Bitcoin City: El Salvador doet alles goed

Nov 23, 2021
Aanbieding: 

Natuurlijk werd er lacherig gedaan dan een arm piepklein landje Bitcoin tot wettig betaalmiddel maakte. Maar het bleef er niet bij. Het was geen 1 april grap. Het werd begin september 2021 doorgevoerd. Protesten van bezorgde ouderen (schapen) luwden. Enthousiasme nam toe. Elke El Salvadoraan een wallet. En nu dan het plan Bitcoin City te gaan bouwen.

Voor we nu verder gaan met mitsen en maren, beginnen we op de kaart te kijken waar het allemaal moet gaan gebeuren. Het is aan de voet van de Conchagua vulkaan in de Golf van Fonseca. Dat is die gele piramide op de kaart under het stadje La Union in El Salvador. President Bukele gaat niet over 1 nacht ijs: in oktober toen Bitcoin net 1 maand wettig betaalmiddel was is al gekeken of je met de geothermie van een vulkaan Bitcoin kunt minen. 599.197 Sats werden succesvol gemined. Natuurlijk kan dat … je hebt alleen wat stroom nodig van de vulkaan. Maar het is toch een statement dat scoort in de media en daar kun je op bouwen. De aankondiging van Bitcoin City is ook wáánzinnig breed door de main stream media opgepikt.

We hebben zojuist in een lang artikel uitgelegd dat het, in de tijd van verplichte aantasting van je kerngezonde lichaam omdat mensen met zwaar overgewicht bij de bosjes zouden sterven aan de verder totaal ongevaarlijke ziekte Covid-19 (zoek de logica en win 10 punten) – goed is om een lijstje met emigratielanden op je handpalm te schrijven. El Savador staat dan extra hoog zeker als je Bitcoin hebt of je je niet veilig verplaatsbare goud snel in Bitcoin gaat omzetten. Niet dat ze in El Salvador geen Covid-maatregelen hebben maar ze gaan er wat gemoedelijker mee om. Niet die Duitse Gründlichkeit zeg maar. Kijk op de kaart. Het is een piepklein landje. Half zo groot als Nederland. Maar … 30x zo groot als Singapore en dat laatste is zeer relevant.

Bitcoin City komt aan de voet van de Conchagua vulkaan. Let op er worden tal van spelfouten gemaakt met deze vulkaan mede omdat je in Chili een Colchagua vulkaan hebt. Op de kaart hierboven staat Cochagua, maar het is dus echt Conchagua. De berg is een gemoedelijke 1225m hoog en wordt ook wel de “bewaker van de golf” genoemd. De stad moet de vorm van een cirkel krijgen om een coin te symboliseren. Sinds Dubai zo from scratch is gaan bouwen in de vorm van een palmboom weten we dat dit geen hemelfietserij meer is.

Dubbele circulaire economie op Bitcoin

Wat key is om te beseffen in een wereld van Bitcoin en vooral ook de 3D-printer is dat je die wereldwijde handel bijna kunt missen als kiespijn. China zet nu al op de “dubbele circulaire economie”. En daar bedoelen ze niet van die klimaatpraatjes mee, maar dat je een mondiale cirkel van handel hebt en een lokale. En China is dan nog gigantisch groot. De tijd is echter niet ver dat we geen mondiale corporaties met productie in lage lonenlanden meer nodig hebben om iedereen een redelijk functioneel werkende smartphone in de hand te drukken. Met open source bouwplannen slinger je de 3D-printer aan en kan een lokale shop je smartphone uit onderdelen in elkaar zetten. Dat maakt het eindeloos veel realistischer om echte utopieën – zoals de free private cities – ver weg van oliedomme oude centrale machtscentra op te bouwen. We laten de chimpansees gewoon zitten op hun apenrotsen in Washington, Berlijn en Den Haag en gaan elders leuke dingen doen.

Dus dan resten nog de details van hoe ze het gaan doen. Hoe de bouw gefinancierd gaat worden. Nou er wordt voor een miljard dollar aan obligaties uitgegeven waarvan de helft in Bitcoin wordt geïnvesteerd en met tweede helft meteen al gebouwd gaat worden. Een mooie couponrente op je obligaties en uiteindelijk gigantische waardestijging als Bitcoin gaat doen wat het moet doen. Voor meer informatie, zie het artikel over de El Salvador Bitcoin Vulcano Bonds ( : .

Nu Bitcoin dankzij lightning samen met andere crypto’s ook meer en meer een dagelijks betaalmiddel wordt wordt het in feite ook steeds minder relevant of Bitcoin nu slechts 100.000 dollar waard wordt, 1 miljoen of 100 miljoen. Tuurlijk dat laatste zou leuk zijn maar ook nu al kun je met 50.000 Bitcoiners op een kluitje gaan wonen en leven en betalen met Bitcoin. Tja import en export van bepaalde zaken worden dan soms even wat duurder of goedkoper. Bitcoin is dan niet meer volatiel, maar bijvoorbeeld de prijs van een iPhone of de prijs van een BMW, maar ook een auto kun je lokaal printen op basis van een open source bouwplan. Veel goedkoper ook want geen marketing.

De Bitcoin City Announcement

Dus in dit artikel laten we de exacte details van hoe Bitcoin City gebouwd gaat worden even voor wat het is. Luister daarvoor maar naar bovenstaande video die uitlegt dat het net zo hard zou kunnen gaan als Singapore. Maar dan zonder verlichte centrale autoriteit. Puur op de rules based decentrale principes van de crypto community. Een community die je het ook niet meer hoeft uit te leggen. Het is niet dat je bij de bakker in Bitcoin City in sats afrekent en dat die dan van je wil weten of je in Bitcoin gelooft. Het is ook niet dat je in de kerk aan de persoon naast je vraagt of hij in de Here Jezus gelooft.

In de aankondiging hierboven in de video wordt wel duidelijk dat Bitcoin City een eigen burgemeester zal krijgen. De inwoners van deze nieuwe stad betalen in feite alleen 10 % BTW. Deze BTW wordt gebruikt om de stad te onderhouden en de bond mee af te betalen. Voor de rest werkt de stad belastingvrij. Je zou het niet geloven, maar er wordt onder meer geen onroerendgoedbelasting, loonbelasting, inkomstenbelasting en vermogenswinstbelasting geheven. Deze nieuwe stad kan heel wat rijke bitcoiners gaan aantrekken als een veilige vrije haven in onrustige totalitaire tijden. Wat zouden internationale instituties zoals het IMF hier van vinden?

Inderdaad, afsluitend enkel nog even de klapper van de week: het IMF is tegen. Wat hebben ze erover te mekkeren? We quoten het Belgische HNL:

Cryptomunten hebben het potentieel om betalingen efficiënter en goedkoper te maken, waardoor ze “financiële inclusie en economische groei” bevorderen, geeft het IMF dinsdag toe. Maar de hoge prijsvolatiliteit houdt in dat het gebruik van bitcoin een “aanzienlijk risico betekent voor consumentenbescherming, financiële integriteit en financiële stabiliteit”, vindt de organisatie.

Bitcoin zou daarom beter niet als wettelijk betaalmiddel gebruikt worden, luidt het. Het IMF raadt daarom aan om het gebruik ervan te beperken, strengere regels te hanteren en nauwer toe te zien op het nieuwe betalingsecosysteem, om consumenten te beschermen en witwassen en de financiering van terrorisme tegen te gaan. “Zoals andere e-wallets zou Chivo verplicht moeten zijn om de fondsen van klanten volledig te beschermen”, klinkt het.

Zucht.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Strike bitcoin app gelanceerd in Europa & Nederland!

Wat is de Strike Bitcoin app? Die vandaag is gelanceerd in Europa en ook Nederland! De Strike Bitcoin app van Bitcoin legende Jack Mallers lanceert vandaag in Europa en Nederland, en dat is nogal wat. Met de bitcoin app kun je Bitcoin kopen, ontvangen, verzenden & meer. Laten we even snel bespreken waarom dit bijzonder […]

Apr 25, 2024
3 min

IMF rapport over de adoptie van bitcoin binnen het betalingsverkeer

Bitcoin adoptie is niet te stoppen, zo lijkt óók het IMF te concluderen. Inderdaad, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kwam onlangs met een rapport over de stijgende internationale Bitcoin adoptie en de toenemende mate van internationale Bitcoin betalingen/ transacties: A Primer on Bitcoin Cross-Border Flows. Laten we eens een aantal observaties uit het rapport bespreken. […]

Apr 24, 2024
3 min

SynFutures dex Review 2024

SynFutures dex review 2024. Zeker voor inwoners van Nederland die op steeds meer buitenlandse exchanges worden geweerd, biedt een decentrale handelsbeurs een uitweg. De SynFutures dex is een interssante optie en is al groter dan Uniswap! In deze review over SynFutures duiken wat dieper in op wat deze dex (decentralized exchange) te bieden heeft. Achtergrondinformatie […]

Apr 21, 2024
5 min