Originele geschenken voor crypto- en bitcoin-enthousiastelingen

Dec 5, 2023
Aanbieding: 

Met de feestdagen voor de deur is het weer tijd om geschenken in te slaan. Ondanks de overvloed aan opties blijft het een uitdaging om een cadeau te vinden dat de ontvanger oprecht zal waarderen. Ben je op zoek naar cadeau inspiratie voor jezelf en heb je interesse in bitcoin en crypto´s? Dan hebben wij de ultieme lijst samengesteld met geschikte geschenken voor bitcoin en crypto enthousiastelingen, die ook perfect zijn voor degenen die willen beginnen met investeren in bitcoin. Of je nu op zoek bent naar innovatieve technologie, educatieve ervaringen of tastbare investeringsmogelijkheden, onze selectie biedt voor elk wat wils in de opwindende wereld van wilde cryptomarkten en digitale valuta.

Geef een investering in bitcoin cadeau

bitcoin cadeau geschenk doen

Hoe geweldig is het om een dierbare zijn of haar eerste (kleine) belegging in bitcoin cadeau te doen? Dit is een geschenk waar ze jarenlang plezier van zullen hebben. De eerste stappen in bitcoin zijn vaak lastig voor de meeste mensen, omdat ze niet weten waar te beginnen. Als jij bekend bent met cryptocurrency, kun je jouw kennis als het ware cadeau doen door een investering voor de ontvanger te maken. Vervolgens kunnen zij de investering op elk gewenst moment verzilveren. Een veilige manier waarop je dit kunt doen is om de aangekochte bitcoin op een goede exchange op een OpenDime hardware wallet te plaatsen en te overhandigen aan de gelukkige ontvanger. OpenDime is speciaal ontwikkeld door Coinkite voor het veilig offline gebruik van bitcoin als contant geld. Voor meer informatie: Coinkite Review.

Geef een veilige en stijlvolle bitcoin hardware wallet cadeau

Als je op zoek bent naar een geschenk dat zowel stijlvol als veilig is, overweeg dan om een hardware portemonnee cadeau te doen. Een hardware portemonnee is een elektronisch apparaat dat privésleutels offline opslaat om o.a. bitcoin veilig te beschermen. Hierdoor is de ontvanger veel minder vatbaar voor online bedreigingen zoals diefstal en hacks. Bovendien kunnen ze eenvoudig worden aangesloten op een computer, gevolgd door eenvoudige installatiestappen. Het is een ideaal cadeau voor individuen die op zoek zijn naar een veilige opslag en beheer van hun bitcoin.

De nieuwe Trezor Safe 3 is onze tip van de week. Je kunt deze het beste bij de fabrikant zelf kopen, maar Cryptomaan is ook een goed Nederlands adres om o.a. de Trezor Safe 3 te bestellen. Een mooie originele bitcoin hardware wallet in de vorm van een betaalkaart is ontwikkeld door Tangem in Zwitserland. Voor meer informatie: selectie van de beste bitcoin & crypto hardware wallets.

Geef een Bitcoin cadeau kaart als een geschenk als een toegankelijk begin

Een van de eenvoudigste manieren om crypto cadeau te geven, is via crypto geschenkkaarten. Deze kaarten zijn verkrijgbaar op verschillende platforms en stellen de ontvanger in staat zelf te beslissen welke digitale activa ze aan hun portefeuille willen toevoegen. Daarbij kunnen ze de crypto activa ook direct gebruiken voor andere diensten of producten. Bijvoorbeeld voor sportieve bet ofwel weddenschap voor het boeken van reizen en accommodaties met o.a. Travala, de mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos.

Kennis over bitcoin, geld en crypto als geschenk

Naast fysieke of digitale geschenken kun je ook een ervaring cadeau doen in de vorm van bijvoorbeeld een boek of workshop. De complexe wereld van blockchain, digitale valuta en bitcoin is immers behoorlijk ingewikkeld en onderhevig aan constante veranderingen. Daarom is het waardevol om kennis te schenken, bijvoorbeeld door middel van een cursus of workshop of boek. Er zijn voldoende professionals die lesmateriaal aanbieden om de ontvanger verder op weg te helpen. Dit kan een waardevol hulpmiddel zijn om de kennis van de ontvanger over dit snel evoluerende gebied te vergroten. Wij kunnen de Bitcoin Standaard (EAN: 9781119473862) van Saifdean Ammous van harte aanbevelen om te kopen als een cadeau. Een ander goed boek van Peter en Bert Slagter heet Ons Geld is Stuk (EAN: 9789048859511).

Bitcoin Kunst en Merch als geschenk

Er zijn ook steeds meer kunstenaars die zich bezig houden met het maken van crypto of bitcoin art in de vorm van schilderijen, posters, stickers en gewoon weg merch, zoals petten en hoodies. Op Etsie kun je veel leuke kunstzinnige geschenken vinden, bezoek de crypto market op Etsy. Twee bekende bitcoin kunstenaars op X zijn Bitcoin Apex en Lucho Poletti. Een bekende galerie voor bitcoin en crypto kunst is Lynx Art Collection.

Crypto postzegels als cadeau

Post NL heeft een collectie met Crypto Stamps uitgebracht die nog geen 10 euro gekocht kunnen worden. Een bijzonder leuk cadeau dat niet te geld veel kost. Voor meer informatie: Crypto Stamps.

Mining & Node equipment voor de serieuze investeerder

Voor degenen die cryptocurrency serieus willen aanpakken, is er voldoende apparatuur beschikbaar die je kunt geven. Naast een computer, internet en de benodigde software voor het draaien van een node of mining, kun je bijvoorbeeld ook denken aan extra opslag, geheugen of een speciaal moederbord. Er zijn speciale computer met moederborden die specifiek gericht zijn op crypto-mining. Ze bieden toegang tot soepele en snelle mining van cryptomunten en leveren de extra kracht die je nodig hebt voor een succesvolle missie. Bovendien zijn ze doorgaans compatibel met persoonlijke computers, waardoor ze bijzonder flexibel en gemakkelijk toepasbaar zijn. Het aanschaffen van dergelijke gespecialiseerde hardware kan de ontvanger helpen om hun crypto-miningervaring naar een hoger niveau te tillen en meer rendement te behalen uit hun inspanningen.

Een goede bitcoin mining hardware shop in Nederland is Fresh Miners. In Europe kun je het beste een bitcoin node kopen bij Nodl.it.

Twijfel je nog over waarom je eigenlijk in bitcoin moet beleggen? Lees dan deze volgende review:

Waarom zou ik bitcoin kopen als een belegging?

Wil je leren over waar en hoe je bitcoin kunt kopen? Lees dan dit artikel:

Lees verder

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min

The Great Taking – centrale bankiers hebben een plan!

Dit artikel zal The Great Taking bespreken. Het is een boek geschreven door voormalige hedgefondsmanager David Rogers Webb. Het boek is bekend geworden door een documentaire die is gemaakt op basis van zijn werk en inzichten. Zijn de beleidsmakers van centrale banken en systeembanken gewoon dom bezig op basis van foute modellen en verouderde economische […]

Feb 16, 2024
7,5 min

De Exodus wallet review

De Exodus wallet is makkelijk, snel en veilig te gebruiken. Lees hier onze nieuwe Exodus wallet review van 2024! Introductie tot de Exodus wallet De crypto wallet van Exodus draait alweer sinds 2015 mee en wij gebruiken de wallet met veel plezier sinds 2017. De Exodus wallet is een “non-custodial” wallet en jij beheert jouw […]

Feb 15, 2024
4 min