newmont goldcorp

Wat is Tether Gold (XAU₮)?

Apr 1, 2022
Aanbieding: 

Tether Gold is een digitale activa die door een samenwerking tussen TG Commodities Limited en Tether wordt aangeboden. Als een digitale activa is het opgezet als een token. Tether Gold is tokenized gold ofwel een token die goud als onderpand heeft. Een hele XAUt token representeert 1 ons goud van een LMBA-gecertificeerde goudbaar. De token wordt uitgegeven op een blockchain en hierop verder worden verhandeld door van adres te veranderen. De daadwerkelijke fysieke goudbaar wordt door TG Commodities opgeslagen in een beveiligde kluis in Zwitserland. De beste marktplaats om Tether Gold te kopen is de Bitfinex exchange aangezien je hier een rentevergoeding kunt verdienen of een lening kunt krijgen op basis van je XAUt token holdings.

Bitfinex Exchange

Voor bitcoin & crypto spot & derivatives trading, staking & lending met onder meer Tether Gold

Een XAUt token kan in feite op verschillende P2P-blockchain netwerken worden uitgegeven. Het is nu gelanceerd op Ethereum als een ERC-20 token en op de Tron als een TRC20 token. De tokens kunnen P2P naar elke on-chain adres op de respectieve blockchain worden verzonden en via een crypto wallet worden beheerd. Tether Gold maakt betalingen in goud over het internet zonder banken en tussenpartijen mogelijk.

Welke meerwaarde biedt Tether Gold? Wat zijn de voordelen van XAUt?

Tether Gold is een belangrijke innovatie voor de goudmarkt en kan mensen over de hele wereld een dienst bewijzen. Een XAUt token kan door iemand in Libanon of Yemen worden gekocht om zichzelf te beschermen tegen geldontwaarding door o.a. hyperinflatie. Goud is immers de beste vermogensbeschermer en een goud token veranderd op een blockchain is bijna niet te confisqueren door een overheid. Mocht een vluchteling uit Yemen of de een ander land willen vluchten met een fysieke goudbaar of gouden munt, zal deze door de grenspolitie worden geconfisqueerd. Tether Gold ligt in een kluis in Zwitserland en het herstelbestand van de wallet in de vorm 12 of 24 woorden kan gemakkelijk worden onthouden of worden verstopt om mee over de grens te smokkelen.

Verder zal Tether Gold een nieuwe optie zijn voor de cryptovaluta handel. In plaats van te handelen in Amerikaanse Dollars en USD stablecoins die ook onderhevig zijn aan hoge inflatie, kan een handelaar er voor kiezen om een winst vast te zetten in goud. Goud is uiteindelijk sound money en een veiligere spaarvorm dan Amerikaanse dollars. Hoe meer de financiële repressie toeneemt en de inflatie toeneemt, hoe meer Tether Gold een meer attractieve handelspaar zal worden voor onder meer bitcoin.

Ten slotte, Tether Gold heeft geen opslagkosten. Dit is wel het geval voor alle bullion dealers die opslagmogelijkheden aanbieden.

Tether Gold als onderpand gebruiken voor een lening

Op de Bitfinex exchange is er een Borrow optie. Deze dienstverlening stelt een Tether Gold houder in staat om een lening te krijgen tot op 90% van de waarde van het aantal tokens in bezit. De lening kan worden versterkt in Bitcoin (BTC), Tether Dollar (USDt) en US Dollars (USD). Verder is het mogelijk om Bitcoin (BTC), Tether Dollar (USDt) en US Dollars (USD) als onderpand te gebruiken voor het verkrijgen van een lening in Tether Gold (XAUt).

Tether Gold als onderpand gebruiken voor een verdienen van een rendement

Op de Bitfinex exchange is het mogelijk om ook Tether Gold uit te lenen en daarover een rentevergoeding te verdienen. Een rendement op goud verdienen is zeker mogelijk door het digitaliseren van en innoveren met goud als een digitale activa.

Waar kan ik Tether Gold (XAUt) kopen?

In feite kan elke crypto exchange met de introductie van Tether Gold functioneren als een Bitcoin gold exchange.

Kan ik XAUt ook inwisselen voor fysiek goud?

Dit is mogelijk. Tether Gold heeft 24/7 klantenondersteuning en wordt voor de gouddekking ondersteunt door TG Commodities Limited. Iedereen kan XAUt tokens inwisselen voor fysiek wanneer er aan de voorwaarden en KYC-procedure van TG Commodities Limited wordt voldaan. De gebruiker zal onder meer over 430 XAUt tokens moeten beschikken. Er zal ook een officiële account hier moeten worden geopend om een aanvraag te kunnen indienen.

Gerelateerde artikels:

Bitfinex Exchange

Voor bitcoin & crypto spot & derivatives trading, staking & lending met onder meer Tether Gold

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min