bitcoin trading platform

Betrouwbare data over crypto-handelsvolumes en – koersen!

Mar 29, 2019
Aanbieding: 

Waar kan ik betrouwbare data over de cryptocurrency handelsvolumes en koersen vinden?

betrouwbare data crypto handelsvolume en koersen

Sinds de publicatie van het onderzoek van Bitwise, over de nep-Bitcoin handelsvolumes op de cryptocurrency exchanges, worden websites die statistieken verstrekken over de cryptomarkten met kritische ogen bekeken.

De populaire site CoinMarketCap nam de verstrekte statistieken van de exchanges direct over. Het onderzoek toonde aan dat 95 % van deze cijfers over Bitcoin handelsvolume nep waren. Er waren maar 10 grote crypto exchanges die eerlijke handelsvolumes voor de Bitcoin opgaven waaronder Binance en Kraken. Ondanks het feit dat de handelsvolume voor Bitcoin 95 % kleiner is dan aanvankelijk gedacht, blijkt wel dat deze veel ordentelijker en beter gereguleerd te zijn.

CoinMarketCap heeft aangekondigd om de data beter te controleren en te complementeren met andere gegevens om een completer beeld te geven. Maar, zijn er andere betrouwbare sites met statistieken over de cryptomarkten?

Goede sites met betrouwbare data en statistieken over de markten:

Hier volgt een selectie van een aantal sites waar je betrouwbare data en statistieken kunt vinden over de crypto-valutamarkten en de handelsbeurzen.

Ten slotte, het verzamelen en verwerken van data over de koersen en handelsvolumes op de verschillende cryptovaluta-markten en betrokken handelsbeurzen wordt steeds beter. Het stroomlijnen en professionaliseren van de cryptomarkt is een top-prioriteit voor vooral de nieuwe Digital Asset Exchanges die onder toezicht staan van een toezichthouder en moeten voldoen aan de respectieve wet- en regelgeving. Voor meer informatie:

Lees verder

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 27, 2020
12 min

Is Bitcoin een piramidespel?

Lezers vragen wel eens of Bitcoin een piramidespel is. Hier zullen we dieper op ingaan en refereren naar een mooi geschreven verdiend artikel over waarom Bitcoin geen piramidespel is. Critici proberen doorgaans Bitcoin (BTC) op allerlei manieren in diskrediet te brengen. Een daarvan is door te zeggen dat het een piramidespel is, en die onflatteuze […]

May 25, 2020
2,5 min

Is Bitcoin betrouwbaar?

Is Bitcoin betrouwbaar, staat Bitcoin niet op losse schroeven? Bitcoin-sceptici zeggen maar al te graag dat Bitcoin niet betrouwbaar is en door niets wordt gedekt, zoals sommige valuta’s voorheen door goud werden gedekt. Ze beschouwen het als een digitale droom, een illusie die op niets gebaseerd is. Als we echter de fundamentele principes van Bitcoin […]

May 19, 2020
4,5 min