bitcoin reformation

USD stablecoins kopen?

Aug 7, 2020
Aanbieding: 

Samenvatting: we varen in ongekende financiële wateren met een chronisch tekort aan Amerikaanse Dollars. De vraag naar gedigitaliseerde blockchain dollars, de zogenaamde USD stablecoins is ook toegenomen. De toenemende vraag naar dollars heeft te maken met problemen binnen het financiële onder meer in de internationale repomarkt en de eurodollar-kredietmarkten. De huidige globale schuldenbubbel lijkt door het coronavirus te zijn doorgeprikt. Beleggers vermijden nu risico’s, vrezen een recessie of depressie en vluchten naar dollars, en nu ook in toenemende mate de USD stablecoins. Dit wijst op een toenemende interesse voor de kleine Bitcoin en crypto-kapitaalmarkt. Ze vormen een alternatief decentraal en peer-to-peer eurodollar systeem.

USD stablecoins kunnen worden gebruikt om gemakkelijk zonder rompslomp niet alleen goedkoop bitcoin, maar ook goud te kopen om zodoende belasting rompslomp en financiële repressie te vermijden en verder spaarkapitaal op een gespreide manier te beleggen. Dit kan in Nederland prima gedaan worden met iDEAL bij de Bitcoin Meester. De Bitcoin Meester biedt ook een 3% rentevergoeding aan voor haar USD stablecoin rekeninghouders. Goede alternatieven zijn BitPanda in Wenen of de Amerikaanse Kraken Exchange. In maart 2020 zijn de USDT + USDC stablecoin balansen in de wereldwijde crypto exchanges toegenomen tot zo’n $1 miljard.

Introductie

USD Stablecoins zien een geweldige toename dankzij coronacrisis. De coronacrisis heeft grote economische en financiële gevolgen. Het laat ook zowel de traditionele financiële markten als de cryptomarkten niet ongemoeid.

Onzekerheid en gebrek aan US dollar liquiditeit

Een van die gevolgen is dat de nog relatief stabiele dollar het wint aan populariteit over andere valuta en financiële activa, naarmate zelfs de traditioneel ‘veilige’ activa gestaag dalen in waarde.

usd stablecoins

Zo zag de Britse pond een daling van 9 procent ten opzichte van de dollar, kelderden de Russische roebel en de Braziliaanse real beide 25 procent, en incasseerde ruwe olie zelfs een verlies van 62% in verhouding. Het is daarom weinig verwonderlijk dat de Amerikaanse dollar door veel investeerders wordt gezien als een veilige haven in deze moeilijke financiële tijd. Dit was het gevolg van een liquiditeitscrisis op de effectenmarkten die kampten met een acuut dollartekort. De Federal Reserve brengt nu biljoenen dollars in omloop en heeft verder ook een repo-regeling moeten opzetten met buitenlandse centrale banken. Het monetair eurodollar systeem kraakt in haar voegen en een globaal economische depressie klopt aan de deur. Iedereen vlucht naar dollars om onder meer verlieslijdende posities te liquideren, verdere verliezen te vermijden en verder USD schulden af te betalen.

Vraag naar USD stablecoins neemt toe

usd stablecoins

Een logisch gevolg daarvan is dat de USD Stablecoins eveneens worden gezien als een toevluchtsoord. Sinds halverwege maart hebben de Stablecoins gezamenlijk een netto-instroom van $2 miljard ondervonden, wat een groei van 33% betekent. USD Stablecoins zijn cryptovaluta die verbonden zijn aan de Amerikaanse dollar. De waarde van 1 Stablecoin is altijd gelijk aan 1 Amerikaanse dollar, wat deze munt van stabiliteit voorziet. Veel investeerders zien deze Stablecoins nu als een veiliger alternatief dan veel traditionele financiële middelen, zelfs nu dat de Amerikaanse Federal Reserve voorzorgsmaatregelen heeft getroffen die de rentevoet negatief beïnvloeden en meer financiële repressie zal inhouden voor de spaarder en pensionair.

Waarom zou ik USD stablecoins kopen?

Wil je euro’s omwisselen op een exchange voor USD stablecoins? Inderdaad, meer en meer beleggers nemen de Dollar Milkshake Theorie serieus en beschouwen de huidige coronacrisis als een pin die de huidige globale schuldenzeepbel doorprikt. Dit zou betekenen dat we een globale depressie zullen gaan meemaken die een periode van deflatie zal kennen. Dit zal waarschijnlijk een nieuwe banken- en eurocrisis veroorzaken die met veel ECB-steunaankopen wellicht wordt vermeden.

Om in dit onzekere financiële klimaat kapitaalrisico’s te vermijden kan een belegger diversifiëren naar de relatief veilige dollar, goud en bitcoin. Een flinke USD stablecoin reserve zou kunnen worden aangehouden om op tactische momenten goedkoop bitcoin, goud en wellicht later ook goedkope effecten op te kopen van bedrijven die bijvoorbeeld na de coronapandemie een enorm potentieel hebben. Niettemin, tijdens een deflatie en depressie zullen de effectenmarkten over een langere periode leeglopen en mogelijk 80 % dalen. Verder zijn er verhoogde inflatierisico’s. Dit is natuurlijk niet zeker. Dit is ook geen beleggingsadvies, maar een reden waarom USD stablecoins nu populair zijn geworden en door beleggers worden aangehouden. We verkeren in ongekende financiële wateren.

Wat is een mogelijke impact van deze toename voor Bitcoin?

USD Stablecoins zijn een belangrijk onderdeel van het crypto ecosysteem en stellen handelaren in staat om belasting te ontwijken. In principe moet elke USD dollar transactie in bitcoin bij de Amerikaanse Belastingdienst worden opgegeven. Door gebruik te maken van een USD stablecoin is dit niet vereist en kan Bitcoin en andere crypto assets actief worden verhandeld op een exchange.

bitcoin schaarste tijd

De nieuwe populariteit van USD stablecoins betekent dat er meer interesse is voor het beleggen en verhandelen van vooral bitcoins. Waarschijnlijk zullen vele beleggers wachten op nieuwe koerscorrecties om tijdens een bodem te kopen of zullen ze wellicht beginnen met een DCA-inkoopstrategie. Hoe het ook zij, het is een goed teken voor de cryptomarkt dat er meer USD stablecoins worden gekocht en dat er geen dollars van de exchanges worden teruggestort naar de respectieve bankrekeningen van de handelaren. Er is een toestroom van kapitaal te bespeuren die uiteindelijk zal worden belegd in de cryptomarkten. In de loop van Maart zijn de USDT + USDC stablecoin balansen in de crypto exchanges toegenomen tot $1 miljard. Veel geld staat aan de zijlijn om via onder meer limit orders zo goedkoop en zo veel mogelijk bitcoins te kopen.

Waar kan ik USD stablecoins kopen?

De meeste internationale exchanges bieden USD stablecoins aan. In Nederland kun je met iDEAL USD stablecoins kopen bij de Bitcoin Meester.

USD stablecoins kopen

Bitcoin Meester is voor de meeste Nederlanders de beste partij om bij aan te kloppen. Bitcoin Meester biedt niet alleen de gereguleerde Paxos USD Standard aan, maar ook de Paxos Gold (PAXG) token. Dus, je kunt bij de Bitcoin Meester niet alleen gedigitaliseerde blokchain dollars kopen, maar ook gereguleerd gedigitaliseerd goud! Als klapper op de vuurpijl biedt de Bitcoin Meester ook een 3% rentevergoeding aan. Voor meer informatie:

Twee goede alternatieven zijn BitPanda in Wenen of de Amerikaanse Kraken Exchange. Natuurlijk kan ook de Binance exchange worden geëvalueerd. Binance heeft veel geïnvesteerd in de lancering van eigen stablecoins voor verschillende lokale fiat-valuta.

Welke USD Stablecoins zijn er beschikbaar?

Er zijn vele verschillende USD stablecoins beschikbaar die allemaal op een unieke manier door partijen zijn opgezet. De meeste bekende en betrouwbare USD stablecoins staan op de groente lijst van de Amerikaanse toezichthouder in New York, de New York Department of Financial Services (NYDFS. Op deze lijst staan de volgende Amerikaanse USD stablecoins:

Andere bekende gereguleerde USD stablecoins zijn:

  • De USD-coin (USDC) is door Coinbase en Circle uitgebracht geworden en kan natuurlijk op Coinbase, maar ook Kraken gekocht worden. #
  • De True-USD (TUSD) is een gereguleerde USD stablecoin die door het TrustToken platform wordt uitgebracht en o.a. bij Bitcoin Meester in Nederland met iDEAL kan worden gekocht.

Andere niet gereguleerde bekende USD stablecoins zijn:

Gerelateerde artikels:

Waarom zou ik bitcoin kopen?

Bronvermelding:

Lees verder

IMF roept overheden op om meer te besteden!

Op het jaarlijkse economische forum van Gaidar in Rusland, heeft Kristalina Georgieva, de directeur van het IMF, overheden opgeroepen om meer fiat-geld uit te geven om de economieën overeind te houden. Kristalina Georgieva zei volgens het Reuter artikel onder meer het volgende: “Geef zoveel mogelijk geld uit, en dan nog net iets meer dan dat.” […]

Jan 19, 2021
2,5 min

Mattias Desmet over masavorming, totalitarisme en wetenschappelijke objectiviteit

We willen onze lezers attenderen op een zeer goed gesprek tussen Marlies Dekkers en klinisch psycholoog Mattias Desmet over de cijfers omtrent virusbesmettingen, ziekenhuisopnames en (over)sterfte. Sommigen, zoals de WEF zien deze gezondheidscrisis als een historische kans om onder meer een grote reset te bewerkstelligen, zo vertelt Desmet. Dit zou het moment zijn waarop we […]

Jan 17, 2021
2 min

Amerikaanse OCC geeft banken groen licht voor gebruik van blockchain!

Op 4 januari heeft het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) middels dit nieuwsbericht Amerikaanse banken officieel toestemming gegeven om deel te nemen aan “independent node verification networks (INVN) zoals publieke blockchains” en om stablecoins te benutten voor betalingsverkeer en andere bankactiviteiten. Bitcoin en andere decentrale betalingsnetwerken kunnen worden geïntegreerd binnen het Amerikaanse […]

Jan 6, 2021
2 min