bitcoin kopen

Waar kan ik het beste zakelijk bitcoin kopen? Bitcoin op de zaak kopen doe je zo!

Aug 23, 2023
Aanbieding: 

Bitcoin kopen op de zaak? Kan ik zakelijk Bitcoin kopen d.w.z. bitcoins op naam van mijn bedrijf kopen? Zijn er goede bedrijfsrekeningen beschikbaar bij exchanges?

Zeker, het is goed mogelijk om tegenwoordig bitcoin zakelijk te kopen en een zakelijke bitcoin-rekening te openen bij onder meer de volgende vertrouwde Nederlandse partijen: Bitvavo in Amsterdam en Bitonic in Rotterdam. De bedrijfsrekening of wel zakelijke rekening bij Bitvavo is het meest geschikt voor professionele handelaren en institutionele partijen. Voor meer informatie: lees onze Bitvavo Review.

Zakelijke bitcoin en crypto rekening bij Bitvavo?

Bij Bitvavo gaat het openen van een zakelijke rekening normaliter door het opwaarderen van een particuliere rekening. Vandaar, bij Bitvavo in Amsterdam zul je in eerste instantie een particuliere rekening moeten openen en verifiëren. Vervolgens schrijf je naar de support afdeling of corporate@bitvavo.com om de particuliere rekening om te zetten naar een zakelijke rekening. Om dit mogelijk te maken moet je extra documentatie aanleveren waaronder een uittreksel uit de KvK van de onderneming en een kopie van de identiteitsbewijzen van de (mogelijke) overige bestuurders en/of aandeelhouders van de onderneming. Verder zal ook een jaarrekening moeten worden ingediend om de bron van inkomsten te kunnen rechtvaardigen. Op deze manier zul je bij Bitvavo volledig in navolging van de actuele wet- en regelgeving op het bedrijf bitcoin kunnen kopen en ook weer verkopen zonder poespas. Een zakelijke account bij Bitvavo vereist wel hoge handelsvolumes. Het openen van een zakelijk Bitvavo account is alleen mogelijk voor bedrijven die minimaal €500.000 handelsvolume per maand behalen. Wellicht zal een lagere drempel in de toekomst van toepassing zijn. Bedrijven die niet aan deze voorwaarde kunnen voldoen, kunnen het beste een zakelijke rekening openen bij een internationale exchange of bij Bitonic.

Zakelijke bitcoin rekening openen bij Bitonic?

Het probleem met een zakelijke rekening bij Bitvavo is dat je een flink handelsvolume moet draaien. Dit is niet realistisch voor de meeste bedrijven in Nederland. Bitonic hanteert geen minimale inleg of minimaal handelsvolume. Voor meer info: Bitonic business.

Zakelijke crypto rekeningen bij internationale exchanges

zakelijk bitcoin kopen

De internationale handelsbeurzen ByBit, Binance, Bitpanda, Kraken, Gemini, Bitflyer en Bitfinex, bieden ook goede zakelijke rekeningen voor ondernemingen die bitcoin en digitale valuta op de balans willen houden. Het probleem is dat deze exchanges geen officiële registratie hebben bij DNB. Een bedrijfsrekening openen bij een exchange of broker kun je het beste doen bij een vertrouwde Nederlandse partij. Zo zou een Bitvavo bedrijfsrekening verder gecombineerd kunnen worden met een bedrijfsrekening bij Binance. De Bitvavo bedrijfsrekening wordt gebruikt om euro´s om te zetten naar een USD stablecoin of bitcoin om deze vervolgens mogelijk weer te storten op een Binance bedrijfsrekening om daar te handelen in andere meer liquide derivatenmarkten. Dit is iets wat we in doorsnee niemand aanraden om te doen. Het beste is om gewoon bitcoin op de spotmarkt te kopen op de zaak als een lange termijn belegging als o.a. een kredietverzuimverzekering (CDS), een hegde tegen financiële repressie en CBDC-totalitarisme. Een Bitvavo bedrijfsrekening of een Litebit bedrijfsrekening voor het kopen van bitcoin volstaat hier voor.

Zakelijke rekeningen bij fintech en neobank partijen

Revolut is een nieuwe fintech bank die de concurrentie aangaat met dure systeembanken en cryptovaluta ondersteunt. Revolut biedt ook bedrijfsrekeningen aan.

Ten slotte is er ook Skrill, een concurrent van PayPal. Skrill is nog wat onbekender dan PayPal, maar heeft een aantal uniek voordelen, waaronder een ingebouwde crypto exchange, die het echt zeer interessant maken om een Skrill-rekening te openen en te testen. 

Waarom zou ik zakelijk of op de zaak bitcoin kopen?

Het aanhouden van een % bitcoin als een strategische reserve is een uitermate slimme zet. Bitcoin is een onvervreemdbaar, uiterst liquide, decentrale geldeenheid en betalingsnetwerk zonder tegenpartij risico´s. Als het nieuwe solide geld in wording voor dit digitale informatietijdpark dient het als een kredietverzuimverzekering en hedge voor o.a. een nieuwe banken crisis en totale geldontwaarding door inflatie. Bitcoin werkt onafhankelijk autonoom buiten dit fiat-bankenstelsel. Het bankgarantiestelsel is verder niet afdoende. De sluiting van o.a. de Silvergate, Silicon Valley Bank en Signature bank in de Verenigde Staten zijn een nieuwe les voor directeuren om bitcoin beter te bestuderen en verder aan te houden. Voor meer informatie: waarom zou ik bitcoin kopen?

Zakelijk bitcoin kopen – waar moet je verder aan denken?

Niettemin, voor zakelijke klanten geldt wel dat de belastingdienst, mede door de volatiliteit, het kopen van bitcoins als een speculatieve belegging beschouwd. Er bestaat hierdoor een risico dat de belastingdienst de aanschaf van bitcoins als onzakelijk beschouwd. Zakelijk bitcoins kopen kan mogelijk gekenmerkt worden als een dividenduitkering. Het is belangrijk om dit vooraf even af te tikken met de boekhouder en contactpersoon bij de belastingdienst of het zakelijk kopen van bitcoins passend is en zonder problemen kan worden uitgevoerd.

Een andere hobbel waar je rekening mee moet houden is de opslag en beveiliging van de bitcoins binnen grotere organisaties. Er zijn hiervoor speciale Bitcoin-wallet oplossingen voor ontwikkeld waardoor het veilig opslaan en afwikkelen van Bitcoin transacties geen probleem is. Zakelijk bitcoin kopen en bewaren vergt verder om een goed plan voor opslag. Concrete voorbeelden van goede opslagdiensten zijn Unchained Capital, Bitgo en Clavestone. Bitgo ontwikkelt Bitcoin-bedrijfsportemonnees en Clavestone ontwikkelt het Cereberus protocol voor de veilige opslag van bitcoins voor bedrijven. Unchained Capital biedt de beste multisig-oplossing voor zakelijke gebruikers.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min