bitcoin kopen

Zakelijk Bitcoin kopen

Mar 16, 2022
Aanbieding: 

Bitcoin kopen op de zaak? Kan ik zakelijk Bitcoin kopen d.w.z. bitcoins op naam van mijn bedrijf kopen? Het is zeker mogelijk om Bitcoin zakelijk te kopen en een zakelijke bitcoin-rekening te openen bij onder meer de volgende partijen:

De zakelijke bitcoin en crypto rekening bij Litebit

litebit zakelijke crypto rekening

LiteBit in Rotterdam biedt een makkelijk te gebruiken zakelijke rekening voor haar klanten aan voor het kopen en bewaren van bitcoin en andere digitale activa. LiteBit maakt de procedure voor het openen van een zakelijke rekening verder heel eenvoudig. Open een zakelijke bitcoin- en cryptorekening door het volgen van de volgende drie stappen:

  • In de eerste plaats, open hier een zakelijke rekening met een gepast emailadres van het bedrijf; van bijvoorbeeld de eigenaar, directeur of financieel directeur.
  • Wanneer je hierboven een rekening hebt aangemaakt met een goed bedrijfsemail en wachtwoord, moet je vervolgens met behulp van een inschrijfformulier een aantal basisgegevens moeten opgeven. Je zult o.a. een aantal basisgegevens en de bedrijfsactiviteiten buiten alle SBI-codes om moeten beschrijven.
  • Nadat het formulier is ingevuld, zal automatische een mail worden verstuurd met een link waar veilig de bedrijfsdocumenten kunnen worden geupload. Het gaat hier o.a. om informatie over de bestuurders van de onderneming, een UBO-verklaring en jaarrekening die moeten worden aangeleverd. Al deze gegevens worden geupload in een veilige omgeving en beoordeelt door de Litebit Compliance afdeling. Elke zakelijk rekening krijgt ook direct contact met een Nederlandse Litebit account manager als een extra service.

Het is allemaal netjes geregeld bij LiteBit. Het begint met het openen van een rekening met een emailadres van het bedrijf. Wanneer vervolgens de KYC-procedure is afgerond, kan het bedrijf gemakkelijk en veilig bitcoin kopen. Bitcoin op de balans houden als een strategische reserve in deze onzekere tijden met stijgende inflatiecijfers wordt steeds meer de norm bij beleggers en bedrijven.

Zakelijke bitcoin en crypto rekening bij Bitvavo

Bij Bitvavo gaat het openen van een zakelijke rekening normaliter door het opwaarderen van een particuliere rekening. Vandaar, bij Bitvavo in Amsterdam zul je in eerste instantie een particuliere rekening moeten openen en verifiëren. Vervolgens schrijf je naar de support afdeling of corporate@bitvavo.com om de particuliere rekening om te zetten naar een zakelijke rekening. Om dit mogelijk te maken moet je extra documentatie aanleveren waaronder een uittreksel uit de KvK van de onderneming en een kopie van de identiteitsbewijzen van de (mogelijke) overige bestuurders en/of aandeelhouders van de onderneming. Kan ik ook bitcoin kopen met een zakelijke rekening bij een andere alternatieve Nederlandse partij?

Zakelijk bitcoin kopen bij BTC Direct

BTC Direct hanteert een soortgelijke procedure echter hanteert een custodial brokerage platform waardoor het niet mogelijk is om o.a. bitcoin te storten of op te nemen. Een voordeel is wel dat BTC Direct over een professionele trading desk beschikt waardoor er zakelijk voor grote bedragen zeer voordelig bitcoin kan worden gekocht. Voor meer informatie: BTC Direct Review

Zakelijke rekeningen bij internationale exchanges

De internationale handelsbeurzen Binance, Kraken, Gemini, Bitflyer en Bitfinex, bieden ook goede zakelijke rekeningen voor ondernemingen die bitcoin en digitale valuta op de balans willen houden.

Zakelijke rekeningen bij fintech en neobank partijen

Revolut is een nieuwe fintech bank die de concurrentie aangaat met dure systeembanken en cryptovaluta ondersteunt. Revolut biedt ook bedrijfsrekeningen aan.

Ten slotte is er ook Skrill, een concurrent van PayPal. Skrill is nog wat onbekender dan PayPal, maar heeft een aantal uniek voordelen, waaronder een ingebouwde crypto exchange, die het echt zeer interessant maken om een Skrill-rekening te openen en te testen. 

Waar moet je verder aan denken?

Niettemin, voor zakelijke klanten geldt wel dat de belastingdienst, mede door de volatiliteit, het kopen van bitcoins als een speculatieve belegging beschouwd. Er bestaat hierdoor een risico dat de belastingdienst de aanschaf van bitcoins als onzakelijk beschouwd. Zakelijk bitcoins kopen kan mogelijk gekenmerkt worden als een dividenduitkering. Het is belangrijk om dit vooraf even af te tikken met de boekhouder en contactpersoon bij de belastingdienst of het zakelijk kopen van bitcoins passend is en zonder problemen kan worden uitgevoerd.

Een andere hobbel waar je rekening mee moet houden is de opslag en beveiliging van de bitcoins binnen grotere organisaties. Er zijn hiervoor speciale Bitcoin-wallet oplossingen voor ontwikkeld waardoor het veilig opslaan en afwikkelen van Bitcoin transacties geen probleem is. Concrete voorbeelden zijn Unchained Capital, Bitgo en Clavestone. Bitgo ontwikkelt Bitcoin-bedrijfsportemonnees en Clavestone ontwikkelt het Cereberus protocol voor de veilige opslag van bitcoins voor bedrijven. Unchained Capital biedt de beste multisig-oplossing voor zakelijke gebruikers.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 25, 2022
3 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min