n26 vs revolut

N26 versus Revolut, welke digitale bank is de beste?

Jan 19, 2023
Aanbieding: 

Dit artikel vergelijkt in het kort de digitale bancaire diensten van Revolut met N26. In dit tijdperk van negatieve rente en verdere kritiek ten opzichte van de traditionele banken, wordt er steeds meer gezocht naar alternatieven. In Nederland is Bunq natuurlijk als een challenger of neobank bekend geworden. Echter, er zijn twee zeer populaire digitale banken actief die in heel Europa actief zijn en zeer populair zijn geworden. Het gaat om N26 en Revolut. Deze twee banken worden veel met elkaar vergeleken. Een vergelijking tussen N26 en Revolut is anno 2023 goed te doen.

Hoe kun je N26 en Revolut met elkaar vergelijken?

N26 is een echte Duitse bank met een Duitse vergunning. Het valt onder het Duitse depositogarantiestelsel. Tot 100.000 euro staan hier je fondsen verzekerd veilig afgedekt door de Duitse staat.

N26 is al sinds 2013 actief en heeft het een klantenbestand van mee dan 5 miljoen gebruikers. Elke gebruiker beschikt over een Duitse IBAN-nummer en is dus gedekt door het Duitse depositogarantiestelsel.

Sinds 2022 beschikt Revolut ook over een banklicentie met een bankvergunning voor Revolut Bank die is gevestigd in Litouwen en onder toezicht staat van de Centrale Bank van Litouwen. Revolut gebruikers beschikken over Litouwse IBAN-rekeningnummers (LT) en vallen daar onder het depositogarantiestelsel. Revolut heeft ongeveer 18 miljoen gebruikers en is een belangrijke Europese bank geworden vooral onder de jongeren en landen waar de reguliere bancaire sector gewoon ondermaats werkt.

Beide diensten werken prima en hebben vele verschillende features die toegevoegde waarde bieden. De praktische werking en functionaliteit zijn onderling goed vergelijkbaar en bieden dezelfde meerwaarde.

Inderdaad, het zijn twee uitstekende digitale internationale alternatieven voor een conventionele Nederlandse bankrekening, vooral als het gaat de aan- en verkoop van crypto’s. N26 en Revolut doen niet moeilijk als het gaat om het overboeken en terugstorten van euro’s van een gereguleerde exchange zoals Bitvavo of Bitpanda.

N26 versus Revolut – dure crypto´s in gesloten omgevingen

Verder is het mogelijk om direct bij Revolut en N26 bitcoin en andere crypto activa te kopen. Echter, ze beschikken niet over zelfstandige crypto wallets. Als je bijvoorbeeld bitcoin koopt op Revolut, kun je deze niet opnemen of gebruiken. Alleen weer verkopen voor euro’s. Dus, dat is minder en daarom dat Revolut beter in combinatie met een bitcoin exchange te gebruiken is. Dit geldt ook voor N26. Beide diensten maken gebruiken van een bemiddelde derde partij voor de cryptohandel en -opslag. N26 maakt gebruik van de Bitpanda Custody en white label dienstverlening. Revolut maakt net zoals de Nederlandse Finst platform gebruik van de dienstverlening van Fireblocks. Het handelen in bitcoin en andere crypto´s is hierdoor beperkt en in gesloten. Niet echt spannend, Revolut heeft al aangegeven om ook echte crypto wallets aan haar gebruikers aan te bieden…. maar dat is nog even op de tekentafel.

Een ander belangrijk voordeel van N26 versus Revolut is de Wise integratie. Hierdoor is het heel goedkoop om met N26 zeer snel internationale overboekingen te verrichten naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten, India, Indonesië etc.

Een voordeel van Revolut is dat je hier vanuit je account ook aandelen en edelmetalen kunt kopen. Inderdaad, je kunt niet alleen bitcoin, maar ook goud kopen bij Revolut. Bij Revolut wordt deze dienst verzorgt door DriveWealth LLC en Revolut zal daar voor je een trading account openen die gewoon via de Revolut app aanstuurt.

Revolut vs N26 – de kosten

Beide digitale banken bieden een gratis rekening aan waardoor iedereen gewoon een rekening kan aanmaken en zelf eens op een rijtje kan zetten welke features het beste passen bij de wensen en verwachtingen. Natuurlijk zal het dan voordeliger zijn om uiteindelijk te kiezen voor een abonnement als je van plan bent om N26 of Revolut actief te gaan gebruiken.

Revolut is het goedkoopste waar je voor € 2,99 in de maand over een Revolut Plus account beschikt. Een Premium Revolut account kost € 7,99/maand en beschikt over een hele hoop mooie features, kortingen, cashbacks en verzekeringen. De meest exclusieve accountvorm heet Metal en kost € 13,99 per maand.

N26 abonnement is behoorlijk duurder in gebruik en biedt minder features. Om gelijkwaardige features en kortingen te krijgen bij N26 als de Revolut Premium account, moet je bij N26 voor de Metal account gaan. Deze kost maar liefst € 16,99 per maand. Dan zou je beter voor een Revolut Metal account kunnen gaan. Maar goed, smaken verschillen en het is maar wat je precies zoekt en wilt. Je zou net zo goed kunnen betogen dat een hoop perks bij N26 in feite overbodig zijn.

Conclusie Revolut vs N26

Beide digitale banken bieden een uitstekend alternatief voor een conventionele Nederlandse bankrekeningen. Ze zijn een gewaagde concurrent voor Bunq. In een strikte vergelijking tussen N26 en Revolut, heeft N26 als een echte Duitse bank onze voorkeur. De besparingen vallen namelijk onder het Duitse depositogarantiestelsel. Bovendien is er een Wise integratie waardoor N26 multi-currency account kan ondersteunen en zeer voordelig internationale betalingen kan verrichten.

Qua kosten en functionaliteit zijn beide dienstverleners vergelijkbaar en gaat het eerder om persoonlijke voorkeuren en smaakverschillen. Wil je aandelen en edelmetalen kopen? Dan is een Revolut rekening de beste keuzen. We raden onze lezers om zelf beide diensten met elkaar te vergelijken. Revolut biedt de meeste features en heeft een uitgebreide Premium account. Het aanmaken van een basisrekening is gratis bij beide digitale banken.

Hieronder kun je de introductievideo van N26 zien:

Hieronder kun je de introductievideo van Revolut zien:

https://youtu.be/pxMUPXpPHaI

Bitpanda als alternatief voor N26 en Revolut?

Mocht je dik tevreden zijn met je Nederlandse bankrekening of al gebruik maken van Bunq. Dan is ongeacht wat je doet het gebruik van Bitpanda een mooi en afdoende toevoeging. Bitpanda is uitstekend en een compleet beleggingsplatform met een Visa-kaart integratie. We raden onze lezers aan om dit innovatief beleggingsplatform eens te evalueren.

Bitpanda Invesment Platform

+ complete digitale beurs in Wenen met ideal ondersteuning
+ handel in bitcoin en andere digitale activa
+ handel in aandelen en edemetalen
+ beleg in crypto indexfondsen en ETF’s
+ nu met een gratis Visa betaalkaart!

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min