bitcoin methane

Onderzoek: bitcoin mining kan methaanuitstoot helpen verminderen

May 9, 2024
Aanbieding: 

Bitcoin mining kan krachtig wapen zijn in strijd tegen klimaatverandering. Nieuw onderzoek, mede-geschreven door een voormalig Greenpeace-activist en een milieu-econoom (Ph.D.), toont aan dat Bitcoin mining een krachtig hulpmiddel kan zijn bij het schoonmaken van het milieu en het verminderen van methaanuitstoot.

Dit nieuwe onderzoek daagt de heersende misopvatting over Bitcoin mining uit. Het draait de huidige gedachte “Bitcoin mining is slecht voor het milieu” om en benadrukt in plaats daarvan hoe Bitcoin kan dienen als een krachtige kracht voor het goede.

Het onderzoek, An integrated landfill-gas-to-energy and Bitcoin mining model, toont aan:

  • Bitcoin mining is goed voor het milieu,
  • Bitcoin kan financiering bieden voor het opruimen van methaan,
  • Bitcoin zet afval om in economische waarde,

De studie is mede-geschreven door Daniel Batten (@DSBatten) en Dr. Murray Rudd (@DrMurrayRudd). Daniel, een voormalig Greenpeace-activist, is nu een vooraanstaand pleitbezorger voor het potentieel van Bitcoin mining om emissies van stortplaatsen te verminderen. Dr. Rudd speelde een cruciale rol in het onderzoek door zijn uitgebreide academische expertise te gebruiken om de resultaten te modelleren.

Bitcoin mining kan methaan omzetten in schone energiebron

Door methaangas af te vangen en om te zetten in elektriciteit voor Bitcoin mining, pakt dit onderzoek twee cruciale uitdagingen aan: het verminderen van methaanuitstoot en het vinden van een winstgevende toepassing voor overtollige energie.

Het Bitcoin mining-netwerk werkt alleen al in de VS op ongeveer 6.000 MW. Als slechts 1% van de Bitcoin-mining activiteiten in Amerika zou overschakelen op opgevangen methaan, zou dat neerkomen op een vermindering van 131.220 metrische ton CH4. Dat is evenveel als 14,5 miljard kilometer rijden met een gemiddelde benzineauto.

Bitcoin mining is vaak bekritiseerd vanwege het hoge energieverbruik, maar dit model verandert dat verhaal. Door gebruik te maken van afvalgas uit stortplaatsen, transformeert Bitcoin een beruchte milieuvervuiler in een schone, inkomsten genererende energiebron.

Gevolgen voor afvalbeheer en klimaatdoelen

De implicaties van dit onderzoek zijn enorm, variërend van lokale afvalbeheerstrategieën tot wereldwijde klimaatdoelen. De synergie tussen Bitcoin mining en stortplaatsgas kan de afvang van methaanuitstoot en de infrastructuur voor de afvang van stortplaatsgas versnellen.

Gezien de zeer krachtige aard van methaanuitstoot als broeikasgas, kan de kans om mining te gebruiken om methaan op een economisch levensvatbare manier te verminderen niet worden genegeerd. Uitdagingen blijven, maar integratie technologie en duurzaamheid is een stap naar een groenere toekomst

Voor meer informatie: lees hier het rapport.

Deze rapport valt verder terug op een ander goed onderzoeksrapport, Leveraging Bitcoin Miners as Flexible Load Resources for Power System Stability and Efficiency, deze is gepubliceerd op 30 november 2023. Hieraan heeft ook Dennis Porter aan bijgedragen. Conclusie: de unieke eigenschappen van van Bitcoin miners laten zien hoe ze kunnen worden ingezet om bij te dragen aan de energietransitie. Dit benadrukt de kracht van kruisbestuiving tussen financiële en technologische innovaties bij het creëren van een duurzaam en onderling verbonden energienetwerk.

KMPG Report over Bitcoin´s rol in het halen van ESG-doelen

Ten slotte, willen we onze lezers wijzen op een KMPG-rapport van 2023 over bitcoin mining genaamd Bitcoin´s role in the ESG-imperative. Conclusie: Bitcoin appears to provide a number of benefits across an ESG framework. Throughout its short history, new and innovative ways of leveraging the network and its native asset emerge, such as helping to stabilize energy grids, reduce greenhouse gas emissions, and even assist with providing sustainable heat to commercial and residential properties.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min