factureren in bitcoin

BITCOIN BROKER

Jun 8, 2020
Aanbieding: 

Wat is een een Bitcoin broker? Welke Bitcoin brokers zijn er?

bitcoin brokers

Een Bitcoin broker is een makelaar in bitcoins. Het is iemand die bemiddelt bij de verkoop, de aankoop of het uitlenen van bitcoins. Bitcoin brokers treden op als een adviseur, bemiddelaar of dienstverlener. Vandaar er zijn verschillende type Bitcoin brokers actief. Laten we ze even beschrijven:

nederlandse bitcoin exchange

De meeste zogenaamde Bitcoin exchanges in Nederland zijn in feite Bitcoin makelaars met een online wisselkantoor en vaak een handelsplatform. Alleen Bitvavo is hierop een goede uitzondering. Bitvavo opereert als een volwaardige handelsbeurs, terwijl de andere dienstverleners opereren als een doorverkoper. Concreet betekent dit dat het niet gaat om een ruilbeurs met een orderboek van verschillende kopers /verkopers, maar dat er 1 verkoper is van bitcoins, dat is de broker zelf. De klanten handelen niet met elkaar, maar kopen direct bij de bitcoin-makelaar. De Bitcoin-makelaar koopt zelf de bitcoins in op de grote globaal opererende exchanges. Grote bitcoin exchanges kennen orderboeken met zeer grote handelsvolumes van daghandelaren (market makers/takers) en hier kunnen Nederlandse makelaars als handelaars goedkoop inkopen. Nederland is immers een handelsvolk.

Dus, de meeste Bitcoin dienstverleners in Nederland werken als makelaars (Bitcoin brokers) die een mooie handelsomgeving leveren zodat de klanten gemakkelijk en snel bitcoins kunnen kopen met iDEAL. Voor deze dienstverlening rekent de makelaar een fee van tussen de 1 en 2 %. De beste Nederlandse Bitcoin brokers zijn:

Voor meer informatie:

Vervolgens zijn er Bitcoin brokers die werken op de OTC-markt voor exchanges en grote klanten, vaak institutionele beleggers of professionele handelaren. Voor meer informatie: Bitcoin OTC-markt.

Vervolgens zijn er de Bitcoin lending platforms zoals die van Nexo. Dit zijn in feite brokers in Bitcoin kredietverstrekking waarbij bitcoins als onderpand gebruik worden. Voor meer informatie: wat is Bitcoin lending.

Naarmate de markt groter wordt en meer diensten worden ontwikkeld zullen er andere Bitcoin brokerage services worden ontwikkeld en aangeboden. Bitcoin beleggingsfondsen en index trackers vallen ook onder deze diensten.

Lees verder

Dwarsdenker Rypke Zeilmaker over de Big Reset

Een tip om te bekijken dit weekend is het volgende gesprek op Blue Tiger Studio met Rypke Zeilmaker. Rypke is een zelfstandig wetenschapsjournalist en adviseur in ecologische zaken. Rypke heeft een enorme schat van kennis over onder meer de actualiteit, de politieke belangen en geopolitieke spelletjes. Hij biedt een volledig ander perspectief over de recente […]

Jul 10, 2020
1 min

Bitcoin is te langzaam!

Is Bitcoin niet te langzaam? Een van de kritieken die vaak op Bitcoin wordt losgelaten is dat het een te traag systeem is om alle wereldwijde transacties te faciliteren. De fout is echter dat men Bitcoin probeert te vergelijken met een betaalprovider zoals bijvoorbeeld Visa, terwijl Bitcoin eerder een vervanger is van het huidige fiat-geldsysteem […]

Jul 9, 2020
2 min

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min