whaleclub

LMAX Digital Review

Jun 3, 2022
Aanbieding: 

Ben je op zoek naar een crypto exchange dat zichzelf richt op de gevorderde professionele en institutionele trader? Dan zou LMAX Digital wel eens het platform kunnen zijn waar jij naar zoekt.

Toch zijn er in Nederland en België nog maar weinig mensen die je over LMAX Digital hoort praten. Hoe komt dat? In het kort, dit exclusief handelsplatform, dat onderdeel is van LMAX Group, wordt slechts gebruikt door gevorderde crypto traders, ofwel institutionele daghandelaren. Je zult een aanvraag moeten indienen om hier een handelsrekening te openen. Nederlandse particulieren, maar in feite ook institutionele beleggers kunnen prima uit de voeten met een handelsrekening bij Bitvavo. Alternatief is Bitstamp een optie voor de institutionele en professionele bitcoin-daghandelaar.

In deze LMAX Digital review lees je wat wij verder van het platform vinden. Hopelijk helpt het jou een keuze te maken uit de verschillende crypto exchanges.

Wat is LMAX Digital?

LMAX Digital is een crypto exchange dat zich richt op de gevorderde crypto handelaar. Het platform is onderdeel van LMAX Group, wat meerdere financiële handelsplatformen heeft opgezet. Op andere platformen van dit bedrijf is het mogelijk te handelen in onder andere forex, metalen en commodities.

Het bedrijf is in London gevestigd en sinds 2010 actief. Ondanks dat de onderneming nog vrij jong is, is het erg populair onder grote handelaren. Het bedrijf is volledig gereguleerd door de Gibraltar Financial Services Commission (GFSC).

In april 2022 werden er 2,3 miljoen trades met een totaal volume van $16 miljard uitgevoerd op LMAX Digital. Tussen 1 januari 2022 en 30 april 2022 bedraagt het totale handelsvolume meer dan $82 miljard.

Hoe kun je LMAX Digital gebruiken?

Je kunt niet zomaar van LMAX Digital gebruikmaken. Het is een vrij exclusief platform, en je zult aan de voorwaarden moeten voldoen om een account te kunnen aanmaken.

LMAX voorwaarden om een rekening te openen

LMAX is in meer dan 100 landen te gebruiken door mensen uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Europa en Azië. Je kunt LMAX Digital alleen gebruiken nadat je een storting van minimaal $100.000 hebt gedaan. Dit maakt LMAX dus geen platform voor beginnende handelaren, maar is eigenlijk alleen geschikt voor de vergevorderde trader.

Veel mensen vinden het een slechte zaak dat je minimaal $100.000 moet storten om van LMAX Digital gebruik te maken. Dit sluit inderdaad een groot aantal mensen uit. Aan de andere kant: LMAX Digital biedt geen simpel beleggingsproduct aan. Het is dus anderzijds een voordeel dat onervaren handelaren niet makkelijk toegang krijgen tot lastig te begrijpen producten.

LMAX Account aanmaken

Wanneer je denkt aan de voorwaarden te voldoen, kun je een aanvraag indienen om LMAX Digital Member te worden. Je leest het goed: je zult een aanvraag moeten indienen. Zo’n aanvraag voer je door middel van een online formulier uit. Vervolgens zul je met een medewerker van LMAX Digital bellen (of een videogesprek houden) om de aanmeldprocedure te doorlopen. 

Wil jij jezelf aanmelden bij LMAX Digital? Dat kan hier.

Waar kun je LMAX Digital gebruiken?

Je kunt LMAX Digital op zowel desktop als smartphone gebruiken. Er is dus niet alleen een desktopvariant, maar ook een mobiele applicatie beschikbaar. Deze applicatie is gratis te downloaden in Google Play Store en Apple App Store. Vanuit deze app kun je handelen, posities openen/sluiten en de real-time account status bijhouden. Het is ook mogelijk om de marktbewegingen en trends bij te houden en gebruik te maken van tabellen en grafieken.

Wat zijn de openingstijden van LMAX Digital?

Als handelaar kun je 24 uur en 7 dagen per week handelen op het platform van LMAX. Nou ja, geen 24 uur, maar 23 uur en 55 minuten. Iedere dag zal het platform tussen 11:00 en 11:05 (Nederlandse tijd) sluiten. In deze vijf minuten voert het platform zijn updates uit.

LMAX Digital cryptocurrency aanbod

Het aanbod cryptocurrencies is bij LMAX vrij beperkt: BTC (Bitcoin), ETH (Ethereum), LTC (Litecoin), BCH (Bitcoin Cash), XRP (Ripple) en SOL (Solana). Deze cryptocurrencies zijn allemaal te verhandelen tegen de Amerikaanse Dollar (USD), euro (EUR), Japanse Yen (JPY) en Britse pond (GBP). Op LMAX kun je 21 handelsparen traden.

Dit laat maar weer eens duidelijk zijn dat LMAX zich richt op de gevorderde daytrader. Zij handelen op kleine koerswijzigingen en hebben daar geen groot crypto aanbod voor nodig.

Welke betaalmethodes kun je gebruiken bij LMAX Digital?

Wanneer je vanuit Europa geld wilt storten op LMAX Digital, kun je dat met Britse ponden (GBP), euro’s (EUR) en Amerikaanse dollars (USD) doen. Op dit moment accepteert LMAX alleen betalingen met bankoverschrijving. Het is dus niet mogelijk om gebruik te maken van iDEAL, PayPal of creditcard.

De kosten van LMAX Digital

Wil je gebruik maken van LMAX? Dan zul je in de buidel moeten tasten. Naast dat je minimaal $100.000 moet storten op het platform, betaal je ook nog eens onderstaande kosten:

Is LMAX Digital betrouwbaar en veilig?

Mensen uit meer dan 100 landen kunnen gebruikmaken van LMAX Digital. Het bedrijf achter LMAX Digital heeft in meerdere continenten een hoofdkantoor. Op de website van LMAX is ook het adres van deze kantoren te vinden. Dit maakt LMAX op het eerste gezicht een betrouwbaar platform.

Wanneer we naar het rapport van CryptoCompare kijken, zien we dan LMAX een A-ranking ontvangt. Ze behalen 74,06 van de 100 punten en staan hiermee op de 6e plek (onder Coinbase, Gemini, Bitstamp, Binance en Kraken). Voor een platform waar weinig Nederlanders en Belgen het over hebben, is dat dus een ontzettend goede score.

Voordat je gebruik kunt maken van LMAX Digital, zul je door een vrij strenge screening heen moeten komen. LMAX lijkt hun rol binnen de financiële markt dus erg serieus te nemen. Ze staan dan ook onder streng toezicht van Britse autoriteiten.

In het verleden hebben zich geen hacks of datalekken op het platform voorgedaan. Alle fondsen van klanten worden volgens de regels van CySec Safeguarding of Clients Funds beveiligd. De cryptocurrencies van klanten worden in cold wallets bewaard.

Heeft LMAX Digital een goede helpdesk?

Je betaalt een redelijke fee aan LMAX Digital, en mag daarom zonder twijfel een behoorlijk goede klantenservice verwachten. Daar wordt gelukkig voor gezorgd. LMAX Digital is namelijk 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken per telefoon, live chat, formulier en e-mail. 

Door met de helpdesk van LMAX Digital te bellen of chatten ontvang je direct hulp en antwoord op je vraag. Stuur je een e-mail of gebruik je het contactformulier, dan zul je iets langer moeten wachten op antwoord. Over het algemeen kun je dezelfde dag nog een reactie verwachten.

Het is belangrijk om te benoemen dat je de helpdesk van LMAX alleen in het Engels aan kunt spreken. Op de contactpagina vind je ook de adressen van de hoofdkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Nieuw-Zeeland.

Wat maakt LMAX Digital uniek?

We hoeven je waarschijnlijk niet meer uit te leggen dat LMAX Digital een uniek handelsplatform is. Vooral wanneer we het vergelijken met platforms die we in Nederland en België gewend zijn te gebruiken, zoals Binance of Bitvavo.

Transacties worden binnen 180 microseconden uitgevoerd. Het platform kan tot meer dan 100,000 transacties per seconde verwerken, en heeft een uptime van 100%. Dit maakt LMAX Digital een ideaal platform voor de daghandelaar die razendsnel zijn transactie wil kunnen uitvoeren. Zo kan deze een zo groot mogelijk rendement behalen op zijn posities.

Wat zijn de voor- en nadelen van LMAX Digital?

Voordelen

 • Het platform is volledig gereguleerd door de overheid van het Verenigd Koninkrijk;
 • Vanuit vrijwel ieder land kun je LMAX Digital gebruiken;
 • De kosten die je moet betalen zijn gebaseerd op het handelsvolume;
 • Transacties worden binnen 180 microseconden verwerkt;
 • De helpdesk is 24/7 per telefoon, live chat, e-mail en contactformulier bereikbaar.

Nadelen

 • Je moet minimaal $100.000 storten voordat je LMAX Digital kunt gebruiken;
 • Klein aanbod ondersteunde betaalmethodes;
 • Beperkt aanbod cryptocurrencies;
 • Niet geschikt voor beginnende handelaren;
 • De helpdesk is niet in het Nederlands aanspreekbaar;
 • Een account aanmaken kan alleen nadat je de procedure met een medewerker hebt doorlopen.

Conclusie

LMAX Digital is een uniek handelsplatform en ideaal voor de gevorderde handelaar. Ben je nog een beginnende handelaar of heb je minder dan $100.000 te verhandelen? Dan kun je beter op zoek gaan naar een ander platform zoals die van Bitvavo. LMAX Digital is volledig ongeschikt voor handelaren die zichzelf geen zorgen maken over milliseconden.

Wanneer je van LMAX Digital gebruik wilt maken, zul je een vrij strenge en langdurige procedure moeten doorlopen. Een medewerker van LMAX zal je financiële en persoonlijke gegevens controleren, voordat je kunt beginnen met handelen. Dat is niet bepaald gebruiksvriendelijk, maar zal geen probleem zijn voor de doelgroep die LMAX aanspreekt. Dit is een serieuze belegger die genoeg redenen heeft om voor LMAX Digital te kiezen. Voor meer informatie: bezoek LMAX Digital.

Gerelateerde artikelen:

Bitvavo Review

Bitstamp Review

Bitcoin exchange reviews

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min