shitcoinery

Digital Dollar – de aankomende CBDC van de Federal Reserve!

Oct 19, 2020
Aanbieding: 

Een Digital Dollar is onder ontwikkeling. Politici en bankiers never waiste a good crisis. Het is bekend geworden dat de Amerikaanse Federal Reserve werkt aan de ontwikkeling en uitgave van een digital dollar dat door het federale systeem van reservebanken zal worden beheerd.

fed

Deze digitale dollar is een zogenaamde Central Bank Digital Currency (CBDC) en een nieuwe digitale monetaire basis voor de Amerikaanse bevolking. Deze zal direct naar die Amerikaanse burgers worden gestuurd die aanmerking komen voor financiële steun. Amerikaanse burgers krijgen het recht op een eenmalige financiële ‘gave’ van de overheid. Deze gave zal via de nieuwe digitale Federal Reserve Notes direct naar de digital dollar wallets van de burgers worden verstuurd. De definities zijn als volgt:

Definitie digital dollar:

Een digital dollar is ‘a balance expressed as a dollar value consisting of digital ledger entries that are recorded as liabilities in the accounts of any Federal Reserve Bank or … an electronic unit of value, redeemable by an eligible financial institution (as determined by the Board of Governors of the Federal Reserve System).’

Definitie digital dollar wallet

Een digitale dollar wallet is ‘identified as ‘a digital wallet or account, maintained by a Federal reserve bank on behalf of any person, that represents holdings in an electronic device or service that is used to store digital dollars that may be tied to a digital or physical identity.’

De Federal Reserve werkt in feite aan een parallel financieel systeem en infrastructuur onafhankelijk van het huidige verouderde Amerikaanse bankenstelsel. Systeembanken die lid zijn van de Federal Reserve zullen gebruik kunnen maken van een pass-through digital dollar wallet. Andere banken zullen toestemming moeten krijgen van de Federal Reserve om toegang te kunnen krijgen tot dit nieuwe geldstelsel. De Amerikaanse Postal Service zal ook digitale dollar wallets kunnen geven aan die burgers die niet over bankrekeningen beschikken.

Digitale Dollar achtergrondinformatie

Er zijn al een tijdje geruchten over de introductie van een zogenaamde FED coin, een cryptocurrency die direct door de Federal Reserve wordt uitgeven. Sinds 2016 gaan er al geruchten over de lancering van een e-dollar. Recentelijk is de Federal Reserve in samenwerking met EMTECH het ‘Project New Dawn’ gelanceerd.

EMTECH is een fintech bedrijf die centrale banken helpt met het bouwen van een moderne financiële systemen gebaseerd op blokchain technologie, data-analyse software en kunstmatige intelligentie. Met het New Dawn project kunnen de vooral 63 miljoen arme amerikanen die geen fatsoenlijke bankrekening hebben, toegang krijgen tot een nieuw Amerikaans geldstelsel en het nieuwe digitale helikoptergeld 1 1. Met helikoptergeld wordt bedoeld het onconventionele monetaire beleid van de centrale banken om de economie ten tijde van deflatie te stimuleren door grote sommen krediet te scheppen en direct onder de bevolking te verdelen. × .

Een ander belangrijke kopstuk is Brian Brooks. Hij heeft op 16 maart 2020 zijn positie als Chief Legal Officer bij de Amerikaanse Coinbase exchange verlaten voor een toppositie bij de Office of the Comptroller of the Currency (OCC). De OCC is een onafhankelijk bureau onder het ministerie van financiën voor de toezicht op het bankwezen. Een van de opgave is het verzekeren dat alle Amerikanen in gelijke mate toegang hebben tot financiële diensten en het bankwezen. Brian Brooks zal hier werken als de Chief Operating Officer en zal waarschijnlijk zijn ervaring van Coinbase inzetten om een digitale dollar te verwezenlijken in coördinatie met andere overheidsinstanties. Bij Coinbase is hij verantwoordelijk geweest voor de succesvolle lancering van de USDC, een USD stablecoin. Brain Brooks is een groot voorstander van de lancering van een CBCD of wel een Digital Dollar Reserve Currency. Hij ziet hemzelf als voorbestemd om het Amerikaans financieel systeem te repareren. Hier kun je Brian Brooks aan het woord zien:

Waarom wordt de digital dollar van de Federal Reserve gelanceerd?

De economische gevolgen van het coronavirus zullen volgens de systeembanken en de Federal Reserve leiden tot een zware economische depressie. Deze zal vergaande gevolgen hebben voor het fragiele bankwezen en waarschijnlijk een nieuwe bankencrisis veroorzaken. Door de invoering van een hypermoderne financiële infrastructuur met een digitale dollar die direct is gekoppeld aan de Federal Reserve zou in principe de economie altijd kunnen blijven functioneren in het geval de banken bankroet gaan…… en misschien deze keer geen bail-out zullen krijgen? De Federal Reserve kan nu tijdens een bankencrisis de bevolking en het bedrijfsleven financieel ondersteunen en daardoor de economie van totale ondergang behoeden. De Federal Reserve kan immers onbegrensd Amerikaanse Dollars in omloop brengen:

Er zal geen ontsnapping meer zijn aan de verdere devaluatie van de dollar en toenemende inflatie door de ongelimiteerde geldverruimingsprogramma’s de Federal Reserve. Biljoenen (trillions) in Amerikaanse dollars zullen dit jaar in omloop worden gebracht door de Federal Reserve om de recessie (depressie) te bestrijden. Een nieuwe grote depressie voor de Verenigde Staten kan potentieel miljoenen Amerikaanse burgers in diepe armoede storten; de digitale dollar kan voor een universeel basisinkomen zorgen waardoor verdere sociale chaos wellicht kan worden vermeden.

Verder zal de Federal Reserve en de Amerikaanse federale overheid meer financiële macht krijgen over de Amerikaanse bevolking en samenleving. De digital dollar zal een volledig einde maken aan de financiële privacy van de burgers. Verder kan de overheid dit totalitair financieel surveillance systeem misbruiken voor financiële censuur en natuurlijk repressie voor behoud van de eigen macht.

Gelukkig beschikken we over een onafhankelijk, objectief monetair alternatief: Bitcoin. De waardepropositie van Bitcoin wordt met elke dag relevanter als een decentraal antwoord op de gecentraliseerde machtswellust van de Federal Reserve. Hieronder kun je het commentaar horen van de bekende Youtubers Ivan on Tech, Chico Cripto en George Gamman over de lancering van de digital dollar:

Gerelateerde artikels

Bronvermelding:

Lees verder

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min