Vulcano mining

De Vulcano Bitcoin Bond van El Salvador

Nov 27, 2021
Aanbieding: 

Dit artikel zal de bitcoin bonds van El Salvador behandelen. In het bijzonder de eerste nieuwe vulcano bitcoin bond van El Salvador die in 2022 zal worden uitgegeven. El Salvador heeft in 2021 geschiedenis geschreven. Het is de eerste nationale staat die niet alleen bitcoin als een wettigbetaalmiddel erkende, maar verder ook bitcoin bonds (staatsobligaties) uitgeeft voor het kunnen financieren van een nieuwe bitcoinstad, mining infrastructuur en bitcoins.

In het kort: het gaat om een staatsobligatie van El Salvador genomineerd in Amerikaanse dollars met een waarde van 1 miljard waarmee wordt geïnvesteerd in bitcoin (BTC), bitcoin mining infrastructuur en een bitcoin vrijstad. Obligatiehouders hebben recht op een 6.5% APR en na een periode van vijf jaar ook BTC dividends. Beleggers die meer dan $100.000 investeren in deze bitcoin bond zullen ook recht hebben op burgerschap en een tweede paspoort van het land. Iedereen kan vanaf $100 investeren in deze obligatie op het Bitfinex handelsplatform.

Hoe is de Bitcoin Bond van El Salvador opgezet?

De eerste bitcoin staatsobligatie van El Salvador is ontwikkeld in samenwerking met Blockstream en Bitfinex. El Salvador zal in 2022 een bitcoin bond uitschrijven voor een waarde van 1 miljard dollar op het Liquid Network van Blockstream. Liquid is een tweedelaag-technologie dat op Bitcoin is gebouwd voor het uitgeven (tokenizen) van activa waaronder effecten. Blockstream beschikt verder over een Asset Management Platform (AMP) waardoor de uitgave van effecten op Liquid gemakkelijk, veilig en goedkoop kan worden verwezenlijkt. Dit platform wordt onder meer al gebruikt voor de uitgave van de Blockstream Mining Notes (BMN). De BMN security tokens zijn als model gekozen voor de bitcoin bonds voor El Salvador.

El Salvador zal de effectenwetgeving aanpassen om dit op een gereguleerde manier mogelijk te maken en verder een licentie toe te kennen aan Bitfinex Securities om de uitgave van de bonds te verzorgen. De staatsobligaties zullen initieel als security tokens te koop en verhandelbaar zijn op de Bitfinex Securities exchange. Ze kunnen later ook genoteerd worden op andere nieuwe gereguleerde digitale effectenbeurzen in El Salvador.

De waarde van de bitcoin bond zal 1 miljard dollar bedragen waarbij de helft wordt gebruikt voor het kopen en aanhouden van bitcoin en de andere helft voor het investeren in een bitcoin-stadstaat (Bitcoin City) en de benodigde Bitcoin mining infrastructure om o.a. deze nieuwe stadsstaat van energie te voorzien. Aangezien er gebruikt zal worden gebruikt van de geothermische energie van vulkanen, wordt deze staatsobligatie ook wel de Vulcano Bond genoemd.

Deze bitcoin bond zal over speciale jaarlijkse dividends beschikken die via het Blockstream’s Asset Management Platform (AMP) direct aan de obligatiehouders worden uitbetaald.

El Salvador Bitcoin Bond Details:

Het gaat om een USD bond met een 6.5% APR uitgeven door de overheid van El Salvador. Na een periode van vijf jaar wordt 50% van de winst op de aangekochte BTC jaarlijks uitgespreid uitbetaald over een periode van vier jaar aan de obligatiehouders. Wanneer de belegger 100.000 dollar investeert en de obligaties meer dan jaar vasthoudt, zal deze recht krijgen op burgerschap en een tweede paspoort van El Salvador. Er zullen in de loop van 2022 meerdere worden uitgegeven. De ticker van de bond geeft dit al mooi aan: BBE1 (Bitcoin Bond El Salvador 1).

Beleggers die geïnteresseerd zijn in deze staatsobligaties, kunnen al vanaf 100 dollar aan de slag. Het maakt deze bitcoin bond beleggingsvorm voor bijna iedereen toegankelijk. Inderdaad, in principe particulieren beleggers met 100 dollar in USDT of Bitcoin kunnen over de hele wereld participeren. In de reguliere financiële wereld zijn het vooral institutionele beleggers zoals pensioenfondsen die in staatsobligaties investeren. El Salvador opent met deze constructie de markt voor iedereen. Het zou wel een overheidscrowdfunding of een Security Token offering kunnen worden genoemd met Bitcoin vastgoed en geld als onderpand. Wil iemand in Costa Rica met 100 dollar dit initiatief willen steunen is dit inderdaad mogelijk.

Waar kan ik deze Bitcoin Bond kopen (BBE1)?

Wil je investeren in de toekomst van El Salvador. Voor de Nederlandse belegger zal de bitcoin bond van El Salvador beschikbaar zijn op de Bitfinex exchange. Bitfinex maakt al lang gebruik van Liquid en andere Blockstream technologie voor Bitcoin. Echter, het is te verwachten dat vele andere crypto exchanges toegang willen krijgen tot deze unieke nieuwe security tokens van El Salvador.

Hieronder kun je een aantal gesprekken met commentaren van bekende analisten horen:

Lyn Alden over de Bitcoin Bond van El Salvador

Simon Dixon over de bitcoin bond van El Salvador

Conclusie over de Bitcoin Bond (BBE1)

De manier waarop deze bitcoin bond van El Salvador is opgezet zal een reformatie van de kapitaalmarkten kunnen inhouden. Het wordt gebouwd op Bitcoin technologieën waardoor kapitaal wereldwijd zonder frictie kan instromen in deze digitale effecten. Rendementen kunnen automatisch, privaat en onmiddellijk worden uitbetaald. De staatsobligaties kunnen 24/7 worden verhandeld voor bitcoin of stablecoins. De Vulcano Bond zal een 6.5% jaarlijks rendement opleveren. Echter, de precieze voorwaarden van deze unieke nieuwe bitcoin bond van El Salvador zijn nog niet bekend. Onder meer of Amerikaanse beleggers mogen meedoen. El Salvador wil zeker niet in de problemen komen met de Amerikaanse toezichthouder, de SEC. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden.

Mocht El Salvador slagen, dan zal zeker de toekomst van financiële producten behoren tot Bitcoin. Deze eerste Bitcoin Bond van El Salvador (Vulcano Bond) is de eerste stap in het verwezenlijken van een globaal inclusief financieel systeem; net zoals Bitcoin een inclusief systeem voor geld verwezenlijkte.

Hier volgt een selectie van de beste tien beurzen voor het kopen en verkopen van bitcoin (BTC) en crypto assets in het algemeen. Een goede beurs biedt een openbare, georganiseerde marktplaats voor bitcoin en andere crypto activa. Een beurs biedt eerlijke, efficiënte en ordelijke handelsmogelijkheden aan door de koop en verkoop professioneel te organiseren en een veilige opslag van de activa te garanderen.

Laten we afsluiten met een Bloomberg-interview waar je Samson Mow, de CSO van Blockstream, hoort spreken over deze nieuwe Bitcoin Bond van El Salvador:

Investeer in de BBE1 Bitcoin Bond op Bitfinex

Bitfinex behoort tot een van de oudste en belangrijkste crypto exchanges ter wereld. Bitfinex heeft een innovatieve aanpak en beschikt over zeer grote handelsvolumes met zeer lage commissies. Bitfinex is verantwoordelijk voor de uitgave van de met bitcoin afgedekte staatsobligatie van El Salvador.

Bron:

Photo by Marc Szeglat on Unsplash

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min