bitcoinmining mest vuilnis

Bitcoinmining met mest en vuilnis?

Mar 30, 2023
Aanbieding: 

Tegenwoordig is bitcoinmining met milieuvervuilende mest en vuilnis gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn verschillende milieutechnische oplossingen door allerlei bitcoinmining-startups ontwikkeld die makkelijk kunnen worden ingezet. Zo kan koeienmest worden verwerkt tot biogas en deze wordt weer omgezet in elektriciteit die kan worden afgeleverd aan een container met bitcoin-miners, de boerderij zelf en of het elektriciteitsnetwerk. Inderdaad, voor elke boer is het mogelijk om dit te doen en we willen onze lezers dan ook wijzen op een leuke documentaire van Cointelegraph die vertelt over een Ierse boer dit heeft aangepakt:

Biogas voor de winning van elektriciteit en bitcoin!

Bovenstaande documentaire gaat over hoe een Iers bedrijf, Scilling Digital Mining een totaaloplossing heeft ontwikkeld voor het opwekken van stroom met de biogas (methaan) van mest. Er is hiervoor geen netaansluiting voor vereist. De container met bitcoin miners werkt als een gesloten systeem voor het opwekken van elektriciteit met biogas. De mest wordt met een proces van vergisting zonder zuurstof en met behulp van micro-organismen omgezet in biogas (Anaerobic digestion).

De methaanproductie van een boerderij wordt zodoende een minder grote klimaatonvriendelijke kostenpost, maar een manier om juist elektriciteit op te wekken en geld te verdienen. De miners krijgen een uiterst goedkope bron van hernieuwbare energie uit mest en delven bitcoin. Een boerderij zou op die manier makkelijk 500 kilowatt aan stroom opwekken – genoeg voor bijna 10.000 huishoudens. Als 40 procent van de koeienboeren in Ierland op deze manier mest zouden verwerken, zou Ierland energie onafhankelijk kunnen worden.

Scilling Digital Mining specialiseert zich op het voorzien van een oplossing voor in feite alle Ierse boeren, echter methaan uitstoot komt in vele vormen voor, niet alleen door koeien. Er zijn ook veel varkensboeren! Zo is er een startup in Spanje, Green Data Chain, dat varkensmest gebruikt voor het opwekken van elektriciteit voor het minen van bitcoin en het voorzien van de boerderij met elektriciteit. Een ander initiatief maakt gebruik van het biogas van vuilnisbelten.

Bitcoinminers op vuilnisbelten!

Er is een startup actief, Vespene Energy, die zich heeft gespecialiseerd in het minen van bitcoin dat afkomstig is van vuilnisbelten. Hiervoor worden micro-turbines gebruikt die het overtollige methaangas opvangen en verder omzetten tot elektriciteit voor een container met bitcoin miners. Bitcoin mining kan op vele gebieden worden ingezet om o.a. gestrande energie en vervuilende gassen om te zetten tot een iets waardevols. Bovendien levert het een methode van bitcoinmining op die niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook nog eens CO2-negatief en boeren en gemeentes in feite energie-onafhankelijk maken.

Bitcoin adoptie vanuit de energie- en landbouwsector

Het is een zeer interessante ontwikkeling om verder te volgen. Zoals bekend, experimenteren energiebedrijven en zelfs federale staten, waaronder Texas, met bitcoin mining toepassingen van allerlei startups voor het verbeteren van het energienetwerk en ook het rendabel maken van het opwekken van duurzame energie. Bitcoin adoptie zou wellicht snel opgang kunnen komen vanuit de energie- en landbouwsector rondom de wereld.

Gerelateerde artikelen:

This machine greens!

Waarom zou ik bitcoin kopen?

Wat is bitcoin mining?

Lees verder

Crypto exchanges in de problemen. De druk van toezichthouder neemt verder toe.

De problemen van crypto exchanges met toezichthouders is een belangrijk thema om te volgen. Steeds meer crypto exchanges komen onder druk van wetgevers en toezichthouders te staan. De eis naar transparantie en compliance wordt steeds steviger. Wat staat crypto exchanges te wachten? Laten we dit eens verder bespreken: Einde van het wilde westen tijdperk voor […]

Nov 26, 2023
5 min

Binance geknecht door VS en BlackRock? CZ treedt af als CEO

De CEO van Binance Changpeng Zhao (CZ), Mr. Binance CZ, is afgetreden en is weg bij de ‘s werelds meest controversiële en grootste gecentraliseerde crypto exchange. Zijn positie was niet meer houdbaar onder druk vanuit de Verenigde Staten. The king is dead.. long live the queen! Wat een nieuws, wat een wending en wat een […]

Nov 22, 2023
5 min

El Salvador’s Bitcoin aanpak lijkt te werken, gaat Argentinië volgen?

El Salvador´s Bitcoin adoptie lijkt steeds meer vruchten af te werpen. Iets langer dan een jaar geleden kondigde El Salvador een onderdeel van haar Bitcoin aanpak aan: om elke dag 1 Bitcoin te kopen. Hoe pakt deze strategie uit? Zal Argentinië onder het presidentschap van Javier Milei El Salvador´s voorbeeld volgen? Met de Bitcoin aanpak […]

Nov 21, 2023
4,5 min