factureren in bitcoin

BITCOIN BROKER

LiberBits
Mar 20, 2020
Aanbieding: 

Wat is een een Bitcoin broker? Welke Bitcoin brokers zijn er?

bitcoin brokers

Een Bitcoin broker is een makelaar in bitcoins. Het is iemand die bemiddelt bij de verkoop, de aankoop of het uitlenen van bitcoins. Bitcoin brokers treden op als een adviseur, bemiddelaar of dienstverlener. Vandaar er zijn verschillende type Bitcoin brokers actief. Laten we ze even beschrijven:

De meeste Bitcoin exchanges in Nederland zijn in feite Bitcoin makelaars met een online wisselkantoor en vaak een handelsplatform. Alleen Bitvavo is hierop een uitzondering. Concreet betekent dit dat het niet gaat om een ruilbeurs met een orderboek van verschillende kopers /verkopers, maar dat er 1 verkoper is van bitcoins, dat is de broker zelf. De klanten handelen niet met elkaar, maar kopen direct bij de bitcoin-makelaar. De Bitcoin-makelaar koopt zelf de bitcoins in op de grote globaal opererende exchanges. Grote Bitcoin exchanges kennen orderboeken met zeer grote handelsvolumes van daghandelaren (market makers/takers) en hier kunnen Nederlandse makelaars als handelaars goedkoop inkopen. Nederland is immers een handelsvolk.

Dus, de meeste Bitcoin dienstverleners in Nederland werken als makelaars (Bitcoin brokers) die een mooie handelsomgeving leveren zodat de klanten gemakkelijk en snel bitcoins kunnen kopen met iDEAL. De beste Nederlandse Bitcoin brokers zijn:

Voor meer informatie:

Vervolgens zijn er Bitcoin brokers die werken op de OTC-markt voor exchanges en grote klanten, vaak institutionele beleggers of professionele handelaren. Voor meer informatie: Bitcoin OTC-markt.

Vervolgens zijn er de Bitcoin lending platforms zoals die van Nexo. Dit zijn in feite brokers in Bitcoin kredietverstrekking waarbij bitcoins als onderpand gebruik worden. Voor meer informatie: wat is Bitcoin lending.

Naarmate de markt groter wordt en meer diensten worden ontwikkeld zullen er andere Bitcoin brokerage services worden ontwikkeld en aangeboden. Bitcoin beleggingsfondsen en index trackers vallen ook onder deze diensten.

Lees verder

De Dollar Milkshake Theory en het tekort aan dollars?

In dit artikel zal de Dollar Milkshake Theory worden besproken in het kader van de volgende schuldencrisis, een monetaire reset en Bitcoin. Deze controversiële theorie is ontwikkeld door de vermogensbeheerder Brent Johnson. Brent is de uitvoerend directeur van Santiago Capital, een beleggingsfonds met een specialisatie in goud. De probleemstelling Brent Johnson was verbaasd dat de […]

LiberBits
Mar 27, 2020
7 min

Wat is een goed alternatief voor goud?

Tijdens crisistijden neemt de vraag naar goud in de vorm van gouden munten en goudbaren flink toe. Goud is een van de meeste veilige en conservatie beleggingen die iemand kan maken tegen inflatierisico’s veroorzaakt door het monetaire beleid van centrale banken. Toegenomen inflatierisico’s door het monetaire en fiscale beleid De coronacrisis dreigt een globale economische […]

LiberBits
Mar 25, 2020
3 min

De Digital Dollar – de CBDC van de Federal Reserve!

Never waiste a good crisis. Het is bekend geworden dat de Amerikaanse Federal Reserve een digital dollar zal uitgeven en beheren door het federale systeem van reservebanken. Deze digitale dollar is een zogenaamde Central Bank Digital Currency (CBDC) en een nieuwe digitale monetaire basis voor de Amerikaanse bevolking. Deze zal direct naar die Amerikaanse burgers […]

LiberBits
Mar 26, 2020
5 min