bitcoin obsoletes all money

Alles over de Bitcoin Sats, de satoshis

Oct 6, 2021
Aanbieding: 

Wat zijn Bitcoin Sats?

Sats is een afkorting voor Satoshi’s, de kleinste rekeneenheid en denominatie binnen het Bitcoin netwerk. Alle Bitcoin transacties worden berekend in Satoshi’s (Sats). 1 Bitcoin (BTC) representeert 100 miljoen sats. 1 Bitcoin (BTC) is de grootste denominatie binnen het Bitcoin netwerk.

sats sat satoshi

Een Bitcoin is deelbaar tot 8 nullen achter de komma, dat wil zeggen 100 miljoen satoshis (sats). Wanneer je 1 hele Bitcoin bezit, kun je 100 miljoen sats uitgeven. Een of twee bitcoin kopen is voor vele mensen al te duur geworden. Echter, iedereen kan nog steeds 10 miljoen satoshis ofwel een deel van 1 hele Bitcoin kopen. Binnen het gehele Bitcoin netwerk en monetaire ecosysteem zullen er uiteindelijk maximaal 210 biljoen sats kunnen bestaan. Dit wordt als getal zo weer gegeven: 210,000,000,000,000 SAT. Een de voorgestelde unicode voor SAT of Satoshi´s is de volgende: ≐. Het totaal aantal sats in omloop wordt dan zo weergegeven: 210,000,000,000,000 ≐.

  • Trouwens, wil je weten hoeveel het kost om 21 miljoen sats te kopen? Raadpleeg dan onze Sats Calculator.

Naar een Bitcoin Sats standaard voor het bepalen van waarde?

Bitcoin is een absoluut schaarse en eindige geldhoeveelheid gebaseerd op de principes van hard geld. Het is een decentraal apolitiek netwerk voor de veilige opslag van monetaire energie en waarde. Het huidige geldstelsel is stuk, bankroet en parasiteert op zichzelf onder meer door financiële repressie. Een vreedzame transitie naar een open, transparant, neutraal en superieur solide geldstelsel met Bitcoin als basisgeld is een mogelijkheid. Inderdaad, het is in de toekomst mogelijk dat Bitcoin (BTC), met de SAT als kleinste eenheid, de objectieve maatstaf en rekeneenheid zal worden voor alle waarde transacties in de wereld. Hieronder in de video van Knut Svanholm en Ioni Appelberg wordt dit op een mooie manier uitgelegd. Bitcoin: Everything there is, divided by 21 million:

Hoe en waar kan ik Bitcoin Sats kopen?

bitcoin sats kopen sat btc

Wanneer je bitcoins koopt op een Bitcoin exchange of bij een broker, koop je in feite automatisch de Bitcoin Sats die je kunt uitgeven. Koop je 0.01 BTC dan koop je in feite 1 miljoen Sats ofwel Satoshi’s. Dit kun je zeer voordelig en veilig doen met iDeal op de Nederlandse handelsbeurs van Bitvavo.

Voor meer informatie:

Waarom spreken we nu over satoshis en sats?

bitcoin sats kopen

Het feit dat er eerder niet gesproken werd in termen van sats heeft te maken dat de bitcoins (waarvan er maximaal maar 21 miljoen van kunnen zijn) in haar begin jaren nog geen waarde hadden. De grootste denominatie binnen het Bitcoin rekenstelsel (1 BTC) moest eerst als Unit of Account eerst een waarde verkrijgen voordat het relevant was om te rekenen in de kleinste eenheden, de Bitcoin Satoshi’s (sats).

Binnen het Bitcoin Lightning Network wordt er veel gesproken in termen van sats voor het afwikkelen van micro-betalingen. Naar mate de waarde van Bitcoin stijgt, zal het meer en meer normaal worden om betalingen af te rekenen in Bitcoin sats.

Bijvoorbeeld in plaats van 0.001245 BTC uit te spreken, kan er beter worden gesproken over 124.500,- sats en deze vervolgens terug te rekenen naar euro’s of dollars. Het is te verwachten dat Bitcoin exchanges meer en meer de Bitcoin sats rekeneenheid zullen gaan gebruiken naar mate de Bitcoin koers verder stijgt.

De Bitcoin SAT als de toekomstige objectieve waardemeter van de economie?

Verder kan Bitcoin en de SAT als een objectieve unit of account gaan fungeren binnen een globale Bitcoin standaard. Er kan een moment komen waarop de waarde van de economie (kapitaalgoederen, grondstoffen, geldmarkten) niet meer in de huidige wereldreservevaluta, de Amerikaanse Dollar, zal worden uitgedrukt, maar Bitcoin. De onderstaande video legt mooi uit hoe Bitcoin kan worden begrepen als een wiskundig concept en meetinstrument voor waarde en alles wat waarde heeft binnen onze globale economie.

Voor meer informatie:

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min