bitmart

BitMEX review – is deze cryptobeurs betrouwbaar?

Nov 9, 2022
Aanbieding: 

BitMEX review: Bitmex is bekend geworden als een controversiële en omstreden ongereguleerde derivatenbeurs voor de wilde crypto-derivatenhandel. Sinds 2014 heeft BitMEX een succesvolle beurs opgebouwd waar vele handelaren een fortuin hebben verloren of gewonnen aangezien er o.a. met extreem hoge hefbomen kon worden gehandeld in termijncontracten.

bitmex review

Aangezien BitMEX door de jaren ook Amerikaanse staatsburgers had bediend, werd de directie van de derivatenbeurs aangeklaagd. Echter, de nieuwe directeur Alexander Höptner heeft in augustus 2021 voor 100 miljoen dollar kunnen schikken met de Amerikaanse autoriteiten. Hiermee werd een rechtszaak vermeden. De beurs is gevestigd buiten de Verenigde Staten en is operationeel, echter gezien de reputatieschade, kan een belegger beter zoeken naar een alternatief of wachten tot Bitmex volledig is gesaneerd tot een gereguleerd handelsplatform.

Update: BitMEX heeft in 2022 vooruitgang geboekt in het hervormen van haar platform en beschikt nu ook over een spot exchange. Verder hanteert BitMEX een proof of reserves beleid dat garandeert dat BitMEX niet knoeit met de klantentegoeden en dat deze 1:1 zijn afgedekt. Voor meer info: bezoek BitMEX.

Wat is het beste alternatief voor Bitmex?

Er zijn een aantal belangrijke nieuwe spelers actief die een goede reputatie en prima handelsvolumes hebben opgebouwd. Vergelijk eens de volgende partijen die als een goed alternatief voor Bitmex kunnen worden beschouwd:

De Bitmex Review

BitMEX is al een aantal jaren actief. Sinds 2014 wordt het beschouwt als de belangrijkste crypto handelsomgeving voor de professionele spot–  en futures belegger die graag grote hefbomen wil inzetten. Inderdaad een hefboom van 1:100 kan er worden ingezet voor Bitcoin. Het gebruik van deze enorme hefbomen wordt door toezichthouders niet toegestaan. Echter, Bitmex wordt niet gereguleerd door een toezichthouder. Vandaar dat roekeloze handelaren graag deze beurs willen gebruiken om met weinig bitcoin als onderpand zo veel mogelijk te kunnen verdienen of verliezen met het plaatsen van een short of long positie.Het inzetten van zulke extreme hefbomen bij BitMEX is zeer risicovol, zeker bij een verlieslijdende positie, dan kan het ook het geheel mislopen door een ondoorzichtige liquidatieproces. Er kleven veel risico’s aan bij het automatisch liquideren van posities. Dit kan funest zijn voor vooral de beginnende belegger. Dit proces is beter in orde bij een beter alternatief voor Bitmex ontwikkeld door Nederlanders: Deribit. De beginnende handelaar kan hier zeer voorzichtig beginnen met het handelen in termijncontracten en opties:

TIP

Vergelijk de Deribit exchange met die van Bitmex!

Hoe werkt Bitmex?

De BitMEX handelsrekening werkt op basis van Bitcoin. Alle termijn contracten worden in Bitcoin verrekend. Je kunt er alleen Bitcoin storten. Natuurlijk, is crypto futures trading niet gelimiteerd tot de Bitcoin. Je kunt hier termijncontracten voor een aantal belangrijke cryptovaluta verhandelen. 

 

Welke crypto futures zijn er al beschikbaar?

Dit is een heerlijk aanbod aan cryptovaluta, maar je moet wel beseffen dat de liquiditeit van de meeste andere crypto valutamarkten nog niet zo ver is ontwikkeld. Je kunt er daardoor ook niet zo’n grote hefbomen inzetten. Dit natuurlijk vanwege de marktkapitalisatie. Concreet voorbeeld, bij BitMEX kun je op Ethereum alleen een hefboom tot 1:50 inzetten. Litecoin is trouwens ook populair aangezien je daar ook flinke hefbomen kunt inzetten tot 1:33.

Inderdaad, we kunnen vaststellen dat de handelsomgeving goed wordt uitgebouwd en verder ontwikkeld. Dit wordt gedaan door HDR Global Trading. Dit handelsbedrijf is opgezet geworden door Arthur Hayes, Samuel Reed & Ben Delo. Arthur Hayes is de oprichter en directeur van BitMEX. Hij is zelf gek van Bitcoin trading en heeft een eigen wekelijkse nieuwsbrief ‘Crypto Trader Digest’ die je op de blog van BitMEX kunt vinden. Arthur is sinds 2013 zeer actief in de Bitcoin gemeenschap en heeft boeiende en originele gezichtspunten over de ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin trading en cryptogeld in het algemeen. Het geeft ook aan dat  BitMEX wordt ontwikkeld met mensen die passie hebben voor hun werk en zaak. Verder heeft Arthur plannen om in de toekomst Bitcoin opties en Bitcoin obligaties uit te geven. Het gaat dan om relatieve kortlopende Bitcoin bonds voor bedrijven om kapitaal te kunnen verkrijgen voor een investering of project.

Hieronder kun je Arthur Hayes in gesprek zien met Venture Coinist over de toekomst van Bitmex:

  • Klik hier en open een gratis BitMEX handelsrekening!

Is BitMEX veilig?

Een van de sterke punten van  BitMEX is juist veiligheid. Er hebben nooit incidenten plaatsgevonden. Elke Bitcoin opname wordt bovendien handmatig verwerkt! Bovendien is de gehele handelsomgeving geprogrammeerd in kdb+ dat behoort tot de standaard programma’s voor vele grootbanken die high-frequency trading applicaties ontwikkelen. De BitMEX trading engine is uitermate snel in het afwikkelen van opdrachten en verwerken van orders. Het werkt veel betrouwbaarder en sneller dan bijvoorbeeld bekendere trading platforms zoals Poloniex en Bittrex. BitMEX is ook een beter alternatief voor de CFD brokers met hun enorme spreads op de Bitcoin.

De grote nadelen van het handelen met BitMEX!

BitMEX is prachtig opgezet geworden, toch, er kleven ook vette nadelen aan BitMEX. Over het algemeen is het gewoon af te raden om te handelen met hefbomen. Je loopt echt het risico om alles te verliezen.

  • Het liquideren van posities bij BitMEX zit vol met valkuilen. BitMEX werkt met een liquidatie prijs, dit werkt als een soort van automatische stop-loss. Wanneer deze liquidatie prijs wordt doorbroken dan zal er een onderhoudsborg (maintenance margin) in rekening worden gebracht van 0,5 %.  Wanneer je dit plaatsvindt met een hefboom van 100, dan wordt deze extra onderhoudsprijs 0,5% * 100, dit betekent dat je gewoon nog eens een extra 50 % verlies neemt. Dit wordt nog eens ingewikkelder wanneer je moet rekening houden met het probleem dat bij extreme verwachtingen van de markt (dus niet volatiliteit) het verschil tussen de future koers en de onderliggende waarde soms extreem oploopt!
  • Wanneer je gaat handelen met BitMEX moet je met deze hoge risico’s rekening houden. BitMEX heeft een ingebouwde rekenmachine om dit allemaal uit te rekenen. Leer om deze goed te gebruiken, bekijk vooral de Profit/Loss tab van de BitMEX calculator tool. Oefen met deze gereedschappen op de gratis oefenhandelsrekening van BitMEX.
  • Het is van uiterst belang dat je alle handelsgereedschappen goed begrijpt en even hebt getest in de oefen account voordat je veel geld gaat inzetten op een short of long positie met een grote hefboom! Zonder kennis en oefening, kun je al het ingezette kapitaal verliezen!

Conclusie over BitMEX:

Ben je op zoek naar flinke Bitcoin hefbomen tot wel 1:100 en een professionele handelsomgeving? Wil je graag speculeren met Bitcoin futures of wil je eens een termijncontract voor Ripple afsluiten? Beschik je over geld dat je kunt veroorloven om te verliezen? Ben je een ervaren trader? Ben je zelf niet ongerust over de pogingen van de Amerikaanse autoriteiten om deze beurs dicht te gooien? Dan zul je met de handelsomgeving van BitMEX dik tevreden zijn. Toch, het is niet vreemd dat de Amerikaanse autoriteiten deze beurs in feite willen sluiten en de oprichters voor het gerecht te slepen.

Vandaar willen we de doorsnee handelaar afraden om te handelen op BitMEX aangezien de beurs nu met juridische problemen kampt en de risico’s voor een handelaar enorm toenemen op BitMex wanneer een positie niet goed uitpakt. Het liquidatieproces is niet transparant en er worden extra kosten in rekening gebracht wanneer het mis gaat. Bij Deribit en ook de nieuwe FTX exchange van Binance is dit veel beter geregeld. Binance heeft op haar futures platform ook een BTC/USD Coin-Ⓜ Perpetual Contract gelanceerd.

We verwijzen we onze lezers vooral graag door naar de Nederlandse concurrent van Bitmex of naar Binance’s Futures Platform. Vergelijk beide exchanges en begin voorzichtig met het handelen in crypto-termijncontracten.

Bitmex in het nieuws

Bitmex koopt Bankhaus von der Heydt

BXM Operations, een bedrijfstak van de BitMex, is van plan om een van de oudste banken in Europa in te lijven. Het gaat om Bankhaus von der Heydt. Deze bank is al sinds 1754 actief en innovatief. Het is een van de eerste banken in Europa die een Digital Banking 2.0 dienstverlening aanbiedt aan haar klanten.

BitMex koopt een bank die volledig klaar is voor de taak om haar activiteiten in vooral Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uit te breiden. BitMex moet een gereguleerde one-stop-shop worden voor alle mogelijke crypto producten in de DACH-regio. Inderdaad, BitMex is via BXM bezig met de verwezenlijking van een transformatie. Van een wilde ongereguleerde cryptoderivatenbeurs naar een serieuze financiële dienstverlener met een digital banking 2.0 dienstverlening.

Dietrich von Boetticher de eigenaar van de bank heeft een verkoopovereenkomst geschreven met BXM. Het is nu afwachten op de goedkeuring van de Duitse toezichthouder. Als alles goed gaat zal de verkoop medio 2022 worden afgerond. Het is niet duidelijk hoeveel BXM op tafel heeft moeten leggen om de bank op te kopen.

Bitmex schikt met de Amerikaanse toezichthouder

Alex Höptner de nieuwe directeur van BitMEX heeft een belangrijk succes behaalt. BitMEX heeft met de Amerikaanse toezichthouders en regelgevers kunnen schikken voor $100 miljoen. Een bedrag dat deze grote derivatenbeurs makkelijk kan ophoesten.

BitMEX wam eind vorig jaar in de problemen met Amerikaanse autoriteiten aangezien deze beurs Amerikaanse klanten bediende zonder toestemming. BitMEX beschikte niet over de benodigde papieren en zou zich niet aan de anti-witwasrichtlijnen van de Verenigde Staten houden. Door het betalen van deze schikking wordt een rechtszaak vermeden. De rechtszaak tegen de oud directeur van BitMEX, Arthur Hayes, blijft overigens wel gewoon lopen.

Alex Höptner kan zich nu weer volop richten om BitMEX volledig de conform de benodigde wet- en regelgeving in te richten. Het tijdperk van ongereguleerde crypto exchanges is ten einde. Binance doet er nu ook alles aan om volledig gereguleerd te opereren in de jurisdicties waar het opereert en klanten heeft. Binance is recentelijk ook in de problemen gekomen met verschillende toezichthouders.

Het is duidelijk geworden dat Bitmex schoon schip gaat maken en als een gereguleerd handelsplatform verder wil gaan. Het moederbedrijf van Bitmex, 100x Group, heeft een veteraan uit Duitsland gehaald om te komen werken als de nieuwe uitvoerende directeur.

Bitmex CEO Alexander Höptner

Het gaat om Alexander Höptner, die per 1 januari 2021 aantreedt om Bitmex te saneren. Höptner heeft als zwaargewicht belangrijke functies gehad bij Börse Stuttgart en Deutsche Börse AG uit Frankfurt. Verder boekte hij succes met het in de markt zetten van de BISON app van Börse Stuttgart. In een verklaring van 100x Group op de Bitmex blog staat:

‘Börse Stuttgart is een pionier die een gereguleerd handelsplatform in digitale assets voor elkaar kreeg. Maar ze zijn ook de eerste traditionele beurs die in cryptocurrency’s handelt.’

 Alexander Höptner zal de taken overnemen van Vivien Khoo, die als plaatsvervanger van Arthur Hayes optreedt. Arthur Hayes moest noodgedwongen aftreden nadat het bekend werd dat de Amerikaanse ministerie van Justitie de directieleden van Bitmex zal vervolgen. Verder is ook de Commodities Futures Trading Commission een rechtszaak begonnen tegen Bitmex.

Alexander Höptner staat voor een grote uitdaging om Bitmex te leiden door deze rechtszaken en te herpositioneren als een gereguleerde handelsbeurs voor crypto-derivaten. Op deze manier kan Bitmex proberen om het verloren marktaandeel weer terug te veroveren van de belangrijkste concurrenten: Binance en ByBit. Het marktaandeel is de afgelopen maanden met zo’n 30% gezakt. Bitmex staat nu op een vijfde positie met in november zo’n $0,6 miljard openstaande futures (‘open interest’). Voor meer informatie:

TIP

Vergelijk de Deribit exchange met die van Bitmex!

Ten slotte, vergeet niet dat het handelen in termijncontracten verbonden is met grote risico’s. Het beste is om natuurlijk Bitcoin te kopen op een goede Bitcoin exchange en deze vast te zetten op een hardware wallet. Na een paar jaar verkoop je met winst ( :

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min