factureren in bitcoin

Selectie van de beste 10 bitcoin brokers – wie is de beste bitcoin & crypto broker?

Mar 12, 2024
Aanbieding: 

In dit artikel bespreken we de beste bitcoin en crypto brokers die er zijn. Wat is een bitcoin broker en het verschil met een crypto broker en een exchange? Wie is de goedkoopste bitcoin en crypto broker in Nederland en Europa? We bespreken het hier allemaal.

crypto broker

Samenvatting: een broker is een makelaar. Een makelaar is een bemiddelende partij die bitcoin en andere crypto activa op de grote internationale exchanges inkoopt en weer doorverkoopt aan een bedrijf of particulier voor een commissie. Een crypto broker is duurder om te gebruiken voor de aan- en verkoop van bitcoin en andere crypto´s. Het is goedkoper om dit te doen op een exchange. Voor Nederlanders is eind 2023 de Bitvavo exchange de beste partij om aan te kloppen. Bitvavo heeft eind 2023 ook weer een CashCow Award ontvangen als beste crypto broker van Nederland. De beste bitcoin broker blijft naar onze mening Bitonic, vervolgens heeft ook Coinmerce en Finst veel indruk op ons gemaakt. De beste Europese crypto broker en custodian is Bitpanda. De beste Europese digitale bank met een crypto brokerage dienstverlening is Revolut, helaas deze dienst is nog niet open voor inwoners van Nederland. De beste Europese bitcoin broker is CoinCorner. De beste crypto broker voor het verkrijgen van een krediet met o.a. bitcoin als onderpand is Nexo. Ten slotte, voor Nederlanders blijft het gewoon het makkelijkste en goedkoopste om de bitcoin of crypto zaken via Bitvavo af te handelen.

Wat is een bitcoin broker?

Een bitcoin broker is een makelaar voor bitcoin. Het is iemand die bemiddelt bij de verkoop, de aankoop of het uitlenen van bitcoin aan derden. Bitcoin brokers treden op als een adviseur, bemiddelaar of dienstverlener. Als de makelaar naast bitcoin ook andere cryptomunten aanbiedt, wordt het een crypto broker genoemd. Vandaar er zijn verschillende type crypto en bitcoin brokers actief. Laten we ze even beschrijven:

Het verschil tussen een crypto broker en een exchange?

De meeste bitcoin en crypto bitcoin exchanges in Nederland werken in feite als bitcoin brokers die beschikken over een online wisselkantoor voor het omwisselen van euro´s voor bitcoin en vaak andere crypto´s. De gebruiker krijgt de beschikking over een rekening die toegang geeft tot meestal een handelsplatform met een beheerde wallet voor de opslag van de activa. Deze handelsplatforms van crypto brokers zijn eenvoudig te gebruiken, maar meestal niet geschikt voor een professionele handelaar. Coinmerce is een prima voorbeeld van een Nederlandse cryptobroker met een mooi handelsplatform en recentelijk ook een handelsbeurs. Bitvavo opereert als een volwaardige handelsbeurs en is daardoor goedkoper, terwijl de andere dienstverleners opereren als een doorverkoper en heffen een hogere handelscommissie.

Concreet betekent dit het op een makelaarsplatform niet gaat om een ruilbeurs met een orderboek van verschillende kopers /verkopers, maar dat er 1 zakelijke verkoper is van het aanbod in bitcoin aan de particulier. Dit is de broker zelf. De klanten handelen niet met elkaar, maar kopen direct van de voorraad van de bitcoin-makelaar. De broker koopt zelf de bitcoin-voorraad in op de grote globaal opererende exchanges. Grote bitcoin exchanges kennen diepe orderboeken met grote handelsvolumes van daghandelaren (market makers/takers). Hier kunnen Nederlandse makelaars als grossisten bitcoin goedkoop inkopen. Nederland is immers een handelsvolk.

Dus, de meeste bitcoin dienstverleners werken als makelaars (bitcoin brokers) die een mooie handelsomgeving leveren zodat de klanten gemakkelijk en snel bitcoins kunnen kopen met iDEAL. Voor deze dienstverlening rekent de makelaar een commissie van tussen de 0.25% en 3%. De handelsbeurs van Bitvavo in Amsterdam rekent maximaal 0.25% in handelskosten. Bij het plaatsen van een limietorder wordt er alleen maximaal 0.15% gerekend in handelskosten.

Wie is de beste bitcoin & crypto broker van Nederland?

Bitvavo – goedkoopste partij beste trackrecord met de meeste CashCow Awards

Elk jaar wordt er een prijs uitgereikt voor de beste crypto broker van Nederland door CashCow Awards. Bij deze belangrijke prijs wordt er geen onderscheid gemaakt tussen cryptobrokers en -beurzen. Het wordt op een hoop gegooid. Bitvavo scoort hier elk jaar super hoog en heeft al meerdere prijzen verkregen. Eind 2023 werd ook weer aan Bitvavo een CashCow Award uitgereikt aan Bitvavo als de beste crypto broker van Nederland.

CashCow Awards is een initiatief van Cash Mazagine en beleggersclub Bull Up.
Elk jaar stemmen beleggers welke financials in tien verschillende categorieën een award waardig zijn. Voor meer informatie: Bitvavo review.

Coinmerce – gevestigde en voordelige bitcoin & crypto broker in Nederland

Coinmerce timmert al een paar jaar aan de verbetering van haar crypto-handelsplatform. Het team heeft koppig doorgewerkt en anno 2024 een uitstekend functionerend handelsplatform opgezet met een brokerage en exchange dienstverlening. Coinmerce is een van de goedkoopste bitcoin broker met handelsomgeving en wallets. De exchange werkt samen met Binance voor het overnemen en bedienen van ex-Binance klanten. Voor meer informatie: lees onze Coinmerce review.

Finst – veel belovende crypto broker in Nederland

Nieuw gelanceerd in 2023: Finst cryptoplatform (goedkoopste crypto broker die via Fireblocks de beste liquiditeit, koers en laagste transactiekosten kan aanbieden). Voor meer informatie, lees onze Finst review.

Blox – de gebruiksvriendelijke brokerage app voor iedereen

De gemakkelijkste broker dienstverlening verricht Blox. De Blox trading app is ontwikkeld om door iedereen ongeacht kennisniveau veilig te gebruiken. Niemand kan nog met het excuus aankomen dat het moeilijk is om bitcoin te kopen. Nee, het kan niet makkelijker bij Blox. Ga eens aan de slag met deze app met behulp van onderstaande aanbieding.

Blox aanbieding – €10 cadeau!

Probeer deze crypto app gratis en ontvang direct 10 euro cadeau. Ervaar hoe makkelijk het kopen van bitcoin kan zijn. No strings attached!

Natuurlijk zijn er andere goede dienstverleners. De beste Nederlandse Bitcoin brokers zijn volgens ons:

 1. Bitvavo – beste crypto broker en exchange van Nederland
 2. Bitonic (uitstekende, klassieke hard core bitcoin broker, zonder handelsomgeving en wallets) – best vertrouwde bitcoin broker van Nederland.
 3. Satos (zonder handelsomgeving en wallets) – werkt nu samen met ByBit
 4. Anycoin Direct (met handelsomgeving en wallets)
 5. Bitcoin Meester BCM (met handelsomgeving en wallets)
 6. Litebit (met handelsomgeving en wallets) – gestopt in 2023
 7. Bitmymoney – bekende en makkelijk te gebruiken crypto broker.
 8. Banxa – EU Internet Ventures B.V. – is een leidende en vertrouwde op- en afrit voor o.a. vele Web3 applicaties. Banxa heeft al miljarden dollars aan transacties verwerkt en ze spelen een cruciale rol bij het introduceren van bedrijven en gebruikers in de wereld van crypto. Banxa heeft een vestiging in Nederland, Amsterdam.
 9. CoinCorner – Isle of Man & Amsterdam. CoinCorner is een bekende bitcoin broker vooral bekend geworden met het ondersteunen van het Lightning Network en verschillende betaaloplossingen waaronder de Bolt Card. CoinCorner is een partner van Modulr Finance B.V en opereert hierdoor legaal in Nederland.

Bitcoin & Crypto Brokers vergelijken

Hieronder kun je een vergelijking en ranking zien tussen de kosten die de verschillende bitcoin brokers in rekening brengen om euro’s om te wisselen voor bitcoins. De meeste Bitcoin brokers rekenen ongeveer dezelfde omwisselcommissie. Echter, je moet altijd kijken naar de dagelijkse spread d.w.z. verschil tussen koop- en verkoopkoers en de gehanteerde referentiekoers. Centrale vraag die jezelf moet stellen: hoeveel BTC krijg ik voor mijn euro’s of hoeveel EUR krijg ik voor mijn BTC die ik wil verkopen? Je kunt dit gewoon zelf invullen op de betreffende exchange widget van de respectieve brokers.

 1. Bitvavo Exchange – is geen broker en rekent daarom een lagere commissie van 0.25 % maximaal dan onderstaande Bitcoin brokers!
 2. Blox – rekent maximaal 0.25%.
 3. Coinmerce – commissie tussen 0.40 tot 2.5%
 4. Finst handelsapp – commissie van 0.15%. Met Finst besparen klanten gemiddeld 82% in transactiekosten over de koop en verkooporders in vergelijking met andere crypto brokers en ook exchanges. Probleem is echter dat Finst net zoals Blox niet beschikt over een crypto wallet. Het is een gesloten handelsomgeving.
 5. Bitonic – commissie rond de 1 %
 6. Satos – commissie van 1.5 %
 7. BTC Direct – commissie van 2 %
 8. Bitcoin Meester BCM – commissie van 2 %
 9. Anycoin Direct – commissie van 2 %

Waar kan ik het beste BTC kopen?

De beste diensten, de laagste commissies, lees hier meer:

Buitenlandse crypto brokers in Europa

 • Bitpanda – Wenen. A-merk op het gebied van crypto custody en brokerage. Verder biedt Bitpanda een keur aan andere financiële producten aan waaronder ETF´s, aandelen en edelmetalen.
 • Changelly – Praag. Bekende instant crypto broker waarmee je direct vanuit je eigen crypto wallet kunt handelen met behulp van deze partij.
 • Revolut – London. Bekende digitale bank in Europa, biedt ook een crypto broker dienstverlening aan.
 • Wirex – Londen. Zeer complete crypto-betalingsplatform met een ingebouwde crypto brokerage exchange, IBAN-rekeningen en een Visa betaalkaart op de markt.
 • SpectroCoin (broker) – London – betalingsplatform en wallet voor bitcoin en andere valuta’s voorzien met een IBAN-nummer en Visa debit card voor het verrichten van betalingen in euro´s.
 • Coinify – Copenhagen. Coinify biedt een plug’n’play-oplossing voor bedrijven om betalingen in cryptovaluta te accepteren en deze in lokale valuta (of in crypto) te laten afrekenen.
 • CoinCorner (broker) –
 • Coinmama (broker) – Dublin.
 • Mercado Bitcoin – Lissabon. Deze Portugese bitcoin exchange heeft een licentie van de centrale bank van Portugal en werkt samen met de Millennium bank. Een verstandige keuze wanneer je in Portugal woont.
 • Simplex – Simplex is een echte fiat-crypto pioneer. Het biedt banking, fraudepreventie en cryptobetalingsverwerking in één oplossing aan.
 • MoonPay – Mahe Seychellen. MoonPay biedt een snelle en eenvoudige manier om cryptocurrencies te kopen en verkopen met o.a. ook een creditcard, bankoverschrijving of Apple Pay.

Vervolgens zijn er Bitcoin brokers die werken op de OTC-markt voor exchanges en grote klanten, vaak institutionele beleggers of professionele handelaren die in grote bedragen willen kopen. De meeste makelaars en handelsbeurzen hebben hiervoor een aparte afdeling voor ingericht. Gewoon even kijken welke dienstverlener het beste bij je past en het meest bevalt en contact opnemen met klantenondersteuning.

Beste bitcoin en crypto broker voor kredietverstrekking (lending)?

bitcoin broker

Vervolgens zijn er de Bitcoin lending platforms zoals die van Nexo. Dit zijn in feite brokers in Bitcoin kredietverstrekking waarbij bitcoins als onderpand gebruik worden. Verder bieden ze vaak ook een bitcoin exchange dienstverlening aan. Zeer risicovol om bitcoin als onderpand te gebruiken. Voor meer informatie: wat is Bitcoin lending.

Conclusie over bitcoin en crypto brokers

In Nederland is er een divers aanbod beschikbaar van verschillende crypto brokers. De beste pure bitcoin broker blijft Bitonic. Het aparte is dat CoinCorner nu ook actief is in Nederland. CoinCorner heeft met de Bolt Card veel opzien gewekt in de Bitcoin gemeenschap. De beste crypto broker in Nederland is Bitvavo. Echter, zoals we nu weten, is Bitvavo een echte Nederlandse exchange. Een exchange is normaliter goedkoper om te gebruiken als een broker. Het beste is om gewoon Bitvavo te gebruiken voor het afhandelen van alle bitcoin en crypto handelszaken. Zoek je naar een krediet in euro met bitcoin of een andere crypto als onderpand, dan is Nexo de aangewezen partij. Zoek je naar een digitale bank die ook als een crypto of bitcoin broker werkt, dan is Revolut de beste keuze. Je zult dan wel nog even moeten wachten dat Revolut een DNB registratie heeft. Bitpanda biedt als een betrouwbare Europese crypto broker een breed beleggingsplatform aan.

Naarmate de markt groter wordt en meer diensten worden ontwikkeld zullen er andere Bitcoin brokerage en crypto exchange services worden ontwikkeld en aangeboden. Bitcoin beleggingsfondsen, betalingsoplossingen en index trackers vallen ook onder deze diensten. We zullen de ontwikkelingen hier in de gaten houden.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Post Scriptum: dit artikel heeft als originele publicatiedatum 10 februari 2019 en is vele male ververst met nieuwe informatie. Dit artikel is het laatst op 27 november 2023 bijgewerkt.

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min