cer crypto exchange ratings

De CER crypto exchange ratings en rankings

Aug 18, 2023
Aanbieding: 

Wat zijn de crypto exchange ratings en rankings van de CER? De CER is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie en online platform voor het beoordelen van crypto-handelsbeurzen. Sinds 2018 beoordeelt deze organisatie de veiligheid en betrouwbaarheid van exchanges op basis waarvan er een rating wordt gegeven.

cer crypto exchange ratings

De CER biedt een overzicht (ranking) van de beste crypto exchanges op basis van een objectieve beoordeling met als doelstelling een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een gezonde crypto industrie en verder een globale samenwerking te bewerkstelligen tussen alle spelers in de markt voor het verder professionaliseren en beveiligen van de crypto exchange sector.

Welke diensten levert de CER?

De CER & Hacken experts helpen handelsbeurzen met het beoordelen van hun werkzaamheden en het certificeren van de exchange op onder andere de volgende belangrijke punten:

  • Solvency certification – Bewijs van solvabiliteit. Crypto wallet eigendomsbewijzen met de balansen moeten beproefd worden om te bewijzen dat de exchange haar financiële verplichtingen kan nakomen.
  • Liquidity Certification – Bewijs van liquiditeit. De handelsvolumes moeten eerlijk tot stand worden gebracht zonder manipulatie of nep crypto trading activiteiten.
  • Cybersecurity Certification – Bewijs van veiligheid. Een crypto exchange moet kunnen aantonen dat ze de beste praktijken implementeren voor het waarborgen van de veiligheid van het handelsplatform en haar gebruikers.
  • Proof of Reserves – Bewijs dat de exchange daadwerkelijk de digitale activa in bezit heeft.
  • Trust Score op basis van ervaringen en reviews online van de gebruikers. Dit wordt in samenwerking met CoinGecko gedaan.

Op basis van bovenstaande punten worden de crypto exchange rankings en ratings opgesteld door de CER.

De actuele CER crypto exchange ratings en rankings!

De CER crypto exchange rating en rankings kunnen online worden opgezocht op de site van CER. Op dit moment behoren de volgende exchanges tot de top uit het oogpunt van security. Deze lopen uiteen van een top rating van AAA tot D, een lage rating zonder certificatie. Hier volgt een relevante selectie van de actuele ratings en rankings van de meest belangrijke exchanges.

Notitie: Bitvavo is nog niet opgenomen door de CER en verder ook nog niet beoordeeld, waardoor we niet weten welke rating de CER zou gaven aan deze exchange. Aangezien Bitvavo zeer nauw samenwerkt met Coinbase Institutional en verder een verzekeringspolis heeft kunnen afsluiten met verdere account garanties van gebruikers (unicum in Europa), moet deze rating zeker op een A moeten uitkomen. Voor meer details:

Notitie: Bitpanda is ook niet opgenomen in de CER rating en rankings lijstje. Bitpanda beschikt niettemin over een ISO 27001 information security certification, Bitpanda Payments GmbH beschikt over een PSD2 licentie en opereert als een gereguleerde E-Money institutie; en Bitpanda Financial Services GmbH beschikt over een MiFID II investeringsmaatschappij licentie die volledig compliant is met AML5. Het is te verwachten dat Bitvavo het zelfde pad volgt om op Europees niveau niet alleen te kunnen concurreren met Bitpanda, maar ook alle andere internationale exchanges die de Europese markt willen veroveren. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Voor meer informatie over CER: bezoek CER

Lees verder

Is een aandeel $MSTR beter dan een bitcoin ETF aandeel?

In dit artikel bespreken we de recente bitcoin aankoop van MicroStrategy en waarom kopen van MicroStrategy aandelen (MSTR) wellicht een slimmer idee is dan een belegging in een bitcoin ETF. Wat zijn de relatieve voordelen en nadelen van een belegging in MicroStrategy aandelen versus een belegging in een Bitcoin ETF? Saylor zet door: MicroStrategy koopt […]

Sep 26, 2023
3,5 min

Hoe vergaat het PayPal’s stablecoin?

Het is alweer bijna 2 maanden geleden sinds de lancering van PayPal’s stablecoin $PYUSD. Hoe vergaat het de stablecoin en zien we al genoeg adoptie van de munt? PayPal’s stablecoin ziet adoptie Even om het geheugen op te frissen: op 7 augustus van dit jaar kondigde de betaalgigant, PayPal, aan dat ze hun eigen stablecoin […]

Sep 26, 2023
2,5 min

Deutsche Bank biedt Bitcoin en crypto custody dienstverlening aan

Deutsche Bank biedt Bitcoin en crypto custody dienstverlening aan. Deutsche Bank.. je hebt de naam vast weleens voorbij zien komen. Deutsche Bank is een van de grootste financiële instellingen ter wereld met bijna 70.000 werknemers en bestaat al sinds 1870. Het hoofdkantoor zit in Frankfurt en de bank beheert maar liefst €860,- miljard aan activa! […]

Sep 15, 2023
2,5 min