cer crypto exchange ratings

De CER crypto exchange ratings en rankings

Aug 18, 2023
Aanbieding: 

Wat zijn de crypto exchange ratings en rankings van de CER? De CER is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie en online platform voor het beoordelen van crypto-handelsbeurzen. Sinds 2018 beoordeelt deze organisatie de veiligheid en betrouwbaarheid van exchanges op basis waarvan er een rating wordt gegeven.

cer crypto exchange ratings

De CER biedt een overzicht (ranking) van de beste crypto exchanges op basis van een objectieve beoordeling met als doelstelling een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een gezonde crypto industrie en verder een globale samenwerking te bewerkstelligen tussen alle spelers in de markt voor het verder professionaliseren en beveiligen van de crypto exchange sector.

Welke diensten levert de CER?

De CER & Hacken experts helpen handelsbeurzen met het beoordelen van hun werkzaamheden en het certificeren van de exchange op onder andere de volgende belangrijke punten:

  • Solvency certification – Bewijs van solvabiliteit. Crypto wallet eigendomsbewijzen met de balansen moeten beproefd worden om te bewijzen dat de exchange haar financiële verplichtingen kan nakomen.
  • Liquidity Certification – Bewijs van liquiditeit. De handelsvolumes moeten eerlijk tot stand worden gebracht zonder manipulatie of nep crypto trading activiteiten.
  • Cybersecurity Certification – Bewijs van veiligheid. Een crypto exchange moet kunnen aantonen dat ze de beste praktijken implementeren voor het waarborgen van de veiligheid van het handelsplatform en haar gebruikers.
  • Proof of Reserves – Bewijs dat de exchange daadwerkelijk de digitale activa in bezit heeft.
  • Trust Score op basis van ervaringen en reviews online van de gebruikers. Dit wordt in samenwerking met CoinGecko gedaan.

Op basis van bovenstaande punten worden de crypto exchange rankings en ratings opgesteld door de CER.

De actuele CER crypto exchange ratings en rankings!

De CER crypto exchange rating en rankings kunnen online worden opgezocht op de site van CER. Op dit moment behoren de volgende exchanges tot de top uit het oogpunt van security. Deze lopen uiteen van een top rating van AAA tot D, een lage rating zonder certificatie. Hier volgt een relevante selectie van de actuele ratings en rankings van de meest belangrijke exchanges.

Notitie: Bitvavo is nog niet opgenomen door de CER en verder ook nog niet beoordeeld, waardoor we niet weten welke rating de CER zou gaven aan deze exchange. Aangezien Bitvavo zeer nauw samenwerkt met Coinbase Institutional en verder een verzekeringspolis heeft kunnen afsluiten met verdere account garanties van gebruikers (unicum in Europa), moet deze rating zeker op een A moeten uitkomen. Voor meer details:

Notitie: Bitpanda is ook niet opgenomen in de CER rating en rankings lijstje. Bitpanda beschikt niettemin over een ISO 27001 information security certification, Bitpanda Payments GmbH beschikt over een PSD2 licentie en opereert als een gereguleerde E-Money institutie; en Bitpanda Financial Services GmbH beschikt over een MiFID II investeringsmaatschappij licentie die volledig compliant is met AML5. Het is te verwachten dat Bitvavo het zelfde pad volgt om op Europees niveau niet alleen te kunnen concurreren met Bitpanda, maar ook alle andere internationale exchanges die de Europese markt willen veroveren. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Voor meer informatie over CER: bezoek CER

Lees verder

Wat is een layer 2? En specifieker nog: een Bitcoin layer 2?

Door de stijgende vraag naar BTC wordt het Bitcoin netwerk intensiever gebruikt. Dit vraagt om de hulp van layer 2s. Maar wat is een (Bitcoin) layer 2 eigenlijk? Wat is een Bitcoin layer 2 en waarom zijn deze extra ‘layers’ nodig? Bitcoin ($BTC) heeft zoals we weten een eigen blockchain: de Bitcoin blockchain. Daarnaast hebben […]

Feb 21, 2024
3,5 min

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min

The Great Taking – centrale bankiers hebben een plan!

Dit artikel zal The Great Taking bespreken. Het is een boek geschreven door voormalige hedgefondsmanager David Rogers Webb. Het boek is bekend geworden door een documentaire die is gemaakt op basis van zijn werk en inzichten. Zijn de beleidsmakers van centrale banken en systeembanken gewoon dom bezig op basis van foute modellen en verouderde economische […]

Feb 21, 2024
8,5 min