n26 vs revolut

N26 versus Revolut, welke digitale bank is de beste?

Aug 29, 2021
Aanbieding: 

In dit tijdperk van negatieve rente en verdere kritiek ten opzichte van de traditionele banken, wordt er steeds meer gezocht naar alternatieven. In Nederland is Bunq natuurlijk als een challenger of neobank bekend geworden. Echter, er zijn twee zeer populaire digitale banken actief die in heel Europa actief zijn. Het gaat om N26 en Revolut. Deze twee banken worden veel met elkaar vergeleken. Echter, een vergelijking tussen N26 en Revolut gaat direct een beetje mis.

Waarom kun je N26 en Revolut niet goed met elkaar vergelijken?

N26 is een echte Duitse bank met een Duitse vergunning. Het valt onder het Duitse depositogarantiestelsel. Tot 100.000 euro staan hier je fondsen verzekerd veilig afgedekt door de Duitse staat. Dit is niet het geval met Revolut. Revolut wordt gereguleerd als een financiële dienstverlener vanuit Engeland en als een bank in Litouwen. Dit is al meteen verwarrend, Revolut opereert niet als een volwaardige bank in heel Europa. Aangezien Revolut vanuit Litouwen als een bank kan opereren zijn de IBAN-rekeningnummers dan ook die van Litouwen (LT). N26 is al sinds 2013 actief en heeft het een klantenbestand van mee dan 5 miljoen gebruikers. Elke gebruiker beschikt over een Duitse IBAN-nummer en is dus gedekt door het Duitse depositogarantiestelsel.

Dit wil trouwens niet zeggen dat Revolut geen slechte dienst zou leveren. Integendeel, echter het is meteen een belangrijk verschil wanneer we Revolut vergelijken met N26. Beide diensten werken prima en hebben vele verschillende features die toegevoegde waarde bieden. De praktische werking en functionaliteit zijn onderling goed vergelijkbaar en bieden dezelfde meerwaarde.

Inderdaad, het zijn twee uitstekende digitale internationale alternatieven voor een conventionele Nederlandse bankrekening, vooral als het gaat de aan- en verkoop van crypto’s. N26 en Revolut doen niet moeilijk als het gaat om het overboeken en terugstorten van euro’s van een gereguleerde exchange zoals Bitvavo of Bitpanda. Revolut ondersteunt zelfs cryptovaluta’s echter alleen als een belegging. Revolut beschikt niet over zelfstandige crypto wallets. Als je bijvoorbeeld bitcoin koopt op Revolut, kun je deze niet opnemen of gebruiken. Alleen weer verkopen voor euro’s. Dus, dat is minder en daarom dat Revolut beter in combinatie met een bitcoin exchange te gebruiken is. Dit geldt ook voor N26. N26 ondersteunt op dit moment nog cryptovaluta.

Een ander belangrijk voordeel van N26 versus Revolut is de Wise integratie. Hierdoor is het heel goedkoop om met N26 zeer snel internationale overboekingen te verrichten naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten, India, Indonesië etc.

Conclusie Revolut vs N26

Beide digitale banken bieden een uitstekend alternatief voor een conventionele Nederlandse bankrekeningen. Ze zijn een gewaagde concurrent voor Bunq. In een strikte vergelijking tussen N26 en Revolut, heeft N26 als een echte Duitse bank onze voorkeur. De besparingen vallen onder het Duitse depositogarantiestelsel. Bovendien is er een Wise integratie waardoor N26 multi-currency account kan ondersteunen en zeer voordelig internationale betalingen kan verrichten. Qua kosten en functionaliteit zijn beide dienstverleners vergelijkbaar en gaat het eerder om persoonlijke voorkeuren en smaakverschillen. We raden onze lezers om zelf beide diensten met elkaar te vergelijken. Het aanmaken van een basisrekening is gratis.

Hieronder kun je de introductievideo van N26 zien:

Hieronder kun je de introductievideo van Revolut zien:

Bitpanda als alternatief voor N26 en Revolut?

Mocht je dik tevreden zijn met je Nederlandse bankrekening of al gebruik maken van Bunq. Dan is ongeacht wat je doet het gebruik van Bitpanda een mooi en afdoende toevoeging. Bitpanda is uitstekend en een compleet beleggingsplatform met een Visa-kaart integratie. We raden onze lezers aan om dit innovatief beleggingsplatform eens te evalueren.

Bitpanda Invesment Platform

+ complete digitale beurs in Wenen met ideal ondersteuning
+ handel in bitcoin en andere digitale activa
+ handel in aandelen en edemetalen
+ beleg in crypto indexfondsen en ETF’s
+ nu met een gratis Visa betaalkaart!

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 25, 2022
3 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min