duitse banken bitcoin crypto rekeningen

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) gaat bitcoin aanbieden aan zakelijke en institutionele klanten

Apr 15, 2024
Aanbieding: 

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) is de grootste bank in het zuidwesten van Duitsland met het hoofdkantoor in Stuttgart. LBBW zet een belangrijke stap in de richting van crypto-integratie door bewaringsdiensten voor digitale assets aan te gaan bieden. Deze ontwikkeling, in samenwerking met Bitpanda exchange, onderstreept de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen in Duitsland.

Met activa ter waarde van ongeveer €333 miljard (~$355 miljard) markeert de toetreding van LBBW tot de cryptobewaringsmarkt een mijlpaal en biedt het institutionele en zakelijke klanten toegang tot veilige opslagopties voor hun digitale beleggingen.

Waarom Duitse banken zoals de LBBW de cryptotrend omarmen?

De vraag naar crypto-gerelateerde diensten groeit gestaag onder Duitse institutionele beleggers. Dit heeft LBBW ertoe aangezet om samen te werken met de Bitpanda crypto exchange om vanaf de tweede helft van 2024 bewaringsdiensten aan te bieden.

“De vraag van onze zakelijke klanten naar digitale assets neemt toe,” aldus Jürgen Harengel, managing director van corporate banking bij LBBW. “Deze samenwerking met Bitpanda stelt ons in staat om aan deze behoefte te voldoen en onze klanten een veilige en betrouwbare oplossing te bieden voor het bewaren van hun cryptocurrencies.”

De toetreding van LBBW is niet op zichzelf staand. De bredere Duitse financiële sector toont een toenemende interesse in crypto, met banken en asset managers die actief producten en diensten ontwikkelen voor de digitale assetmarkt.

Deze ontwikkelingen worden gestimuleerd door de aanstaande Markets in Crypto-Assets (MiCA)-regelgeving van de Europese Unie, die naar verwachting duidelijkheid en stabiliteit zal brengen in de cryptomarkt. Bovendien voorspellen analisten dat de Duitse crypto-inkomsten tegen 2028 $ 2,5 miljard zullen bedragen, wat de aantrekkingskracht van de sector verder vergroot.

Andere Duitse banken omarmen crypto:

Deutsche Bank is een andere belangrijke speler die vooruitgang boekt op het gebied van crypto. De bank heeft haar digital asset custody service gelanceerd en haar DWS-afdeling is betrokken bij de ontwikkeling van een euro-gebaseerde stablecoin.

Daarnaast heeft Crypto Finance, een dochteronderneming van Deutsche Börse, vier essentiële licenties verkregen van de Duitse federale financiële toezichthouder BaFin. Hierdoor kan Crypto Finance uitgebreide diensten aanbieden op het gebied van cryptohandel, -afwikkeling en -bewaring aan institutionele beleggers.

Commerzbank AG heeft eveneens goedkeuring gekregen van BaFin om een cryptobewaardingsbedrijf op te richten.

Conclusie:

De toenemende betrokkenheid van Duitse banken bij cryptobewaaringsdiensten en andere gerelateerde producten en diensten benadrukt de groeiende acceptatie van digitale assets door de traditionele financiële sector. De komst van regelgeving zoals MiCA en de aanzienlijke marktpotentie in Duitsland dragen bij aan deze trend. De Duitse crypto-markt staat op het punt om te floreren met een rol weggelegd voor bijna alle belangrijke Duitse banken, met nu ook de LBBW als een belangrijke speler in deze transformatie.

Bron: Bloomberg

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min