bitcoin course

SATOS REVIEW

Jun 23, 2020
Aanbieding: 

Samenvatting: SATOS is een Nederlandse Bitcoin makelaar die een zeer gebruiksvriendelijk online platform aanbiedt om snel euro’s om te wisselen naar bitcoins en visa versa.

satos crypto en bitcoin exchange

SATOS is een betrouwbare dienstverlener en staat onder toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB). Het videoverificatieproces voor nieuwe gebruikers werkt soepeltjes zodat je snel bij SATOS met iDEAL voordelig bitcoins kunt kopen. Het is een prima portaal voor het veilig en in eigen beheer kopen van bitcoins.

Hoe kan ik bij SATOS bitcoins kopen?

SATOS heeft een zeer gebruiksvriendelijke wisseldienst opgezet. Je kunt direct vanuit je rekening bitcoins naar je bitcoin wallet sturen. Hieronder in de video wordt concreet uitgelegd hoe je bitcoins kunt kopen bij Satos met iDEAL.

Gebruikerservaringen SATOS

De medewerkers van SATOS geven beginners alle hulp en de kans om vragen te stellen met onder andere het aanmaken van een crypto wallet. Satos is geen crypto exchange met een orderboek en biedt geen wallet ondersteuning aan zoals Bitvavo dit heeft geregeld. Satos is een wisselkantoor die direct de aangekochte digitale valuta stuurt naar de wallet van de gebruiker. Het is een portaal. Voor de ervaren traders die grote orders plaatsen heeft Satos wel zeer gunstige tarieven en de bestellingen worden snel verwerkt. Satos streeft ernaar om onder meer de aangekochte bitcoins binnen 15 minuten te versturen. Wanneer je cryptocurrencies hebt verkocht voor euro’s, staan deze gegarandeerd de volgende werkdag bijgeschreven op je rekening. Je gegevens worden veilig offline afgeschermd, en je betaalt gemakkelijk en snel met iDeal of BANcontact.

metcalfe's law Bitcoin

We kunnen zeker SATOS aanbevelen om eens gratis te evalueren als een vertrouwde Nederlandse Bitcoin broker voor bitcoins. Je hoeft niet over een Bitcoin wallet te beschikken, Satos zal je helpen met het opzetten van een portemonnee. Voor meer informatie:

Wie & wat is SATOS?

SATOS is een innovatief Nederlands cryptocurrency bedrijf. Opgericht in 2013 door een drietal vrienden met een passie voor de, toen nog relatief onbekende, virtuele munt: Bitcoin.

Het viel hun snel op dat er rondom Bitcoin en andere cryptocurrencies veel misvattingen waren. Om deze misvattingen bespreekbaar te maken, heeft SATOS de visie opgesteld om Bitcoin voor iedereen in Europa bereikbaar, en aldus vatbaar te maken.

Dit verwezenlijkt SATOS onder andere door 13 uur per dag (inclusief weekenden) support te bieden. Zo zijn ze via telefonisch-, mail- en chatcontact bereikbaar om daar je vragen te stellen.

Een veelvoorkomende vraag is dan ook ‘hoe maak ik een wallet aan’. Deze vraag wordt zo vaak gesteld omdat SATOS geen tegoeden van de klanten beheert. Dit houdt in dat je de bitcoins bij SATOS aankoopt, en deze worden vervolgens naar jouw eigen wallet verstuurd, welke je dient op te geven in het eenvoudige bestelformulier.

Dit lijkt ergens ingewikkeld voor een beginner, toch is het volledig conform het bestaansrecht van cryptocurrencies. Namelijk: er is geen bedrijf meer dat jouw tegoeden beheert, zoals in ons huidige betaalsysteem die met de banken gebeurt.

Het is momenteel bij SATOS mogelijk om te handelen in Bitcoin, Ripple, Litecoin en Bitcoin Cash. De site breidt snel uit, en zijn van plan nog vele andere munten aan het portfolio toe te voegen. Je betaalt gemakkelijk en snel met iDeal of BANcontact. We raden onze lezers aan om te beginnen met bitcoin en vanwege het risico niet meteen ander coins te kopen.

Satos Videoverificatie

Met ingang van de nieuwe regelgeving op 18 mei 2020 is de Nederlandsche Bank (DNB) de toezichthouder. De meest impactvolle eis van de DNB is de vernieuwde identiteitsverificatie. Een eis die Satos al jaren naleeft met haar klanten, omdat ook ze witwassen, terrorismefinanciering en fraude tegengaan. 

Om dit proces zo eenvoudig mogelijk- en passend binnen de richtlijnen van de DNB te maken heeft SATOS er nu voor gekozen om het verificatieproces bij nieuwe en bestaande klanten uitsluitend te laten verlopen via een videogesprek of opgenomen video. Zo is een van de door de DNB gestelde eisen dat ze de identiteit met zekerheid hebben geverifieerd. Tijdens de videoverificatie vragen ze om enkele documenten in beeld te brengen, het is daarom slim om tijdens de videoverificatie in ieder geval het identiteitsbewijs bij de hand te houden. Naast een videogesprek met een SATOS support-medewerker is het ook mogelijk zelf een video op te nemen en te versturen naar een van onze support-medewerkers.

Het voordeel van videoverificatie is dat het hele verificatieproces zelfs sneller werkt dan de verificatiemethoden waar ze voorheen gebruik van maakten. Met de videoverificatie heb je direct duidelijkheid en weet je binnen enkele minuten waar je aan toe bent. Andere verificatiemethoden bij SATOS zoals de selfie met een identificatiebewijs en in veel gevallen de bankverificatie vervallen dan ook; en dat scheelt veel tijd en ergernissen.

De nieuwe eenmalige videoverificatie doorloop je bij Satos in enkele minuten, hierna zal je geen last meer hebben van vervelende vertragingen en kan je ongestoord handelen. 

Is SATOS geschikt voor mij?

satos recensie

Met name is SATOS zeer geschikt voor beginners en die gebruikers die meteen bitcoins veilig in eigen beheer willen opslaan. Dit is de beste manier om bitcoins te kopen omdat je zo niet wordt verleid om bitcoins te verhandelen of te verkopen voor altcoins. Hierdoor beperk je risico’s en kun je een consequente Bitcoin DCA-strategie doorvoeren en een Hodler worden voor de lange termijn. Laat je dan ook niet afleiden door die andere coins!

Door de snelle support die er geleverd wordt, kunnen beginners hier al hun vragen stellen. Daarnaast is SATOS uiterst geschikt voor handelaren die graag cryptocurrencies willen omzetten naar Euro’s. Zo zijn ze zeer snel, en geven hier doorgaans een goede koers voor. Zeker ook ervaren handelaren kunnen hier hun aankopen doen, echter biedt SATOS nog geen extreem breed scala aan altcoins en handelsgereedschappen. In dat geval kun je beter naar de Nederlandse handelsbeurs van Bitvavo stappen.

Is SATOS betrouwbaar en veilig?

SATOS gaat al een tijd mee. In deze tijd werkt het bedrijf om de website te optimaliseren. Dit is ook terug te zien in de reviews op hun Trustpilot profiel. Veel van deze zijn zeer positief.

SATOS biedt een zeer overzichtelijke website, waardoor een betaling binnen enkele minuten is voldaan. Zowel kopen als verkopen gaat zeer rap. Het streven is om een aankoop binnen 15 minuten verzonden te hebben. Wanneer je cryptocurrencies verkoopt bij SATOS staat dit in alle gevallen (uiterlijk) de volgende werkdag op je rekening bijgeschreven.

Doordat SATOS niet werkt met accounts, zijn jouw tegoeden ook écht jouw tegoeden. Dus zelfs als SATOS op magische wijzen verdwijnt, staan jouw tegoeden al onder eigen beheer op je eigen wallet, volledig los van SATOS. Wel zo veilig.

Daarnaast worden de klantgegevens welke nodig zijn om betalingen te verrichten, en jouw ‘verificatie-status’ te herkennen veilig offline opgeslagen. Deze zullen ook nooit met derde worden gedeeld zonder officiële redenen.

Wat zijn de kosten bij SATOS?

SATOS hanteert doorgaans een scherpe prijs. Ze zijn natuurlijk afhankelijk van de beurs die ze op dat moment gebruiken, maar de geschiedenis wijst uit dat SATOS streeft om de goedkoopste aanbieder te zijn.

Hier is geen direct percentage aan vast te knopen. SATOS hanteert namelijk een eigen koers, waar alle kosten in verwerkt zijn. Dit doen zij om er zeker van te zijn dan men weet wat zij zullen betalen op het moment van het invullen van het formulier, zo komen hierna geen extra kosten meer.

Het verschil tussen de prijs van SATOS en verschillende andere Nederlandse cryptobeurzen is doorgaans tussen de 0.5 en 1.3%. Dit percentage is geldt bij alle aangeboden cryptocurrencies (Bitcoin, Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash). We kunnen SATOS aanbevelen om eens te proberen voor het verkrijgen van bitcoins.

Is er een alternatief voor Satos?

Ben je opzoek naar een volwaardig handelsplatform met de laagste commissies (0.25 %) dan is de Nederlandse Bitvavo exchange de beste keuze.

Relevante artikels:

Lees verder

De impact van de dedollarisatie van de ASEAN-regio

Dit artikel bespreekt de dedollarisatie van de ASEAN-regio en de mogelijke implicaties. Verder ook de rol van de BRICS in dit proces en of de Yuan wel als nieuwe reservevaluta de dollar zal vervangen. De dedollarisatie van de ASEAN-regio is van start gegaan. Op 28 maart 2023 was er een officiële bijeenkomst van alle ASEAN-ministers […]

Mar 31, 2023
3,5 min

Bitcoinmining met mest en vuilnis?

Tegenwoordig is bitcoinmining met milieuvervuilende mest en vuilnis gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn verschillende milieutechnische oplossingen door allerlei bitcoinmining-startups ontwikkeld die makkelijk kunnen worden ingezet. Zo kan koeienmest worden verwerkt tot biogas en deze wordt weer omgezet in elektriciteit die kan worden afgeleverd aan een container met bitcoin-miners, de boerderij zelf en of […]

Mar 30, 2023
2 min

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min