bitcoin course

SATOS REVIEW 2023 – hoe kun je SATOS nu het beste gebruiken?

Jul 12, 2023
Aanbieding: 

Samenvatting SATOS review van 2023: SATOS is een Nederlandse crypto broker die een zeer gebruiksvriendelijk online platform aanbiedt om snel euro’s om te wisselen naar bitcoins en visa versa. SATOS werkt tegenwoordig samen met ByBit. SATOS is te beschouwen als een veilige euro-crypto gateway tot het populaire ByBit platform. De ByBit dienstverlening is vergelijkbaar met die van Binance. Binance zal in 2023 niet meer beschikbaar zijn voor Nederlanders. SATOS in combinatie met ByBit is een goed alternatief voor de Binance crypto exchange.

Introductie tot deze SATOS review:

SATOS is een betrouwbare dienstverlener en staat onder toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB). Het video-verificatieproces voor nieuwe gebruikers werkt soepeltjes zodat je snel bij SATOS met iDEAL voordelig bitcoins kunt kopen. Het is een prima portaal voor het veilig en in eigen beheer kopen van bitcoins.

satos review

UPDATE 2023: SATOS werkt voor haar dienstverlening nu samen met Bybit.com. Via een account op Bybit.com krijg je als klant van SATOS toegang tot meer dan 300 cryptocurrencies. Voor meer informatie:

SATOS kan anno 2023 het beste via het ByBit platform worden gebruikt. Bybit werkt met SATOS samen om Nederlandse klanten te voorzien van meer zekerheid en beveiliging betreft euro transacties en tegoeden. De samenwerking is tot stand gekomen om te verzekeren dat deze klanten bediend worden door een door DNB gereguleerd bedrijf. Middels de samenwerking tussen SATOS en Bybit wordt voor klanten de deur geopend tot meer dan 300 cryptocurrencies en een platform met enorm veel mogelijkheden. Registreer je vandaag nog via Bybit.com.

Hieronder volgt verouderde informatie over SATOS dienstverlening:

SATOS review – hoe kan ik er bitcoin kopen?

SATOS heeft een zeer gebruiksvriendelijke wisseldienst opgezet. Je kunt direct vanuit je rekening bitcoins naar je bitcoin wallet sturen. Hieronder in de video wordt concreet uitgelegd hoe je bitcoins kunt kopen bij Satos met iDEAL.

Gebruikerservaringen SATOS

De medewerkers van SATOS geven beginners alle hulp en de kans om vragen te stellen met onder andere het aanmaken van een crypto wallet. Satos is geen crypto exchange met een orderboek en biedt geen wallet ondersteuning aan zoals Bitvavo dit heeft geregeld. Satos is een wisselkantoor die direct de aangekochte digitale valuta stuurt naar de wallet van de gebruiker. Het is een portaal. Voor de ervaren traders die grote orders plaatsen heeft Satos wel zeer gunstige tarieven en de bestellingen worden snel verwerkt. Satos streeft ernaar om onder meer de aangekochte bitcoins binnen 15 minuten te versturen. Wanneer je cryptocurrencies hebt verkocht voor euro’s, staan deze gegarandeerd de volgende werkdag bijgeschreven op je rekening. Je gegevens worden veilig offline afgeschermd, en je betaalt gemakkelijk en snel met iDeal of BANcontact.

metcalfe's law Bitcoin

We kunnen zeker SATOS aanbevelen om eens gratis te evalueren als een vertrouwde Nederlandse Bitcoin broker voor bitcoins. Je hoeft niet over een Bitcoin wallet te beschikken, Satos zal je helpen met het opzetten van een portemonnee. Voor meer informatie:

Wie & wat is SATOS?

SATOS is een innovatief Nederlands cryptocurrency bedrijf. Opgericht in 2013 door een drietal vrienden met een passie voor de, toen nog relatief onbekende, virtuele munt: Bitcoin.

Het viel hun snel op dat er rondom Bitcoin en andere cryptocurrencies veel misvattingen waren. Om deze misvattingen bespreekbaar te maken, heeft SATOS de visie opgesteld om Bitcoin voor iedereen in Europa bereikbaar, en aldus vatbaar te maken.

Dit verwezenlijkt SATOS onder andere door 13 uur per dag (inclusief weekenden) support te bieden. Zo zijn ze via telefonisch-, mail- en chatcontact bereikbaar om daar je vragen te stellen.

Een veelvoorkomende vraag is dan ook ‘hoe maak ik een wallet aan’. Deze vraag wordt zo vaak gesteld omdat SATOS geen tegoeden van de klanten beheert. Dit houdt in dat je de bitcoins bij SATOS aankoopt, en deze worden vervolgens naar jouw eigen wallet verstuurd, welke je dient op te geven in het eenvoudige bestelformulier.

Dit lijkt ergens ingewikkeld voor een beginner, toch is het volledig conform het bestaansrecht van cryptocurrencies. Namelijk: er is geen bedrijf meer dat jouw tegoeden beheert, zoals in ons huidige betaalsysteem die met de banken gebeurt.

Het is momenteel bij SATOS mogelijk om te handelen in Bitcoin, Ripple, Litecoin en Bitcoin Cash. De site breidt snel uit, en zijn van plan nog vele andere munten aan het portfolio toe te voegen. Je betaalt gemakkelijk en snel met iDeal of BANcontact. We raden onze lezers aan om te beginnen met bitcoin en vanwege het risico niet meteen ander coins te kopen.

Satos Videoverificatie

Met ingang van de nieuwe regelgeving op 18 mei 2020 is de Nederlandsche Bank (DNB) de toezichthouder. De meest impactvolle eis van de DNB is de vernieuwde identiteitsverificatie. Een eis die Satos al jaren naleeft met haar klanten, omdat ook ze witwassen, terrorismefinanciering en fraude tegengaan. 

Om dit proces zo eenvoudig mogelijk- en passend binnen de richtlijnen van de DNB te maken heeft SATOS er nu voor gekozen om het verificatieproces bij nieuwe en bestaande klanten uitsluitend te laten verlopen via een videogesprek of opgenomen video. Zo is een van de door de DNB gestelde eisen dat ze de identiteit met zekerheid hebben geverifieerd. Tijdens de videoverificatie vragen ze om enkele documenten in beeld te brengen, het is daarom slim om tijdens de videoverificatie in ieder geval het identiteitsbewijs bij de hand te houden. Naast een videogesprek met een SATOS support-medewerker is het ook mogelijk zelf een video op te nemen en te versturen naar een van onze support-medewerkers.

Het voordeel van videoverificatie is dat het hele verificatieproces zelfs sneller werkt dan de verificatiemethoden waar ze voorheen gebruik van maakten. Met de videoverificatie heb je direct duidelijkheid en weet je binnen enkele minuten waar je aan toe bent. Andere verificatiemethoden bij SATOS zoals de selfie met een identificatiebewijs en in veel gevallen de bankverificatie vervallen dan ook; en dat scheelt veel tijd en ergernissen.

De nieuwe eenmalige videoverificatie doorloop je bij Satos in enkele minuten, hierna zal je geen last meer hebben van vervelende vertragingen en kan je ongestoord handelen. 

Is SATOS geschikt voor mij?

satos recensie

Met name is SATOS zeer geschikt voor beginners en die gebruikers die meteen bitcoins veilig in eigen beheer willen opslaan. Dit is de beste manier om bitcoins te kopen omdat je zo niet wordt verleid om bitcoins te verhandelen of te verkopen voor altcoins. Hierdoor beperk je risico’s en kun je een consequente Bitcoin DCA-strategie doorvoeren en een Hodler worden voor de lange termijn. Laat je dan ook niet afleiden door die andere coins!

Door de snelle support die er geleverd wordt, kunnen beginners hier al hun vragen stellen. Daarnaast is SATOS uiterst geschikt voor handelaren die graag cryptocurrencies willen omzetten naar Euro’s. Zo zijn ze zeer snel, en geven hier doorgaans een goede koers voor. Zeker ook ervaren handelaren kunnen hier hun aankopen doen, echter biedt SATOS nog geen extreem breed scala aan altcoins en handelsgereedschappen. In dat geval kun je beter naar de Nederlandse handelsbeurs van Bitvavo stappen.

Is SATOS betrouwbaar en veilig?

SATOS gaat al een tijd mee. In deze tijd werkt het bedrijf om de website te optimaliseren. Dit is ook terug te zien in de reviews op hun Trustpilot profiel. Veel van deze zijn zeer positief.

SATOS biedt een zeer overzichtelijke website, waardoor een betaling binnen enkele minuten is voldaan. Zowel kopen als verkopen gaat zeer rap. Het streven is om een aankoop binnen 15 minuten verzonden te hebben. Wanneer je cryptocurrencies verkoopt bij SATOS staat dit in alle gevallen (uiterlijk) de volgende werkdag op je rekening bijgeschreven.

Doordat SATOS niet werkt met accounts, zijn jouw tegoeden ook écht jouw tegoeden. Dus zelfs als SATOS op magische wijzen verdwijnt, staan jouw tegoeden al onder eigen beheer op je eigen wallet, volledig los van SATOS. Wel zo veilig.

Daarnaast worden de klantgegevens welke nodig zijn om betalingen te verrichten, en jouw ‘verificatie-status’ te herkennen veilig offline opgeslagen. Deze zullen ook nooit met derde worden gedeeld zonder officiële redenen.

Wat zijn de kosten bij SATOS?

SATOS hanteert doorgaans een scherpe prijs. Ze zijn natuurlijk afhankelijk van de beurs die ze op dat moment gebruiken, maar de geschiedenis wijst uit dat SATOS streeft om de goedkoopste aanbieder te zijn.

Hier is geen direct percentage aan vast te knopen. SATOS hanteert namelijk een eigen koers, waar alle kosten in verwerkt zijn. Dit doen zij om er zeker van te zijn dan men weet wat zij zullen betalen op het moment van het invullen van het formulier, zo komen hierna geen extra kosten meer.

Het verschil tussen de prijs van SATOS en verschillende andere Nederlandse cryptobeurzen is doorgaans tussen de 0.5 en 1.3%. Dit percentage is geldt bij alle aangeboden cryptocurrencies (Bitcoin, Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash).

Is er een alternatief voor Satos?

Ben je opzoek naar een volwaardig handelsplatform met de laagste commissies (0.25 %) dan is de Nederlandse Bitvavo exchange de beste keuze.

SATOS review – conclusie

SATOS kan anno 2023 alleen in combinatie met ByBit worden gebruikt voor het veilig overmaken van euro voor de aankoop van crypto. Bybit werkt met SATOS samen om Nederlandse klanten te voorzien van meer zekerheid en beveiliging betreft euro transacties en tegoeden. De samenwerking is tot stand gekomen om te verzekeren dat deze klanten bediend worden door SATOS, een door DNB gereguleerd bedrijf. Middels de samenwerking tussen SATOS en Bybit wordt voor klanten de deur geopend tot meer dan 300 cryptocurrencies en een platform met enorm veel mogelijkheden. Registreer je vandaag nog via Bybit.com. Het beste alternatief voor SATOS en ByBit is om gewoon een Bitvavo rekening te openen. Voor meer informatie: Bitvavo Review.

Relevante artikels:

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min