BitcoinHEX is de eerste spaarrekening voor HEX tokens op de Ethereum blockchain gratis ontwikkeld voor Bitcoin houders. Het gaat bij BitcoinHex om een waardepropositie die een betere waarde opslag wil verwezenlijken voor het vasthouden van tokens. BitcoinHEX werkt als termijn deposito en is geïnspireerd op het Amerikaanse bancaire systeem van CD’s (Certificate of Deposits).

Dit concept wordt nu toegepast op Ethereum waarbij rentevergoedingen worden geprogrammeerd. Betalingen van rentevergoedingen geschieden zonder vertrouwen in een derde partij direct met behulp van een smart contract naar de spaarders van de BitcoinHEX tokens. Elke Bitcoin houder kan tijdens de BitcoinHEX airdrop gratis de BitcoinHEX tokens claimen. Bitcoin houders hoeven deze tokens dus niet te kopen gedurende een periode van 50 weken. Ze kunnen gratis worden geclaimd.

Het is een open-source project dat is gestart geworden door Richard Heart. Een Amerikaanse ondernemer, cynische Bitcoin enthousiasteling en slimme crypto analist die vooral aan het verdienen van snel veel geld denkt. Hij is zeer intelligent, zijn inzichten zijn zeer interessant om naar te luisteren. Niettemin, hij moet wel met veel argwaan worden gevolgd.

Waardepropositie en stelling van het BitcoinHEX project:

Zijn stelling is dat de waarde van Bitcoin is dat het een ultieme vorm voor waarde opslag is. Een superieur systeem voor waarde opslag is meer waard dan een betalingsnetwerk. Op de
BitcoinHEX site staat onder meer het volgende:

  • Being a payment network is 10x less valuable.
  • Gold=$7.7 Trillion Visa=$320 Billion MasterCard=$212 Billion PayPal=$101 Billion.
  • Gold is 10x more valuable than those others combined! And no one uses it to pay for their coffee.

Bitcoin werkt in feite beter dan goud, maar net zoals goud verdient de houder geen rentevergoedingen op het sparen van Bitcoin op een hardware wallet. Rente verdienen op Bitcoin kan alleen gebeuren als de Bitcoins worden uitgeleend aan een lending platform, Bitcoin exchange of andere instelling. BitcoinHEX wil bitcoin houders gratis tokens uitdelen en daarover een rentevergoeding geven om zo een nieuwe waarde opslag token te ontwikkelen.

De BitcoinHEX scam?

De vraag is natuurlijk of deze airdrop token scheme voor Bitcoin houders een nieuwe waardevolle token te verwezenlijken. Op het eerste gezicht lijkt BitcoinHEX op een poging om iedereen proberen rijk te maken met een illusie.

bitcoinhex project

Ten eerste, de naam is misleidend. De term zou moeten worden weggestreept. Het gaat om een ERC20 token op de blockchain van Ethereum. Het is een gratis Ethereum product voor Bitcoin houders, maar de tech heeft verder niks met Bitcoin zelf te maken. Het project parasiteert op de Bitcoin merknaam en wordt gelanceerd op een inferieure technologie die niet geschikt is voor waarde opslag. Er kan uiteindelijk maar een vorm van digital gold zijn en dat is Bitcoin, niet een ERC20 token die rentevergoedingen uitdeelt.

Ten tweede, het feit dat Bitcoin een waarde opslag is aan het worden, heeft te maken dat Bitcoin een steeds sterker netwerk effect krijgt waardoor het zelfs voor geavanceerde buitenaardse wezens onmogelijk wordt om iets te veranderen aan de monetaire politiek van de Bitcoin met haar afnemende inflatie. De bitcoins zitten vast in een onkraakbaar, on-vernietigbaar gedistribueerd netwerk van blokketens die allemaal in consensus zijn; en dat ook nog eens onafhankelijk van het internet kan opereren! De BitcoinHex token is gebaseerd op de werking van een slim contract en een token standaard zodat we de honderden tokens op Ethereum kunnen onderscheiden. De intrinsieke cryptomunt van Ethereum is ETH. Het bestaan van de tokens en de werking van het slimme contract is afhankelijk van deze Ethereum currency. Los van de mogelijke gevaren dit impliceert is BitcoinHEX niet eens een onafhankelijke cryptocurrency met zijn eigen blockchain.

Onze eerste bevinding is dat het een ingenieuze manier is om veel geld te verdienen op basis van een illusie dat de BitcoinHEX een token is voor waarde opslag aangezien deze werkt als een termijn deposito en een stelling die alleen op goud en Bitcoin van toepassing is. Het kan worden gezien als een nieuw experiment om te volgen. Je zou voor de gein voorzichtig gratis een paar BitcoinHEX tokens kunnen claimen. Je hebt 50 weken de tijd en mocht de magische truc een succes worden, kun je de HEX tokens verkopen voor echte Bitcoins en zo doende echt gratis digital gold (BTC) verdienen. In ieder geval, het is goed oppassen en je bent nu als lezer gewaarschuwd.

We zijn niet positief over het initiatief en we zullen de ontwikkelingen verder in de gaten houden.

Blijkbaar is Chris Coney van de Crypto Asset School wel positief over BitcoinHEX?! Hieronder in de video kun je zijn mening over BitcoinHex zien:

Hieronder kun je Richard Heart zelf aan het woord zien over BitcoinHEX waarbij hij eerst Bitcoin bekritiseert als een waardeloos betalingsnetwerk en ophemelt als een superieur systeem voor waarde opslag en de waardepropositie van BitcoinHEX:

Voor meer informatie:

Gerelateerde onderwerpen: