crypto trading

BITCOIN LENDING

Wat is een Peer to Peer Bitcoin Lending Network?

Bitcoin lending staat voor het lenen van Bitcoins van andere Bitcoin eigenaars. Net zoals met fiatgeld kun je Bitcoins lenen met behulp van een Bitcoin lending netwerk. Het cruciale verschil is natuurlijk dat er geen banken aan te pas komen. Het is een peer-to-peer crowd-sourced proces dat met behulp van een online platform wordt verwezenlijkt, bewaakt en uitgevoerd.

bitcoins uitlenen aan BitrushWil je een hoge rente verdienen over je bitcoins, moet je overwegen om niet naar een p2p-platform te gaan, maar naar een Bitcon trading company zoals BitRUSH. BitRUSH heeft een beleggingsrekening waar je automatisch elke dag een goed percentage aan rente verdient over je Bitcoins. In feite leen je de Bitcoins uit aan het trading team van BitRUSH en je krijgt daarvoor een goede vergoeding voor terug. Voor meer informatie: BitRUSH.

Een andere optie is de dienstverlening van Xcoins. Wanneer je met behulp van Xcoins bitcoins gaat lenen of uitlenen, is het erg handig als je beschikt over een Paypal rekening. 

Bitcoin lending – Voordelen en nadelen van het uitlenen en lenen van bitcoins.

Als je veel bitcoins in bezit hebt en je wilt er rente op verdienen, dan zou je deze bitcoins direct kunnen uitlenen aan iemand anders die Bitcoins nodig heeft. Je kunt dan automatisch elke maand  een mooie en redelijke rente over je bitcoins verdienen. Dit helpt veel mensen in vooral korte termijn kredietenverstrekking voor bijvoorbeeld de aanschaf van een opleiding zonder dat de kredietnemer wordt afgezet door woekerrentes en onredelijke bank bepalingen. Het is een meer socialere manier om bij andere mensen te kunnen lenen zonder te worden afgezet. Natuurlijk het is geen charity , je verdient er wel geld aan, maar het kan wel redelijker en meer humaner dan het tegenwoordig er aan toe gaat wanneer iemand gedwongen is om geld bij de bank te lenen. Het voordeel van het lenen van Bitcoins is dat je betere vooruitzettingen kunt krijgen om je Bitcoin lening terug te betalen en met betere rentetarieven dan bij een reguliere bank. Dit is natuurlijk wat je nauwgezet moet bekijken en vergelijken wanneer je een Bitcoin lening afneemt van ieman anders. Je moet er ook bewust van zijn dat de Bitcoin kredietgever naar een onderpand zal vragen in het geval je de Bitcoin lening niet kunt terugbetalen.

bitshares crypto lendingHet nadeel van Bitcoin lending is dat het nog in de kinderschoenen staat en o.a. daarom tijd kan kosten om de benodigde Bitcoins te krijgen via een Bitcoin lending netwerk. Bij banken kun je vaak sneller een lening krijgen. Daarnaast is de prijs van Bitcoin onstabiel. Het gebruik maken van crypto equity zoals Bitshares deze heeft ontwikkeld, is eigenlijk een uitstekende alternatieve optie. Het staat nog allemaal in de kinderschoenen en het gaat meestal om micro-kredieten. Op dit moment zal het nog moelijk worden om een Bitcoin hypotheek te krijgen voor een nieuw huis. Niettemin, het is zeker wel mogelijk!

peer to peer bitcoin leningenHet is te verwachten dat P2P Bitcoin en cryptocurrency lending enorm zal toenemen, net zoals dit nu gebeurd met reguliere P2P kredietmarktplaatsen zoals Lendico. Peer to peer lenen met Lendico is voor de meeste mensen op zoek naar gunstige kredieten de beste optie.

Hoe werkt een bitcoin lending netwerk?

Het is een soort matchmaking site waarbij kredietgevers passende kredietnemers kunnen vinden. De Bitcoin kredieten zullen meestal worden afgestemd op de specifieke behoeften van een kredietnemer en de eisen van een kredietgever. Er kunnen meerdere Bitcoin kredietgevers betrokken worden bij dit proces. In dit opzicht werkt een bitcoin lending netwerk als een crowdfunding initiatief. Hier is een concreet voorbeeld hoe het er aan toe kan gaan:

bitcoin lending

  • Als kredietnemer maak je een account aan en plaats een aanvraag voor het verkrijgen van een Bitcoin: b.v. de financiering van een piano voor jouw dochter die naar het conservatorium gaat.
  • Kredietgevers krijgen de mogelijkheid om jouw aanvraag te lezen en overwegen dan wel of niet jouw project te financieren. Jouw aanvraag en project kan indien nodig worden gefinancieerd door verschillende kredietgevers.
  • Kredietgever(s) en kredietnemers moeten met elkaar in overeenstemming zijn met de voorwaarden van de betreffende Bitcoin lening en tot een overeenkomst komen.
  • Wanneer jouw volledige aanvraag is ingewilligd en volledig kan worden gefinancieerd zal de Bitcoin lening naar de kredietnemer worden gestuurd.
  • De kredietnemer betaalt een maandelijks een rente aan de kredietgevers en lost het bedrag volgens de afspraak af.

Welke Bitcoin lending netwerken zijn er?

bitcoin lending platformEr zijn verschillende netwerken die zich bezighouden met het verstrekken van Bitcoin leningen. OKCoin is naast een uitstekende p2p bitcoin trading platform ook een bitcoin lending platform. OKCoin heeft een bijzonder goed beleid op het gebied van veiligheid en cold storage en verdient daarom ieders aanacht. Voor meer informatie: OKCoin ReviewBTCJam is de meest bekende commerciele speler samen met BitBond en de BitlendingClub.

Er zijn ook netwerken voor specifieke doeleinden en doelgroepen zoals KIVA. Kiva geeft Bitcoin leningen aan vooral agrarische projecten in arme landen. Het is een vorm van Bitcoin microfinance voor onderontwikkelde gebieden voor mensen die nooit in aanmerking kunnen komen voor een lening o.a. doordat ze geen bankrekening hebben.

Startcoin & Startjoin p2p lending!

Het is trouwens te verwachten dat deze digitale peer-to-peer lending vorm ook voor andere cryptocurrencies en de beste altcoins beschikbaar zal worden. Een concreet voorbeeld is hoe de Startcoin op dit moment wordt ingezet voor crowdfunding & crowdloaning projecten in samenwerking met o.a. BNKtothefuture. Het is een duidelijk voorbeeld hoe je met je eigen spaargeld in de vorm van Bitcoins en cryptogeld online geld kunt verdienen.

Ten slotte, zorg er voor dat je geleende bitcoins veilig staan opgeslagen in een goede bitcoin wallet: Welke bitcoin wallet zal ik gebruiken?

Gerelateerde artikels: