Bank of New York Mellon lobbyt Ierse overheid voor cryptovriendelijke wetgeving

Oct 25, 2021

Wie had ooit kunnen bedenken dat banken overheden zouden gaan aanmoedigen tot het implementeren van cryptovriendelijke regelgeving. Volgens een diepgravend artikel van de Ierse Independent heeft de Bank of New York Mellon Corporation al aardig druk uitgevoerd op de Ierse overheid.

Uit gegevens blijkt de representanten van de Bank of New York Mellon Corporation met hooggeplaatste beleidmakers van de Ierse overheid overlegden. Het laatste gesprek vond ergens in mei 2021 plaats. De bank moedigde de minister van financiën (Seán Fleming) aan met het introduceren van cryptovriendelijke wetgeving in het land. Ierland zou haar eigen weg moeten zoeken en niet wachten op de overkoepelende Europese wetgeving. Het Europese ‘Markets in Crypto Assets (MiCA)’ voorstel zou nog jaren op zich laten wachten. Ierland en natuurlijk daarmee ook deze zakenbank zouden daardoor het momentum kunnen verliezen om zich in Europa te positioneren als een aantrekkelijk land voor cryptobedrijven.

BNY Mellon heeft recent in Ierland de “Digital Innovation Hub” divisie opgezet voor bancaire innovatie op het gebied van digitale activa en valuta. In de praktijk betekent dit concreet dat de bank in de toekomst crypto-rekeningen en staking diensten kan gaan aanbieden. In plaats van negatieve rente kan de bank klanten een rendement aanbieden. Vele beleggers verdienen nu veel rente op stablecoins en cryptotegoeden op onder meer BlockFi en Nexo.

BNY Mellon is een van de oudste zakenbanken in de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten hebben de klanten van BNY Mellon al toegang gekregen tot een crypto custody dienst. Het is waarschijnlijk niets voor niets dat deze bank tot de oudste behoort en zich nu sterk maakt voor crypto. De omarming van crypto is de manier om in de toekomst nog bestaansrecht te hebben.

Het financieel repressieve beleid van de centrale banken is niet alleen funest voor Jan Modaal, het is ook kapitaal verwoestend voor banken. Centrale banken zullen met CBDC´s als wapen de verdere optie hebben om niet solide banken volledig bankroet te laten gaan.

Banken met een vooruitziende blik en pro-actieve aanpak zien juist crypto als verzekeringspolis tegen de verder centraliserende macht van de centrale banken. Vandaar dat we sinds 2020 een koerswijziging kunnen bespeuren. Slimme banken worden steeds cryptovriendelijker.

Voor meer informatie over dit nieuws, lees de Independent. Voor gerelateerde artikelen:

Bitvavo Exchange Amsterdam

+ Verzekerde opslag met mogelijkheid crypto-rentevergoedingen!
+ Handel nu tot €1000 gratis na het doorlopen van id-verificatie!
+ Handel daarna goedkoop voor maar max 0,25 % commissie!

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min