Coinmerce neemt crypto fonds Icoinic en leeft verder als Coinmerce Capital

Jun 3, 2024
Aanbieding: 

Coinmerce Capital? Inderdaad, Coinmerce heeft het Nederlandse crypto fonds Icoinic overgenomen. Icoinic gaat verder als Coinmerce Capital. Met de overname biedt Coinmerce haar klanten meer diversiteit. Laten we eens verder ingaan op deze zet en wat het inhoudt. Wat zijn o.a. de voor- en nadelen van Coinmerce Capital?

Coinmerce neemt Icoinic over

Coinmerce, of moeten we zeggen “Coinmerge” (gezien de hoeveelheid zakelijke samenwerkingen en overnames die het platform aangaat) neemt crypto fonds Icoinic over en breidt zodoende het Coinmerce platform verder uit. Vorig jaar nam Coinmerce al de klanten over van crypto exchange Binance, later dat jaar stuurde ook voormalig crypto app Bux haar klanten door. En met de overname van het iconische “Icoinic” zullen deze klanten zich nu ook onder de vleugels van Coinmerce begeven.

Icoinic zal verdergaan onder de naam “Coinmerce Capital”. Coinmerce Capital gaat zich focussen op het bedienen van klanten die willen beleggen in crypto fondsen, dit kan vanaf (op dit moment) €100.000, hier komen we later nog op terug. Icoinic werd opgericht in 2017 en is zodoende het oudste crypto investeringsfonds van Nederland. Het kantoor van Icoinic zat in het financiële hart van Amsterdam, aan het Beursplein. Icoinic is destijds opgericht voor de beginnende, maar vermogende, crypto beleggers en Coinmerce heeft altijd als doel gehad om toegang tot crypto zo eenvoudig mogelijk te maken; het lijkt ons dan ook een goede en logische stap om deze ‘tak’ toe te voegen aan het Coinmerce geheel/ platform.

In het kort: wat deed Icoinic ook alweer en wat gaat het doen als ‘Coinmerce Capital’ zijnde?

Over Icoinic en nu Coinmerce Capital

Zoals gezegd werd Icoinic opgericht in 2017 als crypto beleggingsfonds. Het hielp vermogende beleggers te beleggen in de wondere wereld van crypto, dit door middel van een waar cryptofonds op te richten waar beleggers investeerden in een assortiment van verschillende cryptocurrencies. Beleggers konden kiezen uit twee type fondsen: een neutraal fonds en een fonds dat actiever handelt. De fondsen werden beheerd door analisten, developers en een (handels) algoritme.

Op dit moment staat het fonds op een +38% (year to date) aan behaald rendement, niet slecht. Daarnaast is Icoinic geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), De Nederlandsche Bank (DNB), de Franse AFM (FMA) en bij Banco España; keurige registraties lijkt ons als je zakelijke klanten wil bedienen.

Wat zijn de voordelen van Coinmerce Capital?

De mogelijkheden op Coinmerce na de merge van Icoinic en Coinmerce

Nu Icoinic en Coinmerce zijn samengevoegd kun je als belegger op het platform terecht voor de volgende diensten:

 • Snel en makkelijk crypto (300+ verschillende cryptocurrencies) kopen en verkopen via de app en web van Coinmerce; middels de crypto broker dienst
 • Crypto traden op de exchange van Coinmerce
 • Deelnemen aan het EARN en/of staking programma van Coinmerce
 • Je kunt gebruiken maken van de Over the Counter (OTC) dienst van Coinmerce voor grotere orders (± €100.000)
 • En kun je dus nu beleggen in twee crypto fondsen (Pillar en Core fonds) op Coinmerce Capital, vanaf €100.000 (het inlegbedrag zal snel worden verlaagd, aldus Coinmerce)

De kosten en het rendement van de crypto fondsen van Coinmerce Capital

Nu Coinmerce en Icoinic zijn samengevoegd heb je als Coinmerce klant de mogelijkheid om te beleggen in twee fondsen, het Pillar en Core fonds. Beide zijn verschillend en zo ook de kosten en het te behalen rendement per fonds. We zullen de verschillen kort uiteenzetten:

Coinmerce Capital Pillar fonds (neutraal)

 • Rendement YTD (year to date) 4,4%
 • Minimaal €100.000 te investeren
 • Management fee kosten van 1.5% per jaar
 • Een maandelijkse prestatievergoeding van 30%
 • Opnamekosten 1%
 • Per week ‘opzegbaar’ (opname duurt 1 week)

Coinmerce Capital Core fonds (actiever)

 • Rendement YTD (year to date) 27% en in BTC 65,2%
 • Minimaal €100.000 te investeren
 • Management fee kosten van 2% per jaar
 • Een maandelijkse prestatievergoeding van 20%
 • Opnamekosten 1%
 • Per week ‘opzegbaar’ (opname duurt 1 week)

  Check de factsheets (pdf.) van beide fondsen hier

Onze conclusie over, en de voor- en nadelen van, Coinmerce Capital

De toevoeging van Icoinic aan Coinmerce, en dus het ‘ontstaan’ van Coinmerce Capital, heeft wat ons betreft alleen maar voordelen voor de huidige Coinmerce klant: klanten krijgen namelijk de mogelijkheid om (naast de broker, exchange, EARN & staking en OTC desk) in twee professionele crypto fondsen te beleggen in Nederland. De fondsen staan onder andere geregistreerd bij de AFM en bij de DNB. Daarnaast worden de fondsen professioneel beheerd en krijg je als belegger persoonlijke service van een accountmanager. De toevoeging van Icoinic maakt Coinmerce dus een zeer compleet platform!

Een nadeel is op dit moment dat het minimale inlegbedrag nog vrij hoog is; €100.000. Echter, Coinmerce is voornemens deze inleg snel te verlagen en dus toegankelijker te maken voor de Coinmerce broker klanten: top!

Voor meer informatie: lees onze volledige Coinmerce review.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min