lto network

Wat is het LTO Network?

Sep 20, 2021
Aanbieding: 

Het LTO Network is een Nederlands blockchain as a service (BaaS) project. Het LTO Network baseert zich op een hybride blockchainontwerp waarbij een publiek gedistribueerd netwerk zonder problemen kan worden gecombineerd met een aangesloten privé netwerk van een bedrijf of organisatie. De doelstelling is om een veilige en betrouwbare business-to-business samenwerkingen te verwezenlijken over een gedistribueerd publiek open netwerk zonder te compromissen met de GDPR regelgeving en de interne privacy beleid. Vele bedrijven kunnen niet gebruik maken van blokchain technologische toepassingen en procesautomatisering omdat dit in strijd is met het huidige beleid of de GDPR-regels. Het LTO Network heeft in het ontwerp hier goed over nagedacht. In het delen van gegevens kunnen bepaalde zaken prive blijven en andere zaken publiek worden verwerkt. Het publieke netwerk werkt als het ware als een ingebouwde automatische digitale notaris die alle gegevensuitwisseling decentraal controleert.

De diensten en verdere achtergrondinformatie over het LTO Network

Het project is niet nieuw. Het is een al een paar jaar actief aan het werk aan de ontwikkeling van een waardevol platform. Het LTO Network is een nieuwe naam voor het initiële bedrijf dat in 2014 werd opgestart: Legal Things. Legal Things brak al snel door met het winnen van een samenwerkingscontract met het Ministerie van Justitie. Tijdens een hackathon liet het team van Legal Things zien hoe belangrijke werkprocessen volledig legaal gedigitaliseerd en opgeslagen konden worden met behulp van blockchain technologie. De gebruikte blockchain technologie is geinspeerd op de werking van het NXT netwerk. In 2018 is het bedrijfsnaam gewijzigd naar LTO network.

Nu anno 2021 is het team van het LTO bezig met een missie om een blockchain infrastructuur te bouwen die volledig decentraal en schaalbaar is, en direct toepasbaar is voor bedrijven en organisaties zonder te compromissen met veiligheid en privacy. Het LTO Network kan door elk bedrijf worden gebruikt voor een productie-klaar blockchain voor de digitale verificatie van digitale activa en de verwezenlijking van samenwerkingen met behulp van decentrale workflows.

Het LTO Network heeft al drie specifieke blockchain toepassingen die bedrijven kunnen inzetten:

  • LetsFlow — een API voor het makkelijk opzetten en verwezenlijken van decentrale workflows.
  • FillTheDoc — applicatie voor het automatiseren van contracten waarbij gegevens uit verschillende systemen kunnen worden gehaald en verwerkt in een document.
  • Proofi — digitale handtekeningenapplicatie voor het voorkomen van online fraude in online communicatie.

Het LTO Network is geen zogenaamde Ghost Network waar niks gebeurd. In tegendeel, in het eerste kwartaal van 2021 werd het netwerk geklokt op 100.000 dagelijkse transacties. Daarmee kreeg het een 12de plek in de lijst van de meest gebruikte publieke netwerken. Het team van het LTO Network heeft vele verschillende samenwerkingen opgezet en waardevolle bedrijfstoepassingen ontwikkeld voor bedrijven en organisaties.

De LTO token

Het LTO Network beschikt over een token, de LTO. Deze kan worden gebruikt voor staking en het verdienen van LTO. Het team van het LTO Network is zich zeer bewust van de risico´s met betrekking tot Proof-of-Stake consensus algoritmes: centralisatie van kapitaal (stake) in een paar handen waardoor een 51% aanval makkelijk is te voltrekken. Het is uiterst belangrijk dat het kapitaal makkelijk kan worden verspreid wat wil zeggen dat zo veel mogelijk deelnemers gemakkelijk zelf een node kunnen opzetten en LTO staken. Een correcte token distributie is essentieel voor de veiligheid van het netwerk. Het was om deze reden dat het team besloot om de 50 miljoen LTO in eigen beheer te vernietigen. Hierdoor is de voorraad teruggebracht naar zo´n 404 miljoen LTO en het team heeft in handeling aangetoond te werken aan de verwezenlijken van een decentraal netwerk en gelijkwaardig gedistribueerd token distributiemechanisme.

Het nadeel is dat het een ERC-20 token is op het Ethereum netwerk waardoor de transactiekosten hoog liggen. Het team is wel zo slim geweest om ook een brug (LTO bridge) te hebben ontwikkeld voor de Binance Smart Chain. De LTO tokens kunnen ook daar naar worden overgebracht, gebruikt en verhandeld.

Zal ik de LTO token kopen?

Het LTO Network is een serieus blockchain project en BaaS oplossing met daadwerkelijke toepassingen, producten en gebruikers. Het is niettemin een durfkapitalistische belegging in een nieuwe startup met een nieuwe technologie. Het kopen van LTO tokens is een risicovolle belegging. Beleg alleen met geld dat je kunt veroorloven om te verliezen. Verdiep je altijd eerst in Bitcoin, voordat je gaat beleggen in tokens van gedistribueerde applicatienetwerken. Verder, verdiep je meer in het project voordat je een beslissing neemt om LTO tokens te kopen.

Waar kan ik het beste LTO tokens kopen?

Aangezien LTO Network compatibel is met het netwerk van Binance, is het wellicht niet overstanding om LTO te kopen op de beurs van Binance als je actief gebruik gaat maken van de tokens. Niettemin, onze voorkeur gaat uit naar de Amsterdamse beurs van Bitvavo. Hier kun je op een gereguleerde manier goedkoop LTO kopen. Binance opereert op dit moment illegaal in Nederland. Bitvavo is trouwens ook veel makkelijker en zeer goedkoop in gebruik. Verder kun je LTO kopen bij verschillende makelaars, zoals Litebit, echter deze vragen voor een hogere commissie. De aankoop wordt hier gewoon duurder. Vandaar, we raden onze lezers de volgende recensies door te nemen:

Wat is de huidige LTO koers?

Hieronder kun je de actuele koers van LTO bekijken op de exchange van Bitvavo:

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 27, 2022
3,5 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min