Waar kan ik Bitcoin options / opties kopen?

bitcoins optionsBitcoin options zijn een nieuw financieel contractvorm en variant van Bitcoin trading dat je het recht geeft om een bepaald x aantal Bitcoin opties binnen een bepaalde periode tegen een vastgestelde prijs te kopen of verkopen. Om dit recht te kunnen uitoefenen moet je een premie betalen aan de Bitcoin optiemakelaar. Door tactisch Bitcoin opties in te zetten op het juiste moment kan je het rendement op je bitcoin beleggingen aardig verhogen.

deribit Op dit moment kun je makkelijk Bitcoin options kopen bij Deribit. Bij Deribit kun je handelen in Bitcoin vanilla options & futures. Het is een prachtig handelsplatform maar een nadeel is dat een handelsrekening alleen met Bitcoin kan worden gefinancierd. Voor meer informatie: Deribit.

Het fintech bedrijf LedgerX heeft ook al financiële instrumenten voor Bitcoin klaar, maar moet nog officieel goedgekeurd worden door de autoriteiten.

crypto tradingEr zijn ook binaire opties voor Bitcoin beschikbaar, maar je kunt als een veel beter alternatief een Bitcoin-CFD kopen bij een gespecialiseerde CFD-makelaar zoals Markets en 24Option.

Niettemin, we kunnen in 2017 de introductie van beursgenoteerde Bitcoin opties verwachten, alsmede Bitcoin ETF’s. De Bitcoin optiemarkt zal het makkelijker voor beleggers maken om toch goed geld te verdienen met bitcoins zonder dat ze direct worden gekocht. Zeker, het gaat om de handel van Bitcoin kooprechten, het gaat om een koopoptie. Wil je de echte Bitoins als digitale activa kopen en in beheer hebben, dan zul je naar een goede Bitcoin exchange moeten gaan.

Hoe werken Bitcoin opties precies?

Bitcoin opties worden afgesloten over een periode van 3, 6 of 9 maanden. Het gaat hierbij om concrete afspraken waarbij je vastlegt dat over een periode van 6 maanden je het recht hebt om 10 Bitcoins te kopen van een exchange voor een vastgestelde waarde van €800 per Bitcoin. In de praktijk wordt dit recht niet uitgeoefend. Niettemin vindt er een transmissie plaats tussen de koper en de schrijver. De schrijver heeft de plicht om de betreffende activa te kopen of te verkopen als de koper zijn recht uitoefent. Voor het schrijven van een optie ontvangt de schrijver een optiepremie.

bitcoin optiesPrecies, er zijn twee verschillende opties, de Call en de Put opties. Een Bitcoin put optie geeft jouw het recht om een een X aantal Bitcoins tegen een bepaalde bitcoin koers te verkopen na 6 maanden. Dit is voor een verkoper gunstiger als de prijs per Bitcoin in waarde daalt in de vastgelegde periode van 6 maanden. De put optie wordt dan meer waard.  Bij een Bitcoin call optie is het tegenovergestelde het geval. Een call optie geeft jouw het recht om een activa tegen een bepaalde prijs te kopen. Het is dan gunstiger voor je als de prijs van de betreffende activa in de vastgelegde periode stijgt. Jouw call optie zal dan meer waard zijn.

Voor meer informatie:

 

Plus500