PRIVATE BANKING

15 apr. 2013
Aanbieding: 

Wat is de beste private banking oplossing?

Vermogensbeheer is in dit economisch klimaat zeer onzeker geworden en traditionele private banking oplossingen worden meer en meer onder druk gezet. De Duitse overheid heeft een heksenjacht ingezet op haar burgers met private banking accounts in o.a. Liechenstein, Zwitserland en Luxemburg.

private banking

De Europese Unie wil ook meer en meer openheid. Private in de zin van anomiem en veilig is niet meer aan de orde. Alles moet worden opengegooid en aan een mogelijke belastingheffing worden onderworpen. De mensen met vermogen in Europa moeten oppassen, de bankencrisis in Cyprus heeft ons allemaal een harde les geleerd. Het hebben van een spaarvermogen op de bank is niet verstandig en voordat de Zwitsers het bankgeheim volledig laten vallen is het goed om te overwegen welke andere private banking alternatieven er zijn. Er zijn steeds meer incidenten met Zwitserse banken. Een bankgarantie voor spaartegoeden gedurende een economische crisis is niet meer heilig.

Het is onze mening dat de Euro Pacific Bank opgericht door de Peter Schiff, een uitstekende en beter alternatief is voor een veilige offshore private banking oplossing. Naar onze mening is het de beste bank die is uitgerust om de komende economische stormen in de bankenwereld te weerstaan. Dus ook wanneer u voor een traditionele private banking oplossing zou opteren, is het hebben van een Euro Pacific bank account een goede hegde tegen verdere bankproblemen in Europa.

private banking servicesWe raden u aan om ons artikel te lezen over de condities waaraan de beste bank aan moet voldoen of onze review van de Euro Pacific Bank. Het voordeel is ook dat deze bank laagdrempelig is en geen eisen stelt aan beschikbaar vermogen. Het nadeel van vele private banking services is dat u vaak zo’n 250.000 US Dollar of meer moet stallen op de betreffende bank. Dit is geen vereiste bij de Euro Pacific Bank. Als u al een private banking service heeft, is het zeker de moeite waard om een bankaccount aan te vragen als een veilige backup plan. De meeste private banking oplossingen worden aangeboden door banken met hoge debt to reserve ratio’s en liggen verstrikt in de gevaarlijke derivatenspelletjes. Derivaten zijn volgens Warren Buffet ”weapons of financial mass destruction”. Vandaar, veilig bankieren doet u met een bank die zich conservatief gedraagt en uw de mogelijkheid biedt om u hiertegen te beschermen. De private banking oplossing van Euro Pacific Bank doet dit door het aanbieden van gold backed accounts.

Aanbevolen om te lezen:

Voorbeelden van traditionele kleine Private Banking dienstverleners:

Zoals al eerder aangekondigd, vermijd de private banking services van de grote nationale banken in Nederland zoals ING, SNS en ABN AMRO. Het is beter om als een alternatief naar de kleinere traditionele spelers in de Benelux te kijken die ook vestigingen hebben in o.a. Zwitserland:

  • Bank De Groof is sinds 1871 actief op privaat vermogensbeheer. Het is een relatieve kleine bank die niet op de beurs staat genoteerd: DeGroof Bank.
  • Van Landschot Bankiers is sinds 1737 actief als privaat vermogensbeheerder van families en bedrijven in Nederland. Van Landschot Bankiers.
  • Schretlen & Co is sinds 1911 actief, maar is op dit moment niet meer volledig onafhankelijk. Het maakt onderdeel uit van de Rabobank. Schretlen & Co Private Banking

Ten slotte, nog een artikel met de resultaten van een recente survey op het gebied van private banking: beste Private Banks 2013 & een artikel dat aangeeft dat het Zwitsers bankgeheim te koop is: Duitse Deelstaat koopt geheime bankinformatie.

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

20 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min