duitse banken bitcoin crypto rekeningen

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) gaat bitcoin aanbieden aan zakelijke en institutionele klanten

Apr 15, 2024
Aanbieding: 

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) is de grootste bank in het zuidwesten van Duitsland met het hoofdkantoor in Stuttgart. LBBW zet een belangrijke stap in de richting van crypto-integratie door bewaringsdiensten voor digitale assets aan te gaan bieden. Deze ontwikkeling, in samenwerking met Bitpanda exchange, onderstreept de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen in Duitsland.

Met activa ter waarde van ongeveer €333 miljard (~$355 miljard) markeert de toetreding van LBBW tot de cryptobewaringsmarkt een mijlpaal en biedt het institutionele en zakelijke klanten toegang tot veilige opslagopties voor hun digitale beleggingen.

Waarom Duitse banken zoals de LBBW de cryptotrend omarmen?

De vraag naar crypto-gerelateerde diensten groeit gestaag onder Duitse institutionele beleggers. Dit heeft LBBW ertoe aangezet om samen te werken met de Bitpanda crypto exchange om vanaf de tweede helft van 2024 bewaringsdiensten aan te bieden.

“De vraag van onze zakelijke klanten naar digitale assets neemt toe,” aldus Jürgen Harengel, managing director van corporate banking bij LBBW. “Deze samenwerking met Bitpanda stelt ons in staat om aan deze behoefte te voldoen en onze klanten een veilige en betrouwbare oplossing te bieden voor het bewaren van hun cryptocurrencies.”

De toetreding van LBBW is niet op zichzelf staand. De bredere Duitse financiële sector toont een toenemende interesse in crypto, met banken en asset managers die actief producten en diensten ontwikkelen voor de digitale assetmarkt.

Deze ontwikkelingen worden gestimuleerd door de aanstaande Markets in Crypto-Assets (MiCA)-regelgeving van de Europese Unie, die naar verwachting duidelijkheid en stabiliteit zal brengen in de cryptomarkt. Bovendien voorspellen analisten dat de Duitse crypto-inkomsten tegen 2028 $ 2,5 miljard zullen bedragen, wat de aantrekkingskracht van de sector verder vergroot.

Andere Duitse banken omarmen crypto:

Deutsche Bank is een andere belangrijke speler die vooruitgang boekt op het gebied van crypto. De bank heeft haar digital asset custody service gelanceerd en haar DWS-afdeling is betrokken bij de ontwikkeling van een euro-gebaseerde stablecoin.

Daarnaast heeft Crypto Finance, een dochteronderneming van Deutsche Börse, vier essentiële licenties verkregen van de Duitse federale financiële toezichthouder BaFin. Hierdoor kan Crypto Finance uitgebreide diensten aanbieden op het gebied van cryptohandel, -afwikkeling en -bewaring aan institutionele beleggers.

Commerzbank AG heeft eveneens goedkeuring gekregen van BaFin om een cryptobewaardingsbedrijf op te richten.

Conclusie:

De toenemende betrokkenheid van Duitse banken bij cryptobewaaringsdiensten en andere gerelateerde producten en diensten benadrukt de groeiende acceptatie van digitale assets door de traditionele financiële sector. De komst van regelgeving zoals MiCA en de aanzienlijke marktpotentie in Duitsland dragen bij aan deze trend. De Duitse crypto-markt staat op het punt om te floreren met een rol weggelegd voor bijna alle belangrijke Duitse banken, met nu ook de LBBW als een belangrijke speler in deze transformatie.

Bron: Bloomberg

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min