bitcoin cash bch kopenVele beleggers willen ook Bitcoin Cash kopen. Voor dat je Bitcoin Cash gaat kopen, is een beetje basiskennis van belang: Bitcoin Cash (BCH) is een vork van Bitcoin (BTC). Bitcoin Cash lijkt veel qua broncode op de originele Bitcoin, maar is een aan alternatief Bitcoin project, een Bitcoin altcoin zoals Litecoin. Het project verschilt wezenlijk van Bitcoin doordat ze alle schaalbaarheidsoplossingen willen implementeren binnen de blockchain zelf. Alles wordt op de blokketen ON-CHAIN opgelost. De blokken van de Bitcoin Cash blokketen zijn dan ook vergroot naar 8MB en maakt niet gebruik van de belangrijke segwit update.  Dit is de meest eenvoudige manier om het blockchain ontwerp van Bitcoin schaalbaar te maken. Bitcoin Cash is hierdoor sneller en goedkoper in het verwerken van transacties in vergelijking tot Bitcoin (BTC). Bitcoin (BTC) heeft kleinere transactieblokken om de blokketen niet verder te verzwaren en zodoende het netwerk zo decentraal mogelijk te houden.  Schaalbaarheid kan worden bereikt via tweedelaagsoplossingen zoals het Lightning Network.

Waar kan ik Bitcoin Cash (BCH) kopen?

bitcoin cash bch kopen bij LitebitBitcoin Cash kan nu zonder problemen worden verhandeld op vele verschillende cryptobeurzen. In het bijzonder kan Bitcoin Cash worden gekocht en verkocht op de cryptocurrency exchange van ChangellyLiteBit, Satos en BitRush in Amsterdam.

Bcash wordt vooral gebruikt om meer Bitcoin te kopen. Beschik je over Bitcoin Cash (BCH) dan kun je deze het beste verkopen wanneer de prijs omhoog schiet. Geloof je in het project, dan kun je Bitcoin verkopen voor Bcash. Wil je meer informatie? Bezoek dan LiteBit in Zoetermeer, Bitrush in Amsterdam of Changelly!

Meer informatie:  Bitcoin Cash (BCH) vs Bitcoin (BTC): 

De aanpak van Bitcoin om sneller en schaalbaar te worden verschilt wezenlijk van die van Bitcoin Cash. De Bitcoin gemeenschap heeft een segwit upgrade uitgevoerd op het Bitcoin protocol waardoor OFF-CHAIN oplossingen mogelijk zijn geworden om Bitcoin super snel te maken. Het betekent concreet dat vele transacties buiten de hoofdketen van Bitcoin worden verwerkt in aparte betalingskanalen. Er wordt nu gewerkt aan een aparte microtransactienetwerk, dit wordt het Lightning Network genoemd. Dit betalingsnetwerk heeft zijn fundament in Bitcoin, maar zorgt er voor dat microtransacties onmiddellijk plaatsvinden zonder kosten. Je merkt het misschien wel. Bitcoin Cash heeft een tegenovergesteld aanpak waarvoor de Bitcoin gemeenschap voor had gekozen. Bitcoin Cash beschikt dan ook niet over de segwit update en kan daardoor geen Lightning Network implementeren. Dit is wel het geval met twee andere bekende Bitcoin vorken, de Bitcoin Gold en Bitcoin Private vorken. Bitcoin Cash zou je als een hegde kunnen beschouwen voor Bitcoin. Niettemin, alle Bitcoin vorken zijn gewoon Bitcoin altcoins en zijn niet de Bitcoin! Er is maar een Bitcoin en dat is Bitcoin BTC.

Waar kan ik goedkoop Bitcoin Cash (BCH) kopen?

Satos biedt meestal de beste prijzen aan. Hier kun je direct met iDEAL Bitcoin Cash kopen.

Bitcoin cash bch kopen

Gerelateerde artikels: