bitcoin methane

Onderzoek: bitcoin mining kan methaanuitstoot helpen verminderen

May 9, 2024
Aanbieding: 

Bitcoin mining kan krachtig wapen zijn in strijd tegen klimaatverandering. Nieuw onderzoek, mede-geschreven door een voormalig Greenpeace-activist en een milieu-econoom (Ph.D.), toont aan dat Bitcoin mining een krachtig hulpmiddel kan zijn bij het schoonmaken van het milieu en het verminderen van methaanuitstoot.

Dit nieuwe onderzoek daagt de heersende misopvatting over Bitcoin mining uit. Het draait de huidige gedachte “Bitcoin mining is slecht voor het milieu” om en benadrukt in plaats daarvan hoe Bitcoin kan dienen als een krachtige kracht voor het goede.

Het onderzoek, An integrated landfill-gas-to-energy and Bitcoin mining model, toont aan:

  • Bitcoin mining is goed voor het milieu,
  • Bitcoin kan financiering bieden voor het opruimen van methaan,
  • Bitcoin zet afval om in economische waarde,

De studie is mede-geschreven door Daniel Batten (@DSBatten) en Dr. Murray Rudd (@DrMurrayRudd). Daniel, een voormalig Greenpeace-activist, is nu een vooraanstaand pleitbezorger voor het potentieel van Bitcoin mining om emissies van stortplaatsen te verminderen. Dr. Rudd speelde een cruciale rol in het onderzoek door zijn uitgebreide academische expertise te gebruiken om de resultaten te modelleren.

Bitcoin mining kan methaan omzetten in schone energiebron

Door methaangas af te vangen en om te zetten in elektriciteit voor Bitcoin mining, pakt dit onderzoek twee cruciale uitdagingen aan: het verminderen van methaanuitstoot en het vinden van een winstgevende toepassing voor overtollige energie.

Het Bitcoin mining-netwerk werkt alleen al in de VS op ongeveer 6.000 MW. Als slechts 1% van de Bitcoin-mining activiteiten in Amerika zou overschakelen op opgevangen methaan, zou dat neerkomen op een vermindering van 131.220 metrische ton CH4. Dat is evenveel als 14,5 miljard kilometer rijden met een gemiddelde benzineauto.

Bitcoin mining is vaak bekritiseerd vanwege het hoge energieverbruik, maar dit model verandert dat verhaal. Door gebruik te maken van afvalgas uit stortplaatsen, transformeert Bitcoin een beruchte milieuvervuiler in een schone, inkomsten genererende energiebron.

Gevolgen voor afvalbeheer en klimaatdoelen

De implicaties van dit onderzoek zijn enorm, variërend van lokale afvalbeheerstrategieën tot wereldwijde klimaatdoelen. De synergie tussen Bitcoin mining en stortplaatsgas kan de afvang van methaanuitstoot en de infrastructuur voor de afvang van stortplaatsgas versnellen.

Gezien de zeer krachtige aard van methaanuitstoot als broeikasgas, kan de kans om mining te gebruiken om methaan op een economisch levensvatbare manier te verminderen niet worden genegeerd. Uitdagingen blijven, maar integratie technologie en duurzaamheid is een stap naar een groenere toekomst

Voor meer informatie: lees hier het rapport.

Deze rapport valt verder terug op een ander goed onderzoeksrapport, Leveraging Bitcoin Miners as Flexible Load Resources for Power System Stability and Efficiency, deze is gepubliceerd op 30 november 2023. Hieraan heeft ook Dennis Porter aan bijgedragen. Conclusie: de unieke eigenschappen van van Bitcoin miners laten zien hoe ze kunnen worden ingezet om bij te dragen aan de energietransitie. Dit benadrukt de kracht van kruisbestuiving tussen financiële en technologische innovaties bij het creëren van een duurzaam en onderling verbonden energienetwerk.

KMPG Report over Bitcoin´s rol in het halen van ESG-doelen

Ten slotte, willen we onze lezers wijzen op een KMPG-rapport van 2023 over bitcoin mining genaamd Bitcoin´s role in the ESG-imperative. Conclusie: Bitcoin appears to provide a number of benefits across an ESG framework. Throughout its short history, new and innovative ways of leveraging the network and its native asset emerge, such as helping to stabilize energy grids, reduce greenhouse gas emissions, and even assist with providing sustainable heat to commercial and residential properties.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min