Waar kan ik betrouwbare data over de cryptocurrency handelsvolumes en koersen vinden?

betrouwbare data crypto handelsvolume en koersen

Sinds de publicatie van het onderzoek van Bitwise, over de nep-Bitcoin handelsvolumes op de cryptocurrency exchanges, worden websites die statistieken verstrekken over de cryptomarkten met kritische ogen bekeken.

De populaire site CoinMarketCap nam de verstrekte statistieken van de exchanges direct over. Het onderzoek toonde aan dat 95 % van deze cijfers over Bitcoin handelsvolume nep waren. Er waren maar 10 grote crypto exchanges die eerlijke handelsvolumes voor de Bitcoin opgaven waaronder Binance en Kraken. Ondanks het feit dat de handelsvolume voor Bitcoin 95 % kleiner is dan aanvankelijk gedacht, blijkt wel dat deze veel ordentelijker en beter gereguleerd te zijn.

CoinMarketCap heeft aangekondigd om de data beter te controleren en te complementeren met andere gegevens om een completer beeld te geven. Maar, zijn er andere betrouwbare sites met statistieken over de cryptomarkten?

Goede sites met betrouwbare data en statistieken over de markten:

Hier volgt een selectie van een aantal sites waar je betrouwbare data en statistieken kunt vinden over de crypto-valutamarkten en de handelsbeurzen.

Ten slotte, het verzamelen en verwerken van data over de koersen en handelsvolumes op de verschillende cryptovaluta-markten en betrokken handelsbeurzen wordt steeds beter. Het stroomlijnen en professionaliseren van de cryptomarkt is een top-prioriteit voor vooral de nieuwe Digital Asset Exchanges die onder toezicht staan van een toezichthouder en moeten voldoen aan de respectieve wet- en regelgeving. Voor meer informatie: