LiteBit Review

Nov 15, 2022
Aanbieding: 

Samenvatting van onze Litebit Review: sinds de oprichting van deze site in 2013 hebben we de ontwikkeling van LiteBit in de gaten gehouden. LiteBit is een baanbrekend Nederlandse cryptobedrijf en heeft door de jaren heen steeds bewezen verder te werken aan een betere dienstverlening voor haar klanten. Het cryptoplatform van Litebit komt met de volgende voordelen:

LiteBit Rotterdam – de pluspunten:

+ klassieke makelaar die als eerste in Nederland meerde crypto’s ondersteunde. In 2019 en 2020 wonnen ze de award ‘Beste Crypto Broker’.
+ zeer gemakkelijk te gebruiken handelsplatform.
+ zeer veilig en overzichtelijk handelsplatform met een staking opties (Litebit Earn).
+ ondersteunt zakelijke rekeningen van BV´s
+ beschikt over een officiële registratie van DNB.

LiteBit, een introductie

LiteBit is de eerste Nederlandse crypto broker waar je makkelijk met iDEAL vele verschillende digitale valuta kunt verhandelen en beheren vanuit een overzichtelijk handelsplatform.

litebit

LiteBit beschikt over beheerde rekeningen waarop je de aangekochte cryptovaluta kunt bewaren en verhandelen. Je kunt via je handelsrekening ook een portfolio opstellen en het overzicht behouden. Het is ook gemakkelijk om de gekochte cryptovaluta direct te versturen naar jouw favoriete crypto-portemonnee. De dienstverlening van LiteBit biedt een complete en veilige dienstverlening. LiteBit heeft achtereenvolgend in 2019 en 2020 een Cashcow Award binnengehaald als de beste cryptobroker van Nederland.

LiteBit heeft een strategische samenwerking met RIDDLE&CODE voor de implementatie van een geavanceerd Token Management Platform (TMP) voor financiële instellingen die een super veilig beheer en verdere professionele afwikkeling van alle mogelijke digitale activa en toepassingen mogelijk maakt. LiteBit beschikt dan ook over een officiële registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Sinds 2015 maken we gebruik van LiteBit en onze ervaringen zijn zeer goed. LiteBit heeft een prima crypto-handelsplatform ontwikkeld voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Voor meer informatie:

Hoe werkt Litebit precies?

Litebit opereert als een makelaar (broker) en wisselkantoor. De LiteBit gebruikers handelen niet met elkaar, maar alleen met LiteBit. LitBit koopt zelf in op de grote exchanges en wisselt voor haar klanten de gestorte euro’s naar onder meer bitcoins om. De aangekochte bitcoins worden uitgekeerd naar de beheerde Litebit wallet van de klant of de klant kan er voor kiezen de bitcoins naar een eigen Bitcoin wallet te sturen (aanbevolen methode!).

Litebit Review – is Litebit betrouwbaar en veilig?

litebit

We volgen de ontwikkeling van LiteBit al een paar jaar (sinds 2015) en de dienstverlening heeft zich prima ontwikkeld. Problemen worden overwonnen en er wordt van fouten geleerd. Onze ervaring met LiteBit is goed. Het is een professioneel Nederlands fintech bedrijf met lef! LiteBit heeft bovendien de veiligheid van haar platform flink verbeterd en heeft in een recent crypto exchange veiligheidsonderzoek van ICORating (18.12.2018) een goede A- ontvangen met 8.75 van de 10 behaalde punten. Niet slecht aangezien niet veel crypto exchanges zo een hoge rating hebben gekregen.

LiteBit maakt gebruik van een op maat gemaakt TMP-platform van RIDDLE&CODE die financiële instellingen in staat stelt om alle aspecten van het beheer en afwikkeling van digitale activa super veilig volgens alle wettelijke bepalingen af te handelen, zoals de onlangs bijgewerkte 5e anti-witwasrichtlijn (AMLD5). Verder zal dit platform LiteBit in staat stellen om op een gereguleerde manier meer DeFi-toepassingen en tokens toe te voegen tot het platform. LiteBit is verder goedgekeurd geworden door De Nederlandsche Bank (DNB) en beschikt over een officiële registratie bij deze Nederlandse toezichthouder. LiteBit behoort nu tot de top en onze eigen ervaringen hebben ook uitgewezen dat LiteBit een betrouwbare crypto exchange is.

Waarom zou ik gebruik maken van de LiteBit exchange?

Het is makkelijk voor de beginner dat LiteBit de mogelijkheid heeft om veilig en snel bitcoins in de ingebouwde Bitcoin Wallet op te slaan. Bij het aanmaken van een account kun je direct gebruik maken van deze multi-cryptocurrency service. LiteBit slaat de bitcoins (of andere muntsoorten) voor je op en zorgt ervoor dat je geen software wallets meer hoeft te downloaden op je PC of mobiel.

  •  Geen software nodig
  •  Je hoeft geen blockchain te downloaden
  •  Handig alle features van LiteBit gebruiken
  •  Snel inzicht in winst en verlies
  •  Direct verkopen
  • Gemakkelijk crypto staken (Litebit Earn)
  • Activeer wel de Google Authenticator 2FA optie om de wallets te beveiligen!
  • Ondersteunt ook zakelijke rekeningen voor ondernemers.

Inderdaad, LiteBit ontwikkelt wallets voor vele verschillend crypto’s die je veilig met kunt afgrendelen en ondersteunt zeer vele cyptomunten en natuurlijk ook bitcoins. Het openen van een rekening bij LiteBit is zeer eenvoudig. Het kopen van de afzonderlijke muntjes ook. Je zult zoals bij alle andere fintech dienstverleners en bitcoin beurzen de identiteit moeten bewijzen wil je gebruik kunnen maken van de LiteBit account. Dit is een normale KYC (Know Your Customer) procedure. Dit gaat allemaal snel en makkelijk bij LiteBit.

Litebit Earn – staking crypto met Litebit

Litebit heeft een apart menu toegevoegd in het platform waar de klant over de mogelijkheid beschikt om crypto te staken. Litebit neemt hanteert hier een conservatieve maar veilige aanpak. Alleen cold staking voor bepaalde tokens zijn mogelijk en andere veel meer risicovolle praktijken, waaronder yield farming en lending, worden vooralsnog vermeden. DeFi-protocollenzijn nog steeds zeer risicovol. Op dit moment (Oct. 2022) kun je de volgende tokens staken bij Litebit Earn:

Coin:Estimated Annual Percentage Yield (APY) up to:
Cardano (ADA) 3,0%
Binance-Coin (BNB) –1,25%
LooksRare (LOOKS) 40%
Polygon (MATIC) –5,0%
Reddcoin (RDD) – 6,0%

Litebit Review – de nadelen van het Litebit cryptoplatform?

In de eerste plaats, LiteBit is een makelaar. Het werkt niet als een echt handelsbeurs waar o.a. de gebruikers (zonder dat ze dit in de gaten hebben) direct met elkaar handelen via een orderboek. Litebit koopt zelf in op de grote exchanges en verkoopt deze door aan haar klanten op het platform. Dit betekent dat de handelscommissie hoger in vergelijking met de commissie die wordt gehanteerd op een echte exchange platform met een eigen orderboek. Zoek je naar een dynamisch handelsplatform met een orderboek van haar gebruikers, dan kun je Litebit eens vergelijken met de Nederlandse Bitvavo Exchange.

Update: Litbit werkt aan de ontwikkeling van een eigen exchange met orderboek. In het tweede kwartaal van 2022 is deze in een beta-phase belandt. Het is nog niet duidelijk wanneer de Litebit exchange wordt gelanceerd voor alle bestaande en nieuwe klanten.

In de tweede plaats, LiteBit biedt geen uitgebreide crypto staking dienstverlening aan. Het is veilig, maar mist een hoop PoS-tokens die eigenlijk hier al een plek moeten hebben.

In de derde plaats, LiteBit biedt geen crypto lending dienstverlening aan.

Deze nadelen zijn trouwens alleen relevant voor die klanten die zich bezig houden met verschillende crypto tokens. Iets wat we trouwens niet aanbevelen. Litebit volstaat prima voor iemand die gewoon eenvoudig bitcoin wil kopen en verder opnemen naar een eigen bitcoin wallet.

Hoe zou ik gebruik maken van de Litebit dienstverlening?

We raden onze lezers aan om Litebit te gebruiken voor de aankoop en verkoop van Bitcoin (BTC) met behulp van een uitgekiende DCA-strategie. Vermijdt de handel in andere veel meer risicovolle tokens en digitale activa. Voor meer info: welke crypto zal ik kopen? Hieronder in de video krijg je een mooie uitleg te zien over waarom je alleen bitcoin (BTC) moet bezitten als een lange termijn belegging:

Litebit Review – conclusie

Litebit heeft door de jaren heen een ijzersterke reputatie opgebouwd als een betrouwbaar cryptoplatform. Het is alleen jammer dat Litebit niet over een crypto staking optie beschikt. Dit zal in de toekomst zeker gaan veranderen. Litebit heeft naast haar crypto brokerage platform ook een eigen exchange onder ontwikkeling. Dit Nederlands bedrijf staat niet stil en onze toekomst verwachtingen over de verdere voortgang van Litebit´s dienstverlening is zeer positief. We kunnen onze lezers dan ook aanraden om Litebit eens zelf te testen. Ten slotte, we raden onze lezers aan om alleen Bitcoin (BTC) te verhandelen op Litebit.

Wat is een goed alternatief voor Litebit?

bitcoin trading

Is er een goed Nederlands LiteBit alternatief? Sinds haar oprichting heeft LiteBit flinke concurrentie gekregen van andere makelaars en vooral Bitvavo. Mocht je een alternatieve exchange in Nederland willen testen, dan is de Bitvavo exchange het beste en goedkoper alternatief voor LiteBit. Voor meer informatie:

Ben je een daghandelaar en je zoekt naar de top handelsvolumes? In dat geval zou je de Binance exchange eens kunnen evalueren.

Voor meer informatie:

LiteBit – bedrijfsgegevens

De huidige directeur van LiteBit is Olivier van Duijn. LiteBit maakte deel uit van de LiteGroup die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van allerlei cryptogeld diensten zoals LitePaid. LitePaid maakte het mogelijk voor winkels om alle mogelijke crypto´s te accepteren als een vorm van betaling en indien gewenst deze onmiddellijk laten omzetten in euro. Dit om mogelijke volatiliteitsproblemen te vermijden. Litebit wordt nu beheerd door 2525 Ventures BV en staat geregistreerd als een Nederlandse onderneming met de volgende gegevens en  het volgende adres: 

2525 Ventures BV / LiteBit.eu
Weena 740, 15th floor
3014 DA Rotterdam, Nederland
Kamer van koophandel: 63661438
IBAN: NL22 ABNA 0544 8782 64

 

Lees verder

WK voetbal en bitcoin? Beleef het met Blox!

Ben je gek op WK voetbal en bitcoin? Wil je ook gezellig samen met je vrienden een poule houden tijdens het WK? Je weet wel, samen met je vrienden deelnemen aan een poule én kans maken op 100 euro aan bitcoin? Dat kan bij BLOX, het Nederlandse alles-in-1 cryptoplatform met de gelijknamige app. Beleef het […]

Nov 18, 2022
1,5 min

De FTX exchange is bankroet – Sam Bankman-Fried´s Ponzi-empire

De FTX beurs is bankroet en bleek onder leiding van Sam Bankman-Fried gewoon een malafide Ponzi operatie te zijn. Het is een enorm schandaal. Binnen een paar dagen werd een vermogen van 40 miljard dollar weggevaagd. De directeur van FTX Sam Bankman-Fried, profileerde zich als een voorvechter voor strikte regulering voor de crypto sector en […]

Nov 22, 2022
5 min

Credit Suisse is in de problemen en failliet? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Volgens marktindicatoren verkeert Credit Suisse in grote problemen en staat op omvallen. Systeembanken met een too big to fail status leren nooit van het verleden. Het zijn meesters in het sjoemelen met cijfers om o.a. financiële debacles en aanverwante verliezen te verdoezelen. Credit Suisse is zoals de meeste banken ook een echte schandaalbank. Via een […]

Oct 3, 2022
6 min