bitcoin casino

Wat zijn Crypto Narratives?

Mar 10, 2024
Aanbieding: 

Elke bullrun zien we het weer; kapitaal vloeit richting zogenaamde populaire crypto narratives. Maar wat zijn narratives en welke zijn op dit moment het populairst?

Crypto narratives in een notendop

Wie goed oplet, zal zien dat het kapitaal in crypto zich continu verplaatst. Een groot deel van het kapitaal dat in crypto zit, op dit moment zo’n $2.61 biljoen, verplaatst zich continu op zoek naar nieuw rendement. Een van de belangrijkste factoren om ervoor te zorgen dat dit kapitaal haar rendement vindt, is door het volgen van trends, ofwel door op zoek te gaan naar populaire ‘crypto narratives’.

Wat zijn crypto narratives? En waarom zijn ze belangrijk?

Als we het hebben over crypto narratives verwijzen we naar de ‘sector’ waarin een cryptocurrency zich bevindt. Daarnaast is een narrative ook een verhaal dat verwijst naar ideeën die trending zijn, verhalen of overtuigingen die bepalen hoe investeerders kijken naar een desbetreffend project of idee. Crypto narratives kunnen het sentiment van investeerders, markttrends en de adoptie van nieuwe technologieën stevig beïnvloeden. Een voorbeeld van een narrative is bijvoorbeeld “meme”/ memecoins. Memecoins vertegenwoordigen de ‘meme industrie’.

Crypto narratives zijn belangrijk omdat ze een hype en/of trend vertegenwoordigen. Hoe populairder de narrative, hoe meer kapitaal er naartoe vloeit. Narratives worden zowaar gehyped en iedereen is plotseling extreem enthousiast over, bijvoorbeeld, een layer-2 oplossing die bepaalde problemen van Bitcoin, zoals extra beveiliging, kan oplossen. Dit is hét nieuwe project en de waarde van desbetreffende token zal deze populariteit weerspiegelen. Zo snel als narratives komen, zo snel kunnen ze ook verdwijnen.

Narratives komen, narratives gaan..

Wellicht herinner je je nog wel de hype rond Terra Luna, deze token en het project an sich moest dé stablecoin worden van de crypto space. De stablecoin hield zijn waarde door middel van een algoritme, daarnaast hield de Terra organisatie ook grote hoeveelheden Bitcoin aan als reserve. Het narrative Terra Luna kon. niet. stuk. en bleef maar winnen aan populariteit, en dus kapitaal. We weten allemaal hoe het geëindigd is en het narrative Luna was zodoende ook snel klaar.

Een minder extreem, maar prima voorbeeld, van een narrative zijn ook de komst van Bitcoin spot ETF’s. Bitcoin spot ETF’s zouden alles veranderen en we zouden direct een prijs van $100.000 per Bitcoin zien.. helaas: op de dag dat de eerste spot ETF’s gelanceerd werden, daalde de prijs van Bitcoin zelfs. De hype was zo extreem dat zelfs het X account van de SEC (schijnbaar) gehackt was met een vals bericht over de lancering van de spot ETF’s. Goed, Bitcoin spot ETF’s zijn zeer succesvol; het volume in deze spot handel is inmiddels de $10,- miljard gepasseerd, maar de hype is inmiddels wel wat minder..

De meest populaire crypto narratives

Welke narratives zijn populair en over welke zullen we dit jaar nog gaan horen?

  • Memecoins (memes) – De immense populariteit die memecoins kennen zal je niet ontgaan zijn de afgelopen weken. De koersen van meerdere memecoins zijn daadwerkelijk geëxplodeerd! Zo is de koers van $PEPE (9 maart) de afgelopen 7 dagen ±100% gestegen en $FLOKI zelfs meer dan 100%
  • RWA (real world assets) – Real world assets zijn een asset klasse an sich. Bij RWA gaat het om het onchain brengen van traditionele assets zoals aandelen, krediet of euro’s en dollars in de vorm van stablecoins. Goede voorbeelden van RWA coins zijn: $TRADE, $CPOOL, $ONDO en $MPL
  • AI (artificial intelligence) – De algehele (en traditionele) AI sector is immens populair. Alleen in de ‘normale’ wereld is de gekte al compleet. Zo is de koers van AI bedrijf Nvidia daadwerkelijk geëxplodeerd de afgelopen weken en is het bedrijf, op Apple en Microsoft na, het grootste bedrijf wereldwijd! Ook in crypto zie je dit terug: AI coins hebben de afgelopen weken een enorme run gemaakt en het ziet er niet naar uit dat de populariteit zal gaan afnemen voorlopig. Check hier een overzicht van AI coins.

Crypto narratives verhandelen?

Dus ben jij een actieve crypto daytrader? Dan is het raadzaam om crypto narratives goed in de gaten te houden en te handelen met de respectieve tokens. Waar kun je het beste op crypto narratives inspelen? Kucoin, Binance, Coinbase en Bybit hebben een enorm aanbod aan tokens, activa, handelsmogelijkheden en nieuwe projecten. Voor meer informatie:

Wees wel voorzichtig: zoals gezegd komen, en gaan, crypto narratives. Soms sneller dan gedacht...

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min