bybit

Bybit Nederland productaanbod en alternatieve derivates exchanges

Mar 23, 2024
Aanbieding: 

Bybit Nederland zal inwoners van Nederland bedienen met een gelimiteerd productaanbod. Het globale crypto-handelsplatform van Bybit is sinds 26 maart 2024 niet meer toegankelijk zijn voor inwoners van Nederland. Voor de inwoners van Nederland is er een aparte website en handelsplatform ontwikkeld: Bybit Nederland. Dit platform is ontwikkeld in samenwerking met SATOS. Bybit en SATOS vormde samen het huidige Bybit Nederland die toegankelijk is via bybit.nl. Het productaanbod van Bybit Nederland is beperkt. In dit artikel bespreken we welke diensten en producten Bybit stopt voor haar gebruikers die wonen in Nederland. Verder zullen we ook kijken naar alternatieve handelsplatformen voor Bybit Nederland.

bybit Nederland alternatief

Samenvatting: De Bybit exchange zal voor inwoners van Nederland alleen toegankelijk zijn via Bybit Nederland (bybit.nl). Hier krijgen Nederlandse Bybit klanten toegang tot een meer uitgeklede versie van Bybit: de crypto spot handel. De volgende producten en diensten zullen niet meer beschikbaar zijn: Leveraged tokens op de spot markt, Perpetual en futures contracten, Derivaten trading met de MetaTrader 4, Derivaten options trading, Meerdere EARN producten (dual asset, discount buy, double win, fund pool), Fiat P2P trading, Bybit card, Copy trading (dit heeft ook gevolgen voor ‘masters’), Futures trading bots, Web3 Bybit cloud wallet en meer Web3 features, Apex, NFT. Alternatieven voor Bybit zijn beperkt aan gezien inwoners van Nederland in feite overal worden geweerd. Zo heeft Bitget recentelijk ook haar deuren gesloten voor haar Nederlandse gebruikers.

Twee klassieke doorgewinterde derivates exchanges hebben nog niet haar deuren gesloten voor inwoners van Nederland: Deribit en Bitmex. Inwoners die willen handelen in derivaten zoals perpetuals kunnen hier terecht als een alternatief voor Bybit. Bybit Nederland kan wel gewoon als een crypto spot exchange worden gebruikt voor het makkelijk kopen van USDT of USDC met euro´s. Deze stablecoins kunnen vervolgens op de Bitmex rekening of Deribit rekening worden gestort.


Bybit Nederland – achtergrondinformatie

Vorig jaar in juni kwam het nieuws naar buiten: het Nederlandse SATOS ging een samenwerking aan met de grote internationale cryptoreus: Bybit. Door deze samenwerking zou Bybit haar “vergunningen” mogen behouden en zodoende haar Nederlandse klanten kunnen blijven bedienen, dit uiteraard met het oog op het aanbieden van de volledige product ‘suite’ van Bybit, en dus voornamelijk het aanbieden van derivaten (perpetuals, futures trading etc.). Zo werd Bybit Nederland geboren.

Zoals gezegd staat Bybit voornamelijk bekend om haar handel, en het hoge handelsvolume in de derivaten (derivatives trading): op dit moment is Bybit, op Binance na, de grootste exchange als het gaat om crypto derivaten trading. Helaas kwam er echter al relatief snel slecht nieuws naar buiten; namelijk dat Bybit geen derivatives trading meer mag aanbieden in Nederland. Hier vallen onder andere de perpetuals en futures trading onder.. jammer, maar wellicht beter voor sommige crypto traders gezien het risico dat deze trading diensten met zich mee brengen.

ByBit Nederland stop met derivatives trading, zoals de perpetuals en futures

Per 5 maart kunnen er op het Nederlandse Bybit platform al geen nieuwe derivatenposities meer worden ingenomen, daarnaast worden de posities die traders al hadden ingenomen automatisch per 26 maart beëindigd. Het beëindigen van deze derivatenposities kan voor sommige traders in hun nadeel zijn: futures zijn contracten met een einddatum, en perpetuals hebben geen einddatum. Echter, door het sluiten van de perpetuals per 26 maart is het eigenlijk een future; inclusief einddatum dus. Let dus goed op jouw positie en de waarde ervan de komende dagen en/of weken. Dit geldt zowel voor jouw futures als perpetual contract.

Belangrijk om te vermelden: zodra jouw (eventuele) openstaande posities worden beëindigd zullen de tegoeden naar je wallets worden overgemaakt, onder het beheer van SATOS.

Met welke diensten stopt Bybit Nederland nog meer?

Inmiddels is het duidelijk dat door de toenemende regel- en wetgeving er bepaalde producten en diensten niet meer aangeboden mogen worden aan, in dit geval, Nederlandse klanten. Dit zijn vooral ‘high risk’ producten zoals leverage trading, derivaten etc. De volgende diensten stoppen (helaas) ook per 26 maart:

 • Leveraged tokens op de spot markt
 • Perpetual en futures contracten
 • Derivaten trading met de MetaTrader 4
 • Derivaten options trading
 • Meerdere EARN producten (dual asset, discount buy, double win, fund pool)
 • Fiat P2P trading
 • Bybit card BLIJFT maar er worden per 5 maart geen nieuwe kaarten uitgegeven
 • Copy trading (dit heeft ook gevolgen voor ‘masters’)
 • Futures trading bots
 • Web3 Bybit cloud wallet en meer Web3 features
 • Apex
 • NFT

Belangrijke mededeling: jouw trade geschiedenis en P&L (profit & loss) overzicht is maar tot 27 maart beschikbaar, hierna is het niet meer te verkrijgen aangezien Nederlandse klanten alleen nog maar toegang zullen hebben tot bybit.nl en niet tot bybit.com

Zorg dus dat je deze info (voor de belastingdienst bijvoorbeeld) zsm verzamelt.

Spot handel op Bybit nog steeds beschikbaar

Gelukkig is er ook nog goed nieuws: de spot markt van Bybit (de op twee na grootste wereldwijd) blijft gewoon beschikbaar voor Nederlandse klanten, hieronder vallen honderden tokens. Zoals gezegd is het handelsvolume op deze markt zeer hoog en de liquiditeit diep, dit zorgt voor een snelle en effectieve afwikkeling van jouw order. Echter, als het gaat om de euro liquiditeit, hebben Nederlanders een beter alternatief: Bitvavo. Het enige voordeel van de Bybit spothandel is dat Bybit een groter aanbod heeft in allerlei tokens en coins. Bybit onderscheidt zich niet meer zo veel van andere concurrenten en alternatieve spot exchanges waaronder nu ook Kraken en Coinbase worden geteld.

Waar kun je nog wel in derivaten (zoals futures en perpetuals) traden?

Mocht jij alsnog willen blijven handelen in crypto derivaten zoals futures en perpetuals? Er zijn twee klassieke derivates exchanges beschikbaar en ook twee goede decentralized derivatives exchanges die als een alternatief voor Byit kunnen worden gebruikt. Check dan onze reviews over Deribit, DyDx, Jupiter dex of Bitmex.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) gaat bitcoin aanbieden aan zakelijke en institutionele klanten

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) is de grootste bank in het zuidwesten van Duitsland met het hoofdkantoor in Stuttgart. LBBW zet een belangrijke stap in de richting van crypto-integratie door bewaringsdiensten voor digitale assets aan te gaan bieden. Deze ontwikkeling, in samenwerking met Bitpanda exchange, onderstreept de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen in Duitsland. Met […]

Apr 15, 2024
2 min