Beste alternatief voor binance

Overstappen van Binance naar Bitvavo? 6 redenen om gebruik te maken van de overstapservice

Mar 6, 2024
Aanbieding: 

Binance naar Bitvavo? Waarom zal ik overstappen van Binance naar Bitvavo? Wat is de Bitvavo overstapservice voor Binance gebruikers precies? Verschillende lezers hebben gevraagd of het overstappen van een Binance naar Bitvavo rekening verstandig is. In dit artikel bespreken we de overstapservice van Bitvavo voor Nederlandse Binance klanten. Verder zullen we ook Bitvavo vs Binance vergelijken en ook andere alternatieve exchanges bespreken.

Achtergrond: Binance naar Bitvavo- Binance gestopt in Nederland

Binance naar bitvavo

Binance kondigde in juni 2023 aan om Nederlanders niet meer te bedienen en de markt te verlaten. Nederlandse gebruikers hadden tot 17 juli 2023 de mogelijkheid om gebruik te maken van Binance, na deze datum is het feest over en kon een Nederlandse Binance klant alleen nog maar activa opnemen. Alle Nederlandse Binance klanten moesten na 17 juli in feite hun rekening leegmaken. De reden voor deze drastische beslissing is dat Binance geen registratie van De Nederlandsche Bank heeft kunnen bemachtigen en verdere problemen wil vermijden met deze Nederlandse financiële toezichthouder. Zoals we in onze Binance review al uitgebreid hebben besproken; Binance is wellicht de grootste, maar ook de meest problematische crypto exchange in de wereld.

Waarom zou ik overstappen van Binance naar Bitvavo?

Laten we aantal belangrijke redenen opgeven waarom het overstappen van Binance naar Bitvavo verstandig is:

  1. Bitvavo is de belangrijkste crypto exchange van Nederland met meer dan 1 miljoen gebruikers. Het Bitvavo platform is in vergelijking met Binance gebruiksvriendelijker en beschikt over een Nederlandse supportafdeling. Anno 2024 is Bitvavo de meest liquide euro spot markt voor de cryptohandel.
  2. Professionele handelaren die in grote volumes handelen kunnen genieten van uiterst lage handelskosten. Bitvavo heeft rekent maximaal 0,25% in handelskosten. Bitvavo beschikt over een professionele handelsomgeving met ondersteuning van 200+ digitale valuta voor de veeleisende handelaar.
  3. Bitvavo beschikt over een Binance overstapservice. De supportafdeling zal Nederlandse Binance gebruikers assisteren bij het maken van een overstap van Binance naar Bitvavo. De supportafdeling zal o.a. Binance klanten informeren over hoe ze het beste hun digitale activa kunnen overmaken naar de Bitvavo handelsrekening. Kevin Stam, hoofd van de supportafdeling bij Bitvavo, staat altijd mijn zijn team klaar en heeft o.a. een speciale pagina opgezet met alle informatie om de overstap van Binance naar Bitvavo zo veilig, goedkoop en gemakkelijk mogelijk te maken.
  4. Het is verder verstandig om bij een goede Nederlandse partij over een betrouwbare euro-gateway te beschikken. Het storten en opnemen van euro´s naar je Nederlandse bankrekening moet ook lekker lopen zonder dat je in de problemen komt met o.a. de bank over de herkomst van het geld. Bitvavo heeft o.a. een extra belastingrapportage en portfolio dienstverlening geïntegreerd in het platform. Bitvavo klanten kunnen altijd de benodigde rapportages genereren voor derde partijen waardoor de winst ook uiteindelijk zonder problemen op een bankrekening terecht kan komen.
  5. Bitvavo had een tijdelijke promotie met een bonus tot €500. Bestaande Bitvavo gebruikers die hun Binance activa bij Bitvavo stortten, konden tot 10% APY ontvangen tot 31 juli 2023, met een automatische betaling in euro’s op 15 augustus. Dit betekende dat een Bitvavo gebruiker tot einde van die maand tot bijna 1% rente kreeg over alle stortingen. Dit maakte het overzetten van de digitale valuta van Binance naar Bitvavo extra aantrekkelijk. Nieuwe Bitvavo klanten zullen verder altijd voor de eerste €10.000 zonder transactiekosten handelen. Het is goedkoop van Binance naar Bitvavo over te stappen.
  6. Bitvavo ´s overstapservice voor Binance gebruikers in combinatie met de promoties maakt het wel heel aantrekkelijk om van Binance naar Bitvavo over te stappen. Bitvavo is een betrouwbare partij die we sinds haar oprichting volgen. Voor meer informatie: Bitvavo Review.
  7. Vanuit een goed opgezette Bitvavo handelsrekening, kan er verder gecombineerd worden met een internationale exchange die qua opzet beter vergelijkbaar is met Binance. ByBit is qua opzet en functionaliteit beter vergelijkbaar met Binance. Voor meer informatie: beste alternatief voor Binance?

Hoe kan ik het beste overstappen van Binance naar Bitvavo?

Het beste is om eerst een Bitvavo rekening aan te maken en vervolgens de Bitvavo klantenondersteuning te benaderen voor de overstapservice. Het makkelijkste, goedkoopste en minst risicovol is om alle activa op de Binance rekening te verkopen voor USDC of USDT of BTC en deze vervolgens te storten op de Bitvavo rekening. Bijvoorbeeld: wanneer je alle activa hebt verkocht op de Binance rekening voor Bitcoin (BTC), begin dan eerst met een kleine teststorting van je Binance Bitcoin wallet naar je Bitvavo Bitcoin walletadres. Wanneer dit goed loopt, kun je alles overmaken. Vervolgens kun je de verkochte activa weer inkopen op Bitvavo. Bitcoin (BTC) of USDT van Binance naar Bitvavo overzetten is heel gemakkelijk voor elkaar te krijgen.

De Binance naar Bitvavo kosten voor de stortingen kan verder worden verlaagd door gebruik te maken van XRP. XRP van Binance naar Bitvavo brengt veel minder netwerktransactiekosten met zich mee. Euro van Binance naar Bitvavo opnemen is niet mogelijk. Ethereum van Binance naar Bitvavo opnemen is wel mogelijk en wat duurder. In geval van onzekerheid, gewoon even gebruik maken van de Bitvavo overstapservice voor concrete en gemakkelijk op te volgen instructies.

Bitvavo vs Binance, een beknopte vergelijking

Bitvavo versus Binance? Het is moeilijk om deze twee exchanges goed met elkaar te vergelijken. Bitvavo heeft zich moeten vestigen in een land met een zeer strikte regel- en wetgeving op het gebied van crypto en staat onder toezicht van DNB. Dit betekent o.a. dat Bitvavo geen risicovolle producten mag aanbieden waaronder hefbomen en termijncontracten. Verder heeft Bitvavo een veel conservatiever beleid op het gebied van het aanbieden van nieuwe digitale activa. Het heeft er wel toe geleid dat Bitvavo zich heeft gericht op het bieden van een superieure crypto spot exchange voor de handel in euro´s en Amerikaanse stablecoins.

Bitvavo is anno 2024 een wereldleider als het gaat om het bieden een liquide spotmarkt voor de handel van bitcoin in euro´s. Bitvavo is voor Nederlanders de beste euro-gateway naar de bitcoin- en cryptomarkten. Het is geen probleem om o.a. met een bankoverschrijving of met iDEAL euro´s te storten vanaf de bankrekening. Dit is met Binance niet mogelijk. Binance beschikt niet over goede bankrelaties, heeft geen liquide euro spot markt voor haar cryptomarkten, en beschikt niet over een DNB-registratie. Voor inwoners van Nederland is het verder niet meer mogelijk om een rekening te openen bij Binance. Een vergelijking tussen Binance vs Bitvavo is daardoor niet echt actueel; echter Binance legt het af ten aanzien van Bitvavo als het gaat om het bieden een liquide euro spot exchange die door banken wordt geaccepteerd. Uiteindelijk wil je toch ook wat winst kunnen opnemen in euro´s naar je bankrekening? Voor meer informatie: bezoek Bitvavo.

Waarom zou ik niet overstappen van Binance naar Bitvavo?

Zoals eerder aangegeven, we raden Nederlanders aan om altijd te starten vanuit een betrouwbare Nederlandse exchange om zodoende ook toegang te krijgen tot de wilde crypto wereld en andere type diensten en dienstverleners. Het is namelijk zo dat Bitvavo alleen een prima spot exchange aanbiedt. Binance heeft een compleet eco-systeem aan diensten. Op Binance kan o.a. worden gehandeld in derivaten zoals termijncontracten. Wanneer een Binance gebruiker van deze type diensten zou willen gebruikmaken, dan zou in dit geval Bitvavo in combinatie met een vergelijkbare partij als Binance worden ingezet. Het beste vergelijkbaar handelsplatform met Binance is ByBit. Hoewel de handelsomgeving van ByBit wordt in 2024 wel ingeperkt voor Nederlandse inwoners. Bitmex en Deribit zijn ook vertrouwde adressen waar in termijncontracten en hefbomen kan worden gehandeld.

Waarom zou ik overstappen van Binance naar ByBit?

ByBit is de grootste concurrent van Binance op het gebied van de crypto-derivatenhandel. Wanneer je wilt handelen in bitcoin futures, is ByBit de beste alternatief. ByBit heeft verder een superieur VIP-programma die niet het gebruik veronderstelt van een exchange token. ByBit heeft geen exchange token zoals Binance dit heeft met BNB. In feite introduceert een exchange token alleen extra derde partijrisico´s. De FTX exchange implosie was een duidelijk voorbeeld hiervan. Verder beschikt ByBit over een veilige en vertrouwde euro-gateway dankzij de samenwerking met SATOS in Nederland. Nederlandes klanten kunnen gewoon met iDEAL euro´s storten op de ByBit handelsrekening . Over het algemeen is ByBit een betere exchange voor de veeleisende crypto-daghandelaar. Voor meer informatie: ByBit Review.

Risico´s met internationale ongereguleerde crypto exchanges

Echter, Binance hoort tot de beste en meest veilige aanbieder van deze exchanges. Het is echt oppassen geblazen als we gaan zoeken naar een betrouwbaar alternatief voor Binance. De FTX was ook een zogenaamd betrouwbaar alternatief voor Binance. De implosie van FTX exchange heeft ons geleerd om uiterst voorzichtig te zijn met welke cryptoplatform je gaat gebruiken voor je handelsdoelstellingen. Professionele handelaren in derivaten kunnen het beste Deribit, ByBit, Kraken of Bitfinex inzetten in combinatie met een Bitvavo rekening. Voor meer informatie: Wat is een goed alternatief voor Binance?

Conclusie – overstappen van Binance naar Bitvavo?

binance overstappen bitvavo

We kunnen Binance gebruikers aanraden om gebruik te maken van Bitvavo´s overstapservice. Het overstappen van Binance naar Bitvavo wordt hierdoor gemakkelijk, veilig en voordelig. Zeker, Bitvavo beschikt niet over alle diensten die Binance aanbiedt, echter de meeste van deze diensten zijn overbodig en vaak uiterst risicovol, zoals het handelen in derivaten. Het belangrijkste is om een veilig en betrouwbaar instappunt met een euro-gateway in Nederland te hebben om zodoende op een veilige en gereguleerde manier te starten. Bitvavo is de beste euro spotmarkt om een begin te maken met een belegging in bitcoin of andere digitale activa. In een vergelijking tussen Binance vs Bitvavo, legt Binance het gewoon af. De meeste Nederlanders hebben voldoende aan een liquide euro crypto exchange, en kunnen het beste de risicovolle producten en diensten die Binance levert vermijden.

Het overstappen van Binance naar Bitvavo is een verstandige zet om vanuit deze veilige positie weer te herzien welke type dienstverlener het beste kan worden gekozen voor de handel in o.a. bitcoin futures. Bitvavo biedt geen bitcoin futures aan. De exchanges van Deribit, Bitmex en ByBit doen dit wel. Het overstappen van Binance naar ByBit is voor elke Binance klant het overwegen waard.

ByBit levert qua dienstverlening en liquiditeit zelfs een veiliger handelsplatform aangezien deze exchange niet het gebruik van een exchange token vereist. Binance maakt gebruik van BNB voor o.a. het verkrijgen van de laagste fees, hetgeen een risico inhoudt voor de handelaar. ByBit is zo verstandig geweest om geen exchange token te lanceren. Voor meer info: ByBit Review.

Afsluitende opmerking en verder leesmateriaal:

Verder willen onze lezers attenderen over de risico´s met de handel in crypto en er nogmaals op te wijzen om vooral te investeren in kennis over bitcoin en het macrolandschap waarin we nu verkeren. Investeer in kennis en vergaar bitcoin voor de lange termijn via een rationele DCA-methode, vermijdt de handel in allerlei risicovolle tokens en crypto´s. We hebben op deze site altijd gewaarschuwd voor de handelsrisico´s met Binance en we hameren er telkens op om Bitvavo vooral te gebruiken voor de bitcoin spot handel. Voor meer informatie:

Begin hier met Bitvavo:

– Bitvavo Binance overstapservice

Eerste publicatiedatum: 6 juli 2023. Bijgewerkt op 6 maart 2024.

Lees verder

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) gaat bitcoin aanbieden aan zakelijke en institutionele klanten

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) is de grootste bank in het zuidwesten van Duitsland met het hoofdkantoor in Stuttgart. LBBW zet een belangrijke stap in de richting van crypto-integratie door bewaringsdiensten voor digitale assets aan te gaan bieden. Deze ontwikkeling, in samenwerking met Bitpanda exchange, onderstreept de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen in Duitsland. Met […]

Apr 15, 2024
2 min