedigd. De IMF ziet bitcoin blijkbaar als een gevaar voor haar eigen gezag en instrument van het huidige schuldenimperialisme. Bitcoin zorgt voor financiële onafhankelijkheid, vrijheid, fiat-krediet voor oneindige afhankelijkheid, slavernij.

Het is nog niet duidelijk of Banco Galicia, de grootste private bank van het land, die deze week al begonnen was met het verkopen van bitcoin, dit decreet zal opvolgen.

Lees verder

Luna Terror, maar Bitcoin zoemt onaangedaan door crash verder

Op 9 mei werd een historische bloedbad op de cryptomarkt. Wie had ooit gedacht dat de laser eyes Bitcoin adepten spoedig meer dan 4 keer te hoog aan het mikken waren met hun koersprognose. Welnu in euro dan. In die richting pariteit met de dollar bewegende munt zakte Bitcoin op de ochtend van 12 mei […]

May 13, 2022
6 min

De Europese energiecrisis

Europa heeft energiecrisis vooral aan zichzelf te wijten. Europese ambtenaren en regeringsleiders bewijzen weer dat de verdere centralisatie van macht en het verlies van nationale soevereiniteit met een prijskaartje komt. Het laatste decennium hebben de Europese ambtenaren bij het uitstippelen van hun energiepolitiek verschillende inschattingsfouten gemaakt. De oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland […]

May 10, 2022
4 min

Max Keiser, Lyn Alden en Darin Feinstein over Bitcoin als beste geld ooit

In een week tijd zijn op Youtube drie zeer waardevolle Bitcoin interviews verschenen. Precies nu met de oorlog in Oekraïne en de inflatie van fiat en de goud aankopen van Rusland en andere naties geven ze een mooie momentopname van waar de Bitcoin maximalisten nu staan in hun analyse. Luister naar Max Keiser, Lyn Alden […]

May 7, 2022
2 min