“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

Apr 16, 2024
Aanbieding: 

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire bevat interviews met vooraanstaande wetenschappers zoals Steven Koonin, Dick Lindzen, Will Happer, John Clauser en Nir Shaviv. De film is opgenomen over de hele wereld en toont beelden uit de VS, Canada, Israël, Kenia en het Verenigd Koninkrijk. De film is o.a. beschikbaar op de site van de Climate Intelligence stichting.

Huidige CO2-niveaus zijn historisch laag

Durkin beweert dat de huidige temperaturen en CO2-niveaus, vergeleken met de geologische geschiedenis van de aarde, extreem laag zijn. In feite bevinden we ons, aldus de film, in een ijstijd. De film stelt ook dat er geen bewijs is dat veranderingen in CO2-niveaus in het verleden ooit klimaatverandering hebben veroorzaakt. Dit is de koude waarheid volgens het wetenschappelijk onderzoek van o.a. William Happer werkzaam aan de universiteit van Princeton.

Klimaatverandering als politiek en financieel wapen

Maar waarom worden we dan voortdurend verteld dat door de mens veroorzaakte klimaatverandering een onweerlegbaar feit is? De film onderzoekt de belangen achter het klimaatverhaal en suggereert dat er een enorm financieel en politiek belang is om de bewering van een dreigende klimaatcatastrofe in stand te houden. Wetenschappers die deze bewering betwisten, worden volgens de film geconfronteerd met intimidatie en verlies van financiering.

De film roept belangrijke vragen op over de wetenschap en de politiek achter het klimaatverhaal. Is er echt een wetenschappelijke consensus over de oorzaken van klimaatverandering? Of worden we gemanipuleerd door een machtige lobby met een agenda? Climate: The Movie is een must-see voor iedereen die meer wil weten over de andere kant van het klimaatdebat.

Belangrijke punten uit de film Climate: The Movie

  • De film beweert dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor de bewering dat de mens en CO2 de oorzaak is van klimaatverandering.
  • De huidige temperaturen en CO2-niveaus zijn extreem laag in vergelijking met de geologische geschiedenis van de aarde.
  • Er is een groot financieel en politiek belang om de bewering van een dreigende klimaatcatastrofe in stand te houden om een politieke agenda door te voeren.
  • Wetenschappers die de bewering van door de mens veroorzaakte klimaatverandering betwisten, worden geconfronteerd met intimidatie en verlies van financiering.

De film is controversieel en zal ongetwijfeld kritiek krijgen van voorstanders van de door de mens veroorzaakte klimaatveranderingstheorie. Echter, het is een belangrijke stem in het debat en verdient het om bekeken en besproken te worden.

Het klimaatdebat speelt verder een belangrijke rol bij o.a. agenda 2030, the Great Reset, investeringsbeslissingen en zelfs monetair beleid op ECB-niveau. Wellicht is het ook een narratief om the Great Taking verdedigbaar te maken?

Is de consensus klimaatwetenschap pseudowetenschap?

Daarnaast stelt het klimaatdebat ook de wetenschap ter discussie op basis van statische modellen. De meeste klimaatwetenschappers zijn echter meer geïnteresseerd in hun modellen dan in daadwerkelijke metingen. Modellen die 30 jaar geleden zijn opgesteld met de hypothese: ‘de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door de toename van koolstofdioxide in de atmosfeer (CO2). Vervolgens creëerden ze een theoretisch model dat hun bewering bevestigt. Dit is een doodzonde is in de wetenschap. In de echte wetenschap is de modus operandi het tegenovergestelde. De stichting Climate intelligence stelt dit aan de kaak.

Over Climate Intelligence (Clintel)

Climate Intelligence (Clintel) is een onafhankelijke stichting die mensen informeert over klimaatverandering en klimaatbeleid. Clintel werd in 2019 opgericht door emeritus hoogleraar geofysica Guus Berkhout en wetenschapsjournalist Marcel Crok. Clintel wil de rol spelen van onafhankelijke ‘klimaatwaakhond’, zowel op het gebied van klimaatwetenschap als klimaatbeleid.

Doelstelling van Clintel

De belangrijkste doelstelling van Clintel is het genereren van kennis en begrip over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering, evenals de effecten van klimaatbeleid op economie en milieu. Hiervoor zet de stichting zich in op:

  1. Objectieve en transparante communicatie: Clintel streeft ernaar om op objectieve en transparante wijze naar het brede publiek te communiceren welke feiten er beschikbaar zijn over klimaatverandering en klimaatbeleid, en waar feiten overgaan in hypothesen en voorspellingen.
  2. Publiek debat en onderzoek: De stichting stimuleert en voert zelfstandig een publiek debat over klimaatverandering en klimaatbeleid. Daarnaast voert Clintel ook onderzoekjournalistiek op dit gebied.
  3. Internationale ontmoetingsplaats: Clintel wil fungeren als een internationale ontmoetingsplaats voor wetenschappers met verschillende visies op klimaatverandering en klimaatbeleid.
  4. Eigen wetenschappelijk onderzoek: De stichting zal ook eigen wetenschappelijk onderzoek uitvoeren of financieren naar klimaatverandering en klimaatbeleid.

World Climate Declaration

De klimaatvisie van Clintel kan eenvoudig worden samengevat als: er is geen klimaatnoodtoestand. Guus Berkhout nam daarom het initiatief voor de World Climate Declaration, een samenvatting op één pagina van de visie van vele klimaatrealisten in de wereld. De Verklaring is een levend document dat regelmatig wordt aangepast op basis van input van alle ambassadeurs en andere experts. Meer dan 1800 wetenschappers en experts over de hele wereld ondersteunen de World Climate Declaration. De meest recente versie van zowel de Verklaring als de lijst van ondertekenaars is te vinden op www.clintel.org. Hieronder kun je Guus Berkhout aan het woord zien over de toekomst van Nederland.

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min