bitcoin dollar cost averingBitcoin Dollar Cost Avering (DCA) is een Bitcoin handelsstrategie waarbij er op basis van een technische analyse Bitcoins op worden verkocht of bijgekocht voor een vooraf bepaald bedrag van een inkoop/verkoop budget in Amerikaanse Dollars of Euro’s. In het laatste geval kunnen we beter spreken over een Bitcoin Euro Cost Avering (ECA) inkoopstrategie. De doelstelling is om het marktrisico in de volatiele Bitcoin markt te beperken. Methodisch Bitcoins goedkoop kopen en duurder verkopen voor het best mogelijke rendement als resultaat.

Een klassiek voorbeeld is om met een budget van 25.000 euro, elke week voor 25 weken voor 1000 euro Bitcoin te kopen. Op deze manier koop je ook in op mogelijke koersdalingen, hoewel het risico is dat het ook kan zijn dat de inkoopwaarde juist stijgt wanneer de koers over een periode van 25 weken alleen maar omhoog gaat. Je rendement neemt dan af aangezien je meteen had kunnen instappen met het hele bedrag voor een lagere Bitcoin koers. Het is dan beter om een groter bedrag te reserveren (750 euro) bij een wekelijkse koersdaling en een lager bedrag bij een relatieve koers stijging (250 euro) en de inkoopperiode te verlengen om zo minder marktrisico te lopen. Je zou in plaats van een inkooporder een verkooporder kunnen plaatsen in de weken waar je veel rendement kunt pakken om zo je initiële inleg sneller terug te verdienen.

Vervolgens is het ook beter om vervolgens op flexibele tijdspunten in te kopen op basis van handelssignalen en indicators op basis van een technische analyse. Met behulp van de indicators kun je ongeveer vaststellen wanneer de bodem is ingezet en of er een mogelijke reversal zal komen. Op deze manier kun je proberen om zo goedkoop mogelijk Bitcoin te kopen en op bepaalde koersdoelen met een zo hoog mogelijk rendement te verkopen. Bitcoins tijdens koers bodems te kopen en een gedeelte tijdens een nieuwe hoogte verkopen is natuurlijk het ultieme doel waar iedereen naar streeft, maar is in de praktijk moeilijk is om uit te voeren aangezien de emoties vaak de overhand nemen.

cryptohopper trading botVandaar dat een Bitcoin Dollar Average Cost inkoopstrategie het beste automatisch kan worden uitgevoerd op bepaalde koersdoelen met behulp van een trading bot zoals de CryptoHopper. Deze kan worden gekoppeld aan je favoriete crypto exchange.

Goedkoper is om koers alerts in te stellen bij de exchange die je gebruikt. Wanneer het duidelijk is dat een bodem is bereikt, koop je voor 750 euro in. Als de koers vervolgens na een week is toch gedaald, dan kun je weer inkopen voor 750 euro. Als de koers na een week mooi is gestegen zou je kunnen overwegen om volledig of gedeeltelijk uit te stappen. Het is belangrijk om ervaring op te bouwen en voorzichtig te beginnen. Handelen in Bitcoin is zeer risicovol.

Over het algemeen kun je overwegen om een Bitcoin Euro Cost Average inkoopstrategie uit te voeren tijdens de bodem en omslag van een berenmarkt naar een nieuwe stierenmarkt. Tijdens een stierenmarkt verkoop je op gezette tijden om winst om te zetten in euro’s die je weer zou kunnen gebruiken om tijdens een berenmarkt weer laag in te kopen. Vervolgens moet je ook afvragen wat je doelstelling uiteindelijk is. Wil je op lange termijn uiteindelijk meer bitcoins verzamelen of meer fiduciaire euro’s of goud?

vaultoroAlternatief zou je in plaats van een Bitcoin Dollar of Euro Cost Average inkoopstrategie goud als referentiepunt kunnen beschouwen. Goud kopen en verkopen met Bitcoin gaat uitstekend op de Vaultoro Bitcoin Gold Exchange.

Het makkelijkste is gewoon om tijdens een dip bitcoins te kopen en deze vervolgens voor minimaal twee jaar vastlegt op een hardware wallet zoals de Trezor. Wil je je niet bekommeren om de bitcoins zelf en een Bitcoin Dollar Cost Avering handelsstrategie, dan is het beter dat je gebruikt maakt van een Bitcoin fonds.

  • Beleg alleen met spaargeld dat je kunt veroorloven om te verliezen.

Voordat je begint met het toepassen van de Bitcoin Cost Avering methode, leer eerst zo veel mogelijk over Bitcoin en lees onze gratis online Bitcoin cursus:

Gerelateerde artikels: