carats

Het NXT blockchain project

Sep 29, 2023
Aanbieding: 

Wil je NXT kopen? Waarschuwing bij het kopen van deze cryptomunt. Het is een risicovolle belegging en het handelen in crypto’s is extreem risicovol. Begin met een goed begrip van Bitcoin en lees eerst onze Bitcoin cursus of de beleggingsgids alvorens je begint met het kopen en speculeren in andere meer risicovolle cryptovaluta.

NXT ardor

Samenvatting: NXT behoort tot een klassieke en succesvol geïmplementeerde tweede generatie PoS-blockchain project dat is opgezet geworden door Jelurida. NXT heeft niet dezelfde tractie gekregen zoals Ethereum. NXT werkt sinds 2013 feilloos, in principe beter dan Ethereum. De NXT technologie is overgenomen in het nieuwe Ardor project van Jelurida.

Onderstaande informatie over het NXT project is verouderd.

Wat is de ambitie van NXT en de NXT coin?

HDe NXT COIN is geen altcoin en veel meer dan alleen een digitaal muntje. NXT is een tweede generatie van crypto currency die alle nadelen en beperkingen van de Bitcoin blockchain overwint. Het kan als een compleet monetair systeem worden beschouwd en wordt zo verder uitgebouwd. NXT heeft niet alleen een currency voor het verrichten van betalingen. Het bevat ook een asset exchange module, smart contracts, een marktplaats, een message systeem en meer. Het is een tweede generatie cryptocurrency.  Laten we beginnen met een presentatie over NXT van Bas Wisselink, de community manager van NXT. 

Koop NXT coins met iDEAL bij LiteBIT!

NXT versus Bitcoin?

nxt coin cryptocurrencyDe NXT coin is één applicatie van het NXT betalingsnetwerk. Een coin of currency verwijst alleen maar naar 1 mogelijke toepassing, net zoals bij Bitcoin er een onderscheid wordt gemaakt tussen Bitcoin als geld (currency – coin) en Bitcoin als netwerk, technologie en infrastructuur (BlockChain). De beperkingen en tekortkomingen van Bitcoin worden met behulp van bepaalde altcoins goedgemaakt. Een concreet voorbeeld is Ultracoin. Dit is niet het geval met NXT. NXT is geen altcoin. Alle altcoins zoals peercoin, dogecoin, litecoin etc. maken gebruik van de source code van Bitcoin. De programeertaal van deze source code is in C++. De source code van NXT is van scratch geschreven in Java. Dit is best wel slim, aangezien er veel meer software ontwikkelaars Java beheersen dan C++. Dit betekent dat potentieel veel meer ontwikkelaars kunnen bijdragen bij het uitbouwen van het NXT netwerk en economie.

De blockchain van NXT is al voorbereid voor het gebruik van colored coins en het aanmaken van crypto equity voor het gedecentraliseerd kunnen verhandelen van goederen, eigendom, contracten en aandelen. Bij Bitcoin moet deze functionaliteit worden toegevoegd door het programmeren van een extra laag in de protocol in de vorm van een bepaalde altcoin. Dit is niet nodig bij NXT. Vanuit je NXT account kun je alles beheersen en uitvoeren. Het zal voorzien in een complete alles-in-één dashboard voor het maken van smart contracts en het handelen van goederen. Je hoeft dus geen gebruik te maken van bepaalde altcoins om bepaalde zaken met bitcoin te verwezenlijken. Dit betekent dat NXT in haar volwassen vorm veel gebruiksvriendelijker zal zijn dan Bitcoin.

Er zijn in totaal 1 biljoen NXT coins beschikbaar. Deze hoeven niet worden gemijnd. Ze zijn meteen beschikbaar. NXT is gebaseerd op een proof of stake (PoS) mechanisme en niet op een Proof of Work (PoW) mechanisme zoals Bitcoin. Bitcoins moeten worden gemijnd en om deze te verdienen moet je bewijzen dat je veel rekenkracht ter beschikking stelt om de blockchain te handhaven en zo nieuwe Bitcoins krijgt toegekend. Het betekent ook dat Bitcoin transacties trager zijn en in feite ook minder schaalbaar in het geval honderden miljoenen mensen Bitcoins zouden gebruiken met Bitcoin debit cards. Bitcoin is niet schaalbaar als Visa en MasterCard. Deze beperking heb je met NXT niet. NXT kan net zo veel en net zo snel transacties behandelen als Visa en Mastercard. De transactie snelheid van NXT is ook vele male sneller dan bij Bitcoin.

Een ander uniek feit is dat NXT aan het werken is aan een peer-to-peer decentraal exchange feature in de protocol voor het gedecentraliseerd kunnen handelen in NXT Coins. Dit zal zogenaamde trust points en diefstal risico’s enorm verminderen en transactiekosten verlagen.

NXT staat nog volledig in de kinderschoenen. In feite biedt het de mogelijkheid om een compleet nieuw monetair systeem te worden van waaruit nieuwe cryptocurrencies kunnen worden ontwikkeld. Precies, NXT biedt de mogelijkheid om zelf nieuwe NXT altcoins op te zetten.

Conclusie over NXT

NXT heeft een volledig nieuwe aanpak voor het opzetten van een nieuwe digitale economy door het vermijden van een aantal inherente beperkingen en tekortkomingen van Bitcoin. Dit is verwezenlijkt geworden om het systeem op basis van een Proof of Stake mechanisme te laten werken en te programmeren in Java. Vele Altcoins zijn toevoegingen en uitbreidingen op het Bitcoin protocol om bepaalde tekortkomingen te overwinnen. Dit maakt het gebruik van Bitcoin ook meer complex en minder gebruiksvriendelijk. Met NXT kun je vanuit een Dashboard en een NXT munteenheid als je wilt alles verrichten. Waaronder ook smart contracts, colored coins en het uitwisselen van eigendomsrechten en verkopen van vastgoed etc. NXT biedt dus ook de mogelijkheid om meteen een investeringsbank te worden. Je hoeft hiervoor geen altcoin zoals Ultracoin te gebruiken. 

NXT is ook veel sneller en gebruikt minder elektriciteit in termen van computer rekenkracht. Het Bitcoin netwerk is trager doordat het gebaseerd is op een PoW mechanisme. Op dit moment worden de resterende Bitcoins gemijnd door een relatief kleine groep van miners. Dit vergt bijzonder veel rekenkracht en bijzondere hardware. Bovendien is het niet zo schaalbaar en kan op dit moment nooit dezelfde snelheid en aantal transacties verwerken zoals Visa en Mastercard dit kunnen doen. NXT evenaart de snelheid en schaalbaarheid van Visa en Mastercard transacties wel. NXT heeft geen miners. Alle NXT coins zijn pre-mined. De waarde van NXT coins kan niet worden geërodeerd door nieuw gewonnen muntjes. Bitcoin 2.0 lijkt gelijk aan NXT 1.0. Zal NXT Bitcoin in populariteit kunnen inhalen?

Waar kan ik NXT kopen?

NXT Coins kun je kopen op verschillende manieren op gevestigde bitcoin exchanges. De beste dienstverlener in Nederland is LiteBIT waar je direct met iDEAL NXT coins kunt kopen. Een ander optie is Coinimal waar je een Neteller e-wallet kunt combineren met jouw NXT Wallet en NXT kunt uitgeven via jouw Neteller betaalkaart in een winkel bij jouw om de hoek. Dus, maak je gebruik van Neteller, dan ben je bij Coinimal bij het juiste adres. Ten slotte, kun je uitstekend NXT verhandelen voor andere muntjes bij HitBTC. Een andere optie is om hieronder via onze cryptocurrency exchange widget NXT te kopen. Activeer eerst je NXT wallet en plak het adres van je NXT wallet hieronder in de widget:

Waar kan ik NXT opslaan?

Er zijn nog niet zoveel NXT wallets of portemonnees in omloop. De meeste NXT wallets zijn online beschikbaar bij grote crypto currency exchanges. Daar kun je gemakkelijk NXT kopen en verkopen via andere digitale valuta. Het beste wat je op dit moment kunt doen is de NXT wallet Client downloaden en in combinatie met de online NXT wallet op https://wallet.mynxt.info/ gebruiken. De online MyNxt wallet kun je ook verbinden met jouw Coinimal account. Op deze manier kun je makkelijk NXT verkopen en kopen met Coinimal of gewoon via de widget hierboven die je toegang geeft tot de gratis Changelly cryptocurrency beurs.

Hoe kan ik met NXT overal betalen?

Er zijn nog geen NXT debit cards of prepaid credit cards beschikbaar. Als je een echte NXT fan bent en je wilt met NXT kunnen betalen in een winkel zul je gebruik moeten maken van een prepaid credit card waarmee je NXT kunt omzetten naar Euro. Dit gaat alleen met Neteller via Coinimal. Wil je meer flexibiliteit, zul je toch je NXT weer moeten omzetten naar Bitcoins en deze opladen op een Bitcoin Debit Card. Er zijn vele verschillende in omloop. Voor meer informatie: Bitcoin debit cards.

Voor meer informatie:

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min