arwen

Wat is een cryptobroker?

May 23, 2022
Aanbieding: 

Met de term cryptocurrency of crypto broker (makelaar) kan er verwezen worden naar twee verschillende type dienstverleningen. In de eerste plaats kan het gaan om een bemiddelende dienstverlening (wisselkantoor) waarbij de dienstverlener op de internationale professionele crypto exchanges de gewenste cryptovaluta’s voordelig inkoopt en voor een kleine vergoeding direct verkoopt aan haar gebruikers.

beste crypto broker

Het voordeel is het gebruiksgemak waarmee een klant direct over Bitcoin of Ripple kan beschikken zonder enige rompslomp en kennis over de handel in cryptovaluta. LiteBit is een goed voorbeeld hier. Het makelaarsplatform of -portaal beschikt over Nederlandse ondersteuning en de klant kan met iDEAL onmiddellijk de crypto van keuze kopen en laten bijschrijven op de eigen crypto wallet of een beheerde crypto wallet op de handelsrekening die de gebruiker heeft bij de cryptobroker.

beste cryptobrokers

In Nederland zijn er vele goede concrete voorbeelden van een crypto brokers. De eerste genoemde Litebit, de bekende BTCDirect, verder is er Coinmerce en Satos. LiteBit is al tweemaal achtereenvolgens in 2019 en 2020 uitgeroepen tot de Beste Cryptobroker tijdens de Cashcow Awards.

 

crypto currency broker

In de tweede plaats kan het gaan om crypto dienstverleners die het accent leggen op het ontwikkelen van een crypto trading platform waarbij de handelaar zich niet wil bezighouden met de crypto’s zelf. Dus, wanneer je als handelaar makkelijk wilt kunnen speculeren met de koersen van de cryptovaluta markten zonder zelf de verschillende cryptovaluta te kopen, te bezitten en beveiligen; dan moet je zeker eens een goede cryptocurrency broker bezoeken zoals eToro (crypto’s in reserve) of Investous (CFD-crypto termijncontracten). In dit artikel zullen we eerst een aantal belangrijke vragen op een rijtje zetten. Het vergaren van kennis is zeer belangrijk. De cryptovaluta marken zijn zeer volatiel en de handel in cryptovaluta is zeer risicovol. Beleg alleen met geld dat je kunt veroorloven om te verliezen.

[toc]

Wat is een cryptocurrency CFD broker?

cryptocurrency brokersEen cryptocurrency broker is een makelaar in termijncontracten, meestal CFD’s, over de koersbewegingen van bepaalde cryptovaluta. Een CFD staat voor een contract voor verschil tussen het tijdstip van de plaatsing van een handel en het tijdstip van het verlaten van een handel.  Een CFD maakt het mogelijk om makkelijk posities in te nemen over de koersbeweging van een onderliggende cryptocurrency zonder deze zelf in eigendom te hebben. In wezen is de CFD een contract tussen de makelaar en de klant deze wordt op automatisch op een handelsomgeving verwerkt. In de praktijk levert een cryptocurreny broker een zeer gemakkelijke oplossing om effectief te handelen in de cryptovaluta markten, met het behulp van uitstekend ontwikkelde  handelsomgevingen zonder de rompslomp om zelf de cryptovaluta’s aan te kopen en te beveiligen.

Wat is het verschil tussen een cryptocurrency broker versus een cryptocurrency exchange?

Bij een cryptocurrency exchange koop je de cryptovaluta die je wilt hebben. Je bent de eigenaar van deze cryptovaluta en volledig verantwoordelijk voor het beheer en de veiligheid van je vermogen. Een exchange is vaak het doelwit van hackers aangezien deze over echte crypto activa bezit!

  • Wanneer je daadwerkelijk wilt investeren in een cryptocurrency, zoals Bitcoin, dan koop je een Bitcoin en je beveiligt deze vervolgens op een hardware wallet.
  • Wanneer je effectief wilt speculeren op de prijsbewegingen van bijvoorbeeld Bitcoin op korte termijn, dan is het zeer risicovol om de bitcoins op een cryptocurrency exchange te laten staan. Bovendien, de handelsomgevingen zijn niet volwassen. Het gaat om jonge start-ups, niet om ervaren brokers. Klantenondersteuning is vaak ondermaats en de werking van een crypto exchange is niet altijd betrouwbaar bij enorme drukte!  Een cryptocurrency broker is meestal een ervaren CFD-broker in andere activa zoals aandelen en grondstoffen.

Dit wil niet zeggen dat we een cryptocurrency exchange afraden om te gebruiken, maar dat jezelf de vraag moet stellen met welke doelstelling je wilt beleggen in cryptocurrencies. Wil je op korte termijn zoveel mogelijk speculeren en proberen rendement boeken in euro’s met behulp van een betrouwbare en beproefde handelsomgeving, dan is een cryptocurrency broker in Ripple of Bitcoin CFD’s de moeite waard om eens te bestuderen. Het kan beter bij je wensen passen. CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van leverage. Tussen 74 en 89% van de beleggers in kleine beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen.

Daarom is het aan te raden om verschillende diensten en opties met elkaar te vergelijken. eToro handelt maakt niet gebruik van CFD’s en is vaak het beste alternatief voor een CFD broker. Vergeet ook niet dat de ontwikkeling van Bitcoin beurzen niet stil staat. Er wordt flink gewerkt aan betere beurzen en ook decentrale handelsbeurzen op basis van nieuwe technologie zoals atomic swaps.  Lees ook de volgende artikels:

Wat zijn goede cryptocurrency CFD-brokers?

Hier volgt een lijst van een aantal goede crypto brokers waarbij de handelaar zich niet hoeft te bekommeren om de cryptomunten zelf. Het is aan te raden om te kijken en te vergelijken. Wil je zelf de controle kunnen uitoefenen over de aangekochte crypto’s zul je een handelsrekening bij een crypto exchange platform moeten openen.

1. eToro social investment netwerk voor crypto’s!

Een klassieke social trading platform voor het verhandelen van crypto’s is eToro. Bij eToro wordt het voor de onervaren handelaar zeer eenvoudig gemaakt om te handelen in cryptovaluta aangezien hij gewoon alles kan afspieden en overnemen van de ervaren cryptocurrency handelaar. Voor meer informatie:

  • Bezoek eToro! (Let op – uw kapitaal loopt risico!)

eToro werkt niet met CFD-termijncontracten. Daarom dat deze makelaar op nummer 1 staat. De hieronder vermelde makelaars werken met CFD-termijncontracten. Ze beschikken over uitstekende handelsomgevingen, maar het is belangrijk om te onderstrepen dat CFD’s uiterst risicovol zijn. De meeste handelaren verliezen geld op deze handelsomgevingen. Het vergt training en begeleiding. Deze kun je krijgen met behulp van de Nederlandse Trading Alerts dienstverlening. Deze kan worden gekoppeld met de platforms van onderstaande crypto brokers en vergroten je kans om veel rendement te behalen met je crypto trading activiteiten. Voor meer informatie:

 

3. Option24 is een bekende CFD-broker. 

Dit is een klassieke en betrouwbare makelaar. Ze hebben Nederlandse ondersteuning met een kantoor in Amsterdam. Het handelsplatform werkt heerlijk. Je kunt hier ook gebruik maken van het MT4 platform. Het MT4 platform is een van de meest populaire grafiek- en analyseprogramma’s die door handelaren van alle niveaus worden gebruikt. MT4 wordt geleverd met alle populaire instrumenten grafiektools en biedt directe orderuitvoering en real-time resultaten. Meerdere cryptocurrencies zullen worden toegevoegd in de loop van 2018. Voor meer informatie:

  • 24Option Review.

4. Plus500, vertrouwde broker met een breed aanbod!  

Plus500 is een vertrouwde naam voor vele beleggers. Als een van de beste makelaars is Plus500 bovendien innovatief. Plus500 heeft een prachtig aanbod van cryptovaluta’s die kunnen worden verhandeld op een goed opgezette handelsomgeving. Vergeet niet dat CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van leverage. Tussen 74 en 89% van de beleggers in kleine beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen.

5. Markets – erkende makelaar met prima handelsomgeving! 

Markets is een bekende speler waar beleggers via CFD’s makkelijk in BitcoinEthereum en Litecoin kunnen handelen. Markets.com beschikt ook over een goed uitgeruste handelsplatform. Risico waarschuwing: Het beleggen in CFD’s op Markets.com is risicovol. Vandaar, let op – uw kapitaal loopt risico!

Het platform biedt de volgende voordelen:

  • Optie om te shorten op cryptocurrency’s
  • Geen virtuele portemonnee of complexe accounts meer
  • Beheer risico met stop-loss en take-profit
  • Zonder commissies en zonder opnamekosten
  • Veilige handelsplatformen voor web en mobiel

Het nadeel is dat de Nederlandse ondersteuning minder goed is en dat ze geen vertegenwoordiging in Nederland zelf hebben. Voor meer informatie:

  • Markets – let op – uw kapitaal loopt risico!

Andere makelaars:

 

CFD dragen een hoog niveau van risico voor je kapitaal vanwege de grilligheid van de onderliggende markt. Deze producten zijn niet geschikt voor alle beleggers. Daarom moet je ervoor zorgen dat je de risico’s begrijpt en deskundig advies inwint van een onafhankelijke en voldoende financieel adviseur. Dit artikel is geen beleggingsadvies. Handelen in cryptovaluta’s en contracts for difference (CFD’s) is zeer speculatief, behelst een aanzienlijk risico en is niet voor alle beleggers geschikt. Je kunt (een deel van) het geïnvesteerde kapitaal verliezen, daarom dien je niet met kapitaal te speculeren dat jezelf niet kunt veroorloven te verliezen. Je dient van alle risico’s die betrekking hebben op beleggen met borg doordrongen te zijn. Leer en oefen zo veel mogelijk voordat je begint met handelen!

Alternatieve crypto beleggingsvormen:

Lees verder

Trump verkiest na een moordaanslag JD Vance tot Runnig Mate, betekenis voor Bitcoin?

De mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet alleen een enorme impact voor het Amerikaans politieke en het geopolitieke klimaat, maar ook voor de toekomst van bitcoin als een mogelijke strategische activa voor de Verenigde Staten. De mislukte moordaanslag en de krachtige manier waarop Donald Trump hier mee omging, zal hem nu hoogst waarschijnlijk een […]

Jul 16, 2024
3,5 min

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min