bitcoin reformation

USD stablecoins kopen?

Sep 27, 2021
Aanbieding: 

Samenvatting: we varen in ongekende financiële wateren met een chronisch tekort aan Amerikaanse Dollars. De vraag naar gedigitaliseerde blockchain dollars, de zogenaamde USD stablecoins is ook toegenomen. De toenemende vraag naar dollars heeft te maken met problemen binnen het financiële onder meer in de internationale repomarkt en de eurodollar-kredietmarkten. De huidige globale schuldenbubbel lijkt door het coronavirus te zijn doorgeprikt. Beleggers vermijden nu risico’s, vrezen een recessie of depressie en vluchten naar dollars, en nu ook in toenemende mate de USD stablecoins. Dit wijst op een toenemende interesse voor de kleine Bitcoin en crypto-kapitaalmarkt. Ze vormen een alternatief decentraal en peer-to-peer eurodollar systeem.

USD stablecoins kunnen worden gebruikt om gemakkelijk zonder rompslomp niet alleen goedkoop bitcoin, maar ook goud te kopen om zodoende belasting rompslomp en financiële repressie zoals negatieve rente te vermijden en verder spaarkapitaal op een gespreide manier te beleggen. Over dollar stablecoins kunnen spaarders rente verdienen. Dit kan in Nederland prima gedaan worden met iDEAL bij Bitvavo handelsbeurs of de makelaarsdienst van de Bitcoin Meester. De Bitcoin Meester biedt ook een 3% rentevergoeding aan voor haar USD stablecoin rekeninghouders. Goede alternatieven zijn BitPanda in Wenen of de Amerikaanse Kraken Exchange. In maart 2020 zijn de USDT + USDC stablecoin balansen in de wereldwijde crypto exchanges toegenomen tot zo’n $1 miljard.

Introductie

USD Stablecoins zien een geweldige toename dankzij coronacrisis. De coronacrisis heeft grote economische en financiële gevolgen. Het laat ook zowel de traditionele financiële markten als de cryptomarkten niet ongemoeid.

Onzekerheid en gebrek aan US dollar liquiditeit

Een van die gevolgen is dat de nog relatief stabiele dollar het wint aan populariteit over andere valuta en financiële activa, naarmate zelfs de traditioneel ‘veilige’ activa gestaag dalen in waarde.

usd stablecoins

Zo zag de Britse pond een daling van 9 procent ten opzichte van de dollar, kelderden de Russische roebel en de Braziliaanse real beide 25 procent, en incasseerde ruwe olie zelfs een verlies van 62% in verhouding. Het is daarom weinig verwonderlijk dat de Amerikaanse dollar door veel investeerders wordt gezien als een veilige haven in deze moeilijke financiële tijd. Dit was het gevolg van een liquiditeitscrisis op de effectenmarkten die kampten met een acuut dollartekort. De Federal Reserve brengt nu biljoenen dollars in omloop en heeft verder ook een repo-regeling moeten opzetten met buitenlandse centrale banken. Het monetair eurodollar systeem kraakt in haar voegen en een globaal economische depressie klopt aan de deur. Iedereen vlucht naar dollars om onder meer verlieslijdende posities te liquideren, verdere verliezen te vermijden en verder USD schulden af te betalen.

Vraag naar USD stablecoins neemt toe

usd stablecoins

Een logisch gevolg daarvan is dat de USD Stablecoins eveneens worden gezien als een toevluchtsoord. Sinds halverwege maart hebben de Stablecoins gezamenlijk een netto-instroom van $2 miljard ondervonden, wat een groei van 33% betekent. USD Stablecoins zijn cryptovaluta die verbonden zijn aan de Amerikaanse dollar. De waarde van 1 Stablecoin is altijd gelijk aan 1 Amerikaanse dollar, wat deze munt van stabiliteit voorziet. Veel investeerders zien deze Stablecoins nu als een veiliger alternatief dan veel traditionele financiële middelen, zelfs nu dat de Amerikaanse Federal Reserve voorzorgsmaatregelen heeft getroffen die de rentevoet negatief beïnvloeden en meer financiële repressie zal inhouden voor de spaarder en pensionair.

Waarom zou ik USD stablecoins kopen?

Wil je euro’s omwisselen op een exchange voor USD stablecoins? Inderdaad, meer en meer beleggers nemen de Dollar Milkshake Theorie serieus en beschouwen de huidige coronacrisis als een pin die de huidige globale schuldenzeepbel doorprikt. Dit zou betekenen dat we een globale depressie zullen gaan meemaken die een periode van deflatie zal kennen. Dit zal waarschijnlijk een nieuwe banken- en eurocrisis veroorzaken die met veel ECB-steunaankopen wellicht wordt vermeden.

Om in dit onzekere financiële klimaat kapitaalrisico’s te vermijden kan een belegger diversifiëren naar de relatief veilige dollar, goud en bitcoin. Een flinke USD stablecoin reserve zou kunnen worden aangehouden om op tactische momenten goedkoop bitcoin, goud en wellicht later ook goedkope effecten op te kopen van bedrijven die bijvoorbeeld na de coronapandemie een enorm potentieel hebben. Niettemin, tijdens een deflatie en depressie zullen de effectenmarkten over een langere periode leeglopen en mogelijk 80 % dalen. Verder zijn er verhoogde inflatierisico’s.

Negatieve rente in combinatie met de inflatierisico’s maakt spaargeld op een reguliere bankrekening risicovol en per definitie een verlieslijdende strategie. Door het kopen van Amerikaanse USD stablecoins vermijdt je negatieve spaarrente en kun je onder meer rente verdienen binnen de groeiende bitcoin kredietmarkt en de DeFi-sector in het algemeen.

Dit scenario is natuurlijk niet zeker. Dit is ook geen beleggingsadvies, maar een reden waarom USD stablecoins nu populair zijn geworden en door beleggers worden aangehouden. We verkeren in ongekende financiële wateren.

Wat is een mogelijke impact van deze toename voor Bitcoin?

USD Stablecoins zijn een belangrijk onderdeel van het crypto ecosysteem en stellen handelaren in staat om belasting te ontwijken. In principe moet elke USD dollar transactie in bitcoin bij de Amerikaanse Belastingdienst worden opgegeven. Door gebruik te maken van een USD stablecoin is dit niet vereist en kan Bitcoin en andere crypto assets actief worden verhandeld op een exchange.

bitcoin schaarste tijd

De nieuwe populariteit van USD stablecoins betekent dat er meer interesse is voor het beleggen en verhandelen van vooral bitcoins. Waarschijnlijk zullen vele beleggers wachten op nieuwe koerscorrecties om tijdens een bodem te kopen of zullen ze wellicht beginnen met een DCA-inkoopstrategie. Hoe het ook zij, het is een goed teken voor de cryptomarkt dat er meer USD stablecoins worden gekocht en dat er geen dollars van de exchanges worden teruggestort naar de respectieve bankrekeningen van de handelaren. Er is een toestroom van kapitaal te bespeuren die uiteindelijk zal worden belegd in de cryptomarkten. In de loop van Maart zijn de USDT + USDC stablecoin balansen in de crypto exchanges toegenomen tot $1 miljard. Veel geld staat aan de zijlijn om via onder meer limit orders zo goedkoop en zo veel mogelijk bitcoins te kopen.

Waar kan ik USD stablecoins kopen?

De meeste internationale exchanges bieden USD stablecoins aan. In Nederland kun je met iDEAL USD stablecoins kopen bij de Bitvavo exchange en de Bitcoin Meester.

USD stablecoins kopen

Bitcoin Meester is voor de meeste Nederlanders de beste partij om bij aan te kloppen. Bitcoin Meester biedt niet alleen de gereguleerde Paxos USD Standard aan, maar ook de Paxos Gold (PAXG) token. Dus, je kunt bij de Bitcoin Meester niet alleen gedigitaliseerde blokchain dollars kopen, maar ook gereguleerd gedigitaliseerd goud! Als klapper op de vuurpijl biedt de Bitcoin Meester ook een 3% rentevergoeding aan. Voor meer informatie:

Twee goede alternatieven zijn Bitpanda in Wenen of de Amerikaanse Kraken Exchange. Natuurlijk kan ook de Binance exchange worden geëvalueerd. Binance heeft veel geïnvesteerd in de lancering van eigen stablecoins voor verschillende lokale fiat-valuta. Echter, Bitpanda heeft onze voorkeur aangezien dit platform makkelijker in gebruik is en beschikt over een Visa-betaalkaart.

Welke USD Stablecoins zijn er beschikbaar?

Er zijn vele verschillende USD stablecoins beschikbaar die allemaal op een unieke manier door partijen zijn opgezet. De meeste bekende en betrouwbare USD stablecoins staan op de groente lijst van de Amerikaanse toezichthouder in New York, de New York Department of Financial Services (NYDFS. Op deze lijst staan de volgende Amerikaanse USD stablecoins:

Andere bekende gereguleerde USD stablecoins zijn:

  • De True-USD (TUSD) is een gereguleerde USD stablecoin die door het TrustToken platform wordt uitgebracht en o.a. bij Bitcoin Meester in Nederland met iDEAL kan worden gekocht.

Andere niet gereguleerde bekende USD stablecoins zijn:

  • De Binance USD stablecoin (BUSD). Deze kan bij Binance gekocht worden.
  • Tether USD is de grootste USD stablecoin die op bijna alle exchanges te koop is en onder meer met iDEAL bij Bitcoin Meester te verkrijgen is.
  • Dai USD van Dharma is een innovatief gedecentraliseerd synthetisch USD stablecoin project op Ethereum en kan ook bij de Bitcoin Meester verkregen worden.
  • De Djed USD stablecoin voor het Cardano ecosysteem.
  • UST is een gedecentraliseerde algoritmische USD stablecoin dat wordt uitgegeven op de Terra-blockchain. Als een algoritmische USD stablecoin heeft het geen een op een ondersteuning heeft met echte Amerikaanse dollars. In plaats daarvan gebruikt het de LUNA-munt als een algoritmische stabilisatiemethode. Iedereen kan UST tokens slaan door hun Luna in te wisselen, dus het verbranden van 1 dollar aan LUNA zal 1 dollar aan UST creëren. UST is al beschikbaar op verschillende applicatienetwerken. Hieronder kun je een video zien over hoe UST werkt met de decentrale geldmarkt van Terra:

Wil je UST of Terra stablecoins kopen? Dit kun je het beste doen op het handelsplatform van Binance of met ideal bij de Bitcoin Meester.

Gerelateerde artikels:

Waarom zou ik bitcoin kopen?

Bronvermelding:

Lees verder

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min

Rio de Janeiro belegt 1% schatkist in Bitcoin

Rio de Janeiro wordt de eerste Braziliaanse stad en een van de eerste steden ter wereld die Bitcoin koopt als waardeopslag. De stad gaat 1% van de schatkist in Bitcoin beleggen. Dat heeft burgemeester Eduardo Paes donderdag 13 januari bekend gemaakt op de Rio Innovation Week. Of dat nog niet genoeg is, krijgen burgers de mogelijkheid […]

Jan 14, 2022
2,5 min