bitmart

BitMEX

Dec 1, 2020
Aanbieding: 

BitMEX is de controversiële en omstreden ongereguleerde derivatenbeurs voor de wilde crypto-derivatenhandel.

bitmex review

Aangezien ze ook Amerikaanse staatsburgers hebben bediend, wordt deze belangrijke derivatenbeurs nu aangeklaagd en haar belangrijkste directieleden vervolgd door de Amerikaanse autoriteiten. De beurs is gevestigd buiten de Verenigde Staten en is nog operationeel, echter gezien de ontwikkelingen, kan een belegger beter zoeken naar een alternatief. Het is te hopen dat de nieuwe directeur Alexander Höptner, die per 1 januari 2021 aantreedt, Bitmex kan saneren tot een gereguleerd handelsplatform.

Wat is het beste alternatief voor Bitmex?

Er zijn een aantal belangrijke nieuwe spelers actief die een goede reputatie en prima handelsvolumes hebben opgebouwd. Vergelijk eens de volgende partijen die als een goed alternatief voor Bitmex kunnen worden beschouwd:

De Bitmex Review

BitMEX is al een aantal jaren actief. Sinds 2014 wordt het beschouwt als de belangrijkste crypto handelsomgeving voor de professionele spot–  en futures belegger die graag grote hefbomen wil inzetten. Inderdaad een hefboom van 1:100 kan er worden ingezet voor Bitcoin. Het gebruik van deze enorme hefbomen wordt door toezichthouders niet toegestaan. Echter, Bitmex wordt niet gereguleerd door een toezichthouder. Vandaar dat roekeloze handelaren graag deze beurs willen gebruiken om met weinig bitcoin als onderpand zo veel mogelijk te kunnen verdienen of verliezen met het plaatsen van een short of long positie.Het inzetten van zulke extreme hefbomen bij BitMEX is zeer risicovol, zeker bij een verlieslijdende positie, dan kan het ook het geheel mislopen door een ondoorzichtige liquidatieproces. Er kleven veel risico’s aan bij het automatisch liquideren van posities. Dit kan funest zijn voor vooral de beginnende belegger. Dit proces is beter in orde bij een beter alternatief voor Bitmex ontwikkeld door Nederlandsers: Deribit. De beginnende handelaar kan hier zeer voorzichtig beginnen met het handelen in termijncontracten en opties:

TIP

Vergelijk de Deribit exchange met die van Bitmex!

Hoe werkt Bitmex?

De BitMEX handelsrekening werkt op basis van Bitcoin. Alle termijn contracten worden in Bitcoin verrekend. Je kunt er alleen Bitcoin storten. Natuurlijk, is crypto futures trading niet gelimiteerd tot de Bitcoin. Je kunt hier termijncontracten voor een aantal belangrijke cryptovaluta verhandelen. Hieronder kun je een demonstratie video met Arthur Hayes zien waar hij het BitMEX handelsplatform uitlegt.

Welke crypto futures zijn er al beschikbaar?

Dit is een heerlijk aanbod aan cryptovaluta, maar je moet wel beseffen dat de liquiditeit van de meeste andere crypto valutamarkten nog niet zo ver is ontwikkeld. Je kunt er daardoor ook niet zo’n grote hefbomen inzetten. Dit natuurlijk vanwege de marktkapitalisatie. Concreet voorbeeld, bij BitMEX kun je op Ethereum alleen een hefboom tot 1:50 inzetten. Litecoin is trouwens ook populair aangezien je daar ook flinke hefbomen kunt inzetten tot 1:33.

Inderdaad, we kunnen vaststellen dat de handelsomgeving goed wordt uitgebouwd en verder ontwikkeld. Dit wordt gedaan door HDR Global Trading. Dit handelsbedrijf is opgezet geworden door Arthur Hayes, Samuel Reed & Ben Delo. Arthur Hayes is de oprichter en directeur van BitMEX. Hij is zelf gek van Bitcoin trading en heeft een eigen wekelijkse nieuwsbrief ‘Crypto Trader Digest’ die je op de blog van BitMEX kunt vinden. Arthur is sinds 2013 zeer actief in de Bitcoin gemeenschap en heeft boeiende en originele gezichtspunten over de ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin trading en cryptogeld in het algemeen. Het geeft ook aan dat  BitMEX wordt ontwikkeld met mensen die passie hebben voor hun werk en zaak. Verder heeft Arthur plannen om in de toekomst Bitcoin opties en Bitcoin obligaties uit te geven. Het gaat dan om relatieve kortlopende Bitcoin bonds voor bedrijven om kapitaal te kunnen verkrijgen voor een investering of project.

Hieronder kun je Arthur Hayes in gesprek zien met Venture Coinist over de toekomst van Bitmex:

Is BitMEX veilig?

Een van de sterke punten van  BitMEX is juist veiligheid. Er hebben nooit incidenten plaatsgevonden. Elke Bitcoin opname wordt bovendien handmatig verwerkt! Bovendien is de gehele handelsomgeving geprogrammeerd in kdb+ dat behoort tot de standaard programma’s voor vele grootbanken die high-frequency trading applicaties ontwikkelen. De BitMEX trading engine is uitermate snel in het afwikkelen van opdrachten en verwerken van orders. Het werkt veel betrouwbaarder en sneller dan bijvoorbeeld bekendere trading platforms zoals Poloniex en Bittrex. BitMEX is ook een beter alternatief voor de CFD brokers met hun enorme spreads op de Bitcoin.

De grote nadelen van het handelen met BitMEX!

BitMEX is prachtig opgezet geworden, toch, er kleven ook vette nadelen aan BitMEX. Over het algemeen is het gewoon af te raden om te handelen met hefbomen. Je loopt echt het risico om alles te verliezen.

  • Het liquideren van posities bij BitMEX zit vol met valkuilen. BitMEX werkt met een liquidatie prijs, dit werkt als een soort van automatische stop-loss. Wanneer deze liquidatie prijs wordt doorbroken dan zal er een onderhoudsborg (maintenance margin) in rekening worden gebracht van 0,5 %.  Wanneer je dit plaatsvindt met een hefboom van 100, dan wordt deze extra onderhoudsprijs 0,5% * 100, dit betekent dat je gewoon nog eens een extra 50 % verlies neemt. Dit wordt nog eens ingewikkelder wanneer je moet rekening houden met het probleem dat bij extreme verwachtingen van de markt (dus niet volatiliteit) het verschil tussen de future koers en de onderliggende waarde soms extreem oploopt!
  • Wanneer je gaat handelen met BitMEX moet je met deze hoge risico’s rekening houden. BitMEX heeft een ingebouwde rekenmachine om dit allemaal uit te rekenen. Leer om deze goed te gebruiken, bekijk vooral de Profit/Loss tab van de BitMEX calculator tool. Oefen met deze gereedschappen op de gratis oefenhandelsrekening van BitMEX.
  • Het is van uiterst belang dat je alle handelsgereedschappen goed begrijpt en even hebt getest in de oefen account voordat je veel geld gaat inzetten op een short of long positie met een grote hefboom! Zonder kennis en oefening, kun je al het ingezette kapitaal verliezen!

Conclusie over BitMEX:

Ben je op zoek naar flinke Bitcoin hefbomen tot wel 1:100 en een professionele handelsomgeving? Wil je graag speculeren met Bitcoin futures of wil je eens een termijncontract voor Ripple afsluiten? Beschik je over geld dat je kunt veroorloven om te verliezen? Ben je een ervaren trader? Ben je zelf niet ongerust over de pogingen van de Amerikaanse autoriteiten om deze beurs dicht te gooien? Dan zul je met de handelsomgeving van BitMEX dik tevreden zijn. Toch, het is niet vreemd dat de Amerikaanse autoriteiten deze beurs in feite willen sluiten en de oprichters voor het gerecht te slepen.

Vandaar willen we de doorsnee handelaar afraden om te handelen op BitMEX aangezien de beurs nu met juridische problemen kampt en de risico’s voor een handelaar enorm toenemen op BitMex wanneer een positie niet goed uitpakt. Het liquidatieproces is niet transparant en er worden extra kosten in rekening gebracht wanneer het mis gaat. Bij Deribit en ook de nieuwe FTX exchange van Binance is dit veel beter geregeld. Binance heeft op haar futures platform ook een BTC/USD Coin-Ⓜ Perpetual Contract gelanceerd.

We verwijzen we onze lezers vooral graag door naar de Nederlandse concurrent van Bitmex of naar Binance’s Futures Platform. Vergelijk beide exchanges en begin voorzichtig met het handelen in crypto-termijncontracten.

TIP

Vergelijk de Deribit exchange met die van Bitmex!

Ten slotte, vergeet niet dat het handelen in termijncontracten verbonden is met grote risico’s. Het beste is om natuurlijk Bitcoin te kopen op een goede Bitcoin exchange en deze vast te zetten op een hardware wallet. Na een paar jaar verkoop je met winst ( :

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min