solana

Solana kopen (SOL)

Nov 8, 2022
Aanbieding: 

Samenvatting: in dit artikel bespreken we waarom, waar en op welke manier je Solana kunt kopen (SOL). We willen benadrukken dat het beleggen in cryptovaluta zoals SOL zeer risicovol is. Begin altijd met kennis over Bitcoin voordat je begint met het beleggen in andere type blockchain-projecten. SOL is de cryptomunt van het Solana netwerk. Solana is schaalbaar decentraal applicatie netwerk die meer dan 710.000 transacties per seconde kan verwerken. Het Solana netwerk groeit en heeft veel potentie om technologisch gezien meerwaarde te bieden aan onder meer de ondersteuning van een nieuw decentraal financieel systeem. Steeds meer DeFi-projecten bouwen op Solana.

Echter, Solana kent veel kinderziektes en het netwerk heeft vaker plat gelegen. Inderdaad, het netwerk en de blockchain van Solana werkt nog niet echt lekker tijdens piekuren. Het kopen van SOL is in deze zin te beschouwen als een durfkapitalistische belegging in een nieuw soort techaandeel.

Verder is het belangrijk om te beseffen dat Solana is opgestart met behulp van Alameda Research. Dit crypto beleggingsmaatschappij was mede verantwoordelijk voor de oprichting van FTX en is in een solvabiliteitscrisis terecht gekomen en wellicht bankroet. Waarschijnlijk zullen de SOL reserves volledig worden geliquideerd om aan hun verplichtingen te kunnen voldoen.

Koop geen SOL met spaargeld dat je niet kunt missen. SOL is een uiterst risicovolle belegging. Wees voorzichtig en begin altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin en vermijd de shitcoins.

Wil je echt speculeren met deze crypto token? Het makkelijkste en veiligste is om SOL van Solana te kopen in Nederland met iDEAL op de beurs van Bitvavo in Amsterdam. Hieronder kun je de actuele koers bekijken en SOL kopen met iDEAL bij Bitvavo.

Waarom zou ik misschien Solana kopen (SOL)?

solana kopen

Solana is een nieuwe generatie blockchain applicatie netwerk ontwikkeld door Anatoly Yakovenko. Hij schreef in november 2017 een whitepaper over een nieuw consensus algortime die Proof of History (PoH) wordt genoemd waarbij tijd betrouwbaar wordt geschynchroniseerd over een computernetwerk. Er wordt gebruikt gemaakt van de nLocktime feature dat gebruikt kan worden om transacties te dateren door hoogte van de blok in de blockchain te gebruiken in plaats van tijdstempels zoals dit in bitcoin gebeurd. Elke node binnen het netwerk beschikt over een cryptografische klok. Door deze aanpak is het netwerk veel makkelijker te synchroniseren en tot een consensus te komen waardoor Solana 710,000 transacties per seconde kan verwerken zonder enige cryptografische hocus pocus die de veiligheid van het netwerk zouden kunnen verzwakken. Hieronder in de video krijg je een goede uitleg over de PoH-algoritme van Solana.

De Solana technologie wordt al gebruikt binnen verschillende projecten, waaronder Serum, en kan communiceren met zowel het Ethereum als het Bitcoin netwerk.

SOL tokenomics

Er zijn 500 miljoen SOL geslagen. Van dit aantal is 12.5% toegekend geworden aan de oprichters, 1.6% SOL werden verkocht tijdens een veiling, 35.4% zijn toegekend geworden aan durfkapitalisten die in het project investeerden, 38% van de SOL voorraad zal voor de gemeenschap worden gebruikt en de laatste 12.5% worden bewaard door de Solana Foundation in Zwitserland. Deze fondsen worden gebruikt voor donaties en andere ontwikkelingsprojecten voor de ontwikkeling van Solana. Alle transactiekosten worden betaald in SOL en vernietigd waardoor er een deflatoir mechanisme is ingebouwd die de totale voorraad verkleint en een gezonde prijsontwikkeling helpt te ondersteunen. De SOL tokenomics geven aan dat SOL als een effect moet worden beschouwd. Het is op heden een ongereguleerd effect en het is de vraag of de Amerikaanse SEC ooit eens een brief zal gaan sturen naar de stichting.

Waar kan ik Solana kopen (SOL)?

Heb je vertrouwen in het project en wil je wat durfkapitaal inzetten voor het kopen van SOL? In Nederland zijn er al verschillende makelaars die SOL aanbieden. SOL kopen met iDEAL bij een vertrouwde Nederlandse makelaar is eenvoudig en het makkelijkste. We kunnen de volgende partijen aanbevelen:

Koop voordelig SOL op Bitvavo

+ super lage handelscommissies – max. 0.25%
+ grootste handelsvolumes in Europa
+ registratie bij DBN in Nederland – geen illegale exchange
+ verzekerde opslag van de aangekochte SOL
+ Nederlandse ondersteuning

Wil je actief SOL gaan verhandelen op een internationale handelsbeurs met de grootste handelsvolumes, dan is op dit moment de Binance exchange de aangewezen partij. Echter, het is te verwachten dat Solana (SOL) op de meeste grote exchanges zal worden aangeboden. Voor een compleet overzicht:

Op zoek naar Solana (SOL) Lending & Borrowing mogelijkheden?

Wil je rente verdienen via lending of een lening krijgen via borrowing met SOL als onderpand? Dit is prima voor elkaar te krijgen op het NEXO finance platform. Het is een complete gereguleerde kredietmarktplaats voor SOL en werkt in feite als een financiële instelling voor Solana. Voor meer informatie: Nexo Finance.

Wil je een Solana (SOL) Debit Card

Bij Nexo kun je ook een Avalanche (AVAX) Mastercard krijgen. Bij Bitpanda kun je een Solana (SOL) Visacard krijgen.  

Waar kan ik Solana (SOL) Futures kopen?

Wil je handelen in SOL termijncontracten, dan kun je het beste terecht waar de liquiditeit het grootste is voor Solana (SOL). Dit is de Binance exchange.

Waar kan ik een Solana (SOL) ETN of ETF kopen?

Er is nog geen Solana ETF beschikbaar. Investeringsmaatschappij VanEck heeft wel al een Solana ETN uitgegeven. Een ETN is een afkorting van Exchange Traded Note. Het is een soort obligatie, waarbij VanEck het belegde vermogen in SOL investeert. Net als bij een ETF volgt de ETN de waarde van een index; in dit geval een index die de waarde van SOL weerspiegelt. Het voordeel is dat je SOL kunt kopen via jouw beleggingsrekening bij een broker. Het nadeel is dat het een duurdere manier is en er geen aanspraak kan worden gemaakt op de onderliggende waarde.

Productdetails: De VanEck Vectors Solana ETN is een volledig met onderpand gedekte note die belegt in solana. De note tracht het rendement van de MVIS® CryptoCompare Solana VWAP Close Index te repliceren. Product Ticker: VSOL, Indexticker: MVSOLV, Indexaanbieder: MV Index Solutions GmbH .

Gerelateerde artikels:

Koop voordelig SOL op Binance

+ laagste commissies
+ grootste handelsvolumes
+ meeste opties

Disclaimer: Solana kent kinderziektes en het netwerk heeft vaker plat gelegen. Het kopen van SOL is te beschouwen als een durfkapitalistische belegging in een nieuw soort techaandeel. Het is met andere woorden een extreem risicovolle belegging. Begin altijd eerst met Bitcoin!

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min