bitcoin

Offshore banking in 2022?

Sep 20, 2023
Aanbieding: 

Het belang van OFFSHORE BANKING voor vermogensbescherming. 

offshore bank euro pacific bank reviewOffshore banking en het openen van een offshore bankrekening c.q. een buitenlandse bankrekening wordt vaak in een kwaad daglicht gesteld. Toch, het handhaven van een offshore bankaccount is volledig legaal en offshore banking is een uitstekende manier om uw vermogen veilig te stellen op een betrouwbare bank.

De Euro Pacific Bank is een 100 % reserve bank voorzien van een multi-currency account, beleggingsrekening en goud- en zilver spaarrekeningen op Puerto Rico. Natuurlijk je kunt ook alle edelmetalen bij een goede bullion dealer zoals Bullionstar in Singapore laten opslaan in een beveiligde kluis. Het kopen van goud op rekening, maar in feite ook het kopen van Bitcoin is het verhuizen van je vermogen naar het buitenland en buiten de handen van de Nederlandse overheid. Bitcoin is de enige monetaire asset die niet kan worden geconfisqueerd. Elke bankrekening kan worden geblokkeerd.

offshore bankVandaar, de beste offshore bank is in feite geen bank, maar het Bitcoin netwerk en de andere globale netwerken van cryptogeld. Deze bieden een alternatief P2P globale economie aan die buiten het bereik van overheden is. Via verschillende fintech dienstverleners en beurzen kun je een brug maken naar het oude bestel van bankrekeningen en het bankwezen. Deze zijn veel goedkoper dan het openen en gebruiken van een reguliere of traditionele offshore bank. Ben je ongerust voor de volatiliteit van de Bitcoin koers, dan maak je gebruik van een fintech service die de waarde van je vermogen kan afdekken in andere valuta’s en edelmetalen. Spectrocoin, WirexCryptopay en Uphold bieden deze mogelijkheid aan. Er wordt ook gewerkt aan de oprichting van volwaardige crypto & blockchain banken die inderdaad als nieuwe offshore banken kunnen worden beschouwd.  Bovendien het bewaren van Bitcoin in eigen beheer op een hardware wallet,  in een klimaat van valutaoorlogen, negatieve rentetarieven, devaluaties is in feite een nieuwe decentraal digitaal variant van Zwitserse offshore bank. Met Bitcoin wordt je in feite je eigen offshore bank. Er is zelfs een documentaire genaamd Banking on Bitcoin. De titel is eigenlijk fout, het gaat in feite om offshore banking without banks!  Voor meer informatie: Bitcoin & Kapitaalvlucht!

De reden waarom offshore banking in een kwaad daglicht komt is doordat een offshore bank wordt misbruikt voor het ontduiken van de belasting of nog veel erger, het parkeren van geld verdiend door erge misdrijven. Daarnaast is het gewoon een feit dat bedrijven hun winsten veilig parkeren op een offshore banking account aangezien ze niet altijd alle vertrouwen hebben in de lokale overheden, de gezondheid van lokale banken en de globale economie in het algemeen. In combinatie met een aantal tax planning technieken, kunnen ze bovendien op een legale manier een groot gedeelte van hun winst niet door de lokale belastingdiensten laten opeten. Nogmaals, wanneer u een offshore bankaccount heeft, is daar niks verkeerd aan zolang u niet de belastingdienst voor de gek houd. Het hebben van een buitenlandse bankrekening is een probleem wanneer deze wordt gebruikt voor illegale doeleinden.

Wat is een goede traditionele offshore banking oplossing?

Een goede offshore banking oplossing voor een privaat persoon is een oplossing die ook een component van vermogensbeheer bevat. Het is wenselijk dat er een offshore brokerage account kan worden toegevoegd aan de offshore bankaccount met hopelijk andere mogelijkheden om het geld veilig te beleggen. Een uitstekende en unieke oplossing is gebouwd door de beroemde vermogensbeheerder Euro Pacific Capital Management. Ze hebben een offshore banking oplossing opgezet voor hun Europese brokerage accounts met de mogelijkheden om te investeren in goud en zilver. Deze nieuwe oplossing staat nu bekend onder de Euro Pacific Bank. Deze is een ideale, legale offshore banking oplossing voor vooral Europeanen. Door het feit dat de Euro Pacific Bank gebaseerd is op gezond bankieren en een complete reserve bank is. Bestaat er geen risico dat er te weinig reserves en de bank het spaargeld gebruikt voor eigen speculatie.

Het probleem is dat bijna alle offshore banking oplossingen worden aangeboden door zieke banken die op basis van fractioneel bankieren opereren. Dit geldt overigens ook voor HSBC en Barclays die mooie offshore banking constructies opzetten voor vooral expats en internationale bedrijven in onder andere Panama, Belize of een Kanaaleiland. HSBC en Barclays zijn geen gezonde banken en staan bekend voor het begaan van financiële fraude. HSBC is pas nog veroordeeld geworden voor het witwassen van drugsgeld. Vandaar, we raden u aan om een kleinere en gezonde bank uit te kiezen voor offshore banking. Dit is de Euro Pacific Bank van Euro Pacific Capital Management, een bekende vermogensbeheerder en beurshandelaar met behulp van de economische analyses van Peter Schiff.

Waarom is offshore banking een onderdeel van vermogensbescherming?

offshore bankingDe economische crisis gaat door en is nog lang niet over. Vooral Europa dreigt te vallen. De EURO verdeeld nu de Europese landen tussen de landen in het noorden met relatief hoge schulden en de super hoge schuldenlanden in het zuiden. 5 van de 17 landen binnen de EU hebben al een bailout gehad en zitten in diepe problemen. Slovenië is het volgende land. Vele andere landen zullen waarschijnlijk volgen in langzame verbrokkeling van de Euro. Cyprus heeft ons al geleerd dat banktegoeden niet worden gespaard. Een bail-in hoort tot de mogelijkheden en een bankgarantie voor spaartegoeden is er niet met zekerheid. Trouwens de bankgarantie in het deposito garantiebestel geldt alleen voor een bedrag van maximaal 100.000 EURO. De rest van het geld zal worden leeggeroofd. Ja, het is gewoon gevaarlijk om veel spaargeld op een Europese bank te hebben. Een offshore banking oplossing is een verstandige zet bij vermogensbeheer en bescherming van uw eigen spaargeld.

Wat is het alternatief voor offshore banking?

offshore banking with BitcoinWil je echt controle over je geld hebben, moet je gewoon het bankwezen vaarwel zeggen en je eigen bank worden. Dit kan door gebruik te maken van cryptocurrencies. Deze nieuwe digitale valuta zijn volledig decentraal en brengen het geld terug naar het volk. Bitcoin is het meest bekende voorbeeld. Bitcoin is niet alleen een nieuwe digitale valuta, het vertegenwoordigt een nieuwe technologie en P2P infrastructuur voor het bewerkstelligen van een nieuw scala van financiële diensten en toepassingen zonder de inmenging van banken en overheden. Echt vrij geld, zonder schuld, zonder vertrouwen, puur gestoeld op hardcore wiskundige en cryptografische principes. Bitcoin is een bedreiging voor ons bankwezen, dus wees niet verbaast dat er een hoop negatieve berichtgeving over Bitcoin te vinden is. Wees niet bevooroordeeld en lees meer over deze nieuwe digitale valuta die jouw in staat stelt om je eigen bank te worden: Wat zijn bitcoins?

Voor meer informatie:

Bronnen:

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min