factureren in bitcoin

Selectie van de beste 10 bitcoin brokers – wie is de beste bitcoin & crypto broker?

Jan 14, 2023
Aanbieding: 

Wat is een een bitcoin broker? Welke bitcoin brokers zijn er? Wie is de goedkoopste bitcoin en crypto broker?

bitcoin brokers

Een bitcoin broker is een makelaar voor bitcoin. Het is iemand die bemiddelt bij de verkoop, de aankoop of het uitlenen van bitcoin aan derden. Bitcoin brokers treden op als een adviseur, bemiddelaar of dienstverlener. Als de makelaar naast bitcoin ook andere cryptomunten aanbiedt, wordt het een crypto broker genoemd. Vandaar er zijn verschillende type crypto en bitcoin brokers actief. Laten we ze even beschrijven:

Het verschil tussen een broker en handelsbeurs

De meeste bitcoin en crypto bitcoin exchanges in Nederland werken in feite als bitcoin brokers die beschikken over een online wisselkantoor voor het omwisselen van euro´s voor bitcoin en vaak andere crypto´s. De gebruiker krijgt de beschikking over een rekening die toegang geeft tot meestal een handelsplatform met een beheerde wallet voor de opslag van de activa. Deze handelsplatforms van crypto brokers zijn eenvoudig te gebruiken, maar meestal niet geschikt voor een professionele handelaar. LiteBit is een prima voorbeeld van een Nederlandse cryptobroker met een mooi handelsplatform en recentelijk ook een handelsbeurs. In Nederland zijn Litebit en Bitvavo twee goede uitzonderingen. Bitvavo opereert als een volwaardige handelsbeurs en is daardoor goedkoper, terwijl de andere dienstverleners opereren als een doorverkoper en heffen een hogere handelscommissie.

Concreet betekent dit het op een makelaarsplatform niet gaat om een ruilbeurs met een orderboek van verschillende kopers /verkopers, maar dat er 1 zakelijke verkoper is van het aanbod in bitcoin aan de particulier. Dit is de broker zelf. De klanten handelen niet met elkaar, maar kopen direct van de voorraad van de bitcoin-makelaar. De broker koopt zelf de bitcoin-voorraad in op de grote globaal opererende exchanges. Grote bitcoin exchanges kennen diepe orderboeken met grote handelsvolumes van daghandelaren (market makers/takers). Hier kunnen Nederlandse makelaars als grossisten bitcoin goedkoop inkopen. Nederland is immers een handelsvolk.

Dus, de meeste bitcoin dienstverleners waaronder de bekende cryptobroker LiteBit in Nederland werken als makelaars (bitcoin brokers) die een mooie handelsomgeving leveren zodat de klanten gemakkelijk en snel bitcoins kunnen kopen met iDEAL. Voor deze dienstverlening rekent de makelaar een commissie van tussen de 1 en 2 %. De handelsbeurs van Bitvavo in Amsterdam rekent maximaal 0.25% in handelskosten.

Wie is de beste bitcoin broker van Nederland?

Litebit – beste trackrecord met complete brokerage dienst

Een van de bekendste prijzen in Nederland wordt georganiseerd door Cashcow. Tijdens de Cashcow Awards van 2019 en 2020 is LiteBit uitgeroepen tot de beste cryptobroker. Bovendien scoort Litebit ook goed op het gebied van veiligheid. Ten slotte, beschikt Litebit ook over een handelsbeurs. Voor meer informatie: Litebit Review

Blox – de gebruiksvriendelijke brokerage app voor iedereen

De gemakkelijkste broker dienstverlening verricht Blox. De Blox trading app is ontwikkeld om door iedereen ongeacht kennisniveau veilig te gebruiken. Niemand kan nog met het excuus aankomen dat het moeilijk is om bitcoin te kopen. Nee, het kan niet makkelijker bij Blox. Ga eens aan de slag met deze app met behulp van onderstaande aanbieding.

Blox aanbieding – €10 cadeau!

Probeer deze crypto app gratis en ontvang direct 10 euro cadeau. Ervaar hoe makkelijk het kopen van bitcoin kan zijn. No strings attached!

Natuurlijk zijn er andere goede dienstverleners. De beste Nederlandse Bitcoin brokers zijn volgens ons:

 • Coinmerce (goedkoopste bitcoin broker met handelsomgeving en wallets)
 • Bitcoin Meester (met handelsomgeving en wallets)
 • Nieuw en onbeproefd gelanceerd in 2023: Finst cryptoplatform (goedkoopste crypto broker die via Fireblocks de beste liquiditeit, koers en laagste transactiekosten kan aanbieden).
 • Bitonic (uitstekende, klassieke hard core bitcoin broker, zonder handelsomgeving en wallets)
 • Satos (zonder handelsomgeving en wallets)
 • Anycoin Direct (met handelsomgeving en wallets)
 • Bux Crypto (met handelsomgeving zonder wallets)
 • Litebit (met handelsomgeving en wallets)

Bitcoin Brokers vergelijken

Hieronder kun je een vergelijking en ranking zien tussen de kosten die de verschillende bitcoin brokers in rekening brengen om euro’s om te wisselen voor bitcoins. De meeste Bitcoin brokers rekenen ongeveer dezelfde omwisselcommissie. Echter, je moet altijd kijken naar de dagelijkse spread d.w.z. verschil tussen koop- en verkoopkoers en de gehanteerde referentiekoers. Centrale vraag die jezelf moet stellen: hoeveel BTC krijg ik voor mijn euro’s of hoeveel EUR krijg ik voor mijn BTC die ik wil verkopen? Je kunt dit gewoon zelf invullen op de betreffende exchange widget van de respectieve brokers.

 1. Bitvavo Exchange – is geen broker en rekent daarom een lagere commissie van 0.25 % maximaal dan onderstaande Bitcoin brokers!
 2. LiteBit – beste cryptobroker van 2020, mooi platform wel wat hogere commissie: tussen 1 en 2%.
 3. Coinmerce – commissie tussen 0.40 tot 2.5%
 4. Finst handelsapp – commissie van 0.15%. Met Finst besparen klanten gemiddeld 82% in transactiekosten over de koop en verkooporders in vergelijking met andere crypto brokers en ook exchanges. Probleem is echter dat Finst net zoals Blox niet beschikt over een crypto wallet. Het is een gesloten handelsomgeving.
 5. Bitonic – commissie rond de 1 %
 6. Satos – commissie van 1.5 %
 7. BTC Direct – commissie van 2 %
 8. Bitcoin Meester – commissie van 2 %
 9. Anycoin Direct – commissie van 2 %

Waar kan ik het beste BTC kopen?

De beste diensten, de laagste commissies, lees hier meer:

Andere Bitcoin broker diensten

Vervolgens zijn er Bitcoin brokers die werken op de OTC-markt voor exchanges en grote klanten, vaak institutionele beleggers of professionele handelaren die in grote bedragen willen kopen. De meeste makelaars en handelsbeurzen hebben hiervoor een aparte afdeling voor ingericht. Gewoon even kijken welke dienstverlener het beste bij je past en het meest bevalt en contact opnemen met klantenondersteuning.

Vervolgens zijn er de Bitcoin lending platforms zoals die van Nexo. Dit zijn in feite brokers in Bitcoin kredietverstrekking waarbij bitcoins als onderpand gebruik worden. Verder bieden ze vaak ook een bitcoin exchange dienstverlening aan. Zeer risicovol om bitcoin als onderpand te gebruiken. Voor meer informatie: wat is Bitcoin lending.

Naarmate de markt groter wordt en meer diensten worden ontwikkeld zullen er andere Bitcoin brokerage en crypto exchange services worden ontwikkeld en aangeboden. Bitcoin beleggingsfondsen en index trackers vallen ook onder deze diensten.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Lees verder

De impact van de dedollarisatie van de ASEAN-regio

Dit artikel bespreekt de dedollarisatie van de ASEAN-regio en de mogelijke implicaties. Verder ook de rol van de BRICS in dit proces en of de Yuan wel als nieuwe reservevaluta de dollar zal vervangen. De dedollarisatie van de ASEAN-regio is van start gegaan. Op 28 maart 2023 was er een officiële bijeenkomst van alle ASEAN-ministers […]

Mar 31, 2023
3,5 min

Bitcoinmining met mest en vuilnis?

Tegenwoordig is bitcoinmining met milieuvervuilende mest en vuilnis gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn verschillende milieutechnische oplossingen door allerlei bitcoinmining-startups ontwikkeld die makkelijk kunnen worden ingezet. Zo kan koeienmest worden verwerkt tot biogas en deze wordt weer omgezet in elektriciteit die kan worden afgeleverd aan een container met bitcoin-miners, de boerderij zelf en of […]

Mar 30, 2023
2 min

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min