bitcoinhex

Wat is HEX?

Mar 31, 2022
Aanbieding: 
HEX

HEX (voorheen BitcoinHEX) is de eerste blockchain spaarrekening voor HEX tokens. Het is in beginsel een ERC-20 token in de vorm van een geprogrammeerd slim contract op de Ethereum blockchain. Het gaat bij HEX om het volgende idee: door het aanbieden van gedecentraliseerde termijndeposito’s zal HEX dienen als een nieuwe token voor waardeopslag. HEX is opgezet om als een termijndeposito te werken en is geïnspireerd op het Amerikaanse bancaire systeem van CD’s (Certificate of Deposits).

Een spaardeposito of termijndeposito zijn spaarvormen met een vaste looptijd en een vaste rente. Ze vormen een van de belangrijkste peilers van bankieren en een belangrijk verdienmodel van bankiers.

Inderdaad, dit concept wordt nu toegepast op Ethereum waarbij rentevergoedingen worden geprogrammeerd en gedecentraliseerd. Het gaat om de ontwikkeling van gedecentraliseerde spaardeposito’s zonder banken. Betalingen van rentevergoedingen geschieden zonder vertrouwen in een derde partij direct met behulp van een smart contract naar de spaarders van de HEX tokens. Hieronder kun je een goed gesprek zien tussen Eric Wall en Richard Heart, de cynische oprichter van HEX. Het is van belang om het gehele gesprek te zien om zodoende tot een eigen oordeel te komen.

Koop geen HEX met ETH! Voordat je verder beslist om gratis HEX te claimen met Bitcoin, lees de volgende rapporten over waarom HEX een geraffineerde scam is om Richard zelf te verrijken:

  • Why is Hex is a scam?! – Uitleg waarom HEX als een oplichting kan worden beschouwd.
  • Under a Hex! – Uitleg over hoe Richard vooral zichzelf super rijk en machtig wil maken.
  • ZuxBux – parodie website over HEX

Hoe kan ik gratis HEX claimen?

Elke Bitcoin houder kan tijdens de HEX airdrop gratis de HEX tokens claimen. Bitcoin houders hoeven deze tokens dus niet te kopen gedurende een periode van 50 weken. HEX kan gratis worden geclaimd voor bitcoin houders. 1 BTC geeft recht op 10.000 HEX. Vanaf 2 December 2019 kunnen Bitcoin houders XEM claimen. Let wel op, door het gratis claimen geef je in feite privacy gevoelige data vrij over je bitcoins. Mocht je HEX willen claimen doe dit dan vanaf een aparte Bitcoin wallet die hiervoor gebruikt met een x aantal BTC die je wilt inzetten voor de HEX claim.

Waardepropositie en stelling van het HEX project:

Zijn stelling is dat de waarde van Bitcoin is dat het een ultieme vorm voor waarde opslag is. Een superieur systeem voor waarde opslag is meer waard dan een betalingsnetwerk. Op de HEX site staat onder meer het volgende:

  • Being a payment network is 10x less valuable.
  • Gold=$7.7 Trillion Visa=$320 Billion MasterCard=$212 Billion PayPal=$101 Billion.
  • Gold is 10x more valuable than those others combined! And no one uses it to pay for their coffee.

Bitcoin werkt in feite beter dan goud, maar net zoals goud verdient de houder geen rentevergoedingen op het sparen van Bitcoin op een hardware wallet. Rente verdienen op Bitcoin kan alleen gebeuren als de Bitcoins worden uitgeleend aan een lending platform, Bitcoin exchange of andere instelling. BitcoinHEX wil bitcoin houders gratis HEX tokens uitdelen en daarover een rentevergoeding geven om zo een nieuwe token voor waarde opslag (Stor of Value – SoV) te ontwikkelen. HEX bouwt in feite Bitcoin uit met een staking feature. Bitcoin HEX voegt Trustless Interest door een proces van staking toe. Hoe langer iemand de Bitcoin HEX stakes, hoe meer deze beloont wordt.

De Bitcoin HEX scam?

HEX is een open-source project die onafhankelijke broncode audit heeft gehad. De broncode zal nog een tweede een veiligheidstoets krijgen. Al deze informatie zal online gedeeld worden met de HEX-gemeenschap. Het project is gestart geworden door Richard Heart. Een Amerikaanse ondernemer, cynische Bitcoin enthousiasteling en slimme crypto analist die vooral aan het verdienen van snel veel geld denkt. Hij is zeer intelligent, zijn inzichten zijn zeer interessant om naar te luisteren. Niettemin, hij moet wel met argwaan worden gevolgd en zijn project is een speculatief prijs pump project op basis waarvan HEX moet worden opgestart zonder een prijs dump. Hij heeft alle crypto scams geanalyseerd en HEX maakt gebruik van de principes zonder dat er sprake is van oplichting eerder van zelfverrijking voor vooral hemzelf en iedereen die meedoet aan de lancering en promotie van HEX. Het is puur gebouwd om te pumpen voor winstbejag.

Hij zegt de kleine Bitcoin houders te willen helpen met een HEX-airdrop token scheme. Zeker relevant aangezien Richard zelf een groot aandeel bitcoins heeft. Hij zal zichzelf daardoor ook mee verder verrijken. Inderdaad, op het eerste gezicht lijkt BitcoinHEX op een poging om iedereen proberen rijk te maken via een ingewikkelde scam. Niettemin, Richard Heart heeft het project ontwikkeld met een duidelijke case om Bitcoin houders gratis geld te laten verdienen en oplichterij die hij niet in de hand heeft te vermijden. Ondanks dat hij er alles aan doet om een transparante prijs pump strategie te verwezenlijken zonder de prijs dumps, zijn er zeer problematische zaken te melden aangaande HEX.

De risico’s en problemen met HEX

bitcoinhex project

Ten eerste, de originele naam (BitcoinHex) was misleidend. De term zou moeten worden weggestreept. Het gaat om een ERC20 token op de blockchain van Ethereum. Het is een gratis Ethereum product voor Bitcoin houders, maar de tech heeft verder niks met Bitcoin zelf te maken. Het project parasiteert op de Bitcoin merknaam en wordt gelanceerd op een andere blockchain technologie die niet ontwikkeld is voor waarde opslag. Er kan uiteindelijk maar een vorm van digital gold zijn en dat is Bitcoin, niet een ERC20 token die rentevergoedingen uitdeelt. Gelukkig heeft Richard de naam aangepast en heet het project en de token nu HEX zonder Bitcoin.

Ten tweede, het feit dat Bitcoin een waarde opslag is aan het worden, heeft te maken dat Bitcoin een steeds sterker netwerk effect krijgt waardoor het zelfs voor geavanceerde buitenaardse wezens onmogelijk wordt om iets te veranderen aan de monetaire politiek van de Bitcoin met haar afnemende inflatie. De bitcoins zitten vast in een onkraakbaar, on-vernietigbaar gedistribueerd netwerk van blokketens die allemaal in consensus zijn; en dat ook nog eens onafhankelijk van het internet kan opereren! De Hex token is gebaseerd op de werking van een slim contract en een token standaard zodat we de honderden tokens op Ethereum kunnen onderscheiden. De intrinsieke cryptomunt van Ethereum is ETH. Het bestaan van de tokens en de werking van het slimme contract is afhankelijk van deze Ethereum currency.

Ten derde, is het niet duidelijk wie de ontwikkelaars zijn en de manier waarop met Ethers HEX kan worden gekocht. Wie verkrijgt die Ethers? Richard? Waarom zou je als ETH-houder HEX kopen? Pure speculatie. Richard Heart zegt zelf dat zijn HEX blockchain deposito-scheme wordt opgestart op de zelfde principes als een pump & dump strategie, alleen waarbij de veroorzakers van een dump eruit worden geprogrammeerd, waardoor er een spaardeposito-systeem wordt opgezet waarbij iedereen met HEX rente vergoedingen kan dienen. De HEX tokens zijn zelf ook te gebruiken als cryptovaluta en kunnen worden verhandeld. Er is nog geen crypto exchange die HEX heeft toegevoegd. Aangezien het gaat om een ERC20-token zal HEX wel makkelijk kunnen worden geïntegreerd op een Ethereum DEX. Het is mogelijk dat HEX tokens niet op handelsbeurzen zullen worden verhandeld en daardoor waardeloos blijven.

Ten vierde, de werking van HEX veronderstelt geen nodes, het is gebaseerd op de werking van Ethereum full-nodes. Helaas is het bijna een onmogelijke taak voor de doorsnee gebruiker om deze op te zetten. Het gehele project is volledig afhankelijk van het succes en het veiligheidsmodel van Ethereum. Voor meer informatie: Why is Hex is a scam?!

Ten slotte, Hex is opgezet om vooral van Richard Heart de belangrijkste en grootste HEX walvis te maken. Richard heeft HEX ontwikkeld om zichzelf de eigendom te verschaffen over bijna de helft van de HEX tokens via de “The Origin Address”. Richard zal hierdoor ongekend veel macht verwerven over de koers en toekomst van de koers van HEX.

In this sense, HEX could not be a more appropriate name. It works exactly like an elaborate magic trick: where the myriad of cleverly-named bonuses, high interest, and addictive game theory serve as mesmerizing misdirection. You end up looking where Richard wants you to look, and you miss reading the bottom of page 14 of a hidden Google Doc that reveals how HEX is a rigged game.

Under a Hex

Conclusie

Onze eerste bevinding is dat het een ingenieuze manier is om iedereen die meedoet (en vooral Richard) te helpen om geld te verdienen op basis de werking van oplichtingspraktijken en blockchain termijndeposito’s voor het elimineren van token dump risico’s. Een waardevermeerdering is puur gebaseerd op een geloof dat de BitcoinHEX een nieuwe token zal worden voor waardeopslag en dat het gebruikt zal worden voor speculatie op exchanges. HEX heeft een beloningssysteem gebaseerd op een termijndepositostructuur en de hoop dat het als waardeopslag wellicht complementair of zelfs beter zal werken als en goud en Bitcoin. Dit is natuurlijk onzin. Elke HEX is een ERC20 token. Alles is ontworpen om vooral Richard Heart enorm rijk te maken en de ultieme controle te behouden over het project.

Alles is afhankelijk of er ooit vraag zal zijn naar HEX. Vele beloftes en verwachtingen, maar uiteindelijk geheel afhankelijk van Ethereum’s technologie. De meeste bitcoiners zien het een geraffineerde vorm van oplichting. Richard doet zich voor als een Robin Hood en is ogenschijnlijk eerlijk in zijn intenties, hij wil zelf super rijk worden en daarmee iedereen die meedoet met HEX ook. Maar het is de vraag of speculanten die met ETH voor HEX betalen uiteindelijk niet op de blaren zullen zitten wanneer HEX als een pump crypto project mislukt. We raden niemand aan om Ethers om te wisselen voor HEX. Je spekt hiermee de kas van Richard in ruil voor een token die waardeloos is. HEX is een gecentraliseerd ERC20 token pump project waarbij Richard zichzelf enorm probeert te verrijken. Het kan wellicht worden gezien als een geinig nieuw token pump experiment om te volgen.

What makes HEX so effective is that it doesn’t fit neatly into any category of scam. It’s not quite a pyramid, a Ponzi or a multi-level marketing scheme, though it certainly has elements of all. It’s something entirely new, which allows it to pass through the internal cognitive firewall most people have that they use to determine whether or not they are being conned.

Conclusie van artikel – Under a Hex

Iets voor Bitcoin waaghalzen?

Een waaghaas zou voor de gein voorzichtig gratis met Bitcoin een paar HEX tokens kunnen claimen via een daarvoor apart ingerichte wallet. Je hebt 50 weken de tijd en mocht de magische truc een succes worden, kun je de HEX tokens na een jaar verkopen voor echte bitcoins en zo doende echt gratis digital gold (BTC) verdienen. In ieder geval, het is goed oppassen en doe zelf verder even meer huiswerk. We zijn niet positief over het initiatief en we zullen de ontwikkelingen verder in de gaten houden. Verder is het beter dat niemand met HEX zou meedoen en het project links te laten liggen. Scams kunnen het beste uitgehongerd worden.

Hieronder kun je Richard Heart zelf aan het woord zien over BitcoinHEX waarbij hij eerst Bitcoin bekritiseert als een waardeloos betalingsnetwerk en ophemelt als een superieur systeem voor waarde opslag en de waardepropositie van BitcoinHEX:

Hex is gebouwd voor Richard’s eeuwige verrijking – Je bent gewaarschuwd!

Voor meer informatie:

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

De impact van de dedollarisatie van de ASEAN-regio

Dit artikel bespreekt de dedollarisatie van de ASEAN-regio en de mogelijke implicaties. Verder ook de rol van de BRICS in dit proces en of de Yuan wel als nieuwe reservevaluta de dollar zal vervangen. De dedollarisatie van de ASEAN-regio is van start gegaan. Op 28 maart 2023 was er een officiële bijeenkomst van alle ASEAN-ministers […]

Mar 31, 2023
3,5 min

Bitcoinmining met mest en vuilnis?

Tegenwoordig is bitcoinmining met milieuvervuilende mest en vuilnis gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn verschillende milieutechnische oplossingen door allerlei bitcoinmining-startups ontwikkeld die makkelijk kunnen worden ingezet. Zo kan koeienmest worden verwerkt tot biogas en deze wordt weer omgezet in elektriciteit die kan worden afgeleverd aan een container met bitcoin-miners, de boerderij zelf en of […]

Mar 30, 2023
2 min

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min