mountain

Relai Review, de bitcoin brokerage en wallet dienstverlening

Mar 22, 2024
Aanbieding: 

Lees hier onze beknopte review over de Relai Bitcoin wallet en brokerage dienstverlening. Relai heeft niet alleen uitstekende bitcoin only wallet opgezet, maar ook een aanverwante makelaarsdienst. Het is een complete bitcoin brokerage en wallet oplossing.

De Relai Bitcoin wallet is een vorm van Zwitserse precisie

De Zwitserse Relai Bitcoin wallet richt zich, en is ingericht, op Bitcoin hodlers die zich op de lange termijn focussen, as it should be. Bij Relai zijn ze er namelijk van overtuigd dat Bitcoin de beste manier is om geld te sparen, en als zelfs de Zwitsers dat zeggen; dan zijn wij het daar natuurlijk direct mee eens! De Bitcoin wallet richt zich op gemak, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. In deze review gaan wij dieper in op de Relai wallet zelf, en de functionaliteiten.

Wat achtergrond informatie over de Bitcoin only wallet

Deze Bitcoin wallet komt ‘alweer’ uit 2019 en telt een team van ± 40 leden, en allemaal zijn ze zogenaamde Bitcoin ‘maxis’. Opgericht in Zwitserland door Julian Liniger en Adem Bilican, maakt Relai het kopen en verkopen van bitcoin toegankelijk voor iedereen. Dit naar aanleiding van hun eigen zoektocht naar een veilige en gebruiksvriendelijke manier om bitcoin te kopen, is Relai ontstaan. Deze app, uitsluitend gericht op bitcoin, is ontworpen om simpel en intuïtief te zijn. Hierdoor kan iedereen in Europa binnen enkele minuten bitcoin kopen en verkopen, zonder registratie, verificatie of stortingen.

Relai is onafhankelijk gecontroleerd en heeft al meer dan 320 miljoen USD aan investeringen via hun platform gefaciliteerd. Daarmee biedt Relai consumenten de kans om nieuwe manieren van sparen en beleggen te ontdekken.

De Bitcoin wallet bedient klanten in heel Europa en stelt hen in staat om, zonder verificatie etc., Bitcoin in de app aan te schaffen en dus direct op te slaan. De wallet is onafhankelijk ge-audit en er is al $320,- miljoen geïnvesteerd via de wallet.

Self custody, makkelijk Bitcoin kopen en de fees op Relai

De wallet is een self custody (non custodial) wallet die jou in staat stelt om volledig zelf het beheer te doen van jouw Bitcoin, dit gaat middels een 12- woorden keyphrase, sla deze dus goed op. De woorden worden direct aan jou gegeven tijdens het installeren van de wallet. In de app is het zoals gezegd mogelijk direct Bitcoin te kopen, dit kan via: Bank Transfer, Credit Cards, Google Pay en Apple Pay (geen iDEAL).

De fees van Relai zijn ok, op de website geven ze zelfs aan dat er “no fees” zijn, maar dat is helaas too good to be true. De fees zien er als volgt uit: iedere gebruiker start op een standaard fee van 2.5% per aankoop, en 2% per verkoop. Deze fees zakken af wanneer je bijvoorbeeld een “savings plan” (komen we zo op terug) maakt of een referral code gebruikt. Je potentiële fee is in het beste geval 1% per aan- en verkoop. Wel is er een lopende actie die jou eenmalig (per maand) 0% fee rekent over je order tot €100,-. Dit geldt nog niet voor de auto-invest modus. Check hier of hieronder alle fees:

BuyingSelling
Base fee2.5%2.0%
Bitcoin network fee✔️
Create a savings plan-0.5%
Apply a referral code-0.5%-0.5%
Order amount is 100 EUR/CHF or more-0.5%-0.5%
Potential final fee1.0%1.0%

De nadelen en voordelen van de Relai Bitcoin wallet

De bitcoin wallet app is prima opgezet, overzichtelijk en gemakkelijk om te gebruiken. Het is een bitcoin only app waardoor de gebruiker niet wordt afgeleid door de meer risicovolle shitcoins.

De auto-invest (DCA) modus van Relai stelt jou in staat om voor een vast bedrag wekelijks of maandelijks Bitcoin te kopen, dit scheelt jou weer tijd en het scheelt fees; die zijn namelijk íets lager bij deze dienst. Het is een nadeel dat de makelaarskosten van 2,5% flink wat hoger liggen dan o.a. Nederlandse brokers zoals Coinmerce. Wil je voordelig bitcoin kopen voor je euro´s kun je het beste naar Bitvavo stappen.

Het Bitcoin lightning netwerk is geïntegreerd in de wallet en hierdoor kun jij snel en tegen lage tarieven Bitcoin verzenden!

En tot slot heeft de wallet een “21 Bitcoin Basics” feature waar jij de basics over Bitcoin kan leren, altijd handig.

De Relai private en business service

Naast bovengenoemde diensten heeft Relai ook diensten voor grote en zakelijke klanten. De private service leent zich goed voor klanten die transacties boven de €100.000 willen doen. Bij deze service krijg je een contactpersoon binnen de organisatie toegewezen die jou bijstaat. Ook garandeert deze service de beste prijzen en de snelste uitvoeringen. Echter hier moet ook een handelscommissie van 1% worden betaald.

Via de business service kun jij je bedrijf registreren en dus als bedrijf Bitcoin kopen/ verkopen en hodlen. De dienst leent zich goed voor het midden- en kleinbedrijf die Bitcoin wil toevoegen aan de balans. En ook hier geldt weer dat een stuk persoonlijke service aan de orde is.

Onze conclusie over de Relai Bitcoin wallet

De Bitcoin wallet van Relai is een verrassende Bitcoin wallet die zich perfect leent voor Bitcoin investeerders die zich richten op de lange termijn. Bitcoin hodlen, kopen/ verkopen, verzenden, automatisch investeren en snel plus veilig opslaan: het kan allemaal met deze toegankelijke wallet app. De Relai wallet zelf is absoluut een aanrader! Zowel ‘kleine’ Bitcoin hodlers als grote Bitcoin klanten kunnen terecht bij Relai. Relai is behoorlijk populair en scoort zodoende ook goed op Trustpilot: een dikke 4.5 (uit 5). Relai biedt ook een professionele makelaarsdienst, maar komt wel met wat hoge fees dan wij Nederlandsers gewend zijn. Je zou Relai als een bitcoin wallet gebruiken voor het beheren van bitcoin en Bitvavo voor de aan- en verkoop van bitcoin. Voor meer informatie:

Lees verder

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) gaat bitcoin aanbieden aan zakelijke en institutionele klanten

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) is de grootste bank in het zuidwesten van Duitsland met het hoofdkantoor in Stuttgart. LBBW zet een belangrijke stap in de richting van crypto-integratie door bewaringsdiensten voor digitale assets aan te gaan bieden. Deze ontwikkeling, in samenwerking met Bitpanda exchange, onderstreept de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen in Duitsland. Met […]

Apr 15, 2024
2 min